Guru i promowanie cheatów

Jest taka trochę przepaść. Brak Guru=Brak newsów, jest Guru=Wszechobecny hejt i czekanie na potknięcia. Ja nie rozumiem logiki co niektórych

Wiem o co się rozchodzi, ale chyba zaczęto na niego naskakiwać mocniej dopiero po "aferze" z GW2 i teraz wszystkiego się czepiacie. A guru nie promuje cheatów, nie dostaje w łapę i nie, nie ma paktu z szatanem. W tym newsie po prostu pokazał "zabezpieczenia", były newsy o botach/cheatach z innych gier, ale ostatnio szukacie pretekstu, żeby uczepić się byle czego.

Owszem, guru nie jest taki, jaki wg definicji powinien być. I co z tego?

Na prawdę, ludzie...

Jestem cholernie ciekawy co by się stało, gdyby guru przestał chociaż przez tydzień udzielać się na portalu/forum.

Strona by zamarła, bo guru daje 2x więcej newsów niż Ozonek. bynajmniej to co ja widzę.

i ja tam lobie guru za jego newsy i ze codziennie mogę sobie sprawdzić stronkę i wiem co się dzieje w świecie gier :).. Thx guru, no i ty ozonek ale mniej :D

Po raz kolejny zostałem poproszony o skomentowanie sytuacji dotyczącej portalu. A więc i po raz kolejny, zapewne nie ostatni, napiszę - tym razem dosadniej bo ileż można:

WALI MNIE TO

Prawie nie używam portalu i nie obchodzi mnie w najmniejszym stopniu co tam się dzieje, czy istnieje jakikolwiek regulamin i co sobie tam guru wyprawia. To jego świat i jego zasady. Ja odpowiadam, tylko i wyłącznie, za forum.

Ale skoro już straciłem te swoje 30 sekund życia na przeczytanie treści tego tematu to chociaż wyrażę swoją opinię. Tylko i wyłącznie dla moich fanów i fanek, którzy nie mogą doczekać się co na ten temat sądzę. A więc: osobiście nie widzę w treści tego niusa nic zbereźnego. Oprócz jego fatalnej estetyki oczywiście, ale to nie o to ten szum. Mamy sobie informacje czym jest DDoS, skrót przebiegu jakiejś-tam akcji, potem mniej lub bardziej trafne zdanie podsumowujące i odnośnik do wpisu na oficjalnym forum. Czyli mniej-więcej to co dają o 20:00 we Wiadomościach, Faktach, Informacjach, Dziennikach czy co tam teraz leci w telewizji. Na końcu filmik z gry pokazujący że w grze można oszukiwać, ojejku. Uważam że jeżeli gra jest dziurawa to powinno się o tym informować. Produkcja jest w fazie beta (czy alfa, nie wiem) więc takie rzeczy nie powinny dziwić. Ale potencjalny klient może o tym nie wiedzieć a twórcy już teraz próbują wcisnąć niekompletny produkt, to jest bardzo niefajne. Oprócz tego w tym newsie nie ma nawet choćby ociupinki prywatnej opinii guru, już nie mówiąc o tak często wypominanym mu hejcie.

Jedynie mogę się przyczepić do jego komentarza (który jest w komentarzach, czyli miejscu przeznaczonym do wyrażania swojej opinii, zgodnie z przyjętymi normami):

jaka gra - takie zabezpieczenia:)

Jeżeli chodzi o DDoS-a to nie bardzo rozumiem co mają tu zabezpieczenia do rzeczy. A jeżeli chodzi o ogół sprawy - to nie jest finalna wersja gry, więc w czym problem? Po to udostępniają wcześniej żeby to wyplenić.

Ostatecznie: więc o ile wiele można guru zarzucić, to akurat ten nius jest jak najbardziej w porządku. Przynajmniej moim zdaniem.

Może i "...gdyby nie Guru nie byłoby newsów...", ale powinien też uważać co udostępnia. Kilka osób pomyliło się, wstawiając post typu "ale z niego haker", bo nikt tu nie osądza go o "hakerowanie", ale o promowanie czegoś co jest zabronione przez serwis. Gdyby zwykły użytkownik wstawił ten filmik to dostałby bana, ale to Guru, mu wszystko ujdzie na sucho, bo w końcu dzięki Guru jest tyle newsów i wyświetleń, a to jest właśnie to, co misie lubią najbardziej... + taki news mógł wyglądać podejrzanie, bo nie wiadomo, z kim zadaje się Guru i rzeczywiście mogło być tak, że "dostał w łapę aby taki filmik znalazł się w newsie."Ale informacje o newsach pojawiają się na forum również, wiec jakieś powiązania są.

facepalm-300x216.jpg

facepalm-300x216.jpg

facepalm-300x216.jpg

facepalm-300x216.jpg

I powiedzcie mi teraz, dlaczego tacy ludzie mają internet.

@edit

A tak btw to QQi powinien również zostać oskarżony o rozprzestrzenianie cheatów, ponieważ w jego poście znalazł się filmik zawierający je.

Cisza!!! Bo zamienię w szczura.Drogi moderatorze ,proszę o zamknięcie tego tematu.

Czytając Was zauważyłem że zachowujecie się jak emerytki na kazaniu, oburzone nową torebką sąsiadki z pod 30.

mr hania może już zamkniesz temat? Już wszyscy się wygadali to chyba można zamknąć:)

Ja zawsze wiedziałem, że guru to taki bastard... Bat de łej, możesz mi w końcu podesłać te czity do tibii o których mi mówiłes wczoraj?

@UP hohoh, ale śmieszne.

Temat taki jak każdy inny. Guru zły, reszta dobra. Guru jest trollem, reszta nie jest. Guru jest gimbusem, reszta nie jest. Guru hejci GW2, mimo tego, że gra jest wspaniała. Nie jest on dziennikarzem, tylko wolnym człowiekiem, który ma prawo wyrazić swoje zdanie, a że nie jest to jakaś gazeta ani portal reklamowany na TVN to może zaczem dodać troche swojej opini i wzbudzić kontrowersje. Tak samo działa telewizja. Jakby nic się nie działo to nikt by tego nie oglądał. Guru robi swoje, odwala kawał dobrej roboty, a tym niusem chciał pokazać, że wersja w jakiej jest teraz WarZ jest poprostu dupna. Jestem po stronie Guru(jak zawsze). Pozdrawiam :)

Szczerze mówiąc duża cześć newsów jest od Guru i podejrzewam że gdyby nie jego aktywność było by tu dość pusto...

Ok, jeżeli autor nie ma ochoty się wypowiadać to temat mogę zamknąć.

autor sie już wypowiedział, ale nie na forum publicznym, tylko mi na PW

dobitnie przekonał mnie, że nie cierpi mojej osoby i zbiera na mnie "haki", aby później użyć tego przeciwko mnie:)

teraz można zamknąć

Czy jak guru wstawi do niusa film, w którym będzie "milion" komentarzy a w jednym z nich będzie filmik z ... Tibii pod którym będzie opis do strony z czitami to też będzie wojna?

Napiszę otwarcie, że nie mam czego komentować. Większość ludzi poparła rozprowadzanie chaetów, w tym nawet Admin. Co mam napisać? Że jesteście źli? Że na pokaz forum jest antypirackie? Temat można chyba zamknąć, skoro cheaty są dobre.

nc

Zamykam.

66982983.png

Tak, właśnie przed chwilą wielki guru zaczął rozprowadzać cheaty. Stało się to w raz z newsem oraz dobranym filmikiem do niego. W filmiku pokazane są cheaty, a w jego opisie linki do pobrania.

Teraz stanowisko tego portalu co do tej sytuacji.

Każdy gracz spotkał się ze zjawiskiem oszukiwania w grach mmo. Cheaty lub hacki to plaga, z którą walczą twórcy gier, gracze oraz serwisy poświęcone grom mmo. Walczymy każdy na swój sposób - nasz serwis nie promował i promować nie będzie żadnych programów wspomagających. Wszelkie próby reklamy cheatów w naszym serwisie skończą się permanentnym banem.źródło: http://mmorpg.org.pl...o=show&pageId=1

W razie gdyby treść samego newsa jak i link do filmu został zmieniony, jego kopia poniżej:

link do filmiku: watch?feature=player_embedded&v=KsC_5wEiB7oopis filmiku: Download Now http://www.iLikeCheats.com join today!Follow on Twitter At https://twitter.com/#!/ilikecheatsFollow on FaceBook At http://www.facebook.com/ilikecheats

Proszę Administatorów (nie żadnych Moderatorów, ani innych pokrewnych wymyślonych rang) na wyjaśnienie tej sprawy, ponieważ ktoś tu jest na tyle głupi aby iść naprzeciw, albo dostał w łapę aby taki filmik znalazł się w newsie.