1. Jak uważasz że pvp z privów = pvp z global to nie mamy o czym dyskutować bo nawet nie wiesz w jak wielkim błędzie jesteś. Przyjmujemy również ludzi którzy grali na privach ale nie, kiedy ich doświadczenie opiera się tylko i wyłącznie na nich a poza nimi mają niewielkie doświadczenie. O różnicy między serverami oryginalnymi a privami naprawdę nie chcę dyskutować, jeżeli nie dostrzegasz różnicy zapraszam do czytania lektury na jakiś forach dyskusyjnych. Na privach zawsze się wykorzystuje bugi, niedziałające odpowiednio skille, mechanikę i fizykę gry. Wiele osób uważa że prawdziwe pvp to poznali dopiero jak przeszli z priva na globa, może to też podejście graczy tu i tam jest inne a może chodzi o samą mechanikę gry, ciężko zadecydować za wszystkich, my jednak jesteśmy z grona ludzi którzy uważają że oryginalne servery > piraty oraz również ogólny poziom pvp na oryginale > pirat.
2. Hm a ja uważam że w grach takich jak L2, WoW, Warhammer etc gdzie masz ewidentie ratingi, achievmenty pvp, top servera itd itd jak najbardziej można ocenić czy jesteś graczem z wysokimi umiejętnościami (czyt. wysoki rating w wowie, czołowy members top 10 gildii w gw1 czy zdobyte tam osobiste ranki. Ludzie którzy piszą dokładnie, rzeczowo co osiągneli w poprzednich mmo, podpierają to dowodami w postaci ss, filmów czy ludzi z danej gildii którzy mogą potwierdzić jakąś część ich słów to ludzie których doświadczenie jest w pewnym stopniu namacalne, a stwierdzenie "kilka zdobytych zamków i pełno mass pvp" nie mówi mi nic, czy stał tam i klikał dwa skille czy wyciskał z siebie 7 poty i był jednym z najbardziej znanych ludzi na serverze a ludzie słysząc jego nick od razu myśleli jaki z niego pros, o to chodzi, my szukamy ludzi już doświadczonych i to z osiągnięciami a nie ludzi którzy sobie pograli 5-6 miesięcy i nic nie osiągneli lub grali 3 lata na privie a ich największym osiągnięciem jest uczestniczenie w zergu przy zdobyciu keepa. Jeżeli dla ciebie osiągnięcie w mmo to jest awans na gma i nie widzisz żadnych innych osiągnięć w grach mmo to bardzo ci współczuję i liczę że kiedyś dostrzeżesz prawdę. Osobiście gdyby ktoś mi napisał w podaniu do gildii pvp że jego jedynym osiągnięciem w grze jest zostanie gmem to bym go wyśmiał bo co ma piernik do wiatraka? mogłeś zostać gmem bo sobie radzisz z organizacją, sprawami informatycznymi bądź administrator priva cię polubił, jednak ranga gma nie stwierdza że jak pójdziesz się bić czy to na arenie czy bg to będziesz wiedział co robić i nie będziesz noobić.
3. Mogę wiedzieć że doświadczenie za małe bowiem jest mi dane pełnić tą funkcę już jakiś czas, i wiem również jacy ludzie przychodzili z jakim doświadczeniem i jak to się przelewało na ogarncięcie gry gw2, i jeżeli przychodzi mi koleś z gildii Husaria z gw1 lub koleś z ratingiem 2600 z wowa z oryginalnego servera co jest podparte dowodami to śmiem wierzyć że taki koleś poradzi sobie z kolenym mmo, a jeżeli osoba którą cytujesz ma 24 lata, pograła 3 lata w l2 i 10 miesięcy w wowa i nie ma żadnych ale to żadnych ponad przeciętnych osiągnięć pvp to śmiem również sądzić że taka osoba ma za małe doświadczenie by do nas dołączyć jeżeli porównam to z doświadczeniem pozostałych rekrutów/membersow/weteranów itd itd. W mmo od urodzenia na szczęscie nie siedzie, jednak tylko 7 lat też nie, opinia jest moja osobista i mam do niej prawo, są ludzie starsi/młodsi i w tym samym wieku co ten aplikant i którzy osiągnęli o wiele więcej niż taki aplikant, dlatego w mojej opini taka osoba nie nadaje się do gildii semi hardcore poszukującej pół profesjonalistów z ponad przeciętnymi umiejętnościami pvp bo jak byk tych ponad przeciętnych umiejętności nie widać. Decyzje podejmuje lider sekcji i jak najbardziej może stwierdzić że widzi w aplikancie potencjał i sprawdzimy go za miesiąc jak wyjdzie gra i zobaczymy jak ogarnia apsekt pvp (bo szczerze mówiąc bardzo to on się nie różni od innych mmo) więc jak ktoś nie ogarnia takich podstawowych pojęć jak przejmowanie punktów, stoi w 5 na jednym punkcie chociaż to idzie w takim samym tempie jak by tam stała 1 osoba czyli równie dobrze przydał by się gdzie indziej, itd itd to znaczy że taka osoba pomimo że dopiero zaczyna grać w nowe mmo nie wróży najlepiej. Ludzi których sprawdzamy w grze na bwe a raczej sprawdzaliśmy, jak najbadziej bralismy pod uwagę że to dopiero 2 dzień ich grania i top 1 na serverze to on nie będzie, ale wracając do tematu, jeżeli czyta się podania ludzi z dużymi osiągnięcami, ratingami, achievmentami i topami z przeróżnych gier i czyta się "kilka zdobytych zamków oraz mnóstwo mass pvp" to dosyć jasne staje się co jest > a co jest < . Mam nadzieję że w pewien sposób zaspokoiłem twoją ciekawość.