Guild wars i opinie o grze

Zagralem chwile zobaczylem zwatpilem. Malo dynamiki w tej grze. Graficznie fajnie tak cos sie dzieje jest ok. ale skille to lekka porazka cudow nie ma. Nie czuc ze sie go uzywa, troche poprawili opymalizacje, pvp tez jakies dretwe... Ogolnie gra odpada

Nie zgodzę się, mi gra bardzo przypadła do gustu. Dynamika jest w sam raz, większa niż w zwykłym "WoW-owatym" MMO, mniejsza niż w Terze. Ładnie śmiga, na wysokich detalach mam więcej FPS niż w dużo brzydszym Rifcie. Ktoś stwierdził że GW2 jest optymalizowana pod AMD, Rift z kolei gryzie się z 'czerwonym' sprzętem, może dlatego.

Ogólnie jest co robić, expa dostaje się nie tylko za zwykłe questy, ale też za dynamic eventy, gathering, eksplorację. Pasuje mi pomysł z "daily achievementami", nagrody nie są może imponujące, ale motywują do codziennego logowania się i wykonywania różnorodnych czynności.

Każdą klasą gra się inaczej, mają odrębne mechaniki, ale nie czuje się żeby były wciskane na siłę, tak jak rozmaite paski furii, charge itd. z innych MMO. Skille wypadają solidnie, na plus możliwość swobodnego żonglowania ich zestawem. To co rzuciło mi się w oczy to duża ilość skilli rzucanych "na ziemię" i działających na określonym obszarze - pułapek, sigili, symboli itd., prawie każda klasa ma ich chociaż kilka.

Trudno mi ocenić WvWvW - mój serwer w becie jest bardzo słabo zaludniony w porównaniu z przeciwnikami, trudno jest cokolwiek zdziałać.

Gdyby nie mikrotransakcje i wysoka cena pewnie zastanowiłbym się nad zakupem, za wrażenia z bety daję grze solidne 9/10.

ja się zgodzę gra jest słaba

rift przynajmniej cieszy jak kogos ubijesz na arenkach tak no po prostu czyjesz ze jestes pro bo go zabiles tutaj bile te mooby i nic tak spam skillami i tyle. No nic trzeba czekac na oficjalne jeszcze polskie wydanie sie pomysli moze kupi. IS ma byc nie wplywajacy na rozgrywke przeciez. W kazdym razie gra nie zachwyca byl tylko wielki szum medialny, wielkie zapowiedzi, przelom a wyszlo co wyszlo. Eventy? to juz bylo w rifcie tylko ze sie inaczej nazywa. Grac tylko pvp tez nie mozesz bo chodz cie rowna to innych to ci z wbitym lvl maja lepiej po prostu.

malo dynamiki heheh to chyba żeś moba bil na 1 lvl

No nie wiem czy taki nie wpływający na rozgrywkę IS, jak dla mnie dodatkowe sloty na torby w ekwipunku z IS to już w pewnym stopniu wpływanie na rozgrywkę - inventory miałem często przepełnione, mimo że wycraftowałem sobie 8-slotowe bagi.

Moje wrażenia są takie same jak autora tego tematu niestety gra nie powaliła mnie na kolana a szkoda. wiele osób pisało że GW2 pogromi WoW'a Tera online niestety ale chyba raczej nie będzie miała aż tak dużego przebicia. Plusem GW2 jest to że jest tak na prawdę za darmo kupujesz i grasz a w WoW'ie i TERA jest ten abonament który wielu osobom przeszkadza. Gw2 ma tyle samo minusów jak i plusów więc mam mieszane do niej uczucia ale szału nie robi. W moim przypadku jakbym miał grać co za free to już bym wolał Aiona albo Lineage 2 niż GW2 na dzień dzisiejszy pamiętajmy że to jeszcze BETA.

Moim zdaniem najwspanialszą opcją w gw 2 jest wvwvw. Trafiłem na bardzo zgrany serwer. Głównie Francuzi, Polacy, Rosjanie. W trybie wvwvw graliśmy na 2 serwery niemieckie więc problemów nie było z mobilizacją. Niesamowita atmosfera, zgranie i rozgrywka. Bardzo fajnie się broni twierdz, można naprawiać fortyfikacje lub robić wypady za mury. A ta radośc gdy nadchodzi odsiecz i oblegający znajdują się między młotem a kowadłem - nie do opisania poprostu. Szczerze grę polecam, szczególnie jeśli macie zamiar grać pvp.

tylo ze nie da sie grac tylko pvp pff co do bicia mooba to nawet byl na 15lvl;o i jakos cudow nie bylo. Czekamy do premiery wolalbym aby to bylo cos jak guild wars stare dobre gdzie umiejetnosci i zgranie sie do spike bylo podstawa dobrej gry... Szkoda

To był mój pierwszy beta weekend, ale jestem pod ogromnym wrażeniem gameplay'u... Jest dynamiczny, jeśli nie będziesz się poruszał to zginiesz. Optymalizacja lekko lipna, i5 2500k/HD6950/4GB RAM i musiałem grać na low, ale i tak te tereny po prostu miodzio. A randomowe questy dają rade, przynajmniej się nie nudziłem, szedłem kawałek i już "iwencik" jakiś. W moich oczach gra wypadła dobrze, ale może dlatego, że jestem wielkim fanem jedynki i dosyć dużo spędziłem nad eksploracją Tyrii, Canthy i Elony, a na kontynuację czekam już hoho, od momentu jak pojawiły się pierwsze pogłoski.

Ja odpaliłem GW2 na Intel Core Quad 2,4GHz, GeForce 9500gt, 4gb na high/medium detalach i miałem stabilne 28FPSów (nawet w miastach i podczas WvWvW nie spadały).

Jeśli chodzi ogólnie jak mi się podobało to powiem tylko, że dzięki temu Beta Weekendowi zamówiłem pre-purchase ^^.

Co do bety - może ktoś opisać jak gra się wojownikiem? To moja ulubiona postać ,a w wielu grach jest czasem lekko niezbalansowana (magowie zabijają zanim dojdzie itp). Grał ktoś i może opisać grę nim?

Ja grałam, aczkolwiek tylko kilka rund pvp. I tylko greatsword, ranged [chyab riffle się to nazywało] i topór. Powiem ci, że wojownik ma niesamowite survi. Potrafiłam ustać pod atakiem mesmera, elemantalisty i guardiana, sama. Masz z utility skilla, który daje ci invisibility na kilka sekund, mnóstwo odrzutek i doskoków - ucieczka więc jest trudna. Do tego ma stuna zasięgowego - czymśtam rzuca. W każdej chwili możesz z toporów np przeskoczyć na gun, który też nienajgorzej bije. Skill pod piątką, ten najsilniejszy, to taki wirek - toporami ciskasz na wszystkie strony pobliskie cele, do tego kręcąc się możesz się ruszać i zadaje to jakieś 1,5k dmg na sekundę, o ile dobrze pamiętam. Mi bardzo przypadł do gustu :>

Nie ma się czym podniecać. Znerfią go, bo robi zbyt za dużo dmg.Jeszcze jak strzeli combo z ele albo inżynierem, to ma 6 osób na 2 hity (z GS i z 2x axe). Żenada. ANet ma chyba nieodpowiednich ludzi do balansu. W GW było to samo i do dziś są klasy bardziej potrzebne (Assassin, bez z niego nikt w party nie może się wysrać) i mniej (derwisz zawsze dawał tyły, ale z ostatnimi patchami jest ciut bardziej lubiany).

Kto powiedział brak dynamiki jest jakiś "inny" żeby nie obrażac. Obejrzyjcie sobie PvP miedzy ANET Devs i Team Paradigm. jak ktoś po obejrzeniu tego powie że ta gra nie ma dynamiki to powiesze. Dla mnie GW2 to narazie najepsza gra w jaka grałem. Nie żałuję wydanych pieniędzy ani trochę. Znalazłem epicka gildię i myślę że po premierze grac będzie sie wyśmienicie :)

GW 2 może i nie przebije fenomenu WoWa(generalnie wydawcy patrzą na te 14 milionów użytkowników, wpłącających co miesiąc 15 dolarów na konto Blizzarda, ALE gra nie potrzebuje tak dużo graczy to jest swego rodzaju fenomen i dzięki niemu zaczął się rozwijać rynek gier MMO)

GW2 będzie miał na starcie(z tego co przewidują analitycy) 3 miliony graczy na samym starcie (setki serwerów), utrzymają się bez płacenia abonamentu, bo koszt podstawki to około 200zł + dodatki za 100wkę będą np. co pół roku wychodzić (co wychodzi śmiesznie tanio)

GW był genialny jego jedynym minusem był instancjonowany świat, w 2ce będzie otwarty.

GW2 jest niesamowicie zooptymalizowany, mój kolega na phenomie 4.1 (kręcony z 3.6 chyba), 4GB RAM 1600 mhz(200zł?), GF 450 grał na maksymalnym, wyniki?

40-45 klatek nonstop w mieście poniżej 35 niespadło, na mapach PvP tak SAMO! (40+ klatek) z odpalonym TSEM w tle.

Są to bardzo niskie wymagania bo tak naprawdę ta gra będzie rozwijana przez długi czas i wystarczyć Ci będzie ulepszenie procka (albo kupienie teraz i5 2500k lub lepszego buldożera - 700zł~)

(ponieważ grafika i tak jest end game'owa jak na MMO, które do obliczeń w głównej mierze przy np. 100tce osób wymagają mocnych procesorów)

==================================

Gra będzie totalnie jak WoW, instancje, fajne PvP, nastawienie na grę w drużynie, ta gra ma coś w sobie co wciąga, rozwijanie postaci jest wręcz genialne i gra jest w stanie utrzymać ludzi na długo po dobiciu maksymalnego LvLu, a kolejne to dodatki które będą grę urozmaicać przedłużając tym samym jej żywotność zapewnią wam lata rozgrywki za ŚMIESZNE PIENIĄDZE. (100zł raz na pół roku, to nawet .... == dodatek).

---------------------

GW 2 PvP (areny) > WoW Areny

Mass PvP GW 2 > ALL {- Lineage}

Instancje == WoW

Expienie == WoW +/-(ale lepsza grafika)

Fun z gry (conajmniej taki jak z WoWa)

ja niedawno pre purchased i czekam na stress test 27 szkoda że tylko 4 godzinki;)

widzisz to odroznialo gw ze bylo inne niz ten wasz przecudny wow. A gw2 to juz klon dla casuali dlatego epic fail

kiedy wkoncu ta gra bedzie?

i zastanawiam sie czy zamawiac teraz preorder czy czekac az przyjdzie na sklepowe pulki:P

kurde na początku gdy widziałem gw2 myślałem łooo muszę to mieć super gra potem dno i znowu zaczyna mi się podobać tylko nie wiem czy warto ;/