Horrory

co do filmu 'Lustra' jeden z ciekawszych horrorow jakie ogladalem, nie dlatego, ze mozna sie przestraszyc chociaz sa ze 2 takie scenki, ale fabula jest interesujaca, no i koncowka po prostu miazdzy.

Na mnie zrobił duże wrażenie, też jest kwestia tego, że ciężko się bać horroru jak się ogląda ze znajomymi przy piwku. No i w przypadku młodszych też występuje ambicjonalne podejście typu: "ja się nie bałem", "ja mogę wypić więcej"

Nie pije, dzisiaj w szkole jak to przemyślałem to może to jest fakt tego że jednak jak bym to oglądał sam to może bym bardziej się wczuł w film. A tak czułem się zbyt pewnie, a film się mi wydawał jak stek bzdur :P Już bardziej na mnie wrażenie zrobiły katakumby bo gdy wracałem o 4 w nocy do domu (na rowerku 10 km ) to sie zastanawiałem ^^ A była taka fajna mgła...

Paranormal Activity 2 - fajnuśny, jeżeli komuś się spodobała jedynka to się nie zawiedzie. Obie części są ze sobą spójne pod względem fabularnym, przeplatają się i tworzą jedną historie.

Case 39 jest dobry i nowy.

Fajnie jest zobaczyć Bridgiet Johnes wyjącą ze strachu przed małą socjopatką :D

Ale fakt, nic nie zrówna się z klasyką.

Paranormal Activity 2 - fajnuśny, jeżeli komuś się spodobała jedynka to się nie zawiedzie. Obie części są ze sobą spójne pod względem fabularnym, przeplatają się i tworzą jedną historie.

TEN FILM TO KOMEDIA. Przepraszam, że wchodzę w offtop ale odradzam całkowicie! poszedłem do kina nastawiony na kilka nieprzespanych nocy a dostałem kompletnie coś odwrotnego. Podczas finałowych scen ludzie śmiali się na całe kino, film strasznie nudny, wolno się rozkręca i ogólnie bez większej rewelacji. Spartaczyli dwójeczkę całkowicie! Mimo, że trailer wygląda niesamowicie groźnie.. film jest słaby.

Rec- wprawdzie to tylko niby horror ale fajne klimaty i ta kamera.

Co do oglądania z kimś to nie da się bać horroru, zdrowy na psychice człowiek nie powinien się bać iść przez las w nocy z kumplami, a co dopiero czegoś co jest na ekranie..

Moim zdaniem klątwa 1 i 2 najlepsze. Próbowałem rec, ale to takie średnnie. Fajne było najnowsze silent hill.

Naznaczony" roksuje - fajna mieszanka - momentami groza, egzorcyzmy, później trochę kiczu - dobrze się ogląda nie tylko jako Horror, ale po prostu jako dobrze zrobiony film. :D

+Smaczki w tle, np. w jednej ze scen można zobaczyć narysowanego kredą na tablicy klauna z Piły.

Ostatnie posty sprzed roku - gratz :D

Klątwa, Lustra oraz zabójczy szept 3 najlepsze horrory jakie oglądałem zwłaszcza zabójczy szept najlepiej siada na psyche

To jak już sobie odkopali (chociaż moim zdaniem topic powinien być Wiecznie Żywy), to polecam Totalny Kataklizm. Niby komedia, ale jak Alvin i Wiewiórki zjada kobietę w ciąży, to aż strach :lol:

Ja polecam thriller Inkarnacja ;) Zalicza się on do nowych filmów, fajna fabuła i zwroty akcji B)

Mógłby mi ktoś polecić jakiś naprawdę straszny horror ?

Blair witch,rec 1 i 2,paranormal activity 1 i 2 nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia.

Mógłby mi ktoś polecić jakiś naprawdę straszny horror ?Blair witch,rec 1 i 2,paranormal activity 1 i 2 nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia.

Jak na tobie PA 1 i 2 ani Blair Witch nie zrobiły wrażenia to kurde tobie już nic nie można polecić :D Nawiedzony (chyba tak się nazywał), PA, Blair Witch, REC, Ludzka Stonoga (przyjeb*ny film jeśli go obejrzysz to będziesz koks tak jak ja) to są filmy, które trzeba obejrzeć

Oglądałem ludzką stonogę słaby i nieźle posrany film z filmów tego typu polecam oponę.

Trailer na Youtube

Jeśli kogoś kuszą NAPRAWDĘ dziwne/niepokojące filmy to powinien szukać mniej znanych reżyserów i tytułów, sądzę że dzisiejsze amerykańskie horrory to porażka, chyba że ktoś lubi straszenie w stylu "zombie wyskakujące z szafy".

Moja lista niedawno obejrzanych horrorów:

Noroi (Genialne aktorstwo, fabuła i sceny, fani Blair Witch Project MUSZĄ zobaczyć)

Uzumaki (Na podstawie Mangi o tym samym tytule, scena samobójstwa w pralce ftw.)

Serbski Film (tak, to tytuł) (Ponoć jeden z najbardziej ohydnych i obleśnych filmów jaki powstał, zbanowany - sam jeszcze nie widziałem)

GOZU (Well... pół-dramat pół-horror, dziwny klimat, pokręcona fabuła i zwroty akcji, osobiście polecam)

Begotten (Najdziwniejszy film w historii kina (i niestety: też najnudniejszy), jeśli zrozumiałeś przynajmniej 0.002% przesłania tego filmu to możesz spokojnie się ubiegać o dyplom z filozofii na twoim pobliskim uniwersytecie, tylko dla ludzi lubiących dostawać bóle głowy przed ekranem telewizora)

@coTyGadasz jeżeli z tym nawiedzonym chodziło ci o film naznaczony Filmweb to po obejrzeniu połowy przyznam że najbardziej zaskoczyło mnie okienko videobb informujące o przekroczonym limicie.

Srpski film rewelacja, mega dobry gore choć dla widza nie lubiącego tych klimatów nie do obejrzenia. Polecam 2 filmy które napewno spodobają się fanom Loccrafta:

- In the mouth of madness

-The dream quest of unknown kadath( tu bez dobrej znajomości eng sie nie obejdzie)

Natomiast dla fanów j.gore:

-Tokyo gore police

-hell driver

Nie jestem fanem horrorów, ale ostatnio Grave Encounters całkiem nieźle mi się oglądało.

Ludzka stonoga 2 - miazga, jakieś 3x razy lepszy od pierwszej części, zupełnie na innym poziomie film - jeżeli chodzi o aktorstwo (nowy główny bohater zagrał jak prawdziwy psycho), fabułę i same sceny gore, po prostu inny poziom. Film jest bardziej obrzydliwy/niesmaczny niż straszny, tak czy inaczej polecam, miłe zaskoczenie.