Najważnieje jest by co dziennie wieczorem naoglądać się filmików na YT i naczytać różnych dobrych porad na stronach internetowych, a na końcu zjeść jajeczniczke i wybrać się przed troszke poszerzające lustro, które każdy ma w domu efekt murowany!
A tak seryjnie to typy ekto, mezo dvd vhs to zmieniają się często u facetów tak między 17, a 23 rokiem życia i jak nie możesz za cholere przybrać to możesz się spodziewać wielkiej zmiany w tych latach.
Ja sam do 20 roku życia ważyłem 65 kg przy 180 cm wzrostu i ni chu chu nie chciało ruszyć nie ważne co brałem, jadłem i robiłem.
Teraz od jakiegoś miesiąca nic nie robie by to ruszyć i przytyłem 9 kg, a dietetyk ( znajomy dietetyk ) powiedział, że właśnie nastąpia przemiana w moim organiźmie.
NoPainNoGain PROSZE NIE GADAJ GŁUPOT BO NIE MOGE TEGO CZYTAĆ...
Ja nie tyłem tylko z czystego lenistwa, a ktoś kto niestety nie ma predyspozycji do przyrostu masy i cały czas chudnie lub po prostu jego waga się trzyma w miejscu, ma ciężki orzech do zgryzienia ale da się to zrobić.
Mam na siłowni znajomych co jakies 2/3 a może nawet 4 lata temu ważyli po 60/70 kg i nic nie chciało ich ruszyć... teraz ważą po 90, a nawet 100 kg i to utrzymują i jakoś dali rade.
Jest to oczywiście dzięki ciężkiej pracy, hartowi ducha i ciągłemu rezygnowaniu z wielu rzeczy. Cały czas trzeba pracować i kontrolować swój organizm i z miesiąca na miesiąc kilogramów przybędzie.
Jest to najgorsza sytuacja z możłiwych bo postępy przy takim organiźmie są tylko dla wytrwałych i nie oszukujmy się trzeba się wręcz katować psychicznie jak chce się do czegoś dojść.
Jak ktoś chce poćwiczyć tylko na wakacje to wystarczą regularne ćwiczenia w domu przez 2/3 miesiące i dobre bieganie raz dziennie, a gwarantuje ci, że tu i tam ci coś podrośnie na wakacje by po 2/3 miesiącach znów opaść i być jak po staremu.
Organizm ludzki jest podatny na wszelkie tego typu działania, ale oczywiście z głową trzeba do tego podchodzić.
I jak ktoś myśłi, że jak jest ecto i nie będzie nigdy duży to niech wie, że zależy to tylko od niego może i ogromny jakiś nie będziesz bo wiele zależy od grubych kości i ogólnej budowy ciała np szerokich ramion itd, ale napakować się z każdej strony dobrym mięśniem idzie i całkiem dobrze to wygląda.
W czasach gdy większość z nas spędza cały wolny czas przed pc nie ma co liczyć, że samo się zrobi trzeba zapierdzielać.
Takich co strzelają sobie w dupsko rożne badziewia jest sporo, ale tak samo szybko jak masa urośnie to zmaleje a zresztą ktoś kto chodzi na siłownie wie czym się różnią ci co ciężko pracują nad swoim ciałem i mają czyste sumienie od tych z dziurami w tyłku.