Haha tego jeszcze nie było

Jak napisałem na portalu. Nie jest to ani rządowy portal, nie zagląda tutaj żadne ministerswto. Nikt nie bierze odpowiedzialności karnej za to co napisze. Więc Ty, ja i guru możemy pisać co nam się żywnie podoba. Napisałem rónież, że jeżeli Ci coś nie pasuje i jesteś chętny o zajęcia się newsami to załóż własny portal. Pokaż, że jesteś lepszy od nas i wtedy pogadamy.

Ten post nie jest skierwany bezpośrednie do nikogo.

Po co wywalać na zakładanie innego portalu... Jak ktoś chce być newsmanem to powinien dostać szansę tutaj do redagowania, bo co to szkodzi.

Nie będę offtopował ,więc pośmieje się z wami ^_^ ,bo ten temat był stworzony do tego racja?

Jak mi się nie będzie podobał jego styl/hejt to nie będę czytał felietonów, ale żebym był do tego zmuszany kiedy chce się dowiedzieć czegoś nowego, co dzieje się w świecie MMO? To już nie jest "ciekawe" i "fair"

sęk w tym, że do niczego nie jesteś(jesteście) zmuszany. Dosłownie nic nie stoi na przeszkodzie, aby zakładkę z mmorpg.org.pl zamknąć chociażby teraz, w czasie czytania mojej wypowiedzi, wyczyścić historię - jeżeli Ci to w jakimś stopniu pomoże i więcej tej witryny nie otwierać. W najbliższej przyszłości mógłbyś natomiast poszukać sobie nowego serwisu, z którym żyłbyś w zgodzie i szczęściu po wieki wieków... ale no tak, lepszego serwisu o mmo na polskim rynku nie ma. Można nie lubić tabloidowego poziomu tworzenia sensacji i prowokacyjnych wzmianek na temat aktualnych trendów, ale z drugiej strony raczej trudno zarzucić guru chociażby brak rzetelności. Ja przykładowo, jeżeli mnie jakiś nagłówek z portalu zainteresuje, to klikam "czytaj dalej", często pokrótce odcedzam informacje od opinii i po takiej króciutkiej operacji wiem już wszystko, czego miałem się ochotę dowiedzieć. Pewnie mógłbym szperać po dużych zagranicznych serwisach, bawić się w rss'y i inne bzdury, ale tutaj wszystko jest najszybciej, najrzetelniej i wystarczająco wyczerpująco, a więc zwyczajnie najlepiej. Rzuciłbym Ci wyzwanie znalezienia serwisu lepszego lub nawet stworzenia takowego, ale 4 lata, które, jak sam mówisz, spędziłeś akurat na tym beznadziejnym, gimbusiarskim i nieprofesjonalnym portalu, mówią same za siebie.

Ehhhhhhh.Ja wiem czemu ludzie hejtują guru, ponieważ jest on TYPOWYM FANBOJEM danego serwisu i danych gier.Żałosne są takie newsy kiedy wchodzisz na główną stronę portalu i widzisz newsa typu "ta i ta firma wydaje taką grę, ale pewnie będzie to następny crap", albo coś typu ostatniego newsa "Obchodzimy dzisiaj urodziny NAJWSPANIALSZEJ NAJLEPSZEJ ORAZ NAJWIĘKSZEJ GRY MMORPG-WoW-a, wkońcu król jet tylko jeden" g/z za takie coś, ale po prosty się aż czytać odechciewa takich newsów.

@Owca, każda gra ma swoje plusy i minusy, np. WoW jest grą dla maniaków bo aby coś osiągnać musisz grać po 6-7h dziennie, a nie każdy ma tyle czasu, np. Guild wars jest grą dla ludzi którzy grają 2-3h dziennie, bo nie muszą mieć tego 80 lvl-a już po 1 dniu oraz legendarnych broni po 2 tyg.Wręcz przeciwnie, czas im nie pozwala na takie granie.

Wracając do tematu, idzie to łatwó zauważyć, że guru hejtuje, ponieważ czepia się drobnych rzeczy w grach, np. napisał o guild warsie 2, że "gdzię są te tytułowe wojny gildii, bez sensu....", lecz gdyby były wojny gildii to mogło by to troszeczkę przeczyć fabule, ale to kwestia czasu bo brakuje tam takich rzeczy więc myśle, że to się dopiero rozwinie.Moim zdaniem nie ma porównywać gry która ma 3-4 miesiące do gry która ma ponad 5lat i zdążyła osiągnąc populację.

;)

sęk w tym, że do niczego nie jesteś(jesteście) zmuszany. Dosłownie nic nie stoi na przeszkodzie, aby zakładkę z mmorpg.org.pl zamknąć chociażby teraz, w czasie czytania mojej wypowiedzi, wyczyścić historię - jeżeli Ci to w jakimś stopniu pomoże i więcej tej witryny nie otwierać. W najbliższej przyszłości mógłbyś natomiast poszukać sobie nowego serwisu, z którym żyłbyś w zgodzie i szczęściu po wieki wieków... ale no tak, lepszego serwisu o mmo na polskim rynku nie ma. Można nie lubić tabloidowego poziomu tworzenia sensacji i prowokacyjnych wzmianek na temat aktualnych trendów, ale z drugiej strony raczej trudno zarzucić guru chociażby brak rzetelności. Ja przykładowo, jeżeli mnie jakiś nagłówek z portalu zainteresuje, to klikam "czytaj dalej", często pokrótce odcedzam informacje od opinii i po takiej króciutkiej operacji wiem już wszystko, czego miałem się ochotę dowiedzieć. Pewnie mógłbym szperać po dużych zagranicznych serwisach, bawić się w rss'y i inne bzdury, ale tutaj wszystko jest najszybciej, najrzetelniej i wystarczająco wyczerpująco, a więc zwyczajnie najlepiej. Rzuciłbym Ci wyzwanie znalezienia serwisu lepszego lub nawet stworzenia takowego, ale 4 lata, które, jak sam mówisz, spędziłeś akurat na tym beznadziejnym, gimbusiarskim i nieprofesjonalnym portalu, mówią same za siebie.

Pewnie, po co formułować konstruktywną krytykę i chcieć jakiejś zmiany dla portalu, którego redakcyjny poziom od 4 lat słabnie, jeżeli można po prostu zmienić stronę...

@UP

Jeżeli jesteś z nami od 4 lat to powinieneś pamiętać czas kiedy była rekrutacja na redaktora?

Czemu Wy - hejterzy, a przy okazji lepsi redaktorzy nie wzięliście w tym udziału? Czemu to Ozonek, a nie właśnie Ty piszesz niusy obok guru. Poprostu musicie przyznać, że by się Wam nie chciało!

Silvach, ale niestety taka prawda, bo nie oszukując się, moderatorzy/redaktorzy/admini mają to w głębokim poważaniu, że te gry są hejtowane, a te wychwalane ponad niebiosa.ok. 50% ludzi nie podoba się to, że w większości newsach jest zawarty hejt, czasami widzoczny, a czasem mniej.Ale to serio jest denerwujące i nie tylko ja tak twierdzę, bo widzę że więszkość użytkowników zagląda tutaj regularnie i piszą w komentarzach, że jest to typowy hejt, ale są też takie osoby, że piszą pod tematem "guru ma rację ta gra to kolejny crap, czekam na premierę F2P".

Niestety, ale jeżeli chcesz coś zmienić to musisz to osiągnąć sam, bo inaczej się nie da ;/.Ja już się do tego przyzwyczaiłem i po prostu czytam tylko te newsy w których są napisane postępy o tworzeniu takiej i takiej gry, oraz że na rynek wchodzi taka i taka gra, bo jak widzę temat typu do gw2 wchodzi patch to po prostu idę na google i czytam o tym gdzie indziej, a jak widzę wgl taki temat "Twórcy gry gw2 nie podają swoich statystyk sprzedaży gry" to po prostu omijam to szerokim łukiem, bo dla guru nic nie znaczy, że 5 serverów jest full, 43 high, 3 medium, a nie ma ani jednego pustego (statystyki sprawdzane teraz).

@Kamikade, mi by się nie chciało, ale jeżeli komuś na tym zależy to niech to robi tak jak trzeba, a nie

No i QQi temat przerobił się czy guru jest zły czy dobry ;). Jeśli QQi chodziło o wojenkę, to ją dostałeś ;).

sorki że się tak wetnę na pół d*py ale

""obraziłeś userów, nie mnie""~Guru

to dlaczego np taki koneser, smsh (czy jakoś tak) nie dostają bana?

a jak nawet to jakiegoś krótkiego i robią to dalej

Zamknąłbym ten temat ,ale zaraz by wszyscy uważali ,że nadużywamy władzy ,albo guru to zrobił bo po prostu mu się nie podoba ta "dyskusja".

Zamknąłbym ten temat ,ale zaraz by wszyscy uważali ,że nadużywamy władzy ,albo guru to zrobił bo po prostu mu się nie podoba ta "dyskusja".

nigdzie indziej nie można nam krytykować pracy guru, co innego, że on w tym temacie ani razu nie podszedł do tematu na serio. Jego odpowiedzi to czysty hejt i obrażanie się na cały świat.

@Kaaredo

Prawda - Koneser klnie, obraża, ale coraz częściej gada z sensem i w wielu newsach to właśnie jego komentarz dostaje się na szczyt :)

albo na dno ;P

ale co do smsh/snnh trzeba się zgodzić

Aj chłopaki, chłopaki. Prawda jest taka, ze nie flamujecie guru jak i portalu dlatego, ze przeszkadza Wam charakter ukazujących sie newsów czy artykułów. Gdyby tak faktycznie bylo, to spieprzalibyście stąd jak najszybciej oraz omijali to miejsce szerokim łukiem. A tymczasem wciąż tu jesteście. I siedzicie od dawna. Co więcej, prowadzicie bezsensowna walkę, wiedząc, że i tak nie macie szans nic wskorac. A wiecie dlaczego? Bo tylko w taki sposób możecie zaistnieć. Tylko w taki sposób ktoś zwróci na Was uwagę.

Gratuluje QQi. Czy może Ciasteczkowy Potworze. Nie wiem czy wolisz stara, czy nowa ksywe. Pokazales jakim to jesteś dojrzałym profesjonalista. Ale teraz najlepiej będzie jak wrócisz do swojej jakisni, razem z reszta kolegów.

Ja pierdziele nawet jak guru jest głupi to sami się zniżacie do jego poziomu. Wchodzę tu po to by sobie poczytać newsy a nie oglądać awatary tych trolli i hejterów. I tak nikt tu się nie zna na grach prawie

Aj chłopaki, chłopaki. Prawda jest taka, ze nie flamujecie guru jak i portalu dlatego, ze przeszkadza Wam charakter ukazujących sie newsów czy artykułów. Gdyby tak faktycznie bylo, to spieprzalibyście stąd jak najszybciej oraz omijali to miejsce szerokim łukiem. A tymczasem wciąż tu jesteście. I siedzicie od dawna. Co więcej, prowadzicie bezsensowna walkę, wiedząc, że i tak nie macie szans nic wskorac. A wiecie dlaczego? Bo tylko w taki sposób możecie zaistnieć. Tylko w taki sposób ktoś zwróci na Was uwagę.Gratuluje QQi. Czy może Ciasteczkowy Potworze. Nie wiem czy wolisz stara,czy nowa ksywe. Pokazales jakim to jesteś dojrzałym profesjonalista. Ale teraz najlepiej będzie jak wrócisz do swojej jakisni, razem z reszta kolegów.

Dobrze, że nas rozgryzłeś, teraz czekam na zaproszenie od Wojewódzkiego.

Fajnie idź się wypłacz gdzie indziej. Zachowanie 10 latka.

Nie podobają się newsy? Nikt Cię tu nie trzyma, możesz zrobić sam servis i pisać tam co chcesz.

Sam za przeproszeniem gówno robisz,a kolesia który poniekąd ciężko pracuje ciskasz za byle co.

Ogarnij się gimbusie bo poziom forum zaniżasz.

Dajcie spokój Guru wreszcie czemu się tak go czepiacie . Czasami guru przesadza fakt ale on nie jest profesjonalistą przecież i ja od niego tego nie wymagam .

Zauważyłem, że prawie wszystkie wypowiedzi tych, którzy obstają za guru, kończą się wrednymi docinkami, tekstami lub wyzwiskami w stronę przeciwną. Wy macie czelność mówić, że osoby takie jak QQi czy silvach zaniżają poziom forum? (mowa np. o ishtar'rze) To Wy zaniżacie poziom tego forum/portalu właśnie czymś takim, ktoś po prostu wyraża swoje zdanie i opinię (co prawda w sposób bardziej dosadny, ale nikogo przy tym tak na prawdę nie obrażając) a wy od razu wskakujecie w temat niczym rycerze na białych koniach dla guru i zaczynacie wypisywać swoje problemy lub jakże pomocne rozwiązania, najbardziej zauważalna jest chociażby hipokryzja PlainLazy'ego, przecież równie dobrze Ty możesz wyłączyć zakładkę albo od razu całą przeglądarke żeby nie czytać tematów związanych z "hejtem", którego tak bardzo nienawidzisz, czy nie jest to równie proste?

Koniec spekulacji na temat "sprawiedliwych użytkowników" broniących guru bo żygać się chce...

Co do całokształtu, również obstaję za zdaniem, że z guru marny newsman, niech będzie, że ma jakiś talent do pisania, tego mu nie zaprzeczę, ale te jego docinki i prywatne spostrzeżenia są najzwyczajniej w świecie ZBĘDNE. Co do guru: czy nie prościej po prostu przestać wypisywać gówno warte teksty typu "Gra jest kiepska (chociaż i tak wypada lepiej niż GW2)" i pisać tylko na temat taki, jakiego dotyczy dany news? Czy to jest tak bardzo niezbędne i tak bardzo Cię boli, kiedy czegoś takiego nie dopiszesz, że po prostu musisz to robić? Jeżeli wreszcie się ogarniesz i przestaniesz dodawać te debilne dopiski do praktycznie co drugiego news'a to gwarantuje Ci, że liczba hejterów na pewno zmaleje, bo problemem nie jesteś Ty jako osoba (wbrew temu co myślisz, kiedy pokazujesz siebie w świetle poszkodowanego) tylko to co piszesz, takie jest moje zdanie na ten temat, kto chce może się zgodzić, kto chcę może mnie zjechać za prawdę, którą napisałem, nie dbam o to, po prostu chcę żeby guru wiedział co przynajmniej ja myślę, nie wiem jak z innymi ludźmi, którym przeszkadza jego "twórczość" w news'ach. Pozdrawiam :)