IceWind Dale 2

Czy jest ktos chetny, aby razem ze mna przejsc IWD2? Gra jest dosyc prosta, polega glownie na walce, wiec chyba idealnie pasuje do modelu rozgrywki multiplayer. Do tego tworzy sie 6-osobowy team, czyli mozna grac nawet w 6 osob. (choc wolalbym gdzies we 3, kazdy po 2 avatarow). Jesli przyjdzie ochota, to mozna tez bawic sie w odgrywanie postaci. Ze swojej strony jeszcze dodam, ze nie mam zbyt duzo czasu, dlatego moglbym grac jakos raz w tygodniu.

Dawno nie grałem, można odkurzyć pudełko i czemu nie.

Mogę grać, ale nie mam oryginała.

Hmmm, nie wiem czy oryginal jest wymagany. I tak bedziemy grac na Hamachi.

Więc wymagany nie będzie. Pisałem dziś do Ciebie na gadu tak się składa. Jak będziemy zaczynać napisz.

ja też bym chętnie pograł

Poczekajmy ze 2-3 dni, zobaczymy ile osob sie zbierze. Mowie, mozemy grac we trzech albo szesciu. Jak chcesz, to mozemy przetestowac, czy gra dziala, ale to jakos jutro. Ogolnie musze poszukac swojej plyty z gra, zobaczyc jaka mam wersje, itp. Waznym jest, abysmy wszyscy mieli taki sam numerek gry. Proponuje wiec zainstalowac IWD2 + dodatek, zobaczymy, ktory z nas (czyli chetnych do gry) bedzie mial najwyzsza wersje i potem reszta bedzie do tej osoby patchowac.

Jak nie jest wymagany orginal to zaraz zassam :D i z checia sie pisze. Tak swoja droga... nie lepiej Baldursa?

Baldurs Gate jest lepszy, ale jego glownym atutem sa nasi towarzysze, a ze ich nie bedzie...To taki iWD2 chyba bardziej sie nadaje xD.

No to czekamy na jeszce jedna osobe i potwierdzenia tych osob, ktore sie juz zglosily.

Swoja droga, tak juz myslalem o optymalnym teamie:

1. Paladyn (miecz dwureczny)

2. Wojownik (krasnal, topor, mlot, tarcza)

3. Kaplan ( tarcza, jakis buzdygan )

4. Lotrzyk (krotki miecz, ew bron dystansowa)

5. Czarodziej (proca)

6. Lowca (luk, kusza).

Uwagi mile widziane xD.

hmm jak znacie rozwiązanie jak uruchomić IWD2 na win 7 64 to mogę chętnie zagrać

hmm jak znacie rozwiązanie jak uruchomić IWD2 na win 7 64 to mogę chętnie zagrać

Tryb zgodnosci? Uruchomienie jako administrator?

Wiem ze jest jakis patch ktory to poprawia.

Z chęcią zagran jako: wojownik(tank), mag(dps), łotrzyk.

Single Player jako tako działa ale MP to inna bajka żadne tryby zgodności ani nic nie pomagają

w Baldur's Gate wystarczyło w ustawieniach dać OpenGL i można grać

K, poki co jako pewnika wezme Kristal i Freeq, bo Kristal ostatnim postem jakby potwierdzil chec gry, a Spawnowi ufam xD.

Blaurmo, Adam i Zax, potwierdzcie chec gry. Jak do tego dojdzie, to bedzie komplet i kazdy zagra tylko jedna postacia.

Z chęcią zagran jako: wojownik(tank), mag(dps), łotrzyk.

Nie wiem, czy jest sens tak traktowac klasy postaci w tej grze. Taki mag ma rozne czary, nie tylko dpsowskie, a wybiera sie je zaleznie od danej sytuacji, tak jak wymaga tego taktyka. Inne czary wybierze sie na walke z grupa goblinow, a inna na pojedynek z lodowym smokiem. Tak samo taki wojownik. Czy to tank? W pewnym sensie tak, ale jest rownoczesnie maszynka do mielenia miesa, tak jak przystalo na system DnD.

nom ja potwierdzam, ino ściągnę grę i mogę grać, bo oryginału nie mogę znaleźć.

Jeszcze jedna kwestia... jest jakis dodatek do tego?

No i dzis sprawdze czy faktycznie bedzie dzialas na Vista 64bit. Ale to z wieczora teraz mam za duzo roboty... a zyc za cos trzeba ;p

do 2 chyba żadnego nie ma do 1-ynki były dwa dodatki

do 2 chyba żadnego nie ma do 1-ynki były dwa dodatki

Aaaa no to dobrze...

Musze zassac bo nie moge znalesc plyty... hmmmm dziwne. Bo Baldursa i Tormenta znalazlem. A zawsze kolekcje Bioware/Interplay trzymalem razem.

Ma ktos jakies linki na torrenty? Bo z na warezach to wolno idzie ;/. Nie bawie sie juz w konta premium na RS'ach ;/

Sorry, ale nie znam sie na takich rzeczach i jak juz musze cos sciagnac, to tylko wpisuje nazwe gry na thepiratebay.org. Moze tam poszukaj.

Swojego IWD mam za 10 zl, w biedronce byl xD.

Dzis rowniez zainstaluje gre i sprawdze jaka mam wersje. Jak juz zainstalujecie, to napiszcie numerek wersji, abysmy mogli wszystko rownac.

Gierkę już ściągnałem, przechodzę teraz kampanię. Ja jestem gotowy.