Haha tego jeszcze nie było

W opozycji do waszych płaczów i żali stoją fakty, liczby wyświetleń newsów, liczba unikalnych użytkowników, itp., które jednoznacznie wskazują na to, że portal zyskuje popularność, a nie traci. To, że wam akurat się coś nie podoba, nie oznacza, że cały serwis powinien być wywrócony do góry nogami.Taki stan rzeczy mógłby być wzięty pod uwagę w sytuacji wyraźnego regresu, ew. spadku popularności strony, co jednak nie ma miejsca - czego jesteś zresztą przykładem.

@crracked, jako Dyżurny Forumowy Specjalista od Zamykania Tematów (DFSoZT - taką rangę powinienem mieć tak w ogóle XD) niniejszym stwierdzam, IŻ: powyższy wątek został należycie wyczerpany pod względem merytorycznym, a dalsza dysputa istotnie ma tylko wątpliwy sens, toteż w przypadku chęci zakończenia tejże błazenady, macie, Waszmości, moje błogosławieństwo.

569__seal-of-approval.jpg

btw. jeżeli QQi to Ciasteczkowy, to czemu wciąż nie jest zbanowany za multikonto, a ponad wszelką wątpliwość - czemu ponadto awansował do miana stałego bywalca?

Boże i ciągle drążyc ten temat! Nie podoba sie to wypad z serwisu lub nie czytajcie newsów tak trudno to zrobić? Przez was ten portal wkońcu upadnie -,- A i ciekawe z kąd byście brali newsy gdyby nie guru hmm?

Ta mam taką czelność masz z tym problem?

On ma czelność jechać pracującego człowieka, choć pewnie swych jedwabnych rączek nigdy pracą nie skaził, to ma czelność jechać człowieka za grosze piszącego artykuły, newsy dla masy ludzi.

Ludzie tacy jak on są po prosu zerem, jesteś z nim również jesteś zerem.

A guru może pisać co chcę, mi się tam podoba, jak wam się nie podoba-jak już mówiłem nikt was tu nie trzyma. Macie MMOhut(o ile w gimnazjum uczą języka angielskiego na takim poziomie)i wiele innych servisów.

Czemu was wyzywam od gimbusów? Bo każdy kto kiedykolwiek pracował czyli ludzie powyżej 16 roku życia(+gim) docenią pracę poniekąd pół-wolontariusza.

Nie pracowaliście, nie potraficie docenić pracy, nie potraficie nawet zamknąć ryja kiedy należy. Jak was inaczej nazwać??

Zanim crracked zamknie temat (pozdrawiam) napiszę coś od siebie trochę nawiązując do ostatniego postu PlainLazy. Myślę, że gdyby guru nie pisał tych wszystkich docinek to by to portalu do góry nogami nie wywróciło. Przecież chodzi tylko o to by skończył z hejtem. Jeśli on nie hejtuje to nikt go nie zhejtuje za to, że to robi. Przynajmniej mnie boli tylko ten brak takiej rzetelności. Tym bardziej, że kiedyś pisał bez tego.

Guru to guru i nikt tego nie zmieni. Jak powiedział PlainLazy popularność rośnie i strona trzyma się bardzo dobrze, a to, że komuś się nie podoba, nie za bardzo innych interesuje. Właśnie za to lubię guru, że wszyscy go hejtują, on "ma to w d*pie", i nikt nie może nic z tym zrobić. Ave guru, czczę Cię jak Boga :D

BTW. Poza tym, hejt guru jest pewnego rodzaju oryginalnością, jednym odpowiadającą, innym nie. Mi akurat się to podoba i innym użytkownikom tego portalu chyba też, inaczej byłoby miliardy takich tematów.

Guru przez kilka lat carrowal pseudo serwis jaki znacie teraz pod nazwą mmorpg.org.pl, a wy mu się tak odwdzięczacie. Jeszcze macie czelność stawiać się wyżej od niego, nawet, jeżeli wasze umiejętności w rozumowaniu, logistyce, wyszukiwaniu i języku angielskim nie są chociaż w połowie tak dobre jak tego faceta, to i tak piszecie, że jesteście lepsi. "Chodzi tylko, żeby guru przestał hejcić" - co z tego, skoro nawet jak nie hejci to piszecie, że hejci, bo jeteście paranoidalnie owładnięci wizją guru jako hejtera, ponieważ ktoś wam go tak przedstawił, a wam to pasuje, że możecie się wyżyć bo być może ZAZNACZAM BYĆ MOŻE jesteście gównami w rlu albo macie problemy. Nie wiem. Jedyne, co wiem, to to ,że jesteście niewdzięczni i dziecinni, jak wam się nie podoba - droga wolna, załóżcie nowy serwis. Skoro myślicie, że jesteście tak dobrymi redaktorami to proszę bardzo, napiszcie do admina mmorpg.org.pl próbne prace i pokażcie również, że potraficie o 4 nad ranem dodawać newsy, i o 7 też, i o 14, 16,19,23...

Dla mnie esencją tego serwisu jest właśnie to, że newsy są pisane w sposób prosty - jeżeli dana gra jest gównem, guru o tym napisze i przeciętny użytkownik wie, że nie ma na co liczyć. I o to chodzi.

edit : Ahh, zapomniałem dodać, że guru jest również adminem forum i całej strony, i to on was banuje na każdym kroku, a ozonek nie istnieje, bo to multikonto guru. I hmm, guru w waszym założeniu to też pewnie uosobienie szatana / skrajnego socjalizmu, albo ta strona prosperuje w sposób komunistyczny, gdzie każdy na kogoś donosi, a guru wpisuje magiczne passy i leci ban. A, no i oczywiście, moderacja forum. Tak po niej jeździcie, a zobaczcie, ile spamicie w ciągu dnia, i ile waszych antypatycznych i chorych postów jest usuwane odrazu bez chwili wachania. Ale oczywiście, moderacja forum nie istnieje! Bo to wszystko wina guru. Fajnie macie.

Zauważyłem, że prawie wszystkie wypowiedzi tych, którzy obstają za guru, kończą się wrednymi docinkami, tekstami lub wyzwiskami w stronę przeciwną. Wy macie czelność mówić, że osoby takie jak QQi czy silvach zaniżają poziom forum? (mowa np. o ishtar'rze) To Wy zaniżacie poziom tego forum/portalu właśnie czymś takim, ktoś po prostu wyraża swoje zdanie i opinię (co prawda w sposób bardziej dosadny, ale nikogo przy tym tak na prawdę nie obrażając) a wy od razu wskakujecie w temat niczym rycerze na białych koniach dla guru i zaczynacie wypisywać swoje problemy lub jakże pomocne rozwiązania, najbardziej zauważalna jest chociażby hipokryzja PlainLazy'ego, przecież równie dobrze Ty możesz wyłączyć zakładkę albo od razu całą przeglądarke żeby nie czytać tematów związanych z "hejtem", którego tak bardzo nienawidzisz, czy nie jest to równie proste?Koniec spekulacji na temat "sprawiedliwych użytkowników" broniących guru bo żygać się chce...Co do całokształtu, również obstaję za zdaniem, że z guru marny newsman, niech będzie, że ma jakiś talent do pisania, tego mu nie zaprzeczę, ale te jego docinki i prywatne spostrzeżenia są najzwyczajniej w świecie ZBĘDNE. Co do guru: czy nie prościej po prostu przestać wypisywać gówno warte teksty typu "Gra jest kiepska (chociaż i tak wypada lepiej niż GW2)" i pisać tylko na temat taki, jakiego dotyczy dany news? Czy to jest tak bardzo niezbędne i tak bardzo Cię boli, kiedy czegoś takiego nie dopiszesz, że po prostu musisz to robić? Jeżeli wreszcie się ogarniesz i przestaniesz dodawać te debilne dopiski do praktycznie co drugiego news'a to gwarantuje Ci, że liczba hejterów na pewno zmaleje, bo problemem nie jesteś Ty jako osoba (wbrew temu co myślisz, kiedy pokazujesz siebie w świetle poszkodowanego) tylko to co piszesz, takie jest moje zdanie na ten temat, kto chce może się zgodzić, kto chcę może mnie zjechać za prawdę, którą napisałem, nie dbam o to, po prostu chcę żeby guru wiedział co przynajmniej ja myślę, nie wiem jak z innymi ludźmi, którym przeszkadza jego "twórczość" w news'ach. Pozdrawiam

Najgorsze jest to, że on nawet nie raczy odpowiedzieć w sposób konstruktywny. Jako redaktor powinien świecić przykładem a nie rzucać "d*pami" na prawo i lewo.

chyba nie załapałeś o co chodziło. Cóż.To niech pisze felietony, nawet codziennie. Newsy nie są od tego.Jak mi się nie będzie podobał jego styl/hejt to nie będę czytał felietonów, ale żebym był do tego zmuszany kiedy chce się dowiedzieć czegoś nowego, co dzieje się w świecie MMO? To już nie jest "ciekawe" i "fair"

No dobra czyli jak przyjmiemy, że to co Guru pisze to nie są newsy? Tylko na przykład felietony to już będzie spoko? Myślę, że za bardzo się przejmujecie obiektywną formą jego newsów. A poza tym wydaje mi się że on tak trochę specjalnie pisze z uśmieszkiem na twarzy. :P Ale wy nadal to ciągniecie i ciągniecie. Ale patrząc na kawał roboty jaki odwala to można mu to wybaczyć, może próbujcie się z tego śmiać (ale nie przelewajcie tego na forum oczywiście) czy coś

Nie rozumiem jednej rzeczy. Kiedy sam czytasz jego newsy to obraża cie to, że zamieścił tam swoją opinię na temat gry? Ahh jak grochem o ścianę. Szkoda, że ACTA nie przeszło może internet nie byłby anonimowy i wszyscy zaczęli by się pilnować, bo wątpię abyś tak objeżdżał pracę innego człowieka patrząc mu w oczy.

@Up

Ehh to taki stereotyp, ja osobiście uważam, że owszem w newsach powinien trzymać fason, ale tutaj w temacie-hejcie może porzucać D*pami.

Ja to nie wiem co wy macie z całym tym hejtem. Nie podobają wam się jego newsy to nie wchodźcie na portal tylko siedźcie z d*pą na forum. Nie wiem ten cały hejt zaczął się z początkiem wakacji czy też w środku gdzie zbliżała się premiera GW2 gdzie oczekujący na tą grę fani zadzierali z fanami WoWa i z guru który jako redaktor ma prawo z umiarem krytykować daną grę natomiast ja nie zauważałem tego hejtu na GW2. Do tego doliczyć special trolli typu Czcigodny Pastor i Koneser Gier z rodzinką i "przyjaciółmi".

Ja na przykład nie uważam się za hejtera tylko za kogoś kto kieruje konstruktywną uwagę.

Wiecie co, osobiście nie mam nic przeciwko temu, żeby guru wyrażał swoje opinie. Niech sobie to robi, nikt mu przecież [poza adminem] nie może tego zabronić.

Problem zaczyna się w momencie, kiedy przekracza się granicę przyzwoitości. Przykładem będzie pewien news o C9 sprzed niecałego miesiąca... wróć - news MIAŁ BYĆ o C9 i wprowadzeniu do nich wojen gildii, ale guru poświęcił temu zagadnieniu jakąś 1/3 czy nawet 1/4 newsa. Reszta to hejt na GW2. I to nie jest jedyny wypadek, kiedy on tak robił czy to z tą grą, czy inną... i to razi w oczy, nawet jeśli jakiegoś tytułu się nie zna albo samemu nie lubi. Czasami taki czysty hejt pod byle pretekstem [albo wrzucanie jakiegoś hejtującego zdania na siłę do newsa o innej grze - dla zasady] zniża stronę główną portalu do poziomu szmatławca typu Fakt.

Ale popatrzmy także w drugą stronę i nie mówmy że tylko przez guru ten poziom spada na łeb, na szyję! Popatrzcie na komentarze, tam macie wszystko - trolli w stylu mnkh czy Konesera, wyzwiska kierowane w stronę guru, ludzie zachowujący się jak klony [i nie mam na myśli przeróbek avatara Konesera], ciągłe wyzwiska, hejt, hejt, hejt. Brawo, zniżyliście się do poziomu forum Onetu i dziwicie się czemu guru ma przyzwolenie na reprezentowanie takiego poziomu newsów.

[i naprawdę byłoby super, gdyby poza newsami guru i Ozonka byłoby co na tym portalu poczytać. Ale czego tu oczekiwać, jeśli na forum (i na stronie zresztą też) artykuły, recenzje, poradniki itp. pojawiają się w naprawdę szczątkowej ilości? Recenzji RaiderZ nie widziałem ani jednej, a od czasu pojawienia się tej gry na OBT minął już całkiem spory czas, nie wspominając o CBT do którego nie trafić mogli tylko lenie albo osoby niezainteresowane grą... A to tylko jeden tytuł. tl;dr jesteśmy skazani na guru i jego hejterskie newsy, przynajmniej do czasu kiedy ktoś nie stwierdzi że warto zacząć recenzować gry regularnie.]

EDIT: @avitus - momentami nie zauważyć hejtu guru było bardzo ciężko. Gra jest w trakcie beta testów? Wypiszmy jej błędy i stwierdźmy że jest do luftu, a co! Piszemy newsa o guild warsach w C9? Napiszmy że wielkie GW2 ich nie ma, bo kogo obchodzi C9! Etc, etc.

@Shedar: wiesz, zrozumiem stwierdzenie że gra jest gównem kiedy mówimy np. o Faxionie - nie bez powodu upadła po jakichś 3 miesiącach, była mierna w każdym calu (a głosów żalu jakoś nie widziałem). Gorzej jeśli ktoś uważa grę za gówno, bo jest hardkorowym graczem i casualowe rozwiązania w GW2 czy LoLu mu nie pasują i musi przypominać o tym wszystkim na każdym kroku. I nie mówmy że nie potrafił napisać czegoś choć z próbą zachowania obiektywizmu, bo przecież newsy o GW2 już takiego hejtu nie mają w sobie (i to mówię w 100% szczerze!).

I jeszcze raz, tak gwoli ścisłości. Chce hejtować? Cóż, tego nie zmienimy. Można jedynie liczyć na to, że zachowa jakiś poziom (dwukrotnie wspominany przeze mnie "news o C9" był po prostu dnem i prowokacją, a nie sensownym tekstem).

I niech ktoś zacznie pisać jakieś cholerne teksty, choćby w ilości jeden na miesiąc, bo panuje tu taka posucha że członki opadają.

ishtar, zachowujesz się żałośnie, nie chce mi się rozpisywać ale poznaj kogoś, nie wyzywaj od gimbusów każdego po kolei nie znając jego wieku. Dzięki temu Ty wychodzisz na jedynego gimbusa w tym gronie, +skoro piszesz całość po polsku, to naucz się pisać serwis, a nie servis :) i Ty wychodzisz na największego (w sumie jedynego) hejtera tutaj, poważni ludzie jak np. Blaumro i Silvach potrafią zrozumieć w czym leży problem, nie w nim, nawet nie w jego newsach, tylko w tych pojedynczych zdaniach, które musi wszędzie wciąć, więc wyjdź z tego forum i jak nie masz nic ciekawego do dodania oprócz "Gimbusa" na lewo i prawo, to po prostu nie zanudzaj innych i nie pogrążaj się, bo właśnie to robisz... Dodatkowo ja nie wyzwałem guru ani raz, więc nie wiem czemu tak się uparłeś tych "Gimbusów", muszą Cię ostro katować w gimnazjum, że masz takie przykre przeżycia z nim związane, ja gimnazjum skończyłem już dość dawno i mam z niego całkiem pozytywne wspomnienia, więc z takimi wyzwiskami pomyliłeś adresy :)

@Edit

Widzę, że zedytowałeś posta, ale znowu się pogrążasz, jego pracą jest pisanie news'ów a nie dodawanie w każdym jakie to GW2 jest gówniane, nic nie warte i wypisywanie innych negatywnych aspektów gry, której dany news ABSOLUTNIE NIE DOTYCZY, tak ciężko Ci to pojąć?

Zamknąłbym ten temat ,ale zaraz by wszyscy uważali ,że nadużywamy władzy ,albo guru to zrobił bo po prostu mu się nie podoba ta "dyskusja".

Ja bym go zamknął bo off top - podlego pod łamianie regulaminu ;). A takich tematów czy guru "robi" dobrze czy źle było multi (mowa tu o newsach xD.) ;).

Serio zdanie gościa który ledwo co od ziemi odrósł niewiele mnie obchodzi. Nigdy nie pracowałeś, doceń prace innych.

Tak jestem hejter nierobów, warchołów, polaczków- tym jesteś.

Pisałeś kiedyś newsy na serwisie? Felietony? Arty? Ba nawet subiektywną recenzje?

Chyba nie.

Widać nie potrafisz docenić wartości pracy, jakakolwiek ona by nie była. Cóż wynika to z niedojrzałości, a wnioski nasuwają się same.

Guru jak każdy ma wady, zalety, ale noobku czytasz to i czerpiesz informacje więc i tak On wygrywa:>

No i stało się.

Sytuacja wydarzyła się wczoraj [o ile dobrze pamiętam].

Przytoczę dla tych którzy nie pamiętają.

hahavy.png

Nie może poradzić sobie ze mną na forum [chociaż piszę prawdę, która zostaje nawet popierana] to dał mi bana na portalu. Haha! :D

Dzięki za poranny zastrzyk humoru. Zapraszam do komentowania. :D

Nie wiem czemu daty są inne, ale nie mogę komentować. :P