mnie tak samo
Guild Wars
Spawn, każdemu może co innego się w grze podobać. Mi zamknięte światy bardzo pasują - nikt mi nie podbiera stworka, i NIKT MNIE NIE ZABIJA. Tak, to mi właśnie odpowiada. Jeśli nikt mnie nie zabija, mogę spokojnie grać, przez co zajmuję się fabułą(chyba że gram PvP) i żadna osoba(nie to co w tibii)nie umila mi gry zabijając mnie. Piszesz że bardzo lubisz zabijać graczy - zapewne nie podskakujesz do lvli wyższych(chyba że mają mało hp...) - a co jeśli ktoś by notorycznie cię zabijał? Podobała by ci się taka gra? Być dla kogoś stałym, prostym źródłem dochodu, lub chociaż przyjemności? Właśnie to by cię mogło odstraszyć - dlatego jednemu się to podoba, innemu nie. Ja lubię GW, jestem fanem tej gry, i chociaż że już mi się nudzi, ciągle kocham tą grę, bo grałem w nią tyle, jak w żadną inną. Jest po prostu przyciągająca, wspaniała, a eventy pozwalają zostać na dłużej. Gracze także są uprzejmi(raczej...) aczkolwiek zdarzają się tacy, co to Cię niezbyt polubią - wtedy ignore i z głowy . Ja radzę przestać mówić że "GW to gówno"(jeśli ktoś tak powiedział^^), itp. , itd., a powiedzieć: "GW nie podoba mi się z powodu..." wtedy można znaleźć sensowny argument i się przekonywać kto ma rację, lub komu gra bardziej pasuje a komu nie.
No wlasnie jak jestem malym lvl i ktos mnie kropnie to nie placze z tego powodu tylko spisuje nick i jak sie w przyszlosci czegos dorobie i go znajde to go jade po calosci
. A w miedzy czasie expie w innym miejscu. A to ze inni KSuja moby to standart ale ja osoboscie wole klimat gry gdzie jak juz sobie expie ktos do mnie przyjdzie gadka gadka i do party tak zwana "spontan" akcja. Mnie nie denerwuje to ze ktos mi moba zabiera badz mnie zabije.... mnie denerwuje to ze jak expie na tak ogromnej przestrzeni to nie moge se nikogo spotkac i pogadac. Bo nie zawsze na PMie sa znajomi dostepni, albo nie zawsze ma sie klan.
Oj, Spawn Spawn...
Widać wyraźnie: ty lubisz gadać z ludźmi, jesteś towarzyski i bardzo lubisz PvP, w GW tego nie ma, i mi właśnie TO pasuje - poza tym w miastach ludzi są setki(Kamadan dis pol - tam ludzi od groma, nie powiem już na ang). Poza tym, co jeśli idziesz gdzieś, a ktoś się UPARŁ. I GONI ZA TOBĄ. To może denerwować^^. I co robisz? Wylogowujesz się? I tak może cię znaleźć, poza tym jeśli gra więcej od ciebie może być lepszy i mieć wyższy lvl - i po prostu go nie przegonisz. Co wtedy? Jak znowu cię spotka(na wyższym lvl będziesz, ale on też) może znowu cię zabić. I spisanie ksywki da ci tylko wtedy skutek, gdy masz
- Friendów którzy mają wysoki lvl
- Możesz dużo grać i lvl spokojnie wbijasz.
Inaczej raczej za każdym razem Cię zabije, więc... Denerwujące:)
Ja tutaj zresztą przytoczę jak moja przygoda z tibią wyglądała
Na początku było dobrze - rook, wypad, real life i wsio. Tak koło lvl 12 ktoś mnie zabił. Tak po prostu, za miastem, na cyklopach.
Potem idę miastem, gdy jakiś paladyn-noob o lvl niższy podskakuje(atakuje mnie). Wpierw uciekam, lecz po chwilce przypomina mi się, że wszyscy mówią mi, że mam "niezłego hita", więc zmiana ról. Teraz on obrywał, po chwilce padł. Idę dalej, nagle jakiś mag mnie zaatakował(uciekając do kanałów trafiłem, to był chyba przyjaciel tego paladyna). Wpierw mnie hituje a ja bloknięty, ale obok niego stoi inny (chyba mag) lub paladyn. Mówi"pomogę ci" i mnie zaatakował(chyba niechcący) potem standardowo"oops" i w tego co mnie atakuje. Ja korzystam z zamieszania - uciekam. Potem patrzę, w domku na piętrze się schowałem - a tam mag ucieka przed 3 kolesiami i .... tak, wbiega do domku w którym siedziałem. Na piętro - to ja impulsywnie klik na niego - padł od mojego ciosu^^. Potem uciekam, ale znalazł mnie i zabił.
No nic, mówi się trudno, życie toczy się dalej. Idę z koleżanką do podziemi, potem logout. Gdy się ponownie wlogowałem i ubiłem 1 rotworma po chwilce ciszy znowu pojawił się mieczyk - instynktownie uciekam i... z góry nadciąga 2 magów. Jeden mnie sparaliżował i bloknął, drugi lał mnie razem z nim. Wtedy się wkurzyłem - lvla 14 nikt mi nabić nie da, więc kończę - i tyle było z mojego grania w tibię...
A widzisz co pisze na glownej stronie? FOrum poswiecone DARMOWYM MMORPG. i GW jest CoRPG... czemu? Bo normalnie na mapie grajac samemu nie spotkasz zywej duszy. Tylko w miastach no i zapraszajac ich tam do party. TO tez powoduje ze jak dla mnie GW jest chu..wy bo nie moge se po PK'owac(Player Killer)
Racja kupiłem ten syf za 170$ i żałuje pograłem 2 tygodnie TO NIE MMORPG tylko syfiarski CoRPG diablo 2 jest milion razy lepsze bo tam masz ludzi na chacie a tu muszisz szukać po miastach w ogóle trudno o team .
@up
w miastach nie ma setek ludzi w tym camandanie czy jak mu tam jest zazwyczaj 50 w godzinach szczytu.
Bo on doliczył do tych setek jeszcze npc-ow
A widzisz co pisze na glownej stronie? FOrum poswiecone DARMOWYM MMORPG. i GW jest CoRPG... czemu? Bo normalnie na mapie grajac samemu nie spotkasz zywej duszy. Tylko w miastach no i zapraszajac ich tam do party. TO tez powoduje ze jak dla mnie GW jest chu..wy bo nie moge se po PK'owac(Player Killer)Racja kupiłem ten syf za 170$ i żałuje pograłem 2 tygodnie TO NIE MMORPG tylko syfiarski CoRPG diablo 2 jest milion razy lepsze bo tam masz ludzi na chacie a tu muszisz szukać po miastach w ogóle trudno o team .@up w miastach nie ma setek ludzi w tym camandanie czy jak mu tam jest zazwyczaj 50 w godzinach szczytu.
Nie ma to jak słuchanie próśb... Syfiarski coRPG? SYFIARSKI? Syfiarską to tibię bym nazwał, nei Guild Wars. To, że ci się nie podoba GW, nie znaczy, że innym się też nie podoba. Jeśli chodzi o setki ludzi - są, ale nie na jednym dystrykcie. Chciałbyś żeby przed tobą stała setka ludzi i byś nic zobaczyć nie mógł? I tak z tą 50 czy tam ile czasami jest osób też jest spam na czacie z handlu.
KUPIŁEŚ ZA 170$?? Chyba wszystkie części - w polsce jedna część kosztuje 50 zł... w dniu wydania chyba 120 zł. Więc albo srogo przepłaciłeś - albo kupiłeś kilka części.
I nie porównuj diablo 2 do GW... Dibalo 2 to H&S! a nie RPG(MMO lub co), więc to tak samo, jakbyś porównywał "kotlet jest smaczniejszy od samochodu", a że to nie to samo? Co z tego... Przykład może być, chodzi o to, by Ci pokazać różnicę - nie porównasz 2 różnych gier, jeśli DIablo 2 jest dla Ciebie lepsze, znaczy to tyle, że wolisz H&S od Co(ja uważam że MMO, ale niech tam)RPG.
Trudno o team? A np w TIBII jest teamów pełno... Po prostu trzeba umieć znajdywać ludzi i się dogadywać, a nie pisać od razu "noob" czy coś w tym stylu.
A co do teamów jeszcze jedna sprawa - trudno jest znaleźć jedynie w mniej odwiedzanych miastach i na dis pol. Na ang jest pełno ludzi, więc...
k**wa kupiłem za 130 na gram.pl !!! z tym 170 się pomyliłem.A ja też tam szukałem teamów itp. i grąłem na różnych dystryktach .
Drucky widac twoj brak doswiadczenia w MMO dlatego litosaciwie nie bede sie nad tobą pastwił. Sprawa 1 zagraj sobie(podam tylko kilka z wielu) w Perfect World , LIneage2 , Wow ,czy chocby Rohan. Tam są setki ludzi w miastach i co da sie? chyba sie da i nikomu to nie przeszkadza. Pkt 2 poki co wszystkie MMO(poza ultima online) są h'n's wiec porownanie w sumie na miejscu. Sprawa 3 nielubisz pvp? To od tego są gry singlowe a jak chcesdsz se pogadac to masz team speak/chata sam sobie wybierz. Sprawa 4 problem w MMO ze znalezieniem druzyny? Jak sie jest noobkiem i nieumie sie grac to sie nie dziw ze niemasz teamu osobiscie nie spotkalem MMo w ktorym(tym bardziej na wyzszych lvl-ach) był problem ze znalezieniem teamu. I ostatnia sprawa widac mało sie sie swoim GW interesujesz proponuje poczytac na stronce ncSoftu o GW2 koniec dla ciebie dobrych czasow , otwarty świat i pvp na mapie. Przykre nie :mrgreen:
ps. Na moim uni w Ogame pewien sujusz ma na stronce soju obrazek małej zapłakanej dziewczynki a pod spodem taki text:
-gdzie są moje stateczki?
-Pan z Yakuza je zabrał
-dlaczego?
-Bo stateczki nie są dla małych noobików
Moze to dotyczy tez MMORPG?
Zaraz zaraz ludzie bo odchodzimy od tematu.....
Ja nie twierdze ze GW jest slabe bo ma malo graczy czy jest coRPG mi to tam wisi. Ja twierdze ze to jest slabe bo nie ma tego czegos co powoduje ze gra wciaga na dlugi czas. Ale to jest moja opinnia na ten temat. Jak narazie dla mnie krolami MMO jest WoW i L2 I zaden ale to zaden klon tych gier nie przebije ich. To samo ludzie se moga pisac ze np w Perfect World czy w Archlordzie jest leprza grafika niz w L2 albo WoW. I mam na to wywalone. Bo wiem jaka grafe ma L2 na max detalach z wlaczonymi shaderami i wiem jaka grafe ma WoW na maxa. A ludzie ktorzy twierdza inaczej moge poprostu wysmiac.
Przyglad PW ktos tam kiedys owil ze cuudo grafika. Grajac w PW dochodze do jeziorka patrze hmmm refleksje wody niczym jakas pokrywa lodowa i to koniec. A w L2 albo w WoW nie dosc ze widac fale, rozmycia to jeszcze odpicia promini slonca na niej.
PZDR
Co do najlepszych MMO Spawn zgadzam sie w całej rozciągłości ale co do wypasionej grafy w wow-ie juz nie. Prawie kazdy nowe MMo ma lepszą bo nie samą wodą człowiek żyje:)
Co do najlepszych MMO Spawn zgadzam sie w całej rozciągłości ale co do wypasionej grafy w wow-ie juz nie. Prawie kazdy nowe MMo ma lepszą bo nie samą wodą człowiek żyje:)
Ta ja wiem ze w wowie jest grafika hmmm ala rysunkowa i tekstury postaci sa tez troche z rysunkowych klimatow. Ale mi chodzi o sama przestrzen i widoczki . Pamietam jak 1 raz w wowie jechalem tym pociagiem do stolicy ludzi jechalo sie przez taki most. Jak zobaczylem te widoczki poraz 1 to ho ho ho
masakra
jak cie zachwycają widoczki z wowa to co dopiero byś zrobił gdybyś zobaczył widoczki z gothica 3 na full detalach , w capedun na zboczu za areną walk choćby , wiem że gothic to nie mmo ale poprostu uważam że wow w cale nie ma dobrej grafy , wręcz przeciwnie .
Ja bym chciał jakiś mmo z grafą jakiej jeszcze w mmo nie było ;p co mnie obchodzi czy komuś nie wejdzie,mi wejdzie a liczy się jakość .
prawdziwa zabawa w gw jest jak osiągniesz max lvl i opuścisz podstawowe miejsce.Przykład: Nightfall: 3 kontynenty:istan,kourna,vabbi. Na każdym pojawiasz się w takiej kolejności. Istan jest do d*py misje do niczego.W kournie zaczyna sie zabawa. W vabbi masz misje juz max za***iste. Potem schodzisz do krainy udręki i tam to jest masakra.Z trudem misje na nm przechodze nie mówiąc o hm. A właśnie. I teraz sie pojawia coś. Jak w innych grach ukończysz gre to jest end, ewentualnie powtarzasz lub grasz z innymi graczami. Zaś w gw od nightfall jest tak zwany hm-hard mode. jak ukończysz gre na nm-normal mode- to robisz misje właśnie na hm. A tam jaj nie ma.
[ Dodano: 2008-06-12, 20:39 ]
A właśnie zapomniałbym.
Skoro to jest forum o DARMOWYCH GRACH MMORPG to co tu robi lineage??? Przecież on jest płatny. :-)
Gram sporadycznie w GW: Factions. Jedynie co ratuje przed nudą to AB lub wojna gildii.
______
Lineage jest darmowy na pirackich serwerach.
jak cie zachwycają widoczki z wowa to co dopiero byś zrobił gdybyś zobaczył widoczki z gothica 3 na full detalach , w capedun na zboczu za areną walk choćby , wiem że gothic to nie mmo ale poprostu uważam że wow w cale nie ma dobrej grafy , wręcz przeciwnie . Ja bym chciał jakiś mmo z grafą jakiej jeszcze w mmo nie było ;p co mnie obchodzi czy komuś nie wejdzie,mi wejdzie a liczy się jakość .
Jestem fanem Gothica i uwazam ze Gothic 1 byl PIEKNIE wykonanym RPGiem niesamowity klimat i fabula powalala. W 2 czesci juz troche w mniejszym stopniu ale tez nie byl zly. Za to 3 czesc poza grafika nie ma kompletnie NIC. i wiem jk wyglada gothic na full detalach bo gralem na nich. Ale sama gra jest zj***na jak 2 kulki gowna (sorka). Wiedzmin powala gothica na kolana tak ze gothic steka i nie wie co sie z nim dzieje.
Skoro to jest forum o DARMOWYCH GRACH MMORPG to co tu robi lineage??? Przecież on jest płatny. :-)
I jeszcze co tu robi WoW wkoncu tez platny
Juz tlumacze "prywatne" servery ktorych jest masa i ktore juz nie sa platne
Jestem fanem Gothica i uwazam ze Gothic 1 byl PIEKNIE wykonanym RPGiem niesamowity klimat i fabula powalala. W 2 czesci juz troche w mniejszym stopniu ale tez nie byl zly. Za to 3 czesc poza grafika nie ma kompletnie NIC. i wiem jk wyglada gothic na full detalach bo gralem na nich. Ale sama gra jest zj***na jak 2 kulki gowna (sorka). Wiedzmin powala gothica na kolana tak ze gothic steka i nie wie co sie z nim dzieje.
Bzdura gothic 1 i 2 muszę przyznać że są lepsze od 3 , (dwójka mym skromnym zdaniem była najlepsza ) gothic 3 był trochę "nie gothicowy" ale też nie był zły , a wiedźmin moim zdaniem w porównaniu do jakiejkolwiek części gothica to s-y-f ale to oczywiście kwestija gustu.
W Wiedźmina nie grałem, więc się nie wypowiem. Ale co do Gothiców, to przednia optymalizacja silnika trójki nie pozwala mi się cieszyć komfortową grą, jednak nie przyciągnął mnie do komputera tak jak jedynka czy dwójka. Szybko mi się dosyć znudził. Do dobrych zmian można chyba zaliczyć nowy system celowania z kuszy i łuku, bardzo mi się to spodobało.
Tylko ze Gothic3 na full detalach wyglada gorzej niz nasz rodzimy 2 Worlds na full detalach. O słabiznie fabularnej juz nie wspomne................
Widze ze Hania ma podobny gust... Respekt i szacun
Gothic 1 to byl dla mnie niesamowity rpg chyba z 7 razy w niego mucilem
A co do wiedzmina polecam wszystkim
te gre
ma troche niedociagniec jak wpadanie w textury(chodz teraz nie wiem bo nowy patch ponoc to naprawil) troche zmulajace wstawki filmowe(ponoc tez poprawione). ALe klimat wiejskiego sredniowiecza i texty jakie tam leca.... poprostu powalaja na kolana. A fabula ho ho ho np. skutki wykonanego w jakis sposob questa mozemy odczuc po paru godzinach... badz paru dniach i te czy inna strone(mowie o czasie plynacym w grze)
SupermenDa - między 170$ a 130 zł jest różnica... i teraz za 50 zł można kupić, więc i tak powiedz, kiedy kupowałeś?
broda81 -
"Drucky widac twoj brak doswiadczenia w MMO dlatego litosaciwie nie bede sie nad tobą pastwił. Sprawa 1 zagraj sobie(podam tylko kilka z wielu) w Perfect World , LIneage2 , Wow ,czy chocby Rohan. Tam są setki ludzi w miastach i co da sie? chyba sie da i nikomu to nie przeszkadza."
Pastwienie się? To wynika z twej wypowiedzi(że pastwić się nade mną można w miastach i nikomu to nie przeszkadza)
"Pkt 2 poki co wszystkie MMO(poza ultima online) są h'n's wiec porownanie w sumie na miejscu."
Ja bym GW H'n'S nie nazwał, ale...
"Sprawa 3 nielubisz pvp? To od tego są gry singlowe a jak chcesdsz se pogadac to masz team speak/chata sam sobie wybierz."
Nie mówię, że nie lubię PvP - nie lubię jak ktoś mnie napada tylko po to, by się dobrze bawić/zdobyć moje eq/kasę. Jeśli są wyznaczone np.: areny jak w GW - to jest ok. A że gry single są dla tych, co PvP nie lubią - tego nie skomentuję...
"Sprawa 4 problem w MMO ze znalezieniem druzyny? Jak sie jest noobkiem i nieumie sie grac to sie nie dziw ze niemasz teamu osobiscie nie spotkalem MMo w ktorym(tym bardziej na wyzszych lvl-ach) był problem ze znalezieniem teamu."
Proszę Cię, jeśli ja nikogo tu nie przezywam to ty mnie nie przezywaj, to jest zabronione.
"I ostatnia sprawa widac mało sie sie swoim GW interesujesz proponuje poczytac na stronce ncSoftu o GW2 koniec dla ciebie dobrych czasow , otwarty świat i pvp na mapie. Przykre nie :mrgreen:"
Zachowujesz się wg. mnie ciut niedojrzale... Złośliwe "przykre nie" jest tutaj nie na miejscu, ale w ogóle cały twój post jest agresywny, a my tutaj po prostu grzecznie dyskutujemy, więc proszę Cię, Ty również dyskutuj spokojnie. Otwarty świat i PvP na mapie? Zapewne będzie mogło być tak jak w WoW - servery nie-PvP, i ja chyba te wybiorę, aczkolwiek nie obiecuję, że mi się nie zacznie to podobać . Po prostu wyniosłem z jednej gry z PvP na mapce BARDZO nieprzyjemne wrażenia.
"ps. Na moim uni w Ogame pewien sujusz ma na stronce soju obrazek małej zapłakanej dziewczynki a pod spodem taki text:
-gdzie są moje stateczki?
-Pan z Yakuza je zabrał
-dlaczego?
-Bo stateczki nie są dla małych noobików
Moze to dotyczy tez MMORPG?"
Jakie miało być przeszłanie?