Guild Wars pytania

Witam!

Chciałbym kupić GW. Jednak mam parę pytań dot. starych wyjadaczy.

1. Czy poszczególnie części różnią się grafiką?

2. Która będzie najlepsza jako ta 1?

3. Jak to jest z tym 20 lvl? Czy to nie jest aby trochę mało?

4. Grafika się zestarzała?

5. Ogólnie opłaca się kupić?

6. Twórcy nie zapomnieli o graczach?

7. Dużo tam botów i takiego tałatajstwa?

8. Można w nią pograć bez kolegi? Czy nie da się tak jak w DDO?

9. Bardzo zalatuje wschodem?

10. Gra dużo polaków i czy pomagają innym?

Pozdrawiam!

Zdołam odpowiedzieć na kilka pytań ,mój kuzyn w GW gra bardzo długo i nie co wiem na temat tej gry:

1. Nie. Grafika na ogół jest dobra więc nie powinieneś mieć żadnych zastrzeżeń.

2. hmm. On zaczynał od Propa ,aczkolwiek wg. większości najlepszy jest Nightfall. Poczytaj na temat każdej części i sam zdecyduj.

3. Poziom 20 jest maksymalny. Mi to odpowiada. Nie ma w GW monotonnego ścigania się z lvl na lvl, grindu. Każdy jest jakby równy ,w praktyce wygrywasz techniką. Kto z kim walczy (chodzi o profesję), jakie używasz skile.

4. Raczej nie.

5. To musisz sam stwierdzić.

6. ? Jakieś eventy na hallowen itp są ,ale nie wiem czy to masz na myśli.

7. O ile mi wiadomo to nie.

8. Jest tak jak w DDO.

9. Lekko .prawie ,że wcale.

10. Polaków gra wielu ,a czy pomagają? Ciężko uogulnić społeczności.

W razie niedogodności Kebra mnie poprawi.

@down

ha.

Witam!Chciałbym kupić GW. Jednak mam parę pytań dot. starych wyjadaczy. 1. Czy poszczególnie części różnią się grafiką?2. Która będzie najlepsza jako ta 1?3. Jak to jest z tym 20 lvl? Czy to nie jest aby trochę mało?4. Grafika się zestarzała?5. Ogólnie opłaca się kupić?6. Twórcy nie zapomnieli o graczach? 7. Dużo tam botów i takiego tałatajstwa? 8. Można w nią pograć bez kolegi? Czy nie da się tak jak w DDO?9. Bardzo zalatuje wschodem?10. Gra dużo polaków i czy pomagają innym?Pozdrawiam!

1. Grafiką raczej nie bardzo, mocno różnią się lokacjami. Kwestia gustu.

2. Zdecydowanie Prop, bowiem to tzw '' podstawka ''. Najlepiej od niej zacząć.

3. Nie jest to za mało, bowiem mając 20 lvl nie będziesz miał nawet połowy skillów,sygnetów itp. Od 20 lvl zaczyna się prawdziwa zabawa w GW.

4. Czy ja wiem, skoro są zwolennicy '' szpetnej '' grafiki WoW-a, to ta w GW na pewno się nie zestarzała.

5. A czemu się nie opłaca ? Graczy jest sporo, zabawa przednia, gra po polsku, brak opłacania abonamentu. Nic tylko grać.

6. Oczywiście, że nie bowiem są liczneee eeventy, zabawy. Co weekend jest event PvP, który zapewnia podwójne punkty frakcji i Baltazara. Więc powiedzenie, że zapomnieli o graczach byłoby nietaktem.

7. Botów ? Nie spotkałem ani jednego, a gram rok. Tam botowanie nie istnieje. Jedynie czasem są dzieci neo, ale takich jest trochę w każdej grze mmo. :)

8. Możesz bez kolegi, bowiem możesz do party wziąć najemników, NPC sterowane przez komuter.

9. Tylko część Factions, a tak to klimaty są typowo fantasy. Szczególnie Prop, NF zawiera liczne dzungle i pustynie, natomiast Fac to typowe '' skośnookie '' obszary.

10. Polaków jest na prawdę sporo, a czy Ci pomogą ? Cóż trudno powiedzieć, bowiem nie ma na to definicji, w każdej grze znajdziesz miłych i nie miłych.

Jak będziesz chciał pomocy, to zwróć się do mnie.

Crracked Draniu, napisaliśmy w tym samym czasie, a byłeś przede mną. :D

Up@

:< Buuu

11. Czy jest to porąbane Fantasy jak w SUN, Cabal czy stare dobre DDwskie(oczywiście nie do końca)?

Czy łatwo zaprosić do wspólnie gry jakąkolwiek osobę? Tzn czy można powiedzieć:

- cześć

- cześć

- idziemy expic czy jak to się tam mówi w GW ^^

- dobra

Czy jest to raczej niemożliwe?

Kupił bym Nightfalla czy to dobry wybór?

12. Co daje gildia(podobno w grze odgrywa ważną role)?

13. Za co się dostaje PKT skilli itp?

14. Jaką role ogrywa w grze lvleing?

Dzięki za tamte odpowiedzi.

11. Czy jest to porąbane Fantasy jak w SUN, Cabal czy stare dobre DDwskie(oczywiście nie do końca)?Czy łatwo zaprosić do wspólnie gry jakąkolwiek osobę? Tzn czy można powiedzieć:- cześć- cześć- idziemy expic czy jak to się tam mówi w GW ^^- dobraCzy jest to raczej niemożliwe?Kupił bym Nightfalla czy to dobry wybór? 12. Co daje gildia(podobno w grze odgrywa ważną role)?13. Za co się dostaje PKT skilli itp?14. Jaką role ogrywa w grze lvleing?Dzięki za tamte odpowiedzi.

11. W GW się nie expi ;p Jak szukasz party na misje to piszesz np. "lfp mission master NM" Zazwyczaj się ktoś znajdzie

12. Gildia daje ci możliwość walki GvG oraz zazwyczaj gracze z gildii pomagają na vanq, farmie, misjach czy questach.

13. Pkt dostajesz za lvl i misje

14. Hmm nie wiem jak to napisać. Robisz questy/misje zdobywasz exp lvl rośnie a wraz z nim atrybuty dzieki którym twoje skile stają się mocniejsze. Oczywiście pkt atrybutów jest ograniczona ilość

Guild Wars ma większy kult ws Polsce niż WoW? GW to jest normalna gra RPG tylko trzeba się by grać zarejestrować, kupić płytę i gra się przez neta? Czyli to jest CORPG(?)a miasto to lobby? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Chyba sobie kupię, tylko nadal się zastanawiam którą część. Jaka jest wg was najlepsza?

Na początek Nightfall , najłatwiejsza kampania do tego łatwe zdobywanie elitarnych skilli . Co do grafiki to wbrew pozrom sie różni zainstalujcie samego propa , spojrzcie na grafe , nastepnie któryś z dodatków i spójrzcie na grafe propa , widać różnice głownie w szczegółowości textur , chyba że gracie na minimalnych to nic was nie uratuje :D

Nie zgadzam się, że pierwszy Nightfall. Chyba, że chce się zostać "Super pr0 elo elo tró dervishem, który ołni kosom" . Bo, przypuśćmy, że masz samego NF`a, a chcesz mieć jedną z postaci core (np. wojownik, mesmer, elementalista itd.) to sobie nią nie pograsz. I zgadzam się, porównajcie chociażby animacje skilli z GW:EN a z "podstawki" ( w sumie błędnie podstawką nazwyną). No i NF to piasek, piasek, robaki no i może piasek. A mapka Propha, jest bardzo zróżnicowana. Pod względem fabuły najbardziej znów podoba mi się Factions.

"11. W GW się nie expi ;p Jak szukasz party na misje to piszesz np. "lfp mission master NM" Zazwyczaj się ktoś znajdzie"

Mission master? Poza tym, najczęściej, albo ktoś woła (jakoś z systemem "lfp" w GW się nie spotkałem, poprostu "Kto idzie na misję XY") albo w gildii ludzi popytać.

A GW 1 jest chyba w czołówce gier, którymi opiekują się twórcy. Niekiedy Anet nas "karci" nerfiąc skille, ale to rzadko. A jak ktoś już wspomniał, niemal co tydzień są Special Weekends podczas których są zdwojonie dawki pkty, otrzymywanych od frakcji Boga Wojny (Balthazara) , Sojuszów Kurzicków, walczących z Sux..., znaczy Luxonami, i inne, jak np większa szansa na drop "zielonych", czyli rzadkich i cennych przedmiotów.

Akurat zaczynać od Factions nikomu nie polecam , bo to zdecydowanie najtrudniejsza kampania i może odrzucić początkującego gracza :)

Nie bez powodu mówi się na Prop podstawka. NF i Fac, to kiepski wybór na początek...

Co z tego, że NF jest łatwy skoro mając go jesteś okrojony z większości skillów.

Podstawka ma najwięcej skillów. W NF warto byłoby zacząć, jakbyś chciał grać dervem, bądź Patronem, natomiast Factions to Assasinem, bądź Rytualistą.

Jak dla mnie to zacząć od Prop jest podstawą.

ja zaczalem od nf(teorytycznie gralem pierw w triala fc) a po miesiacu mialem juz wszystkie i moge powiedziec tyle ze najlepiej na poczatek fc- szybka i latwa. potem gwen- kasa i skille. prop jest dobry jak masz duzo czasu bo kosmicznie dlugi jest. w nf niektore momenty sa wkurzajace typu zdobacz 12lvl lub 1ss

Kurde...To chyba zadecyduje dostępność w sklepie...

Ile jest slotów na postać, i jak by była na początek najłatwiejsza?

Czy są jakieś normalne pancerze i kolorystyka różna czy tak że Elemental ma tylko fioletowe pancerze?

Czy do 20 lvl w Prop dochodzi się tak jak w przeciętnej grze do 100 ?

Aaa.. Bardzo dziękuje za pomoc, coraz bardziej mnie ciągnie do tej gry.

PS>

Granie gościem z kosą bym nie odmówił ;].

Kolorystyka poszczególnych części zbroi zależy od barwników, jakie na nich użyjesz. Co do slotów, to tu liczba zależy od ilości posiadanych części gry, tak samo jak wybór postaci jest od tego uzależniony ze względy na to, że różne skille dostępne są w poszczególnych częściach.

Przypuśćmy że mam tylko "podstawkę"? Czytam i czytam i tak sobie myślę że to był przemyślany produkt. Dużo w nim skili? Ładnie one wyglądają?

Ile jest slotów na postać, i jak by była na początek najłatwiejsza?Czy są jakieś normalne pancerze i kolorystyka różna czy tak że Elemental ma tylko fioletowe pancerze? Czy do 20 lvl w Prop dochodzi się tak jak w przeciętnej grze do 100 ?

na początek masz 4 miejsca na postacie, za każdą kolejną kampanie dostajesz dodatkowe 2 miejsca, mozesz ewentualnie dokupic w skepie(za Eye of the north niedostaniesz dodatkowych miejsc)

każda postać jest dobra, ale hmmm... elementalista, moze warrior

kolor pancerzy=jakie barwniki na nich uzyjesz(niemowiac ze masz kilkanascie typow)

w samym propie 20 lvl moze byc ciezko nabic

Dużo w nim skili? Ładnie one wyglądają?

w propie ogrom skilli potem do buildow pomocne, niektore dostepne tylko tam

uzycie skilli wyglada praktycznie zawsze tak samo(sa chyba 3 rodzaje castowania) a po uzyciu niektore sa widowiskowe

Czy żeby dobrzze mi się grąło w PvP to musze dobić 20 lvl? Czy exp dają tylko misje i zabijanie potworów?

Czy żeby dobrzze mi się grąło w PvP to musze dobić 20 lvl? Czy exp dają tylko misje i zabijanie potworów?

zeby zaczac gre pvp musisz miec 20 lvl bo na mniejszym nikt cie niewezmie. mozna stworzyc postac tylko do pvp od razu na 20 lvl z 1 elite skillem ale nie mozna nim grac pve.

na arenkach tez dostajesz exp ale jak wyzej- ponizej 20lvl cie nie wezma(a bynajmniej bedzie ciezko)

A PvE po 20 się do czegoś przydaje? Czy jest tam dużo pancerzy? Czy po 20 większość ludzi chodzi już tylko w 1 pancerzu?

Po 20 PvE sie przydaje m.in do odblokowania skili czy zebrania kasy na zbroje. Gracze zazwyczaj maja kilka kompletów. Inne są na quęsty i misje inne na farm inne na pvp. Zazwyczaj gracze mieszają ze sobą zbroje tzn. góre mają jednego rodzaju a dół drugiego, aby uzyskać ciekawszy efekt. O broniach i ich skinach już nie mówie ;)

Tzn jest wiele rodzajów pancerzy? No to kupuje. Tylko nadal nie wiem co T.T. Czy Prop jest bardzo puste? Nie ma tam już gildii czy GvG?