[Guild Wars 2] Raven

Taka mała ciekawostka z tym 18+; im człowiek starszy, tym m mniej czasu na grę, a gdy jest już stary ślepnie i niedołężnieje, co uniemożliwia mu "konkretną" zabawę.

Z badań wynika, że "młodzież" poniżej 18 roku życia wkłada więcej zapału i czasu w grę niż osoba, która ma pracą, rodzinę itp. :)

18 lat to też młodzież, a dla 16 i 17 latków jesteśmy w stanie zrobić wyjątek, jeżeli dowiodą że warto :) Ale jest to temat o gildii Raven a nie o tym którzy gracze są lepsi/gorsi patrząc przez pryzmat zapału :)

Większe produkcje w toku, na razie krótki materiał pvp jednego z naszych kolegów.

Z dumą pragnę zaprezentować pierwsze in-game promo Raven w GW2:

pamiętać o jakości

smile.png

Gratuluje promo, wyglada nice :)

Data premiery Guild Wars 2 to 28 sierpień 2012, a nasza gildia w dalszym ciągu poszukuje doświadczonych graczy mmo byśmy razem odnosili sukcesy w tej grze :)

Na naszym kanale można znaleźć nowy filmik z BWE3. Od pierwszych minut po otwarciu serwerów byliśmy obecni na WvW (razem z gildią Infinita Virtus przejęliśmy dwie zony Borderlands). Efekty można obejrzeć poniżej. Zapraszam!

TO NIE JEST HEJT, cytat ze strony Raven z jakiegoś podania do GW2

Na wstępie muszę powiedzieć że podanie dosyć skromne lecz zawarłeś w nim to co nas interesuje. Szczerze mówiąc te doświadczenie nie powala na kolana ze względu na same priv servery oraz klany mało znane a osiągnięcie "kilka zdobytych zamków i dużo mass pvp" jest tak nienamacalne że ciężko mi określić teraz z punktu teoretycznego czy się nadajesz, najbliższy termin sprawdzenia cię to będzie dopiero headstart/premiere więc nie wiem czy chcesz czekać aż tyle. Decyzje podejmuje Encore, ja natomiast myślę że twoje doświadczenie jest za małe by do nas dołączyć, chyba że by cię sprawdzić jak już wyjdzie gra.

I ja mam tu kilka pytań do Ravenów:

1. Co wam przeszkadza że priv serwery? I tu jest PVP i na globie to samo.

2. osiągnięcie "kilka zdobytych zamków i dużo mass pvp" jest tak nienamacalne -- O matko, to nie są FPSy że się gra jakieś turnieje ESL itp, i zapisuje się w rankingu z całej Polski. Tego to ja nie kumam tych osiągnięć, osiągnięcie w MMO to by było jak bym awansował na GM'a.

3.ja natomiast myślę że twoje doświadczenie jest za małe by do nas dołączyć - I tu do Pana o nicku Gibki, skąd możesz wiedzieć że za małe doświadczenie? Bo nie wysłał ci screena jak wygrał jakiś turniej Quidditcha? A może ty już od urodzenia siedziałeś w MMO, jeśli tak to masz prawo tak mówić, jeśli nie to nie rozumiem tego stwierdzenia, ja siedze w MMO od 2005r i myśle że nie mam aż tak wysokiego doświadczenia we wszystkim, a na pewno nie w grze która jeszcze nie wyszła...-.-

Dziękuje za uwagę :) Licze na odpowiedź

1. Jak uważasz że pvp z privów = pvp z global to nie mamy o czym dyskutować bo nawet nie wiesz w jak wielkim błędzie jesteś. Przyjmujemy również ludzi którzy grali na privach ale nie, kiedy ich doświadczenie opiera się tylko i wyłącznie na nich a poza nimi mają niewielkie doświadczenie. O różnicy między serverami oryginalnymi a privami naprawdę nie chcę dyskutować, jeżeli nie dostrzegasz różnicy zapraszam do czytania lektury na jakiś forach dyskusyjnych. Na privach zawsze się wykorzystuje bugi, niedziałające odpowiednio skille, mechanikę i fizykę gry. Wiele osób uważa że prawdziwe pvp to poznali dopiero jak przeszli z priva na globa, może to też podejście graczy tu i tam jest inne a może chodzi o samą mechanikę gry, ciężko zadecydować za wszystkich, my jednak jesteśmy z grona ludzi którzy uważają że oryginalne servery > piraty oraz również ogólny poziom pvp na oryginale > pirat.

2. Hm a ja uważam że w grach takich jak L2, WoW, Warhammer etc gdzie masz ewidentie ratingi, achievmenty pvp, top servera itd itd jak najbardziej można ocenić czy jesteś graczem z wysokimi umiejętnościami (czyt. wysoki rating w wowie, czołowy members top 10 gildii w gw1 czy zdobyte tam osobiste ranki. Ludzie którzy piszą dokładnie, rzeczowo co osiągneli w poprzednich mmo, podpierają to dowodami w postaci ss, filmów czy ludzi z danej gildii którzy mogą potwierdzić jakąś część ich słów to ludzie których doświadczenie jest w pewnym stopniu namacalne, a stwierdzenie "kilka zdobytych zamków i pełno mass pvp" nie mówi mi nic, czy stał tam i klikał dwa skille czy wyciskał z siebie 7 poty i był jednym z najbardziej znanych ludzi na serverze a ludzie słysząc jego nick od razu myśleli jaki z niego pros, o to chodzi, my szukamy ludzi już doświadczonych i to z osiągnięciami a nie ludzi którzy sobie pograli 5-6 miesięcy i nic nie osiągneli lub grali 3 lata na privie a ich największym osiągnięciem jest uczestniczenie w zergu przy zdobyciu keepa. Jeżeli dla ciebie osiągnięcie w mmo to jest awans na gma i nie widzisz żadnych innych osiągnięć w grach mmo to bardzo ci współczuję i liczę że kiedyś dostrzeżesz prawdę. Osobiście gdyby ktoś mi napisał w podaniu do gildii pvp że jego jedynym osiągnięciem w grze jest zostanie gmem to bym go wyśmiał bo co ma piernik do wiatraka? mogłeś zostać gmem bo sobie radzisz z organizacją, sprawami informatycznymi bądź administrator priva cię polubił, jednak ranga gma nie stwierdza że jak pójdziesz się bić czy to na arenie czy bg to będziesz wiedział co robić i nie będziesz noobić.

3. Mogę wiedzieć że doświadczenie za małe bowiem jest mi dane pełnić tą funkcę już jakiś czas, i wiem również jacy ludzie przychodzili z jakim doświadczeniem i jak to się przelewało na ogarncięcie gry gw2, i jeżeli przychodzi mi koleś z gildii Husaria z gw1 lub koleś z ratingiem 2600 z wowa z oryginalnego servera co jest podparte dowodami to śmiem wierzyć że taki koleś poradzi sobie z kolenym mmo, a jeżeli osoba którą cytujesz ma 24 lata, pograła 3 lata w l2 i 10 miesięcy w wowa i nie ma żadnych ale to żadnych ponad przeciętnych osiągnięć pvp to śmiem również sądzić że taka osoba ma za małe doświadczenie by do nas dołączyć jeżeli porównam to z doświadczeniem pozostałych rekrutów/membersow/weteranów itd itd. W mmo od urodzenia na szczęscie nie siedzie, jednak tylko 7 lat też nie, opinia jest moja osobista i mam do niej prawo, są ludzie starsi/młodsi i w tym samym wieku co ten aplikant i którzy osiągnęli o wiele więcej niż taki aplikant, dlatego w mojej opini taka osoba nie nadaje się do gildii semi hardcore poszukującej pół profesjonalistów z ponad przeciętnymi umiejętnościami pvp bo jak byk tych ponad przeciętnych umiejętności nie widać. Decyzje podejmuje lider sekcji i jak najbardziej może stwierdzić że widzi w aplikancie potencjał i sprawdzimy go za miesiąc jak wyjdzie gra i zobaczymy jak ogarnia apsekt pvp (bo szczerze mówiąc bardzo to on się nie różni od innych mmo) więc jak ktoś nie ogarnia takich podstawowych pojęć jak przejmowanie punktów, stoi w 5 na jednym punkcie chociaż to idzie w takim samym tempie jak by tam stała 1 osoba czyli równie dobrze przydał by się gdzie indziej, itd itd to znaczy że taka osoba pomimo że dopiero zaczyna grać w nowe mmo nie wróży najlepiej. Ludzi których sprawdzamy w grze na bwe a raczej sprawdzaliśmy, jak najbadziej bralismy pod uwagę że to dopiero 2 dzień ich grania i top 1 na serverze to on nie będzie, ale wracając do tematu, jeżeli czyta się podania ludzi z dużymi osiągnięcami, ratingami, achievmentami i topami z przeróżnych gier i czyta się "kilka zdobytych zamków oraz mnóstwo mass pvp" to dosyć jasne staje się co jest > a co jest < . Mam nadzieję że w pewien sposób zaspokoiłem twoją ciekawość.

moze uda mi sie do was dolaczyc :) wlasnie kupilem gierke i bd wlasnie pobieral a tak btw to raczej bd sie uczyl grac od podstaw..

Może to co mówisz ma jakiś głębszy sens którego ja nie dostrzegałem. Ale wracając do punktu 2 to ja np. nie robię sobie screenów z rankingów czy z czegoś tam, więc wtedy jestem na starcie przekreślony bo nie mam żadnych dowodów tak? A to że ktoś tam powie że byłem uber pwner koxu to można uznać że kazałem mu tak powiedzieć, a nie we wszystkich grach jest solo ranking, nie pamiętam jak jest w GW ale sądzę że rankingi w GW są raczej gildiowe. Czyli znowu można sądzić że gildia grała a ja się opierda****. Można drążyć ten temat, ale nie ma po co. Także dzięki że odpowiedziałeś i mnie nie pocisnąłeś przy okazji :D

Może to co mówisz ma jakiś głębszy sens którego ja nie dostrzegałem. Ale wracając do punktu 2 to ja np. nie robię sobie screenów z rankingów czy z czegoś tam, więc wtedy jestem na starcie przekreślony bo nie mam żadnych dowodów tak? A to że ktoś tam powie że byłem uber pwner koxu to można uznać że kazałem mu tak powiedzieć, a nie we wszystkich grach jest solo ranking, nie pamiętam jak jest w GW ale sądzę że rankingi w GW są raczej gildiowe. Czyli znowu można sądzić że gildia grała a ja się opierda****. Można drążyć ten temat, ale nie ma po co. Także dzięki że odpowiedziałeś i mnie nie pocisnąłeś przy okazji

Widze, że w GW też długo nie pograłeś. Codex, Gladiator, Commander i Hero to tytuły PvP, w których musiałeś brać czynny udział by zdobywać punkty i nie przypiszesz sobie tutaj osiągnięć gildii.

[małym wyjątkiem jest tutaj Hero, gdzie swego czasu (nie wiem jak teraz) można było kupić sobie miejsce w ogarniętym party na HA ale tylko nielicznych było na to stać]

Dokładnie, i jak mi aplikant pisze że był w Husarii, podaje jakie miał wtedy nicki i jakie ranki osiągnął w "osobistym pvp" to on nie musi wiedzieć do kogo napisze :) Czy do GL, vice GL etc etc. W paru przypadkach takie szukanie po starych gildiach okazało się pomocne więc jakoś to funkcjonuje, choć ofc nie robimy tego przy każdym aplikancie.

Ss nie wymagamy obowiązkowo, jest to dodatek który może być tylko i wyłącznie na tak, bo wiemy że to co mówisz jest prawdą, gdyż oboje dobrze wiemy że można sobie napisać rating z wowa 2,6k a w ogóle na nich nie być :) Tylko że to weryfikuje gra z membersami RVN, i takie osoby na prawdę są wyłapywane w trakcie gry ;) Dlatego pisząc prawdę jest lepiej bo jeżeli masz osiągnięcia to się dostaniesz i utrzymasz w grze, możesz też skłamać dostać szansę na trochę czasu a w trakcie gry jak się okaże ze nie wiesz podstawowych pojęć jak assist na targecie etc to coś jest na rzeczy, i nie chodzi mi tu o przyciski którymi to robisz bo to ofc trzeba się dowiedzieć, ale jak ktoś nie wie czym w ogóle jest takie pojęcie a napisał mi w podaniu 2,6k ratu w wowie to jest nie halo :) No i tak jak pisałem wcześniej, przyjeliśmy już trochę ludzi do sekcji gw2, wszystkie podania są zapisane, zarchiwizowane i czasami choć czysto teoretycznie i tylko na papierze ale widać że ten to osiągnął wiele a ten to już nie bardzo :)

Nie miałem zamiaru pocisnąć ci w swoich wypowiedziach bo uważam to za normalną rozmowę dwóch ludzi, a jak to się mówi hejterzy gonna hejt i tak i tak ^^

@Edit:

A jeżeli uważasz że masz doświadczenie, że ogarniasz grę pvp bo masz dobre osiągnięcia z gw czy innej gry oraz masz ochotę grać w gildii nastawionej na wysoki poziom pvp oraz gildię która chce podejść do tego profesjonalnie, a nawet w dużej mierze już to robi (do headstartu wszystko musi być dopięte na ostatni guzik przecież) to zapraszam do złożenia podania, może będąc wewnątrz tej struktury zrozumiesz jej głębszy sens i spodoba ci się u nas :)

Pozdro

A jeżeli uważasz że masz doświadczenie, że ogarniasz grę pvp bo masz dobre osiągnięcia z gw czy innej gry oraz masz ochotę grać w gildii nastawionej na wysoki poziom pvp oraz gildię która chce podejść do tego profesjonalnie, a nawet w dużej mierze już to robi (do headstartu wszystko musi być dopięte na ostatni guzik przecież) to zapraszam do złożenia podania, może będąc wewnątrz tej struktury zrozumiesz jej głębszy sens i spodoba ci się u nas

Nie da rady, już mnie odrzuciliście raz , :( Właśnie za brak dowodów

Wiesz zawsze mozesz wbic na ten sam serwer , pograc i zglosic sie kolejny raz . Chociaz pewnie do tego czasu juz cos ( w sensie gildie) bedziesz mial ^^

"Naszym celem jest promocja marki

Raven

jako jednej z najlepszych gildii w GW2" No wrecz nie moge z tego zdania padlem na ziemie i zwijam sie ze smiechu (przepraszam xD). Gra nie miala jeszcze premiery a juz jest jedna z lepszych(placze ze smiechu).Nastepne slowo "marki" uzyte do promowania Gildi buahahahuaahahahhahaha nie moge, Co to ma byc gildia Gold sellerow? Czy ma sie opierac na solidnym braterswie i wspolnym pomaganiu sobie? Jak Boga kocham bardziej tepego zdania jak to nigdy nie widzialem(Prepraszam ale nie moglem sie powstrzymac). Proponuje jeszcze raz to przemyslec i napisac porzadnie Temat bo w aktualnym stanie nadaje sie tylko do tego aby go wysmiac:) 18+ naprawde zachowujecie sie jak Gold seller z zawodu xD

To chyba oczywiste że takie "zdanie" to plan długoterminowy? Jak byśmy napisali że promocja marki RAVEN jako jednej z najlepszych gildii w GW2, jak już GW2 wyjdzie" to byłoby o wiele lepiej dla twoich oczu? Rozumiem że bedziemy mieli haterów więc spoko, masz prawo do swojego zdania, lecz zastanów się że z logicznego punktu widzenia to zdanie odnosi się do długoterminowej gry, chcemy odnosić sukcesy na poziomie międzynarodowym, być w top gildiach europejskich, odnosić sukcesy na eslu itd itd a przez to wszystko promujesz swoją gildię jako jedną z najlepszych. Tak jak zauważyłeś wymieniłem same rzeczy które są możliwe po premierze. Lecz co złego jest w napisaniu czego najbardziej pragniemy od gry i na czym najbardziej nam zależy już teraz? Nawet kiedy gra nie wyszła? Chcemy być dumni w przyszłości że możemy być w gildii która jest znana, i jedna z najlepszych. Ale gildia sama się taka nie stanie, my jako membersi musimy sprawić że taka będzie.

To dopisz nastepnym razem "pragniemy" Bo poki co to jest przewidywanie przyszlosci a podejrzewam ze tego nie potrafisz:) Hater? nie raczej nie ale rozbawilo mnie to zdanie wybacz;) pozatym nadal uzywasz slowa "marka" przy nazwie gildii no nie moge xD

"Naszym celem jest promocja marki

Raven

jako jednej z najlepszych gildii w GW2"

Chodzi o to, że oni chcą wypromować tą gildię, na jeden z najlepszych klanów w grze.. Rozumiesz to?

"Naszym celem jest promocja markiRavenjako jednej z najlepszych gildii w GW2"Chodzi o to, że oni chcą wypromować tą gildię, na jeden z najlepszych klanów w grze.. Rozumiesz to?

Zignorujcie go, on nie potrafi czytać ze zrozumieniem...