Guild Wars

Witam was, drodzy gracze!

Od tego oficjalnego powitania, przejde do do rzeczy bardziej istotnych, czyli takich, ktore zmusily mnie do napisania tego topicu, a musicie wiedziec, ze nie mialem na to najmniejszej ochoty.

Guild Wars (przynajmniej w obrebie pierwszej kampanii) swieci pustkami. A wiec wlocze sie od dystryktu do dystryktu w poszukiwaniu duszyczki, ktora wspolnie ze mna zaglebi sie w swiat gry i pozwoli ukonczyc fabularna czesc GW. Ale nikogo takie znalezc nie moge i dosyc mam skakania po serverach, tak wiec oglaszam sie tutaj.

Poszukuje wiec ze 2-3 osob, z ktorymi moglbym wykonywac misje fabularne. Mam jednak kilka warunkow, bez ktorych raczej sie nie obedzie:

- Nie interesuje mnie zakladanie gildii, jakas gra klanowa, walki PvP i tak dalej. Chce tylko i wylacznie wykonywac misje.

- Nie chce pogoni za sprzetem i levelem. Czyli grania jak najwiecej i jak najszybciej.

- Nie chce poswiecac na gre zbyt wiele czasu, dlatego jesli ktos bedzie chcial ze mna te misje przechodzic, to musi liczyc sie z tym, ze bedzie to na zasadzie: godzinka moze dwie dziennie i to wszystko. Nie mam zmaiaru sleczec po piec godzin przy grze.

- Ewentualnie, jesli bedzie ktos chetny, mozemy pobawic sie w odgrywanie postaci, aby gra nabrala dodatkowych kolorytow.

Gdzie w tej chwili jestem? Siedze w zniszczonym Askalonie, w miejscu zbiorki do pierwszej misji i szukam teamu, lecz nie moge go znalezc, a gra z botami jakos mnie nie kreci. Mam sobie ja 8 level i czekam 2-3 dni na chetnych, jak takich nie znajde, to zacisne poslady i rusze w boj majac sztuczna inteligencje za kompana.

Oj to sobie wybrałeś czas na granie. Ci którzy grali w GW już dawno go przeszli, a ci mają chęć na GW i nie grali, czekają na GW2.

Trudno w tych czasach z poszukaniem ekipy w takiej grze, bez klanu chyba nic konkretnego nie poszukasz, więc zostają Ci jedynie mizerne boty.

Ja osobiście może i bym wrócił do GW, lecz niestety acc sold. Znam też 1 osobę która gra w GW fabularnie, niestety na czas świąt chyba off :)

Jak "złapie" tego osobnika złożę mu taką propozycję i odpiszę Ci.

Pozdrawiam i udanego sylwestra ^^

Dzieki za odpowiedz.

Wiesz, zdaje sobie sprawe, ze ta gra w zasadzie juz umarla pod wzgledem gry fabularnej, ale mam jednak nadzieje, ze znajde kilku nowych graczy o upodobaniach podobnych do moich.

Heh. W guild wars gra ponad milion osób większość jest we własnych dystryktach więc nie znajdziesz ich za dużo w miastach, a szczególnie w ascalonie... To pierwsza miejscówa. Ja mam Gw: Faction, Nightfall, Eye of The north i problemu nie mam żadnego ze znalezieniem pt. Najlepiej znaleźć gildie sobie i ona Ci najwięcej pomoże. Albo idź na dystrykt amerykański i tam poszukaj kogoś żeby Ci pomógł zrobić te misję. IMHo żeby grać porządnie w Guild Wars i rozwalać wszystko bez problemów trzeba mieć chociaż Eye of the north, tam masz wielu hero, który możesz customizować umiejętności w przeciwieństwie do henchy. Ascalon świeci pustkami bo wszyscy w gruncie są dalej w grze albo mają inną kampanie. Proph jest najmniej popularny. W problemie z misją wejdź na http://wiki.guildwars.com/wiki/Main_Page i wpisz nazwę misji i po problemie. W razie pytań pisz na forum na pewno Ci ktoś pomoże :]

Tak jak kolega wyżej napisał wejdz na AMERYKE tam jest mnóstwo graczy (wiem bo sam grałem niedawno) i bez problemu znajdziesz tam party na te 2-3h dziennie:)

@Dzz

Oj.. wiem co czujesz. Niestety musisz zacisnąć poślady i jeśli masz GW:EN, to wbić 10lvl, wynająć runnera/iść do LA, iść do GW:EN i tam wbić 20lvl, pozbierać hero i porobić misje. Pomógłbym Ci, ale mam same 20lvl-owe postacie (mają już po kilka lat i trzymam je dla miniaturek) i [chyba] przez to, nie będziesz mógł zdobywać exp'a. Jeśli jednak naprawdę będziesz potrzebować pomocy i już nie będzie Ci przeszkadzać to, że przez 20lvl-owca nie będziesz zdobywał expa (CHYBA), to pisz do Inmate Power.

@Jak zbierzesz 7 hero, to polecam ten build:

http://www.gwpvx.com/Build:Team_-_7_Hero_Player_Support

(najlepiej, żeby wszystkie buildy hero była dla konkretnych hero (build necro dla necra itd., ale w 6 buildzie musisz wybrać kogo bierzesz, 2 rytualista, to Razah na końcu Nf, to możesz go zamienić jakimś innym hero).

@Co do Amerykanów. Dobrze jeśli znajdziesz kogoś normalnego. Jak mi zaczęli wyjeżdżać z podwórkowym językiem, to wolałem wybrać henche niż ich....

@UP@ Większość buildów można dać na innych hero niż na np. necro. Będą troszkę mniej efektywne ale i tak skuteczne. Najlepszy IMHO build dla teamu to : http://www.gwpvx.com/Build:Team_-_7_Hero_Discordway Końcowego bossa w fc na hm rozwala w 1-2 minuty.zapomniałem, że masz tylko Propha i ew. eotn...Kurde najlepiej kup wszystki części w jakiejś trylogii/ 3+1. Bo z jedną /2 kampaniami nic nie zrobisz.

Nigdzie nie napisalem, ze mam jedna czesc. Ja zwyczajnie gram w pierwsza kampanie, bo chce poznac fabule gry, a to czy moja postac bedzie wymiatac czy nie, jakos specjalnie mnie nie interesuje. Dlatego dziekuje za odpowiedzi, ale jesli chodzi o te dotyczace bulidow, to doceniam dobre checi, ale nie o to mi chodzi. Mi chodzi tylko o ludzi, z ktorymi moglbym przejsc gre, bo z botami to straszna nuda.

Mam 3 kampanie, bez tego dodatku. Tak czytam i widze, ze raczej nie uda sie zebrac tych 2-3 osob. No nic, chyba jestem skazany na boty : )

A mnie nie zapytałeś... Chcesz ułaskawienia? Napisz do mnie na gg, bądź xfire, to się ugadamy.

Jak jutro bede gral, to przed wbiciem do swiata gry postaram sie zlapac sie na xfire.

Chętnie bym z tobą z, czy z wami zagrał. Dzz możesz podać mi swoje xf, to się zgadamy. Mój nick w gw to: Voltaire Priest

Xfire: tris69

Ja moge do wszystkich innych oprócz propha :] Jak coś to pisz do X Bonzayyy X

Ja mógłbym z wami pograć tylko nie pamiętam nicku żadnej z postaci i nie mogę się zalogować... ma ktoś może na to jakiś sposób?

Gracie jeszcze?

Ja jestem w stanie grac, bo nie robilem tego od 2 tygodni (mam uszkodzonego kompa), ale nie teraz, a dopiero w przyszlym tyg.

To za ten czas uwinę się z GWEN.

Witam was ponownie! Znowu bardzo oficjalnie, ale co poczac, taki mnie wlasnie nastroj wzial w ten deszczowy, niby wiosenny, a bardzo jesienny poranek!

Tak wiec, jesli zapoznacie sie z mym pierwszym postem, to bedziecie wiedziec o co mi chodzi, dlatego nie bede wdawac sie w szczegoly. Napisze tylko, ze od mojej pierwszej wiadomosci duzo sie nie zmienilo, moze tylk oto, ze mam w kompi enowa pyte glowna, bo moja stara umarla smiercia naturalna ( no dobra, zamordowalem ja), przez co szesc miesiecy nie gralem w tego GW, a ta gra ciazy na mnie od dnia premiery niczym klatwa i nie spoczne, poki nie ukoncze glownego watku fabularnego czesci pierwszej, dlatego nie poddaje sie i ponownie szukam ze 2 osob, z ktorymi bede mogl ruszyc na ratunek spalonej przez popielce ziemi!

Wiesz Dzz.... z popielcami walczysz tylko przez 4 pierwsze misje, a potem trochę w GWEN.

Co prawda dawno już to skończyłem, ale chętnie mogę ci pomóc. Napisz mi swój nick in-game.

Might, nie interesuje mni gra z rozwinietymi kompanami i zaawansowanm ekwipunkiem, poniewaz chce, aby misje byly jakims wyzwaniem, a nie zwyklym runem, gdzie bede sie przygladac, jak lepsi kompanioni przechodza gre za mnie. Ale dzieki za propozycje : )

Mogę się rozebrać i iść bez skilli :P Spoko, ale napisz mi swój nick, tak żebym wiedział

Albo do mnie, jestem akurat w grze, nick Might Tay