GW 2 - na takim sprzęcie pogram?

Możesz zmienić serwer za gemy. Im mniej populacji na serwerze tym mniej zapłacisz za transfer. Możesz jedynie skorzystać z opcji "guest" pozwalającej Ci na bycie gościem na danym serwie. Normalnie możesz walczyć i grać na PvE, natomiast na WvWvW już nie. Robisz to podczas wyboru postaci. Klikasz na przycisk "World Selection" i tam masz możliwość "guest", jak i sam transfer. Wydaje mi się, że jak skasujesz postacie to możesz na nowo wybrać swój "domowy" serwer. Choć nie jestem w 100% tego pewny ^^

ok thx

żeby nie zakładać nowego tematu

postanowilem jednak zagrać elementalistą ( od początku chciałem nim pograć ) mam pytanie jaki najlepszy zestaw broni do niego polecacie ? jakies porady co do elementalisty ?

Za darmo możesz jedynie jak usuniesz wszystkie postacie (jak tak musiałem zrobić jak przenosiłem się Blacktide) a jak nie usuniesz to jedynie za gemy ;p

Polecam Ci scepter+dagger lub scepter+focus, jeśli chcesz dłużej postać ;) Co do porad to staraj się w miarę możliwości często zmieniać pomiędzy żywiołami. Walisz np. z fire 3-4 skille, zmieniasz się na air robisz to samo, pożniej na water i earth... i tak w kółko. W utility weź sobie Glyph of Elemental, który przywołuje summona :) Polecam rzucanie tego skilla na earth, gdyż golem ma najwięcej hp i potrafi przytrzymać kilka mobków, gdy Ty zadajesz obrażenia. Do PvE wal wszystko w power>precision Obecnie taki set jest najlepszy. Nie potrzebujesz obronnych atrybutów przy dobrym rzucaniu skilli i unikaniu ciosów.

Witam otóż nie chce tworzyć nowego tematu więc czy możecie mi powiedzieć czy na tym sprzęciku zagram sobie w guild wars 2 i to jakoś normalnie ? mój sprzęt http://www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje/760-asus-x54hr-sx018-niskobudetowy-laptop-dla-niewymagajcych

Pograsz sobie na low, to na pewno :) Nie wiem jak będzie na medium ustawieniach ale może...

to jeszcze co do elementalisty

w co pakować te pkt Traits ?

Na medium to już może być lekko skokowo.. ;) także bez funu.

@booxy, do grania w grupie, wsadzaj wszystkie traity w power-precision aby zadawać większe obrażenia. Jeśli grasz sam to dodaj trochę do toughness albo vitality aby dłużej ustać.

Jeszcze raz ja ^^ a możecie mi powiedzieć czym się różni wersja heroic od zwykłej ? ;d

http://buy.guildwars2.com/store/gw2/en_IE/html/pbPage.buyguildwars2

Tutaj masz info :)

Wersje deluxe możesz dokupić do zwykłej edycji za 2k gemów.

Co do traitów elemntalisty wal wszystko w Fire i Air :) Ostatecznie w ostatnie drzewko.

to jeszcze chciałęm zapytać

pisaliscie wcześniej że skill pointy można zdobyć ze skrzynek championów , więc chciałem sie dowiedzieć co to jest ? i gdzie to jest ?

Gdy ubijesz mobka - championa to dostajesz skrzynke/worek/plecak, coś co możesz otworzyć. Po otwarciu dostajesz jakieś tam przedmioty, śmieci do craftu i szanse na skill pointa w postaci scrolla do użycia. Przykładowo na mapie początkowej ludzi - Queensdale. Tam na pewno ludzie co chwile ubijają championy na tak zwanych trainach :P

Witam, chciałbym się Was zapytać czy gra pójdzie mi na taki sprzęcie i jak tak to na jakie detale mniej więcej mógłbym liczyć...?
Procek: Intel Pentium Dual Core E2180 2,6 GHz
Karta graficzna: Geforce GTX 650 1GB
RAM: 4GB DDR 2 Kingston (667)
Płyta główna: Gigabyte PS3-DS3 model

Spokojnie możesz grać, może nie pograsz na ultra, ale na low też nie będziesz musiał :)

Jeszcze jedno pytanko: Ostatni raz uruchamiałem GW 2 w poprzednim roku w okresie wakacji na sprzęcie: ATI HD Radeon 5670, 2Gb ram i taki sam procek, moje pytanie brzmi - Czy od tamtego czasu popracowali troche nad optymalizacja? Bo wtedy na low detalach mialem 17-20 FPSów, więc jak wygląda sprawa optymalizacji GW 2 na dzień dzisiejszy? :)

Jeszcze jedno pytanko: Ostatni raz uruchamiałem GW 2 w poprzednim roku w okresie wakacji na sprzęcie: ATI HD Radeon 5670, 2Gb ram i taki sam procek, moje pytanie brzmi - Czy od tamtego czasu popracowali troche nad optymalizacja? Bo wtedy na low detalach mialem 17-20 FPSów, więc jak wygląda sprawa optymalizacji GW 2 na dzień dzisiejszy?

Jeśli masz kartę graficzną GeForce, możesz być bardzo zadowolony. Ale jeśli jesteś posiadaczem Radeon'a, możesz skarżyć się na crash'e.

Mhm, rozumiem, ale chodziło mi bardziej czy optymalizacja została poprawiona, jedni mówią, że tak drudzy, że nie, więc chciałbym się dowiedzieć :)

to jeszcze takie pytanie mam w Metrica province prawy górny róg mapki jest skill point i na prawo od niego jest ten point of interest i mam pytanie jak się do niego dostać ? chodze ciągle i szukam ale nie potrafie do niego dotrzeć

Zobacz sobie filmik.