Wiecie co, osobiście nie mam nic przeciwko temu, żeby guru wyrażał swoje opinie. Niech sobie to robi, nikt mu przecież [poza adminem] nie może tego zabronić.
Problem zaczyna się w momencie, kiedy przekracza się granicę przyzwoitości. Przykładem będzie pewien news o C9 sprzed niecałego miesiąca... wróć - news MIAŁ BYĆ o C9 i wprowadzeniu do nich wojen gildii, ale guru poświęcił temu zagadnieniu jakąś 1/3 czy nawet 1/4 newsa. Reszta to hejt na GW2. I to nie jest jedyny wypadek, kiedy on tak robił czy to z tą grą, czy inną... i to razi w oczy, nawet jeśli jakiegoś tytułu się nie zna albo samemu nie lubi. Czasami taki czysty hejt pod byle pretekstem [albo wrzucanie jakiegoś hejtującego zdania na siłę do newsa o innej grze - dla zasady] zniża stronę główną portalu do poziomu szmatławca typu Fakt.
Ale popatrzmy także w drugą stronę i nie mówmy że tylko przez guru ten poziom spada na łeb, na szyję! Popatrzcie na komentarze, tam macie wszystko - trolli w stylu mnkh czy Konesera, wyzwiska kierowane w stronę guru, ludzie zachowujący się jak klony [i nie mam na myśli przeróbek avatara Konesera], ciągłe wyzwiska, hejt, hejt, hejt. Brawo, zniżyliście się do poziomu forum Onetu i dziwicie się czemu guru ma przyzwolenie na reprezentowanie takiego poziomu newsów.
[i naprawdę byłoby super, gdyby poza newsami guru i Ozonka byłoby co na tym portalu poczytać. Ale czego tu oczekiwać, jeśli na forum (i na stronie zresztą też) artykuły, recenzje, poradniki itp. pojawiają się w naprawdę szczątkowej ilości? Recenzji RaiderZ nie widziałem ani jednej, a od czasu pojawienia się tej gry na OBT minął już całkiem spory czas, nie wspominając o CBT do którego nie trafić mogli tylko lenie albo osoby niezainteresowane grą... A to tylko jeden tytuł. tl;dr jesteśmy skazani na guru i jego hejterskie newsy, przynajmniej do czasu kiedy ktoś nie stwierdzi że warto zacząć recenzować gry regularnie.]
EDIT: @avitus - momentami nie zauważyć hejtu guru było bardzo ciężko. Gra jest w trakcie beta testów? Wypiszmy jej błędy i stwierdźmy że jest do luftu, a co! Piszemy newsa o guild warsach w C9? Napiszmy że wielkie GW2 ich nie ma, bo kogo obchodzi C9! Etc, etc.
@Shedar: wiesz, zrozumiem stwierdzenie że gra jest gównem kiedy mówimy np. o Faxionie - nie bez powodu upadła po jakichś 3 miesiącach, była mierna w każdym calu (a głosów żalu jakoś nie widziałem). Gorzej jeśli ktoś uważa grę za gówno, bo jest hardkorowym graczem i casualowe rozwiązania w GW2 czy LoLu mu nie pasują i musi przypominać o tym wszystkim na każdym kroku. I nie mówmy że nie potrafił napisać czegoś choć z próbą zachowania obiektywizmu, bo przecież newsy o GW2 już takiego hejtu nie mają w sobie (i to mówię w 100% szczerze!).
I jeszcze raz, tak gwoli ścisłości. Chce hejtować? Cóż, tego nie zmienimy. Można jedynie liczyć na to, że zachowa jakiś poziom (dwukrotnie wspominany przeze mnie "news o C9" był po prostu dnem i prowokacją, a nie sensownym tekstem).
I niech ktoś zacznie pisać jakieś cholerne teksty, choćby w ilości jeden na miesiąc, bo panuje tu taka posucha że członki opadają.