Ograniczenia w dziennie zdobywanym goldzie i cały czas rosnącym paywallu też nie widzisz? Przecież ceny są idealnie dostosowane do casualowych graczy c: Nie gadaj głupot że "Pod banderą Blizzarda ta gra wyglądałaby tak samo w tych aspektach" bo dobrze wiesz że to nie prawda. A co do community, wolę żeby było niewielkie a gra była ok, niż gra była (za przeproszeniem) gównem a community jedną wielką zbieraniną dzieciaków i botów (bo przecież ta gra jest tak trudna że nawet boty dobijają legendy).PS. W poście tym tym zostało zawarte moje osobiste zdanie i udowadnianie mi że jest tak a nie inaczej jest po prostu śmiesznie, pozdrawiam i życzę miłego dnia c: PS2. Użyłem słowa gów*** ;____; ale jestem złym człowiekiem, tak bardzo zły ;--;
Nie, nie widzę. Ten tzw. paywall rośnie tylko dlatego że gra się rozwija, dochodzą nowe dodatki, kampanie a w tym karty. Gracz, który nie zdobywa większości kart do czasu nowego rozszerzenia jest w tyle za resztą. To samo czeka nas w Duelyście, bo raczej chyba nie sądzisz że w momencie wyjścia nowego dodatku, developer podaruje nam karty w prezencie.
Jedyna różnica to zdobywanie golda za wygrane w rankingowych grach(dwie gry dla bonusowego golda). Za to mniej dostajemy po wygraniu areny... Dziś za zwycięstwo w 7 grach dostałem 50 golda, trochę spirita i pack.
Obie gry wymagają ogromnego grinda, jeżeli nie chcemy płacić, więc gdzie tutaj jest jakaś różnica?
HS jak i Duelyst gdzie poziom zachowania community miałby jakiś wielki wpływ na rozgrywkę, to nie LoL, WoW, gdzie nie możemy uniknąć komunikacji.