Guild wars-pytanko

Są 4 częsci GW:

Eye of the north

nightfall

Factions

i zwykłe GW

Z tego co słyszałem nie trzeba miec zwyklego gw by grac w te inne czesci. Ktora czesc najbardziej sie oplaca kupic???

czy inne czesci oprocz tej oplaca sie kupic??? z gory dzieki. Sry za literowki ale klawiatura m sie psuje :P

Każda jest samodzielna, z wyjątkiem Eye. Do niej potrzebujesz przynajmniej jednej z pozostałych trzech.

Uważam, że najlepszą opcją jest kupno Factions + Eye of the North. Postać z tej ostatniej będzie mogła przejść do GW2. A najlepiej to na razie sobie odpuść i poczekaj na premierę dwójki.

Na początek polecam podstawkę, czyli Prophecies.

Co ja się będę rozpisywać, łap http://guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=17332.

Jako, że wiele osób ci odradzi kupna GW to ja zachęcam ;).

Są 4 częsci GW:Eye of the northnightfallFactionsi zwykłe GWZ tego co słyszałem nie trzeba miec zwyklego gw by grac w te inne czesci. Ktora czesc najbardziej sie oplaca kupic???czy inne czesci oprocz tej oplaca sie kupic??? z gory dzieki. Sry za literowki ale klawiatura m sie psuje

Wez nightfalla - gra najwiecej osob i masz hero. Pozniej i tak kupisz wszystkie czesci...

Każdy co innego... na polskiej stronie GW też.

Poczytaj o każdym, zastanów się i sam dokonaj wyboru.

Po pierwsze to nie części tylko kampanie ;p No dobra, a co do kampanii, od której najlepiej zacząć, to ja powiem Ci tak: Zależy jaką profesją chcesz grać. Jeżeli profesją Core, czyli tą która występuje w każdej kampanii (warrior, mesmer, monk, ranger, elementalist, necromancer), to polecam zacząć od propa. Tam znajdziesz wiele przydatnych później umiejętności. No i bardzo dobrze poznasz fabułę. Gdy dojdziesz do Nightfall'a, będziesz już wiedział co nieco o Crystal Desert i znajdującej się tam arce.

Ja tam czekam na dwójke wtedy WOW = DED ;]

GW2 będzie się bardzo różniło od 1 ;p Wielkie zaawansowane technologicznie miasta mogą odpychać niektórych graczy. Ale gdy GW2 się okaże, to do WoW wyjdzie kolejny dodatek, tak samo pewnie będzie z AoC

Lepiej kupic wszystkie kampanie, inaczej bedziesz w tyle za innymi graczami, tym bardziej bez podstawki.

Bez wszystkich kampanii nie bedziesz brany na farm, pvp itd itp, bo bedzie ci brakowalo skilli do buildu,

ale tez odradzam kupywac guild wars. Malo ludzi juz w to gra i za rok ma wyjsc GW2. Lepiej poczekac.

GW 2 ma być w 2011 roku :P a graczy jest dużo, ale nf i fc w propie malo kto siedzi, no i na amerykańskim dystrykcie.

GW 2 ma być w 2011 roku a graczy jest dużo ale nf i fc w propie malo kto siedzi no i na amerykańskim dystrykcie

Punkt dla ciebie, jednak przelozyli premiere. Jeszcze pare miechow temu mialo byc w 2010, thx za info.

A co do graczy, jak dla ciebie ci, co teraz graja to 'duzo", to ja mam pytanie od kiedy grasz w gw?

Dwa lata temu bylo duzo w pelni tego slowa znaczeniu, rok temu tez bylo duzo ludzi, ale (przynajmniej w moim przypadku) wiekszosc znajomych przestawala grac. Teraz np. ze 100, z ktorymi gralem, gra teraz 1-2 (wchodzilem ostatnio to wiem co i jak^^).

Od ponad 3 lat gram w GW :P i powiem że graczy nadal jest sporo. W prawdzie nie tak dużo jak rok temu, ale jest z kim pograć :) np ja u siebie mam ok 60-70 przyjaciół online, ale to w godzinach wieczornych.

a w NF fajnie sie gra? :huh: :huh:

Jeśli chodzi o kampanie to tak, tym bardziej, że jeśli nie masz PT na quest możesz dobrać postacie sterowane przez komputer.

W każdej kampanii możesz dodać postacie sterowane przez komputer, ale w NF dochodzą najemnicy, którym możesz samemu ułożyć build.

Tak zwani Bohaterowie i nie tylko ustawiasz im build, ale także dajesz itemki, umiejętności i możesz ustawić drugą profesję...

Ja mam Nightfalla i bardzo go chwalę. Mam nadzieję, ze GW 2 nie będzie miał dużych wymagań ;]

P.S To trzeba mieć Eye of North, żeby przenieść postać do GW 2?

Tak. Musisz mieć EotN, aby przenieść swoje osiągnięcia.

no ale niestety tylko osiagniecia, postaci przeniesc sie nie bedzie dalo. szkoda, mój parek z obsi pójdzie do śmieci :)

co do kampani to najlepiej taka kolejność:

FC(factions)

Eotn(Eye of the north)

NF(nightfall)

prop(prophecies)

Ja jednak proponuję przechodzić w kolejności:

Prop/NF

FC

NF/Prop

EotN