GW GW GW Prosze o jakies info;)

Witam chciałbym sie cos dowiedzieć o grze GUILD WARS a mianowicie o tym o co tam chodzi nabijasz 20 lvl i co dalej? bo wiem ze sie dalej lvl nie da rady wbic czy dalej sie chodzi na moby(potworki) by wbic te jakies skile ??? własnie o jakie skile tam chodzi? i czy po nabiciu 20lvl każdy każdemu jest równy???czy jest tam duzo itemow np. zbroje miecze i czy ciężko zdobyc najlepsze itemy Prosze o jakieś szczegółowe info o tej grze bo mam zamiar kupic a niechce kupic czegos lipnego co mnie nie wciągnie . A i czy grafa jest tam bardzo dobra we wszystkich częściach?

P.S. Która część kupic najpierw???

Gierka jest zaje... Level jak już pisałes jest max 20 ale w tej grze nie o lvl chodzi lecz o tytuły, skile, armory i głównie o PvP i GvG. Teoretycznie każdy jest każdemu równy ale to tez zależy od tego jakie masz klasy postaci i czy umiesz odpowienio zbudować build i kożystać ze skili. Grafika jest jedną z najlepszych jakie widziałem w grach mmo. Sklie są zwykłe ktorych uczysz się za skill pointy lub za punkty zdobyte podczas PvP i są też elitarne które możesz wyciągnąc z bosów lub też za pkt z PvP kupić. Części to podstawka - Prophecies potem jest Faction Nightfall i Eye of North. Najlepiej zaczynać od Propa i jechać po kolei. Dobre jest to że postacią która przechodzisz kampanie Propa możesz przejść pozostałe kampanie tak samo jest z postacią którą najpierw zaczynasz w kamani faction czy nightfall. Ciekawą rzeczą jest też dwuklasowość masz klasę główną np Warrior wykonujesz questa na Rangera i masz Warrior/Ranger potem robisz questa na Monka i możesz zmieniać sobie w miastach z Warrior/Ranger na Warrior/Monk itd. Po skończeniu kampani zostaje ci wbijanie tytułów farmienie PvP i GvG. Farmi się po to aby zdobyć niezbędne przedmioty do stworzenie niezwykłych zbroi.

Najlepiej wejdź na www.guildwars.pl i tam poczytaj ;)

Wielkie dzięki torche sie dowiedziałem a co to za tytuły sa co one dają a skile ciągle sie zdobywa i jakie one sa?

a ktora częs jest najlepsza?

skili jest dosyć dużo więc troche zajmuje uzbieranie większości z nich oczywiście np. warrior ma osobne skile dla miecza osobne dla topora tarzy i młota specjalne na taktyke i siłe Nekromanta ma skile dzieki ktorym tworzy potworki poswiecajac czesc swojego hp lub zabija wroga klatwami i wysysaniem jego hp. tytuły sa dla szpanu ;) np ze wypiles tyle i tyle piwa lub przeszedles całą kampanie na hardmode albo np że wbiłeś 20 lvl w "samouczku" ^^ co do części to każda ma to coś w propie masz 6 postaci Warrior, Monk, Ranger, Elementarlist, Mesmer i Nekromante, po zakupie Faction dochodzi ci Assassin i Rytualist, a w Nightfallu Dervish i Pargon. Każdą z tych postaći możesz przejść wszystkie kampanie.

A np. moge przejsc najpierw nightfall wojownikiem i potem to sama postacia pierwszą część gw? w każdej częśći jest taka sama grafa?

TAk możesz przejść wojem nightfala a potem pierwszą częśc. Grafa sie nie zmienie. Aha i innych graczy spotkasz tylko w miastach lub jeżeli jesteś z kims w party to po za miastem (ale tylko swoją drużyne) jest to dobre gdyż nie ma tak że jakis noob bedzie ci zabijał mobki z questa lub bosa ^^. Do PvP i GvG sa specjalne areny

Tak. Co do grafy, nie wiem, ale jak instalujesz podstawkę to instalujesz też wszystkie kampanie. Jak kupisz Factions, a miałeś wcześniej podstawkę to nie musisz instalować Factions. Z tego powodu wydaje mi się, że grafika jest taka sama.

Tak na serio to po osiągnięciu 20lvla gra się zaczyna. :) Ja próbowałem zdobyć tytuł "Pijaka" (co do mnie bardzo pasuje :P), musiałem być 1000 minut pod wpływem alkoholu. :P Nie udało się. :P PVP tam jest ŚWIETNE! Te areny, ułamki sekundy, radość... Fajne jest to, że możesz mieć "przy sobie" tylko 8 skilli. Zmieniamy je w mieście, ale jak juz jesteśmy "w terenie" to musimy używać tego co wybraliśmy. Dlatego np. jeśli wiemy, żeidziemy do krypty i są tam nieumarli, to bierzemy skille zdające święte obrażenia. Ja grałem (obecnie gram w WoWa, ale płytka GW leży w tej chwili 40 cm ode mnie. :) Ale na razie WoWa kosztuje więc GW może później) Wojownikiem/ Mnichem.

Chce powiedzieć, że misje z NPC do 10 lvla, potem już z graczami jest 80 % łatwiej. Tym bardizej jeśli wykonuejsz misje 1 raz i nie wiesz co się dzieje, podążaj za playerami. :D

Ogółem polecam Tobie GW. Jest to bardzo dobra gra.

O cos takiego mi chodziło gra spełnia moje wymagania w 85% :P wielkie dzięki za pomoc jutro idę zakupic którąś z tych części. Którą częsc polecacie na początek?

jak instalujesz podstawkę to instalujesz też wszystkie kampanie. Jak kupisz Factions, a miałeś wcześniej podstawkę to nie musisz instalować Factions.

No nie zupełnie tak instalując podstawke nie instalujesz factiona. pliki factiona masz na plytce lub sciagniesz je gdy wpiszesz klucz factiona i rozpoczniesz własnie ta kampanie. Jakbys miał tylko Factiona a chciał pograć w Propa to i tak będziesz sciągał pliki Propa.

@UP

Na początek Propa chociaż teraz GW nie jest takim wydatkiem wiec najlepiej Propa i Factiona. Radzę tez zanim kupisz pełne wersje pójdź do empiku i tam powinieneś miec wersje testowa z chyba propem factionem i nightfalem za 15 zl na 7 dni dzieki temu zobaczysz mniej wiecej jak to wyglada i wtedy zdecydujesz czy napewno chcesz tą gre ;)

Wystarczy ,że opanujesz jedną część gry i możesz jakoś zaistnieć. W większości mmo rpg liczy się czas siedzenia nad grą i wydanie kasy.

W większości ale nie w GW... W GW liczy się umiejętność dobierania skili i gry w grupie. A co do zaistnienia po opanowaniu 1 czesci to jest malo możliwe wiekszosc graczy ukonczyla wszystkie kampanie i teraz czeka na GW2 (tak jak ja xD ) w końcówce kampani mało kto weźmie cię do party chyba ze gildia zechce ci pomoc a o HM (Hard Mode) już nie wspomne. Prawda jest taka że nowym graczom jest ciężko ale jak ma się w grze przyjaciól moża spokojnie grać. Zresztą GW jest zaniedbywane gdyż wszystko teraz kreci sie wokól GW2 które ma mieć premierę 2009/2010

Ja na początek polecam NIghtfall z 2 powodów: to najłatwiejsza kampania i najłatwiej w niej koksować postać

No, ja bym polecił NightFall, albo Propa. Od Factiona nikt nie zaczyna.:P

Faction to masochizm , wiem coś o tym :)

Stanowczo odradzam grą , kupiłem night falla , straciłem 130 zł i tyle , po primo , to tak naprawdę nie jest mmorpg tylko crpg poza miastem nie widzisz nikogo poza osobami z party , po secundo do 20 lvl'a da się nabijać potem już tylko questy - po co ?? dla samej idei robienia questów (świetna zabawa) trudno znaleźć team żeby z kimś se tak luźno pograć ,ludzie zazwyczaj chodzą w teamach tylko na bossy a zazwyczaj wygląda to tak że jakiś h lvl robi wszystko za ciebie , więc większość gry grasz sam , ogólnie gra to ciągłe podróże , robienie niejednokrotnie długich nudnych questów i tyle, odradzam , na początku zdanie się dobra po tygodniu syf .

gz znawco gw graty

:D Popieram Brode. :D Pękam ze śmiechu. :D

Do SuperMen.

No tak najlepiej monotonie expić i "żulić" się o party, napierdzielać jak dziki w moby i stać po kilka godzin w spocie.

Pozdrawiam!

Co do autora tematu to nie mia nad czym rozmyślać. Wyciągnij wnioski i działaj!

Lol... GW jest jedną z najlepszcyh gier mmorpg wlaśnie z tych powodów które wymieniłeś jako wady xD

1) Graczy spotykasz tylko w mieście lub jak jesteś z nimi w PT. To bardzo dobra rzecz gdyż żaden noob nie bedzie przeszkadzał w queście.

2) W GW chodzi o fabułe a nie o lvl... Ale chyba dla ciebie gra mmorpg to ciągłe bicie lvl'a i od czasu do czasu quest.

3) Co do party to łatwo jest o nie wystarczy umieć szukać i być cierpliwym. wystarczy napisać na ogólnym na guild czacie "LFP i czy z bonusem czy bez"

4) Dla tych co lubią bezsensu napie..... w mobki też coś jest. Gdyż aby zrobić fajną zbroje trzeba troszkę się namęczyć i pozabijać odpowiednich stworków

5) No i oczywiście PvP, GvG i TvT(Team vs Team czyli że Party vs Party)

6) Nie chce mi się dalej pisać i wymieniać

Kurde byłem w sklepie a oni do mnie z takim tekstem ze niemajo prosze sie dowiedzieć w tygodniu. A jakies wady tej gry są? a i czy cięzko zdobyć nalepszą zbroje w grze?