Harry Potter and The Deathly Hallows

Jako wielki fan świata stworzonego przez J. K. Rowling nie mogłem się wręcz oprzeć, by naskrobać coś na temat kinowej ekranizacji ostatniej części tej już chyba kultowej historii. Osobiście poszedłem do kina jeden dzień po premierze, by uniknąć tłumów - co niestety i tak skończyło się fiaskiem.

Sala kinowa wypełniona po brzegi, dziewczyny poprzebierane za czarodziejki chodzące z wózkiem ze słodyczami, nagle zrobiło się ciemno i wjechało wielkie, już chyba legendarne logo. Przyznam, że film trzymał w napięciu od pierwszych minut. Scena wymazywania pamięci przez Hermione swoim rodzicom mocno łapała za serducho, wszystko trzymało się całości i było zrealizowane niesamowicie dobrze. Osobiście czułem się, jakby tą część kręcił kompletnie inny reżyser - za co Yantes ma wielkiego plusika. Po bardzo słabej szóstej części miałem spore obawy, ale teraz śmiało mogę powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych ekranizacji. Co do gry aktorskiej - złego słowa powiedzieć nie mogę. O tyle o ile Daniel Radcliffe był trochę zbyt drewniany, to gra aktorska Rona i Hermiony dosłownie powala. Oczywiście nagroda i wyróżnienie należy się dla Heleny Bonham-Carter (Bellatrix) która jest chyba najlepszą aktorką w całej obsadzie.

Moja opinia nie może być do końca subiektywna z tego powodu, że całego Harrego Pottera wręcz uwielbiam, dlatego chcę poznać wasze opinie na temat tego filmu.

Żaden film - nawet najlepszy - nie dorówna serii książkowej, którą przeczytałem chyba z 10 razy. Jednak jeśli miałbym wybierać to najlepszą określiłbym Więźnia Azkabanu, głównie za klimat. Jednak Insygniom należą się brawa za mroczność i WRESZCIE dorosłą opowieść o czarodzieju.

Ja byłem w kinie w piątek bo bilet kupiłem w przedsprzedaży. Uważam że film jest świetny, osobiście oglądałem go z napisami ponieważ zdecydowanie wolę napisy od dubbingu,ale mniejsza o to..

Ta część podobała mi się najbardziej ze wszystkich ekranizacji, miała on bardziej dojrzalszy i mroczniejszy klimat od poprzednich. :D

PS: Film podobał mi się tak bardzo, że na mikołajki znowu jadę tyle , że tym razem na wersje dubbingową ze szkołą:))))))))))))**

dlatego chcę poznać wasze opinie na temat tego filmu.

Ksiazka srednia (choc dla dzieciakow genialna. Czytalem ja w mlodym wieku i bylem zadowolony, choc ostatnio chcialem do niej wrocic i dopiero teraz dostrzegam braki), filmy slabe (ogladalem 3 pierwsze czesci), a wiec ja do kina sie nie wybiore.

A gre aktorsko trudno bylo mi ocenic, bo ogladalem wersje z polskimi glosami, ale jesli juz moge cos powiedziec, to w 3 pierwszych czesciah, koles grajacy Rona robil cholernie glupie miny.

Nie chce krytykowac calego filmu, bo wiadomo, dziaciaki beda zachwycone, itp. Mi jednak braklo tutaj magii i nie chodzi mi o machanie rozdzka, ale o jakies magiczne obrazy...Nie wiem jak to wyjasnic, wiec rzuce przykladem. Scena z filmu Edward Nozycoreki. Chodzi mi o scene tanca w platkach lodu, ktory swoimi nozycami modelowal Edward. Magia!

Jakoś przed 10 minutami temu właśnie wróciłem z kina z Harrego Pottera. Też jestem jego zagorzałym fanem, więc musiałem iść do kina. Film wg mnie zrobiony został wyśmienicie, wiele scen o których czytałem w książce, nagrano lepiej niż sobie to wyobrażałem w książce. Rzeczywiście, pierwsze chwile filmu łapały za serducho i im dalej tym ciekawiej. Aktorzy włożyli serce, by postacie którymi grali, wyglądały tak, jak dana chwila tego wymaga.

Efekty specjalne też były niczego sobie, tylko koniec był trochę smutny, nawet bardziej niż w książce. Tak czy owak książka przewyższa film, w końcu to połowa książki. Osobiście jestem zadowolony i nieżałuję wydanych siedemnastu złotych :)

filmy slabe (ogladalem 3 pierwsze czesci), a wiec ja do kina sie nie wybiore.

Trzy ostatnie ekranizacje bardzo różnią się od pierwszych części. Można powiedzieć, że to kompletnie inny film. Zmienił się reżyser - może dlatego.

jak dla mnie najlepsza ksiazka jest bezprecedensowo cz. 4, czyli goblet of fire : ) zaraz za tym plasuje sie ostatnia czesc, a reszta jest juz na takim samym poziomie : )

Znalazłem na kochanym megavideo wersje z dubblingiem i muszę powiedzieć jedno - czym nowszy dubbling, tym gorszy. Niestety, ale jednym słowem zje***li.

Co do książek - moją ulubioną częścią jest Zakon Feniksa i Komnata Tajemnic. Szkoda tylko, że ekranizacja tej pierwszej troche mnie zawiodła.

Znalazłem na kochanym megavideo wersje z dubblingiem....

Nawet nie porównuj filmu ściągniętego z neta do fimu w kinie(Boże skąd się tacy ludzie biorą).

Ja osobiście uważam iż sam film jest chyba najlepszy z całej serii filmowej Harry'ego ponieważ to jest jedyny film który został nakręcony (prawie) kropka w kropke co napisana książka. Są oczywiście niedociągnięcia , ale to prawdziwym fanom raczej przeszkadzać nie będzie. Polecam obejrzeć.

PS. w kinie a nie na jakimś uploadzie

@UP

Myśle że jeśli dubbing jest zje**** to w obu przypadkach tak samo.

warn_ico.png
Nie przeklinamy.-Dzz'

Sorki

nie wiem jak Wy mozecie harry'ego z dubbingiem ogladac...

No no film niezly ale i tak nie pokazali tego wszystkiego co chciałem... (ksiazka lepsza ;))

Lepszy dubbing niż lektor. Osobiście pozostaje fanem napisów do końca życia.

Nawet nie porównuj filmu ściągniętego z neta do fimu w kinie(Boże z kąd się tacy ludzie biorą). Ja osobiście uważam iż sam film jest chyba najlepszy z całej serii filmowej Harry'ego ponieważ to jest jedyny film który został nakręcony (prawie) kropka w kropke co napisana książka. Są oczywiście niedociągnięcia , ale to prawdziwym fanom raczej przeszkadzać nie będzie. Polecam obejrzeć.PS. w kinie a nie na jakimś uploadzie

Czy Ty w ogóle przeczytałeś to co napisałem? byłem w kinie na oryginalnej, czystej, angielskiej wersji, a z ciekawości zobaczyłem wersje dubblingowaną na megavideo by zobaczyć jak im to wyszło, a do tego wszystkiego szukałem takiej a nie innej wersji dla młodszej siostry, która angielskiego nie potrafi, tak więc do kina pójść nie mogła. -,- (Boże, skąd się tacy ludzie biorą?). Również jestem fanem napisów.

Lepszy dubbing niż lektor. Osobiście pozostaje fanem napisów to końca życia.

lul, z dwojga zlego (czyt. dubbing i lektor) wybieram opcje numer 3 = NAPISY! a jesli nie ma, ogladam po angielsku ; )

Jutro idę na ten film. Mam nadzieję że się nie zawiode jako fan książek o Potterze :).

Szkoda kasy wolę iść do kina na reklamy :D

Lul dzisiaj się mnie szef spytał czy byłem w kinie na tym filmie, to była dobra okazja by go wyśmiać bez większych konsekwencji.

Lul dzisiaj się mnie szef spytał czy byłem w kinie na tym filmie, to była dobra okazja by go wyśmiać bez większych konsekwencji.

haha, dixus przyczajony komik : )

Ksiazka srednia (choc dla dzieciakow genialna. Czytalem ja w mlodym wieku i bylem zadowolony, choc ostatnio chcialem do niej wrocic i dopiero teraz dostrzegam braki), filmy slabe (ogladalem 3 pierwsze czesci), a wiec ja do kina sie nie wybiore.

Polać mu, bo mądrze prawi.. podbijam ;) Też się raczej nie wybiorę, bo szkoda mi czasu i pieniędzy.