[Guild Wars 2] Raven

@RyukPL

20h minimum w tygodniu w grze jest dlatego że jako gildia które chce być półprofesjonalna, nastawiona mocno na pvp nie możesz pograć sobie 10h czy 5h w tygodniu 4fun i być u nas w gildii, nie ma opcji żebyś uczestniczył aktywnie w gildii podczas eventów, ataków i bronienia keepów kiedy dysponujesz 2h dziennie na gre bądź wchodzisz kiedy ci się chcę :) Czytając ze zrozumieniem dojrzysz informację że chcemy być gildią półprofesjonalną pvp a nie gildią casual, dlatego też nasze wymaganie jest takie. Dlatego nie uważamy że jest to lekka przesada, chociaż nikt xfire czy tego typu programów nie każe instalować członkom gildii i nie sprawdzamy tego co do minuty :) Mamy w swoich szeregach 16 latków, czy niżej to szczerze nie wiem. Podania były ładnie napisane, na tsie też nie widać żadnej różnicy czy dana osoba ma 16 czy 18 lat więc czemu go nie przyjąć skoro wygląda na ogarniętego gracza w kwesti pvp :)

@PaPek

Zgłoszenia rozptarujemy na naszym forum, lecz zastanów się czy chcesz i czy nadajesz się do gildi półprofesjonalnej nastawionej na pvp jeżeli tak odpowaidasz na punkt 2.

2. Duże doświadczenie w PvP. (coś tam umiem lecz wolę PvE)

@n4zArh

Fakt że kiedyś słyszałem na naszym tsie że niektórzy wolą społeczeństwo koło 20 bo nie ma ani różnicy pokoleń, rozumiemy mniej więcej swoje żarty nawzajem itd itd, a jak się spotka facet 38 lat vs 14 to nie zawsze istnieje szansa że się dogadają, oczywiście powtarzam że nie jest to tak restrykcyjnie przestrzegane, dużo zależy od podania i tego jakie zrobi na nas pierwsze wrażenie osoba która chce wstąpić do Raven ;)

@RaVeN

Dokładnie cię rozumiem, sam za czasów gimnazjum grałem w gildiach z ludźmi wiekiem 30-40 którzy mówili np. że nie idą na raid czy inne gówno bo musza przewinąć dziecko czy tam się zająć dzieckiem itd itd, nie można powiedzieć że każda osoba młodsza niż 18 lat jest pokemonem/turkiem/itd itd. Post curenora nad moim też fajnie opisuję mniej więcej o co nam chodzi :) A zawsze ktoś starszy może kupić piwo tym młodszym :D

Pozdro

Gibki

HAhah "kupić piwo tym młodszym", a następnie mieć na karku policje xD.

Ja też jestem często uważany za dużo starszego niż jestem, lecz się chyba nie nadam.

Najpierw muszę załatwić, albo nowy komputer, albo nową karte.

Zarywanie nocek też odpada xD.

Uwierzcie mi. Jak 30-latek spotka się z 14-latkiem, to zazwyczaj traktuje go jak syna, nie jak gracza.

Nie zawsze tak jest :) Zależy na jakiego człowieka trafisz. Mieliśmy w swoich szeregach Pana ok. 43 lata więc mógłby być moim ojcem a gada się jak równy z równym :) Głos mocno się nie zmienia więc na tsie aż tak łatwo nie sprawdzisz wieku, gadasz jak z kumplem po nicku itd itd a tu nagle się okazuje że miedzy wami 22 lata różnicy ;d

Uwierzcie mi. Jak 30-latek spotka się z 14-latkiem, to zazwyczaj traktuje go jak syna, nie jak gracza.

Ale jak 14-latek zrówna z ziemią 30-latka to raczej ten drugi nabierze trochę respektu ;)

Wyjątkiem jest jeśli taki 14 latek zjedzie 20 latka z MMEEEEGAAA ego ;].

Zostaje zjechany jak nie powiem co... i będzie tylko słyszał "dawaj na TSa" , albo "Dawaj na skype"

Podsumowując,

Czyletniku, jeżeli masz 16 lat, znasz się na pvp w mmo/mmorpg i jesteś doświadczonym graczem. W Raven masz szansę ;)

Albo lubisz piwo i nauczysz grać naszą reprezentację w LoL'a to także jesteś mile widziany :D

Po niedawnym szale zakupów pre-purchase Guild Wars 2 można powiedzieć, że wyraźńie widać nasze wspólne zaangażownaie i profesjonalne podejście do gry :) Większa część członków Raven zakupiła już klucze i ma zamiar grać z innymi od pierwszego Beta Weekend Event'u.

Postaram się was znaleźć w grze. Sam także posiadam już key :) Czekam na download gry.

Jednak będę musiał poczekać do premiery gry. Mam takiego pecha, że się nie dostaję do testów ;(

@Sancio, wpadaj czasami sprawdzić ten temat, jak już będzie coś wiadomo na temat serverów na pewno zamieścimy informację na jakim nas będzie można spotkać :)

Szkoda bo mam 15 i bym zagrał

Ok może czegoś nie rozumie ale

- rozgrywki pod nadzorem doświadczonych oficerów

- możliwość gry w zgranym zespole posiadającym duże umiejętności PvP

- ciekawe eventy w trakcie gry

jeszcze gry nie ma ale wy już jesteście doświadczonymi oficerami, a mało tego jesteście zgranym zespołem PVP w GW2, a do tego organizujecie eventy w grze której jeszcze nie ma na rynku, składam podanie, śmiać mi się chce jak takie gówno czytam

Nikt nie napisał że doświadczonych oficerów z gry gw2, oficerowie posiadają doświadczenie z wielu innych tytułów, nie przesadzajmy GW2 nie będzie zupełnie nowym, innowacyjnym i do niczego niepodobnym mmo, z zarządzaniem gildią wiele tam się nie będzie różniło niż w innych grach, a o to chodzi.. o oficera który będzie ogarniał structured pvp, o oficera od wvwvw itd itd.

Duże umiejętności zebrane w innych grach, udokumentowane różnymi wysokimi ratingami, miejscami na top10, top5 etc. Nigdzie nie napisaliśmy że posiadamy wysokie umiejętności w PvP w GW2, a nie uwierzę jak mi powiesz że doświadczenie z innych gier takich jak GW,L2,WoW,WAR itd nic nie da w GW2, oczywiście, niektórych rzeczy będzie trzeba się uczyć od nowa, ale nie wszystkiego od zera, wszystkich zachowań, taktyk na setupy przeciwnych teamów itd itd.

Oferujemy również ciekawe eventy w trakcie gry, jak same zdanie wskazuje, te eventy będą w trakcie gry a nie już teraz więc jesteś w błędzie pisząc "a do tego organizujecie eventy w grze której jeszcze nie ma na rynku", mamy już zaplanowe kilka eventów social jak i pvp, które wraz z dłuższą obecnością gildii w grze będą miały swoje kontynuację.

Chyba nie do końca zrozumiałeś zasad panujących gdy gildia coś oferuje swoim przyszłym membersom, szczególnie że gra nie wyszła, oczywistym jest że niektóre te punkty mają się do przyszłości, wg. ciebie powinniśmy je dodać po premierze czy pisać "oferujemy ciekawe eventy w grze jak już ona wyjdzie?" Wtedy to by tak nie raziło twoich oczu?

Będę zaglądał :) Dzięki za chęci.

Już potwierdzono - Wybraliśmy serwer Whiteside Ridge Będziemy tam grać przez okres BWE, oraz kto wie, może i po premierze.

Mogę was spotkac w grze jakoś? Bo gram właśnie na tym servie ale nie ma do kogo gęby otworzyc :P

Mogę was spotkac w grze jakoś? Bo gram właśnie na tym servie ale nie ma do kogo gęby otworzyc

Każdy z tagiem [RVN] to members gildii Raven :)

W niedalekim czasie będziemy mogli zaprezentować nieco ambitniejszy materiał z minionego BWE, jednak na razie wrzucę dwa screeny na dowód naszego uczestnictwa.

http://i.imgur.com/3XU95.jpg Sobota, przed południem: niebieska fala przelała się po WvW - premade Raven

http://i.imgur.com/MWeAi.jpg Krucza twierdza