Idealny champion dla mnie

Dobry.

Cały czas szukam dla siebie idealnej postaci na razie tą 'idealną' postacią jest Morgana bo spełnia praktycznie wszystkie moje kryteria, ale nie chcę przez całe życie jechać tą samą postacią więc szukam bratniej duszy od Morgany. Liczę na waszą pomoc :)

Wymagania:

Musi mieć umiejętność:

Stunująca wrogiego championa.

Dobrze farmić na minionach.

A ulti najbardziej by mi pasowało gdyby zadawało DMG, ale może być też skill dający dobre buffy.

Pozdrawiam. Z góry dzięki :)

Twoje wymagania spełniają: Brand, Malzahar . Jest ich pewnie więcej, ale te postaci mogę ci polecić z czystym sumieniem .

Jak coś to nie jest stun tylko snare ;d spróbuj Lux, prawie to samo ;D

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/18798-jakiego-bohatera-kupic/ -.-

Anivia spełnia wszystkie wymagania, do tego jest silniejsza od morgany i czasem nawet bardziej użyteczna.

http://mmorpg.org.pl...bohatera-kupic/ -.-

Świetny offtop :] Jak byś zauważył to można nazwę tematu zmienić 'Gadajmy o LoL'u' bo nie widzę związanego z nazwą tematu w ostatnich stronach.

Jak coś to nie jest stun tylko snare ;d spróbuj Lux, prawie to samo ;D

Mam Lux, postać nawet fajna, ale ciężko z jej ulti nie kiedy trafić :/

Twoje wymagania spełniają: Brand, Malzahar . Jest ich pewnie więcej, ale te postaci mogę ci polecić z czystym sumieniem .
Anivia spełnia wszystkie wymagania, do tego jest silniejsza od morgany i czasem nawet bardziej użyteczna.

Zaraz zobaczę te 3 Championy i napisze czy to jest czego szukam.

@TotalShrimp

Anivię poleciłbym tylko wtedy, kiedy osoba, która chce jej używać jest w miarę doświadczona :P

Malzahar stuna ma dopiero przy ulti, nie zbyt mi się podoba.

Najbardziej mi się spodobała Anivia i Brand. Boję się Branda bo żeby kogoś 'stunąć' trzeba użyć kombinacji i nie wiem czy się nie pogubię.

Viktor ;D ma stuna obszarowego i ulti z którego robi bardzo duży dmg ;D

Anivia jest trudniejsza do ogarnięcia od Branda, jednak jak opanujesz ją do perfekcji jest jednym z najlepszych magów w grze. Świetnym przykładem jest Froggen z CLG.Eu. W turniejach przeciwko nim Anivia jest bardzo częstym banem.

Z Viktorem jest podobnie jak z Anivią, trudny do ogarnięcia, lecz kiedy umiesz nim grać, możesz wiele zdziałać.

@UP

Mimo to, w meczach przeciwko M5 grał tylko Karthusem :D

A może kennen : stun z passywa (podobnie jak annie, ale z ta różnicą że musisz manipulować stackami ), aoe ulti które stunuje ( tak jak u morgany ), self buff do speeda i deffow, Q skill który jest skillem mierzonym (tak jak Q skill morgany ), bardzo dobra farma

Ja również polecam Anivię - jeszcze jej nie ogarnąłem, jednak jak dla mnie kosi dobrze - chcesz stopujesz przeciwnika lodową ścianą, dobrze trafisz z Q (koniuszkiem) to ma ogłuszenie, jak podlecisz i w tym czasie strzelisz z E to walisz dodatkowe obrażenia, ulti cie ogranicza właściwie chyba tylko twoja mana, możesz używać go co bodajże 5 sek. Obszarowe, pięknie kosi miniony. A jednak dość trudno (mi jeszcze z moim ogarem) nafeedować. Jeżeli jednak nie boisz się to możesz ją mam nadzieję kupić - kosztuje 3 koła z ogonem.

A, właśnie, wspomniałem, że jak Anivię dojedzie się do 0 hp to sie przeobraża w jajko które gdy przetrwa (chyba) 6 sekund przywraca cię z % hp jaki został ci na jajku?

Jaśniej:

1 niby giniesz

2 jajko

3 przetrwasz 6 sek

4 jak zostało ci np 75% hp na jajku odradzasz się z 75% hp anivii.

Rozwalą twoje jajko - ponosisz śmierć~~,

Jajko jest jako skill bierny, ładuje się chyba co 4 min?

Jeżeli coś powiedziałem źle - poprawcie mnie ;]

Ja ci polece poppy. Co prawda mało osób nią gra, ale to jest dobry champ

@UP

Nie prawda. Btw, poppy nie dokładnie spełnia wymagania postawione przez Picassa.

Spełnia, stun jest, ult daje fajny buff i łatwo się nią farmi. Jest wszystko. ;)

@UP

Stun tylko przy uderzeniu w przeszkodę, farma tylko przeciwko nieogarowi, który nie wyłączy cię w early . Więc niezbyt . :P

zobacz sobie morgane ashe malzahara

Polecam Anivię i Cassio ;)

zobacz sobie morgane ashe malzahara

Co za tard, przecież pisal ze jego main to Morgana , a Malza mu nie przypadł, hmmm no to może Cassiopeia

Stunująca wrogiego championa. Jest przy ulti i to nawet kilku wrogów(tylko ulti) chociaż slow z W nie jest najgorszy :)

Dobrze farmić na minionach. Nawet bardzo dobrze ;)

A ulti najbardziej by mi pasowało gdyby zadawało DMG, ale może być też skill dający dobre buffy. Duży dmg aoe + stun aoe ;)