Guild Wars

Siemano mam pytanie który z was gra w Guild Warsa. Bo przewaliłem całe forum i nie znalazłem wzmianki o tej grze

bo to nie mmo tylko coRPG

niby dlaczego to jest coRPG??? normalny mmorpg

A widzisz co pisze na glownej stronie? FOrum poswiecone DARMOWYM MMORPG. i GW jest CoRPG... czemu? Bo normalnie na mapie grajac samemu nie spotkasz zywej duszy. Tylko w miastach no i zapraszajac ich tam do party. TO tez powoduje ze jak dla mnie GW jest chu..wy bo nie moge se po PK'owac(Player Killer)

ta ale jak se pójdziesz na areny to se pakujesz w gości. Podobno w gw2 który wyjdzie w 4kwartale tego roku można będzie walczyć w miastach.A to że jesteś sam na mapie według mnie jest lepsze niż z innymi graczami,bo mordujesz sam i nikt ci nie kasuje przeciwników sprzed nosa

Z gw TAKIE MMO jak NWN . Chociaz w tym drugim przynajmniej jest normalne pvp. BTW grałem w to troche zaraz po ukazaniu sie( dałem sioe poniesc ogolnemu hurra optymizomowi , w koncu niesadziłem ze NCsoft wyda cos takiego). A najwiekszy idiotyzm to usuwanie konta po 1/2 roku bez logowania to kupiłem tą gre czy nie:P?

ps. Na gw2 czekam z niecierpliwoscią bo podobno wreszcie ma byc otwrty świat a przy tej metodzie rozwijania postaci(jesli zostanie taka sama jak w gw1)mysle ze gra bedzie naprawde mocna:)

wikipedia

Sklasyfikowanie gry do któregoś z gatunków nie jest łatwe i wzbudza wiele kontrowersji. Duża część graczy nazywa Guild Wars grą CORPG; stanowisko to jest wspierane także przez producenta gry, firmę NCsoft. Część graczy uważa jednak, że grę należy zaliczyć do gier MMORPG, a rozpowszechnianie określenia CORPG uważa za działanie czysto marketingowe.

Istnieje również opinia, iż Guild Wars zawiera także elementy gier typu hack and slash.

ale po co w ogole taki temat? masz jakies pytanie, czy po prosu chcesz z kims pograc?

A najwiekszy idiotyzm to usuwanie konta po 1/2 roku bez logowania to kupiłem tą gre czy nie:P?

Taaa jasne. ja grałem w to 3 miechy później odstawiłem przez rok nie grane i co??!!! No i mam konto(i minipeta bo były urodziny konta).

fajnie bo ja konta niemam chciałem je dac kumplowi ale konto nie istnieje coz moze cos sie zmieniło.No nic te 100pln pare lat temu juz przebolalem:P

tylko 100??? Ja wydałem już 240 z hakiem.Wszystkie częsci

Pisałem ze kupiłem tylko podstawke zaraz po wyjsciu tej gry na rynek,ale zamkniete światy to nie dla mnie(szkoda ze nie było o tym info na pudełku).Wytrzymałem 2msc i miałem dosc:D

niektórzy grają w to 3 lata(znaczy sie w tym roku 3 rok gry minie). Teraz jest za***isty konkurs sie zapisałem.

Propo areny. Jest to PvP to ze zaatakujesz z zaskoczenia i zabijessz tez nie bedzie nazwane PK bo wlasnie jest to arena. a w L2 idziesz po mapce Click zabijasz jestes czerwony. I teraz maly dreszczyk emocji bo trzeba unikac innych chlocow co z checia cie potna bys sie wysypal z jakis fajnych itemow.

BTW: Ja osobiscie mysle ze przyszloscia gier MMO sa DarkFall, Mortal Online, i Age of Conan. Gdzie rozwoj nie konczy sie na samej postaci, ale masz osobisty wplyw na caly swiat. Osobiscie czekam na DarkFall

każdy ma inne zdanie proste(według mnie) :)

@Spawn - mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym Mortal Online?

mortal online wyjdzie w lipcu 2009

tu macie adres

http://gry.onet.pl/4098,4098,,Mortal_Onlin...ator_detal.html

@Spawn - mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym Mortal Online?

http://www.mortalonline.com/ gra ma byc podobna do DarkFall czyli tez robisz wlasne profesje typu sprzedawca miesa :) i nie masz lvl czy skillowania tylko umiejetnosci. z tego co wiem jako jedyny MMO bedzie wykozystywac(ale nie tylko) DX10 i jest na silniku Unreal 3 :)

To znowu niepogram na moim old school blaszaku :P

jeszcze se rok poczekasz i pograsz :)

Spawn, każdemu może co innego się w grze podobać. Mi zamknięte światy bardzo pasują - nikt mi nie podbiera stworka, i NIKT MNIE NIE ZABIJA. Tak, to mi właśnie odpowiada. Jeśli nikt mnie nie zabija, mogę spokojnie grać, przez co zajmuję się fabułą(chyba że gram PvP) i żadna osoba(nie to co w tibii)nie umila mi gry zabijając mnie. Piszesz że bardzo lubisz zabijać graczy - zapewne nie podskakujesz do lvli wyższych(chyba że mają mało hp...) - a co jeśli ktoś by notorycznie cię zabijał? Podobała by ci się taka gra? Być dla kogoś stałym, prostym źródłem dochodu, lub chociaż przyjemności? Właśnie to by cię mogło odstraszyć - dlatego jednemu się to podoba, innemu nie. Ja lubię GW, jestem fanem tej gry, i chociaż że już mi się nudzi, ciągle kocham tą grę, bo grałem w nią tyle, jak w żadną inną. Jest po prostu przyciągająca, wspaniała, a eventy pozwalają zostać na dłużej. Gracze także są uprzejmi(raczej...) aczkolwiek zdarzają się tacy, co to Cię niezbyt polubią - wtedy ignore i z głowy ;). Ja radzę przestać mówić że "GW to gówno"(jeśli ktoś tak powiedział^^), itp. , itd., a powiedzieć: "GW nie podoba mi się z powodu..." wtedy można znaleźć sensowny argument i się przekonywać kto ma rację, lub komu gra bardziej pasuje a komu nie.