Hearthstone + Final Fantasy Tactics = DUELYST

Człowieku!!! Chwała Matce Boskiej Taktycznej że ta gra nie wyszła od Blizzarda ;_____; Już widzę te ograniczenia, koszmar ;__;

Hmm, jakich ograniczeń? Sama w sobie gra jest prowadzona tak samo jak hearthstone. Lvl'owanie, zdobywanie kart, areny za golda. Bez wydania realnych pieniędzy trzeba uzbroić się w cierpliwość i poświęcić Duelystowi kupę czasu by zebrać golda na jakiś topowy deck.

Pod banderą Blizzarda ta gra wyglądałaby tak samo w tych aspektach, ale miałaby zapewniony ogromny hype co za tym idzie nie można byłoby się martwić o community. A tak, trochę sceptycznie się nastawiam, mimo że gra sama w sobie przebija hearthstona.

Hmm, jakich ograniczeń? Sama w sobie gra jest prowadzona tak samo jak hearthstone. Lvl'owanie, zdobywanie kart, areny za golda. Bez wydania realnych pieniędzy trzeba uzbroić się w cierpliwość i poświęcić Duelystowi kupę czasu by zebrać golda na jakiś topowy deck.

Ograniczenia w dziennie zdobywanym goldzie i cały czas rosnącym paywallu też nie widzisz? Przecież ceny są idealnie dostosowane do casualowych graczy c:

Pod banderą Blizzarda ta gra wyglądałaby tak samo w tych aspektach, ale miałaby zapewniony ogromny hype co za tym idzie nie można byłoby się martwić o community. A tak, trochę sceptycznie się nastawiam, mimo że gra sama w sobie przebija hearthstona.

Nie gadaj głupot że "Pod banderą Blizzarda ta gra wyglądałaby tak samo w tych aspektach" bo dobrze wiesz że to nie prawda. A co do community, wolę żeby było niewielkie a gra była ok, niż gra była (za przeproszeniem) gównem a community jedną wielką zbieraniną dzieciaków i botów (bo przecież ta gra jest tak trudna że nawet boty dobijają legendy).

PS. W poście tym tym zostało zawarte moje osobiste zdanie i udowadnianie mi że jest tak a nie inaczej jest po prostu śmiesznie, pozdrawiam i życzę miłego dnia c:

PS2. Użyłem słowa gów*** ;____; ale jestem złym człowiekiem, tak bardzo zły ;--;

Ograniczenia w dziennie zdobywanym goldzie i cały czas rosnącym paywallu też nie widzisz? Przecież ceny są idealnie dostosowane do casualowych graczy c: Nie gadaj głupot że "Pod banderą Blizzarda ta gra wyglądałaby tak samo w tych aspektach" bo dobrze wiesz że to nie prawda. A co do community, wolę żeby było niewielkie a gra była ok, niż gra była (za przeproszeniem) gównem a community jedną wielką zbieraniną dzieciaków i botów (bo przecież ta gra jest tak trudna że nawet boty dobijają legendy).PS. W poście tym tym zostało zawarte moje osobiste zdanie i udowadnianie mi że jest tak a nie inaczej jest po prostu śmiesznie, pozdrawiam i życzę miłego dnia c: PS2. Użyłem słowa gów*** ;____; ale jestem złym człowiekiem, tak bardzo zły ;--;

Nie, nie widzę. Ten tzw. paywall rośnie tylko dlatego że gra się rozwija, dochodzą nowe dodatki, kampanie a w tym karty. Gracz, który nie zdobywa większości kart do czasu nowego rozszerzenia jest w tyle za resztą. To samo czeka nas w Duelyście, bo raczej chyba nie sądzisz że w momencie wyjścia nowego dodatku, developer podaruje nam karty w prezencie. :) Jedyna różnica to zdobywanie golda za wygrane w rankingowych grach(dwie gry dla bonusowego golda). Za to mniej dostajemy po wygraniu areny... Dziś za zwycięstwo w 7 grach dostałem 50 golda, trochę spirita i pack.

Obie gry wymagają ogromnego grinda, jeżeli nie chcemy płacić, więc gdzie tutaj jest jakaś różnica?

HS jak i Duelyst gdzie poziom zachowania community miałby jakiś wielki wpływ na rozgrywkę, to nie LoL, WoW, gdzie nie możemy uniknąć komunikacji.

"Obie gry wymagają ogromnego grinda, jeżeli nie chcemy płacić, więc gdzie tutaj jest jakaś różnica?" aha XD

"Obie gry wymagają ogromnego grinda, jeżeli nie chcemy płacić, więc gdzie tutaj jest jakaś różnica?" aha XD

Kolego, podstawy matematyki...

Tak jak wyżej wspominałem, przewagą duelysta jest to że jest we wczesnym stadium rozwoju, więc ma stosunkowo małą ilość kart. I zauważyłem że legendarne karty mają chyba wyższy % dropu niż w hs.

Jeżeli ktoś ma ktoś ochotę pograć, to mój nick w grze to Suule.

Kolego, podstawy matematyki...Tak jak wyżej wspominałem, przewagą duelysta jest to że jest we wczesnym stadium rozwoju, więc ma stosunkowo małą ilość kart. I zauważyłem że legendarne karty mają chyba wyższy % dropu niż w hs.Jeżeli ktoś ma ktoś ochotę pograć, to mój nick w grze to Suule.

Proponuję przełożyć tą rozmowę na pw bo robimy chyba niepotrzebny spam ;-;

Proponuję przełożyć tą rozmowę na pw bo robimy chyba niepotrzebny spam ;-;

Eee tam, jaki spam. ;)

Przynajmniej ludzie będą mieli pewność że mają doczynienia z dużo bardziej rozwiniętym hearthstonem. ;)

Nie ma spamu, dzięki temu temat jest na stronie głównej, co powoduje, że więcej osób zobaczy dowie się o Duelist. A sam gre polecam, ładne grafika bez zbędnych światełek itp. fajny wygląd potworków (o ile ktoś lubi piksele) i do tego bardzo przyjemny system walki, na który czekałem.

Edit: Odpaliłem i pograłem kilka godzinek, na początku częste wtf. jeśli chodzi o umiejętności przeciwnika itp., ale z każdą grą zauważyłem iż coraz bardziej liczy się taktyka a nie czysty fart i nawet jak karty nie podchodzą da się z łatwością wygrać. O wiele lepsza pod względem taktycznym niż klayczne TCG, ze względu iż trzeba cały czas utrzymywać teren i pozycjonować swoje jednostki. Gra w rozgrywce troszke mi przypomina szachy, tutaj postawić tego, tutaj tego.

Gierka robi bardzo dobre wrażenie i gorąco każdemu polecam, jeśli ktoś znudził się klasycznymi TCG.

5q9rm5v74fzl_t.jpg pomoże ktoś :3 ? odpalam z ich klienta.

klucz dostałem od 27.07 zagrałem wtedy 2 gry treningowe, ale UI było jeszcze wtedy skopane (okienka postaci nachodziły na planszę) i nie grało mi się przyjemnie. Postanowiłem poczekac na poprawki i spróbować znów. Po odpaleniu dziś widzę dużo zmian na plus :) Zdecydowanie pogram więcej.

pomoże ktoś ? odpalam z ich klienta.

Odpalałem przed chwilą wersję www i u mnie wszystko działa - probowałeś w przeglądarce odpalać?

warn_ico.png
DP ~ NS

w chrome mam takie lagsy ze 1 fps chyba :D tutaj laduje sie normalnie ale pisze ze nie wspomaga tej przegladarki

w chrome mam takie lagsy ze 1 fps chyba tutaj laduje sie normalnie ale pisze ze nie wspomaga tej przegladarki

Obawiam się że nie lagi, tylko lekko wooden pc ;) Ja wróce z pracy do domu to zainstaluję wersję klientową i zobaczę co u mnie powie.

nie wiem czy to od tego ale chyba klientowa wersja odpala sie z IE bo slychac te specyficzne klikniecie, a nie wiem jak przestawic to na chrome :/ (domsylna mam chrome)

Radzę się wspinać w rankingu, bo w zależności od rankingu otrzymamy nowe karty, które będą dodawane na koniec każdego sezonu rankingowego.

Przy czym nie wiem czy zostało to już wprowadzone.

w chrome mam takie lagsy ze 1 fps chyba tutaj laduje sie normalnie ale pisze ze nie wspomaga tej przegladarki
Obawiam się że nie lagi, tylko lekko wooden pc Ja wróce z pracy do domu to zainstaluję wersję klientową i zobaczę co u mnie powie.

Musiałeś coś napsuć, bo u mnie bez problemu działa na 2 kompach www i instalka. Jakiego masz kompa na jakim systemie?

Poradnik do wszystkich tutoriali jakby ktoś utknął ;)

https://www.youtube.com/playlist?list=PL_S2AbxvYhM0ittNYQYlY8VO8zPZ0nvl4

Musiałeś coś napsuć, bo u mnie bez problemu działa na 2 kompach www i instalka. Jakiego masz kompa na jakim systemie?

windows 7 ultimate 64bit, mam ustawione wszystko pod chrome i lipa :/

Pierwsza paczka i od razu epicki Sunstone Templar ^^

I jak tam odczucia? Bo ja muszę przyznać że dawno mi żadna gierka nie przypadła tak do gustu jak Duelyst. :)

Dziś udało mi się wbić ranking 5 i może uporam się do 0 przed końcem tego miesiąca.

Cześć Suule xD

PS. Polecam tego gracza jeśli ma ktoś pytania odnośnie gry ;-; Dobry jest
PS2. Ale w tym miesiącu ja będę lepszy ;-;