No a czego sie spodziewales? Co Cie zawiodlo?
Dla mnie wyglada OK. Oczekuje dobrej fabuly i jakiegos serva RP.
Dla mnie wyglada OK. Oczekuje dobrej fabuly i jakiegos serva RP.
Nic mnie nie zawiodło. poprostu byłem zszokowany w porównaniu z gw1. a serwer RP, nie oszukujmy się nie jest wymagany
a serwer RP, nie oszukujmy się nie jest wymagany
Napisalem czego JA oczekuje i tym wlasnie jest server RP.
Dla mnie ten Warrior trochę za bardzo szaleje... jak matrix czy cuś. Ale ogólnie jestem nastawiony pozytywnie na tą grę. Najciekawszy chyba będzie system przypadkowych drużynowych questów jak obrona miasta itd.
@Dzz Żeby serwer RP działał sprawnie to jeszcze gra musi ułatwiać sprawę (czyt. mieć klimat). W takich grach jak Last Chaos serwer RP jest taki jak każdy inny.
A moze GW2 bedzie miec klimat? Kto to wie. Troche boje sie tej rasy dzieciakow, bo ona wszytsko poki co psuje, ale zobaczymy co bedzie dalej. A jak nie bedzie serverow RP, to pewnie znajda sie klany, ktore w takie cos beda sie bawic.
Tak patrzac na GW1, wydaje mi sie, ze ta gra nadaje sie do tego. Moze jest troche za slodko, ale jednak te misje, questy, wszystko ulatwia gre tego typu.
W GW1 RP było nie możliwe bo co to za zabawa jak nie można podczas robienia zadania nikogo spotkać itd. Ja czekam na wersje PL bo z tej gry chce wszystko rozumieć.
Czemu Asura cię tak denerwują? To rasa inteligentów, a tacy z założenia są śmieszni.
W GW1 RP było nie możliwe bo co to za zabawa jak nie można podczas robienia zadania nikogo spotkać itd. Ja czekam na wersje PL bo z tej gry chce wszystko rozumieć.
To wlasnie byl ogromny plus! Wybierasz sie ze swoja grupa poszukiwaczy przygod, do jakiejs tajemniczej ziemi, spopielonej przez wojne, gdzie ciezko znalezc inna zywa dusze...Mi to pasowalo i budowalo klimat, dobre warunki do RP.
Czemu Asura cię tak denerwują? To rasa inteligentów, a tacy z założenia są śmieszni.
Mnie jakos nie bawia, a rase inteligentow mozna przedstawic inaczej, a o wiele zabawniej. To jest takie przeslodzone i widze tu uklon w strone japonskich graczy.
Zbyt wielu graczy nimi nie będzie grało. Ale spójrz też na to z innej strony. Przecież to nie zależy od ludzi jakie to mutanty będą żyć na świecie. My na murzynów nie narzekamy.
Zbyt wielu graczy nimi nie będzie grało
A skad ta pewnosc?
Ale spójrz też na to z innej strony. Przecież to nie zależy od ludzi jakie to mutanty będą żyć na świecie
My nie, ale co to za porownanie? To jest gra i tworcy wykreowali ten swiat, to oni sa tu bogami i mogli zrobic co tylko chca. Wymyslili rase malych dzieciakow, im sie to podoba, mi akurat nie. To tyle.
My na murzynów nie narzekamy.
Rozumiem, ze w formie zartu, ale jednak troche przesadziles : P.
Cieszę się że nie wymyślili czegoś gorszego od tych jak to ich nazywasz "dzieciaków" no ale bez przegięcia że jak z takim będziesz zadanie robił to ci zabawę popsuje.
Cieszę się że nie wymyślili czegoś gorszego od tych jak to ich nazywasz "dzieciaków" no ale bez przegięcia że jak z takim będziesz zadanie robił to ci zabawę popsuje
No prosze cie, mam sie cieszyc, bo nie ma czegos gorszego? To brzmi absurdalnie. Rownie dobrze moge napisac, ze mam sie cieszyc z grafiki Tibi, bo ta mogla byc jeszcze gorsza. I czy mi to bedzie przeszkadzac? No coz, troche tak, bo to idzie w strone klimatu, ktorego ja osobiscie nie lubie. Tobie moze sie podobac, panu Jankowi nie, a pani Lucyna bedzie zachwycona i zakocha sie w tej rasie. Zrozum, ze ludzie sa rozni i moze Tobie to odpowiada, ale mi juz nie i nie przekonasz mnie do tych dzieciakow. Gre pewnie i tak kupie i bede musial zacisnac zeby i jakos ignorowac te krecace sie maluchy.
Nie mówiłem że mi się podobają. Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Dobra już nie drążę tego tematu bo i tak do niczego nie prowadzi, a maluchy do przedszkola.
Weźmy może na ostrze noża skille elementala. Nie wydaje się wam że są dosyć bardzo dynamiczne jak na mmorpg? No i ogólnie bardzo fajna animacja wszystkich postaci. Te wywracające się olbrzymy nie wyglądają tak sztywno jak w innych grach np WoW ale naprawdę bardzo fajnie upadają a potem podnoszą się.
Biorąc pod uwage że to B2P grzechem byłoby nie zagrać
A ja się zastanawiam skoro oni potrafią nie pobierać abonamentu to czemu według np Blizzarda taka polityka jest niemożliwa?
Bo to jest Blizzard , firma pazerna prawie jak EA games . Zresztą skoeo granie online w ich tytuły ma być płatne ( b.net) to nie dziw sie ze wow nie jest i nie bedzie b2p/f2p
Najlepszym przykładem polityki blizza jest sprzedawanie mounta za 40euro. Fajna mikropłatność.
Moj portfel sie cieszy, ze nudza mnie produkcje Blizzarda : P.
A dlaczego GW nie mial abonamentu? Oczywiscie nie wiem, a to co napisze, to tylko moje teorie.
1. Ta gra to nie jest typowe MMORPG i wydaje mi sie, ze nie mogla by w ten sposob oplacana. Wiecie o co mi chodzi, o to, ze za miastem swiat jest zamkniety tylko dla naszego teamu. To juz nie jest MMORPG, a raczej RPG Online.
2. GW wychodzilo juz po premierze WoW'ie i pomysleli, ze jedynym sposobem na zarobek, bedzie wydanie gry b2p, bez abonamentu, bo z tamtym gigantem ciezko bedzie cos ugrac.
Jak bylo w rzeczywistosci? Nie wiem, ale to chyba nieistotne, bo liczy sie, ze mamy dobra gre bez abonamentu.
W GW2 teren poza miastem będzie już otwarty oprócz kilku miejsc potrzebnych do budowy fabuły, a polityka zostaje ta sama więc 1 punkt twojej teorii się nie zgadza. Co do 2 to masz racje.
Ale ja mowilem od GW1...Wiec sie zgadza: P.
A dlaczego gw2 b2p? Bo GW1 bylo sporym sukcesem, wiec i dalej ida taka polityka, co mi sie podoba.
Ale ja mowilem od GW1...Wiec sie zgadza: P.A dlaczego gw2 b2p? Bo GW1 bylo sporym sukcesem, wiec i dalej ida taka polityka, co mi sie podoba.
To teraz twoja teoria jest prawdopodobna.