Gusta Muzyczne

Ja osobiscie jestem fanem muzyki Trance :). Upodobanie wzielo sie glownie przez to, ze znudzila mi sie muzyka z mainstreamu i chcialem zwiekszyc roznice pomiedzy naprawde pokaznej ilosci podobnych do siebie ludzi.

Nie pogardze tez zupelnie innym wykonawca np. kazdemu znana Nirvane albo. AC/DC. ;) Ciesze sie, ze "Warcraft947" odwazyl sie i zalozyl ten temat.

Rownierz irytuje mnie, ze gdy jakis metal czy "gangster" dowie sie, ze slucham tego a noe tego to odrazu jestem blee i wyzywa sie moj gust

Podam kilka tytulow aby kazdy mogl sobie przesluchac i przekonac sie, ze kreowanie muzyki elektronicznej naprawde nie jest takie latwe:

Orjan Nilsen - Between the Rays

Mike Shiver vs Matias Lehtola - Slacker

Dreas vs. Alex Robert - Mormugao

So... Nie lubię tych Dubstepów, tranców i innych wydziwień.

Nie przepadam za Polską muzyką, popowa jest słaba, monotematyczna i komercyjna.

Co do Polskiego rapu, wbrew pozorom wszystkie piosenki nie są o tym samym, słucham rzadko i raczej mniej znanych "raperów" ;D

Jedyna Polska muzyka jaką szanuje to Punk Rock, TSA i Made of Hate.

Co do ludzi, którzy słuchają innej muzyki, nie mam nic przeciwko, tylko drażni mnie jak np. w Autobusie puszczają na cały głośnik...

Co do metalu/Rocku - jest za***isty.

Tyle od mojej skromnej osoby ;]

Nie mogę się niestety zgodzić z niektórymi, że polski rap nie ma przekazu. Ma, ale trzeba się doszukać trochę mniej znanych raperów, którzy robią świetne kawałki. :)

Również denerwuje mnie, gdy jakiś łysy typ nawija o tym, że jest biedny a popyla w koszulce za 100zł. :)

Jeżeli kogoś interesuje rap, który prócz przekleństw zawiera coś w sobie polecam :

- Małpa (szczególnie płyta 'Kilka numerów o czymś'),

- W.E.N.A (płytka Dalekie Zbliżenia),

- Diox (płyta 'Logika gry')

- HuczuHucz ('Po tej stronie raju' - płyta wydana pod koniec grudnia, która jest kawałkiem świetnej roboty mniej znanego HuczuHucza)

Podałem tutaj jedynie kilka przykładów. Co prawda raperzy, których podałem są już raczej powszechnie znani może jedynie prócz Hucza.

Płytka Małpy w 2009 roku dostała tytuł najlepszego nielegalu. :)

Cóż, zaczynamy. Słucham przede wszystkim muzyki gitarowej. Nie ograniczam się jedynie do mojego ukochanego metalu i rocka. Słucham też sporo bluesa i jazzu. Słucham masy muzyki podziemnej granej na squatach i wydawanych na mixtape'ach. Nie lubię muzyk typu pop, disco, jakieś gówniane remixy za***istych piosenek, muzyki klubowej, hip hopu czy tam rapu, gówno mnie obchodzi jak to się nazywa. Noszę się jak typowy metal z lat 80. Długie włosy, jasne obcisłe dżinsy, katana z uciętymi rękawami a do tego jakaś koszulka i białe terminatory. Aczkolwiek szanuję niektórych wykonawców nienawidzonej przeze mnie muzyki. Na przykład taki Tede, w życiu nie słyszałem żadnej jego piosenki, ale szanuję go bo po pierwsze nie śpiewa o biedzie a po drugie nie kryje się że na łysych frajerach plujących się "RPS JP 100% HWDP SLU GIŃ BRUDASIE !" dorobił się naprawdę kupy kasy. Słucham też mnóstwo starej dobrej polskiej muzyki. Zarówno punk typu Siekiera, Analogs, Podwórkowi Chuligani, Ramzes & The Hooligans jak i szlagierów typu Lady Pank, początkowy Perfect, Manam, Lech Janerka.

Mały edit: Jak ktoś powie, że Nirvana to rock to złapie za pusty łeb i tyle bede nap*@&!#&ał o klawiaturę, że nauczy się że to Grunge i te fajfusy z brudnymi włosami zabiły metal w kulturze popularnej. Po nich nastąpiła cytując The Analogs "Pier*@%$!* era techno" Dziękuję za uwagę.

Świetne :D

To ja tez sie wypowiem:) Mam dwie milosci jesli chodzi o gust muzyczny. Pierwsza jest muzyka inspirowana ksiazkami Fantasy najczesciej "Wladca Pierscieni". Zaliczam do tego zespoly: "

" , "
"(ten zespol naprawde mocno zapadl mi w umysl.Musialem codziennie posluchac kilka utworow do snu hehe) Moja druga miloscia jest Viking/Folk Metal np: "Amon Amarth" , "
" no to chyba tyle :)

Mój gust muzyczny jest dość ciekawy bo lubię 'wszystko co mi się podoba. Od techno, przez rock aż po hip-hop.

Bloodhound gang

30 seconds to mars

O.S.T.R.

Infected mushroom

Rise Against

S.O.A.D.

Gorillaz

Linkin Park

Eminem

Black Eyed Peas

Coldplay

Prodigy

Oprócz tego jeszcze masa innych zespołów, openingi, endingi i soundtracki z anime a także seria 'Greatest battle music of all times' na YouTube którą polecam dla miłośników ścieżek dźwiękowych ;)

http://www.youtube.com/results?search_query=greatest+battle+music+of+all+times&oq=greates&aq=1&aqi=g4&aql=&gs_sm=3&gs_upl=517448l518738l0l519814l7l7l0l1l1l0l175l555l3.3l6l0

Była muzyka filmowa, a co powiecie na muzykę klasyczną? To wcale nie jest nudne tylko trzeba wiedzieć czego słuchać. Ja osobiście uwielbiam wszelkich rosyjskich kompozytorów (Czajkowski, Borodin, Rimsky-Korsakow) a na przykład epickości dam coś co każdy kiedyś słyszał:

jak nie chcecie słuchać braw na początku to zaczyna się od 0:54 sekundy.

Klasyczna, symfoniczna i tym podobne są baaardzo orgazmatyczne. Dodać do tego jakiś gatunek metalu i tylko żyć, nie umierać.

Moje gusta muzyczne są bardzo podobne do użytkownika Bertyne. Lubię trance i house ale house o którym mówię to nie pokroju avicci czy obecne kawałki Guetty. Ogólnie podobają mi się klimaty z wytwórni Strictly Rythm oraz Toolroom Recordings. Również lubię muzykę wojenną i filmową. Uwielbiam ścieżkę dźwiękową z pierwszych 2 części COD oraz muzykę z filmu Gladiator.

Nie lubię polskiego rapu, ani hip-hopu głównie dlatego, że śpiewają o biedzie lub o życiu a że jest ch***nia w tym kraju to ja to wiem, i nie mam po prostu ochoty tego słuchać z dodatkiem paru werbli czy wykwintnych rymowanek.

Czasami dla odmiany lubię sobie posłuchać Linkin Park, Breakin Benjamin czy Limp Bizkit a nawet Elvisa :D. Razi mnie mocno jak ktoś trance czy electro itp wrzuca do jednego worka jako TECHNO a przecież techno to osobny gatunek muzyki elektronicznej.

A tak po za tym zauważyłem, że spora ilość ludzi grających w gry MMO słucha wszelakiego rodzaju muzyki rockowej albo metalowej. Z ludzi których poznałem w różnych grach MMO ( wykluczam tutaj C.S 1.6 bo tam sprawa ma się nieco inaczej) więcej jak połowa z nich słucha wspomnianego wcześniej rocka czy metalu.

Hah,coś zauważyłem że mamy od cholery "rockowców i metalowców" na forum ;D I ja się dołączę do tegoż, zacnego grona.Najbardziej lubie zespoły rockowe, a naj naj,te w których są wokalistki ;D. Podam przykład, zespół The Pretty Reckless i wokalistka Taylor Momsen(Moja miłość;p) XD. Oczywiście nie pogardzę też dobrym folk metalem ;D

Z folk metalu podoba mi się Finntroll. Choć nazwa z trollem, to jednak grać potrafią :D Od nich bardziej podoba mi się Skyforger, ich teksty są o słowianach i pogaństwie, nawet się tak ubierają jak rodzimi słowianie.

Hmm

Linkin Park

SOAD

Hollywood Undead

BLOOD STAIN CHILD

His Statue Falls

Eminem

Breaking Benjamin

Sick Puppies

DMX

Evanescence

Guns & Roses

Lil Jon

DragonForce

Dość szeroki gust. Ja mówiąc szczerze wolę się w dużej mierze zamykać w jednym gatunku (metal), a wręcz podgatunku (power metal). Czemu? Ponieważ uważam, że tylko tak można osiągnąć poziom znajomości danego typu muzyki na tyle wysoki, aby móc czerpać z niego pełną przyjemność. Naturalnie z powodu mojego podejścia podchodzę do muzyki bardzo technicznie, starając się 'wychwytywać' instrumenty, ale czy to źle?

Jak najbardziej dobry sposób. Pomaga szkolić słuch itd. Ja osobiście zaczynałem takimi zespołami jak Manowar, Iron Maiden, Helloween, ale z czasem gust się trochę zmienił i słucham ogólnie Melodic hardcore, metalcore. Nie pogardzę jednak też dobrym dubstepem ;)

Ja osobiscie nie ograniczam się do jednego stylu muzycznego. Dlaczego? To jest tak, jakby jeść tylko lody czekoladowe, z góry zakładając, że inne smaki nie przypadną nam do gustu. Błędne założenie, gdyż możemy się naprawdę miło zaskoczyć. Oczywiście mam swoje ulubione gatunki, jednakże staram się poszerzać horyzonty i szukać nowych doświadczeń.

Ja osobiscie nie ograniczam się do jednego stylu muzycznego. Dlaczego? To jest tak, jakby jeść tylko lody czekoladowe, z góry zakładając, że inne smaki nie przypadną nam do gustu. Błędne założenie, gdyż możemy się naprawdę miło zaskoczyć. Oczywiście mam swoje ulubione gatunki, jednakże staram się poszerzać horyzonty i szukać nowych doświadczeń.

A nie pomyślałeś, że oni próbowali innych smaków, ale one im nie smakowały, i wróciły do tego jedynego, najlepszego? Sam jakiś czas temu słuchałem Metalu i Rapu, ale obecnie Rap poszedł się chędożyć, a na jego miejsce wstąpiły rózne odmiany Rocka. Czyli mozna powiedziec, że ludzie lody Waniliowe, ale nie mam nic przeciwko waniliowo-truskawkowym :D

ja osobiście najbardziej przepadam za punk rockiem różnorakość tematyki wśród tego gatunku jest ze hej xD może ci mówić o problemach zwykłych ludzi osobistych odczuciach albo o nieudolności polityki a także zdjąć klapki z uszu i z oczu i widzieć świat inaczej dzięki takiej muzyce. Słucham też metalu a także jeśli się spodoba muzyki elektronicznej.

Wykonawcy: The Exploited Ksu Dezerter Włochaty , G.B.H , Skunx . Lumpex 75 , all bandtis , Iron Maiden , Static X itd...

jak słyszę te różne hity z radia to zygać mi się chce tymi zmiksowanymi głosami później wyjdzie na scenę i playback i jedziemy dalej zamiast zaśpiewać choćby się tego słuchać nie dało

"A nie pomyślałeś, że oni próbowali innych smaków, ale one im nie smakowały, i wróciły do tego jedynego, najlepszego? Sam jakiś czas temu słuchałem Metalu i Rapu, ale obecnie Rap poszedł się chędożyć, a na jego miejsce wstąpiły rózne odmiany Rocka. Czyli mozna powiedziec, że ludzie lody Waniliowe, ale nie mam nic przeciwko waniliowo-truskawkowymę

Ale niedługo lody czekoladowe mogą już nie być takie dobre, lub po prostu się znudzić, warto wtedy powrócić do innych smaków, których już się sporo próbowało ;P

A nie pomyślałeś, że oni próbowali innych smaków, ale one im nie smakowały, i wróciły do tego jedynego, najlepszego? Sam jakiś czas temu słuchałem Metalu i Rapu, ale obecnie Rap poszedł się chędożyć, a na jego miejsce wstąpiły rózne odmiany Rocka. Czyli mozna powiedziec, że ludzie lody Waniliowe, ale nie mam nic przeciwko waniliowo-truskawkowym

Nie do końca o to mi chodziło, ale nieważne.