GW 2 - na takim sprzęcie pogram?

Odpale na Intel Pentium 820?

lol Nekro :) jeśli chodzi o broń i dps to dager dager + odpowiednie ustawienie treitow o instacj możesz pomażyć :P

set zależy jakiego chcesz zrobić dps żeby ustał troche itp głównie staty są brane z instacj (za tokeny z nich) wygląd różnie jakie się komu spodoba

a teraz są sety z craftu robione ale ciebie na razie nie dotyczy bo trzeba mieć sporo golda i wyfarmić sobie co cfraftu pare surek co nie można kupić

eventy przeważnie jak ktoś odpilił jakiegoś są osznaczone na mapie ale nie zaliczają się do mapy ale dostajesz expa i kase za wykonanie go ;)

PS

polecam ci zmienić na Warka i się przemęczyć ponieważ szybko wylevelujesz go i zaczniesz chodzić na instacje gdzie będziesz zarabiał i składał tokeny na set a nekro to żadko kto ciebie weźmie i ani nim nie zarobisz ani nim nie wyfarmisz za szybko wystarcającej ilości tokenow na set no chyba że surki będziesz zbierał i sprzedawał co teraz jest opłacalne :)

a co do lutu będziesz wiedział co śmieć a co nie bo jak najedziesz na przedmiot pisze material craft i do jakiej profesj reszta to śmieci i eq leci lub do eventów to pisze trophy ;)

pvp sety, to sety ktore zakladasz na pvp(heart of the mists) tlko dla wygladu

daily mozesz robic na kazdej mapie(chyba ze quest wymaga cos innego) np wskrzes 10 osob, zabij 50 mobow, itp

zawsze 5 skilli + heal+3 utility + elite

bron zalezy od buildu jaki wybierzesz

poprostu robisz serduszka, zbierasz waypointy, odkrywasz poi i visty, no i robisz skillpointy, za zrobienie calej mapy dostajesz nagrode

@booxy

Jeśli podoba ci się grać nekrem, to graj nim. Najlepiej graj postacią która ci pasuje. I tak potem zmienisz klasę i nie będzie to twoja główna postać.

Na początek odblokuj wszystkie skile na wszystkich dostępnych rodzajach broni (np. staff, dagger itp). Będziesz w stanie sam ocenić przydatność skili.
Odkrywanie mapy zostaw na endgame. Jest to wymagane aby stworzyć legendarną broń, więc minie ci jakieś 4-6miechy zanim będziesz tego potrzebować.

dlaczego twierdzisz ze potem i tak zmienie klasę postaci ?

warior mnie nie przekonuje nigdy nie lubiłem ciężkich zbroi itp

jeszcze chciałęm zapytać o kilka rzeczy

1. czy można zepsuć jakoś postać ? no źle rozdać te skill poiny

2. jak się odkrywa mapę ? musze po prostu po niej biegać czy costrzeba robić ?

3. są jakieś nagrody za odblokowanie wzystkich teleportów ?

1. Skill pointy zdobywasz w nieskończoność. Nawet po wbiciu 80 będzie pasek wzrastał i po zapełnieniu otrzymasz skill pointa. Ponadto wypadają ze skrzynek championów. Natomiast traity możesz do woli resetować. Chyba coś tam się płaci ale tanio. Więc nie - nie da się zepsuć postaci.

2. Musisz odblokować wszystkie punkty na mapie - Waypoints (teleporty), Vistas (punkty widokowe), Points of Interest, Skill points oraz wykonać wszystkie questy lokalne - serduszka. Aby przejść do kolejnej mapki/lokacji wystarczy, że znajdziesz połączenie mapy na której jesteś z następną, która Cię interesuje.

3. Nie wiem o jakich teleportach mówisz. Nagrodę otrzymujesz za skompletowanie mapy. Czyli to co wyżej napisałem. Musisz skompletować daną lokacje do 100% :)

Tutaj masz mapkę dla ułatwienia: http://gw2cartographers.com/

Nie sugeruj się odpowiedziami typu zmień klasę, bo ta jest zła a tamta najlepsza. Każda klasa w dobrych rękach jest dobra, a necro to bardzo ciekawa opcja :)

Co do broni proponuje grać z axe+dagger lub dagger+dagger a jako switch broni staff. Opcję switch odblokujesz na 7 poziomie

Dzięki niej będziesz w stanie zmienianić broń w trakcie walki - domyślnie klawisz `. Staraj się nosić na sobie przedmioty z bonusem do power :) Na 11 poziomie kup książkę u trainera swojej klasy w stolicy swojej rasy bądź w miejscu, gdzie zacząłeś grę. Użyj książki, aby odblokować możliwość rozdawania traitów. I tam też staraj się ulepszać drzewko z power ;) Odblokuj jak naszybciej skill "Signet of Spite" dla zwiększenia atrybutu power.

1. Nie, wszystko mozesz do woli resetować, za gold ofc.

2.Tak trzeba "fizyvznie" ją zwiedzać.

3.Oczywiście że są. Nie wyobrażaj sobie jednak, że się na tym dorobisz ;)

a te skill pointy to zdobywa się tylko z tych punktów na mapie pod który trzeba podejśc i tych skrzynek czy jest jeszcze jakaś możliwość ?

bo obecnie zdobyłęm tylko 3 takie skill pointy właśnie z tych miejsc na mapie

Zerknij na mój poprzedni post. Skill pointy dostajesz za odblokowywanie punktów na mapie - skill points, losowo ze skrzynek z championów oraz za zdobycie poziomu (od 5 lvla).

ok juz mniej więcej wszystko wiem

jeszzce chciałęm spytać o taką rzecz

czytałem że na WvWvW można też wbić expa ok na razie i tak biegam po mapie robie misje i te eventy , ale chciałęm zapytać na przyszłość jak wejść na te WvWvW ? gram na serwie underworld gracze którzy również na nim grają jak ten serw sobie radzi na tym WvW ?

edit@

w broniach są puste sloty więc pewnie coś tam można wsadzić więc chciałem zapytać co tam się wsadza ? jak to się robi ? i co to daje ?

I czy można u jakiegoś kowala ulepszać broń np na +1 +2 żeby więcej mocy miała ?

Jeśli chodzi o WvWvW to domyślnie klawisz B lub przejście z miasta Lion's Arch.

Bronie ulepszasz specjalnymi upgradami (sigils, gemstones itp.). Można je wytropić, wyciągnąć ze skrzyni, wycraftować, kupić niemal za darmo na trading post, bądź wyciągnąć poprzez salvage z przedmiotu.

jeszcze co do tego WvWvW czy moge tam wejść kiedy chcę czy są jakieś okreslone godziny kiedy to się odbywa ?

24/7 chyba ze jest kolejka to musisz poczekac jakis czas

ok thx a może jeszcze tylko ktoś tak w skrócie napisać o co tam dokładnie chodzi ? po prostu trzeba zabijać rywali czy coś konkretnego trzeba robić ? i czy tam też trzeba odkrywać mape ?

I czy jeśli mam postać na serwie A to mogę zrobić inną postać na serwie B ?

i czy opłaca się wchodzić na ten WvWvW mając 15 lvl ? głównie chodiz aby cieszyć się z pvp niż bieganie i zbieranie expa za coś zdziałąm tam coś na tym 15 lvl necromantom ? czy lepiej wbić większy lvl i dopiero wtedy bawić się w pvp na WvWvW ?

ok thx a może jeszcze tylko ktoś tak w skrócie napisać o co tam dokładnie chodzi ? po prostu trzeba zabijać rywali czy coś konkretnego trzeba robić ? i czy tam też trzeba odkrywać mape ?I czy jeśli mam postać na serwie A to mogę zrobić inną postać na serwie B ?i czy opłaca się wchodzić na ten WvWvW mając 15 lvl ? głównie chodiz aby cieszyć się z pvp niż bieganie i zbieranie expa za coś zdziałąm tam coś na tym 15 lvl necromantom ? czy lepiej wbić większy lvl i dopiero wtedy bawić się w pvp na WvWvW ?

Jeżeli masz postać na serverze A nie możesz zrobić postaci na serverze B. Na WvWvW walczymy z dwoma innymi serverami o warownie, zamek, obozy z zasobami, wierze. Zabijamy również strażników (broniących miejsc NPC'tów), budują machiny oblężnicze. Mape na WvWvW również należy odktyć jeżeli chcesz mieć 100% world. Doświadczenie możesz wbijać na WvWvW, Twój lvl będzie skalowany do 80lvl, ale Twoje umiejętności zostaną takie jakie posiadasz w świecie PvE, a nie tak jak na PvP również wymaksowane. Potraktuj ten tryb jako miłą odskocznie, póki nie wbijesz 80lvl i skompletujesz gear.

edit: http://guildwars2.com.pl/wiki/wvwvw/ <== możesz sobie poczytać.

wielkie dzięki to jeszcze chciałem zapytać

te pkt Traits za co się dostaje co lvl czy jak ? i czy to są jakieś skille których się używa czy jakieś stałe bonusy to są ?

edit@ czy jest może jakiś klawisz dzięki któremu możemy obrócić kamęrę jak i siebię o 180stopni ? tak abym samemu nie musiał obracać kamery za pomocą myszki i postacią się obracać

edit2@ co to jest jeweler ? gdy chciałęm kupić item w AH do ulepszenia broni na czerwono było napisane że potrzebuje 25 jeweler

edit3@ czy można jakoś zdobyć większe plecaki ? bo obecnie mam kilka po 4 sloty

chciałem jeszcze zapytać gdy zrobiłęm swoją 1 postać ( necro ) dostałęm mithril box i set pvp , a gdy zrobiłęm drugą postać ( thief ) nie dostałęm tych rzeczy , idzie je jakoś zdobyć ?

Traity dostajesz co lvl od 11 bodajże. Aby dodawać traity musisz kupić książke u trainera swojej klasy, a następnie jej użyć. Na 40 i 60 musisz ponownie kupić nowe książeczki, aby móc rozwijać traity jeszcze dalej. Traity działają pasywnie, uruchamiają skille z automatu. Co 10 poziomów traitów (major) w danym drzewku masz możliwość wyboru własnego traitu sposród kilku do swoich potrzeb.

Poszukaj w opcjach klawiszy "About face" choć nie wiem czy to może być to - nigdy nie próbowałem, jest domyślnie nie przypisane pod żaden klawisz, trzeba zmienić.

Jeweler jest to profesja do craftowania zajmująca się wyrobem kolczyków, amuletów, pierścieni. Możesz śmiało ulepszać, bo to czerwone oznacza level od którego możesz coś z tego upgradu zrobić będąc jewelerem. Nie potrzebujesz profesji, aby ulepszać tak więc ten poziom czerwony Ciebie nie dotyczy... jak i każdy w nawiasie.

Można zdobyć większe plecaki. Możesz kupić na AH, bądź wycraftować u Tailora, Leathworkera, Armosmitcha. Ewentualnie z personal story/eventów. Maksymalnie można mieć 20 slotów w jednym worku.

Ja zaczynając ponad rok temu nie dostałem takiego prezentu. Wydaje mi się, iż to dotyczy pierwszej stworzonej postaci na danym koncie. Takie skrzynki dostaje się również co ileś tam punktów achievment (500 raczej).

jeszcze 2 pytania mam

słyszałęm że można niby darmowo zmienić serwer jak to zrobić ?

i pytanie o punkt na mapie

Kessex Hill - mapa http://gw2cartographers.com/

mniej więcej na srodku kessex hill jest taka wysepka z 1 punktem point of interes stoje na tym punkcie a mi go nie zalicza czy to jakiś błąd czy jakoś inaczej trzeba go zdobyć ?

Ten Point jest w jaskini. Aby się do niego dostać musisz wejść do groty która ma wejście na południe od tego punktu (obok serduszka).
Wcześniej pytałeś się o ulepszenia do broni/zbroi ale chyba zostałeś wprowadzony w błąd. Aby ulepszyć np. staff wcale nie potrzebujesz robić jewelera. W takie sloty wsadzasz tzw. sigile http://wiki.guildwars2.com/wiki/Sigil .
Jeśli chodzi o zbroje, wsadzasz w nie Runy http://wiki.guildwars2.com/wiki/Runes . Jeśli włożysz w np. buty i hełm (czyli dwie części ekwipunku) dostaniesz bonus od posiadania dwóch run. Tak samo jest z czterema oraz sześcioma elementami ekwipunku. Warunkiem jest aby runy byłe te same. Inaczej nie dostaniesz bonusu.

ok thx za pomoc

moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec czy mozna zmienic serw ? bo cos czytałęm że niby 1x można za darmo go zmienić ale nie wiem jak