GW 2 - na takim sprzęcie pogram?

Mhm, rozumiem, ale chodziło mi bardziej czy optymalizacja została poprawiona, jedni mówią, że tak drudzy, że nie, więc chciałbym się dowiedzieć

Ja tak szczerze ci powiem :P

Ja gram od premiery i na jednym sprzęcie jest gorzej niż było, a na drugim lepiej ;)

Ja miałem na tym co go teraz używam 25 fps przy premierze to teraz mam po 40 więc uruchom i sprawdź bo robili coś na pewno by polepszyć gre

chciałbym zapytać jeszcze o klika rzeczy

w kessex hills jest skrzynka oznaczona na mapie z nazwą tri key chest - chciałbym zapytać można ją jakoś otworzyć ? co jest potrzebne i gdzie to moge zdobyć ?

czasem na czacie mapy widze jak ludzie pisza i na żółto jest miejsce lokacji gdy na nie klikniemy na mapie pokazuje gdzie to jest , jak tak pisać ? np gdy widze championa i nikogo nie ma w pobliży to chciałbym napisać na czacie aby ktoś pszyszedł i pomógł

chciałbym zapytać jeszcze o klika rzeczyw kessex hills jest skrzynka oznaczona na mapie z nazwą tri key chest - chciałbym zapytać można ją jakoś otworzyć ? co jest potrzebne i gdzie to moge zdobyć ?czasem na czacie mapy widze jak ludzie pisza i na żółto jest miejsce lokacji gdy na nie klikniemy na mapie pokazuje gdzie to jest , jak tak pisać ? np gdy widze championa i nikogo nie ma w pobliży to chciałbym napisać na czacie aby ktoś pszyszedł i pomógł

Jeśli dobrze pamiętam to lewy shift + klik myszką.Tak samo z przedmiotami jak chcesz żeby wyświetliło na czacie.Otwierasz mapkę zaznaczasz najbliższy teleport i wpisujesz np champ ooze lub wasp itp.Proponuje poczytać oficjalne wiki.Ja sporo się dowiedziałem o grze właśnie z wiki.

Klucz wypada z mobków, w różnych częściach mapki inny kolor. Możesz też kupić klucze u merchanta.

chciałbym zapytać jeszcze o klika rzeczyw kessex hills jest skrzynka oznaczona na mapie z nazwą tri key chest - chciałbym zapytać można ją jakoś otworzyć ? co jest potrzebne i gdzie to moge zdobyć ?

Do otworzenia skrzynki potrzebny jest klucz, który składa się z trzech części. Możesz je wydropić a późnioej złożyć kliknięciem myszki, albo kupić u merchanta, który znajduje się również w kessex hills (na lewo od skrzynki, złota gwiazdka na mapie). Każda z części kosztuje 10 Pristine Toxic Spore Sample (taka zielonkowata róża) i około 30 srebra. SKrzynkę możesz otworzyć raz dziennie. Taki mały daily chest;)

a czy warto ją otwierać ? jest tam coś cennego ? można gdzieś zobaczyć co może z niej wypaść ?

Loot jest losowy. Zazwyczaj wypada kilka dragonit ore, jakiś rarek, 4 Pristine Toxic Spore Sample. Jeżeli masz szczęście to trafisz coś cennego, jednak prawdopodobieństwo jest takie jak wygrana w totka "szóstki"

ja na okolo 10-12 skrzynek mialem raz mini peta, i 2x skin na plecak

to jeszcze chciałbym zaptać osób które grają/grały elementalistą na tym sPVP jaki najlepszy build dla niego ?

i coś dla thiefa tzn jaki build pod dagger/dagger będzie najlepszy żeby zadać jak największy dmg ?

idzie jakoś na tym sPVP zwiększyć hp ? bo jak oglądałem filmiki na YT to tam każdy ponad 20k HP miał a ja na elementaliście ok 18 a na ranger ok 15 k hp

Jestem posiadaczem "radka" i musze powiedziec masakrycznie z tymi crashami jest wywala praktycznie co okazje
Wieksze skupisko ludzi pojawiajacych sie 1 momencie czy dziwne artefakty typu tekstura zielono niebieskie czasem postaci (tylko pod H) czasem mapki (tylko pod M) czasem ziemi (tylko na dungeonach)
na wojnie jeśli nie mam full low i wył. cieni to nie mam co wchodzić nawet jeśli jest 3/4 ludzi na całą mape ;D
Ale gra jest świetna idealnie wstrzeliła się w mój gust. więc to mi nie przeszkadza. Gram z wspaniałymi ludźmi na UW.

Ordo Lupi Albi !

zna ktoś jakiś dobry build dla thiefa pod pvp ? aby jak najszybciej wyeliminować wroga a nie tak nie "skubać" ??

edit@ da rade jakoś rozpoznać który z mesmerów to klon ?

Właściwy mesmer zmienia broń, robi fikołki i gdy wezwie klony to najczęściej stara się biegać w specyficzny sposób tak byś się nabrał.

Też zwracaj uwage na umiejętności które używają klony bo mają je ograniczone więc po 10/20 minutach walki z takim mesmerem ogarniesz jak zachowuje się gracz, a jak klon.

Normalnie jak by gracz chciał by się zachowywać jak klon to by mu ta walka nie wyszła więc czy chce czy nie musi robić swoje ;), a to już jest plusik dla ciebie.

Klony cały czas będą za tobą biec na 99.9 % jak by miały jedyny cel w życiu, więc jak oddalisz się o kilka kroków i zauważysz, że jeden z klonów nie leci za tobą to wiadomo już, że to gracz.

ok thx

zna ktoś może jakiś dobry build dla thiefa na pvp ?

i jak na PvP zdobyć inne eq ( pod względem wyglądu )

Musisz wygrywać walki rankingowe by dostawać skrzyneczki z ekwipunkiem.

Za wygrane bitwy zwykłe dostajesz punkty które możesz na lokacji pvp wymieniać na różne przedmioty.

I chyba ostatni sposób to po prostu wygrywanie i zdobywanie doświadczenia bo za każdy lvl są nagrody w postaci eq.

Tutaj masz full offensywnego thiefa d/d i p/p. Power>Precision>Crit dmg. Ryzykowny build, bo jesteś papierkiem.

Tu z kolei build pod s/p i bow. Wszystko wyjaśnione dokładnie.

Jeśli chcesz mieć więcej HP szukaj runy z bonusem do vitality.

ok to thief juz ogarnięty

a jeśli jeszcze można coś dla elementalisty pod pvp ?

Proponowałbym taki build pod elementaliste :) Bardziej jako tank.

wielkie dzięki

co do tego buildu thiefa niestety zbyt papierkowy aby coś ugrac

Musisz brać poprawkę na te postać ;)

Albo jesteś szklanka i twoja taktyka to szybkie zabijanie tak by korzystać z nieogarów i z okazji.

Albo jesteś troszkę bardziej trwalszy i musisz się troszkę naskakać przy przeciwniku.

Sam nie raz, nie dwa na wvw widziałem Ninja :D co do najlepszych kozaków potrafili podlecieć i ich zdjąć w sekunde.

Podchodzą niewidzialni, pierwsza sztuka wchodzi i potem znów są niewidzialni by na końcu zakończyć to bardzo szybko.

Trzeba umieć dobrze wykorzystać krytyki :) DMG jaki wyciśniesz z tej postaci jest magiczny.

Ale coś za coś... tak jak wojownik czy guardian dłużej postoi to tak ty musisz nauczyc się korzystać ze wszystkich umiejętności thiefa.

znikanie,oszukiwanie,zaskoczenie i dobry dmg to jest power tej postaci

chciałbym jeszcze zapytać

aby dostawać ubrania dla thiefa to trzeba coś konkretnego kupować ?

bo obecnie kupuje te skrzynki i tam mało kiedy są jakieś itemy dla thiefa

i jeszcze o thiefa na pvp chciałem zapytać . często na PvP thiefowie przy użyciu skilli podpalają lub jest wybuch ognia który zadaje też dmg , czy to jakiś passywny skill z tratisów , jakaś runa czy co ?