Witam, chciałbym poruszyć dyskusję czy Hearthstone jest p2w czy można rozwalić graczy p2w będąc f2p.
Moim skromnym zdaniem jest p2w z 3 prostych powodów :
1- Nigdy (prócz dzisiaj) nie wydałem ani złotówki na pakiety i nigdy przez cały rok i miesiąc mojej gry nie wypadła mi legenda.
2- Wyżej napisałem że dzisiaj wydałem pieniążki na Hearthstone przed napisaniem tematu, kupiłem 5 pakietów i od razu dostałem 2 legendy i 1 epicką kartę, mimo że wsześniej otwierałem pakiety za normalną walutę w grze i nigdy takiego "szczęścia" nie miałem (z 300-500 pakietów na pewno otworzone)
3- Również dzisiaj kupiłem wejście na arenę i zauważyłem różnicę, nigdy nie dostawałem dobrych kart czy chociaż legend i 2 razy zdarzyło mi się dojść do klucza z 12 zwycięstwami bo zwyczajnie dostawałem sh*t a nie karty (za pieniądze wirtualne) a dziś nagle z nikąd wylosowało mi legendarne, epickie i bardzo pasujące do buildu warlocka (za pieniądze prawdziwe)
Lubię hearthstone i nie będę się zniechęcał bo zwyczajnie gra mi się przyjemnie, ale dzisiaj zasmucił mnie lekko fakt że nagle mam "Farta" gdy wydałem ze 40zł na pakiet i arenę, Co wy o tym sądzicie? też tak mieliście czy to po prostu mój śmieszny pech?