Help!

Mam problem z komputerem....w sensie gdy go włączam to on zużywa CPU. Jak to się stało? Grałem i wyłączył się komputer. Otworzyłem go i nic poważnego. Włączyłem i zaczął używać całe CPU. Prosze pomocy mam ten komputer 3 lata ale w maju 4 a nowego dostaje prawdopodobnie w wakacje a tyle nie wytrzymam. Proszę pomocy. Mam win 7

Zasilacz? Podałbyś chociaż specyfikację tego kompa, a nie tylko system

co pamiętam to Procek : Intel core dual quad 2 grafika : ATi radeon 3600 HD family, Płyta gł z Gigabyte, 3-4 gb RAM , zasilacz ENlight GPS-400AB C tyle co pamiętam

Sprawdź czy nie masz jakiś programów w tle(wirusy itp) które lubią zużywać wolne procesy blaszaka. Mi pewnego czasu gdy nagle zaczął się wyłączać komp to po pewnym czasie płyta główna padła. Tak więc możliwości jest dużo. Musisz pokombinować. Zawsze może pomóc przeczyszczenie kompa, oraz skany wszelkimi programami do zwalczania syfu.

Kiedy ostatnio czyściłeś wnętrze kompa?? Który program zużywa najwięcej CPU??

A w co niby grałeś? Nie przegrzewa ci się tam nic?

Zazwyczaj z tego powodu się wyłącza(u mnie)

A w co niby grałeś? Nie przegrzewa ci się tam nic?Zazwyczaj z tego powodu się wyłącza(u mnie)

Grałem w Ghost Recon Online, ale to nie wina gry o robi tylko od czasu do czasu np. co ileś miesięcy

Kiedy ostatnio czyściłeś wnętrze kompa?? Który program zużywa najwięcej CPU??

właśnie dzień po tym go czyściłem, a co do programu to nie wiem bo używam Ccleaner

Sprawdź czy nie masz jakiś programów w tle(wirusy itp) które lubią zużywać wolne procesy blaszaka. Mi pewnego czasu gdy nagle zaczął się wyłączać komp to po pewnym czasie płyta główna padła. Tak więc możliwości jest dużo. Musisz pokombinować. Zawsze może pomóc przeczyszczenie kompa, oraz skany wszelkimi programami do zwalczania syfu.

Muszę cię zasmucić ale JAK TO MOGE ZROBIĆ!!!!!!!? tylko na awarynym trybie mi działa normalnie komp a programów przez tryb nie mogę usunąć tylko jedynie chyba instalować i pobierać

Kiedy ostatnio robiłeś formata?

u mnie też się wyłącza czasami i to na 100 % jest procek , albo komputer jest zasyfiony i wymaga formata

Grałem w Ghost Recon Online, ale to nie wina gry o robi tylko od czasu do czasu np. co ileś miesięcy

i nie przegrzewa mi się chodzi cichutkeńko jak po pół nocy w lesie

Masz zużycie CPU na 100% po wl kompa tak, cały czas się utrzymuje??

Kiedy ostatnio robiłeś formata?

Nareście ktoś mi tu pomoże (EPIC WIN!) próbowałem nawet przywrócić system a tu pisze że błąd xD nie wiem nie robiłem formatu ale mi to nie usunie wszystkiego? Narazie muszę się interesować nauką bo 4 piszę po szóstejklasie

Masz zużycie CPU na 100% po wl kompa tak, cały czas się utrzymuje??

Normalnie się włącza a gdy już jest pulpit to używa 100% CPU . nie wiem czy można filmik nagrać? to bym wam pokazał

Używaj opcji edytuj....

Ze swojej strony (jeżeli to na 100% nie jest wina programów, bo możesz mieć za dużo włączonych) polecam przeczyścić kompa, a zwłaszcza zasilacz i jak masz to nałóż chłodzącą pastę na proca.

Używaj opcji edytuj....Ze swojej strony (jeżeli to na 100% nie jest wina programów, bo możesz mieć za dużo włączonych) polecam przeczyścić kompa, a zwłaszcza zasilacz i jak masz to nałóż chłodzącą pastę na proca.

Gdzie kupić i gdzie nałożyć? i na co

Na procesor, ale widzę, że jesteś zielony w temacie xD, tak więc radzę abyś zaprosił kogoś kto ci wyjmie ten procesor, pastę kupujesz w sklepie komputerowym, ale nie kupuj zwykłej białej pasty, tylko paste z rtęcią, bodajże nazywa się pasta termoprzewodząca.

ale mi tu nie chodzi o wyłączanie kompa bo mnie to narazie nie interesuje ttylko ten CPU!!!1!11!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry:

Używaj opcji edytuj....Ze swojej strony (jeżeli to na 100% nie jest wina programów, bo możesz mieć za dużo włączonych) polecam przeczyścić kompa, a zwłaszcza zasilacz i jak masz to nałóż chłodzącą pastę na proca.

Ale do zębów czy mam iść do sklepu komputerowego?