Idealny champion dla mnie

@Up

Stun tylko wtedy, gdy przeciwnicy są zwróceni przodem do nas . Picasso odrzucił Malzahara z supressem w ulcie, więc czego nie miał by tego zrobić z half-stunem w ult Cassiopei ? :D

Bo może walnąć pentakilla a nie jak malza solo killa :<

Tak się składa, że sam osobiście kilkakrotnie zaliczyłem pentę Malzaharem, więc proszę, nie pisz głupot .

Z dobrym przeciwnikiem nigdy nie złapiesz 5 w ulti cassio.

@UP

Prawda. A ultem Malzahara możesz skutecznie wyłączyć wybraną postać, o ile ktoś nie przerwie ci channela .

Malzahar na midzie jest łatwy do skontrowania.

Szczerze, jeżeli ogarniasz cassio, i jest "średni"przeciwnik, to lajtowo idzie złapać 5 w ulta.

OMG co to za propozycje są .. Jeśli podoba ci się Morgana to orianna będzie podobać ci się bardziej ..

@GrucA Dobry AD Carry nigdy się nie da złapać w ulta Cassio.

@Namga Orianna i Morgana nie są aż tak bardzo podobne.

@TotalShrimp, może napiszę to w ten sposób, jest team fight, twój team ma malphita, wbija się on jako pierwszy ,a potem cassio ze swoim ultem.Będzie stun ?? Będze, albo jeszcze może wbić warwick, albo obojętnie kto ze stunem, a stun od cassio wtedy na 100% wpadnie.

@GrucA

Tak ale nie ogarniesz 5 ludzi na ulti cassio żeby na wszystkich wszedł stun, a nie slow. Powód jest prosty : tylko idioci idą zwartym teamem, zamiast w rozproszeniu.

No niby tak, ale grałem dzisiaj rankeda 4 meele ad i 1 adc, więc jak widać wszystko jest możliwe :D.

Oke, zastanawiam się teraz nad Anivią a Brandem :)

A są takie Championy z moimi kryteriami ale AD?

Zdziwiło mnie że nikt Xerath'a nie polecił. Bardzo duży zasięg, stun i fajne AoE ulti. Stun dziala na zasadzie ze rzucamy w goscia "kulką" a nastepnie nalezy trafic z ktorejs z pozostalych umiejetnosci ;)

@Picasso JarmanIV. Stuna nie ma, jednak podrzut, który działa tak samo jak combo Alistara i spowolnienie są wystarczająco mocne. Miniony zabija jednym combo Q-E, a jego ultimate może być dewastujący. Dla obu drużyn...

Właśnie, czemu nikt nie mówi o Xerath'cie? Harass ma midzie bez większych problemów, stun wymagający trochę skilla (najpierw trzeba trafić przeciwnika E, a potem czymś innym), ale za to zasięg i DPS który możemy zrobić na wrogu... straszne. W dodatku niskie cooldowny z biegiem czasu, co daje jeszcze większe możliwości harassowania przed walką.

I najciekawsze... wspomniał ktoś o Veigarze albo Ryze? Pierwszy co prawda nie ma specjalnie prostej farmy, ale bardzo na niej polega (dobijanie minionów z Q dodaje nam AP na stałe), jest za to stun (i to obszarowy) i chyba największe obrażenia z combo w grze (zwłaszcza przeciwko magom, ze względu na ulta). Sytuacja z drugim jest podobna - farmienie aż tak proste nie jest (ze względu na krótkie dystanse), ale posiada całkiem fajnego snare oraz pozwala na robienie mocnego combo. Ult obrażeń co prawda nie zadaje, ale daje fajnego buffa (movement speed, spelle atakują AoE i daje spell vampa).

Jest jeszcze Annie. Stun co 5 spelli z pasywa (przy kolejnym spellu), farmienie dość proste ze względu na skille, do tego Tibbers...

Z dobrym przeciwnikem malzą nie złapiesz ad/ap carry, denerwuje mnie takie filozofowanie. Wszystko zależy od teamu.

Tak się składa, że sam osobiście kilkakrotnie zaliczyłem pentę Malzaharem, więc proszę, nie pisz głupot .

Chodziło mi o pente z ulti, wiadomo jak jest dobry opp to penta nie wejdzie ale z cassio masz wiekszą szanse niż z ulti malza

@ UP

Powiedz mi, z kim ty grasz, jeżeli marzysz o pencie ultem Cassiopei ? -.-

Pozycjonowanie jest wszystkim, mój drogi. więc dobry Malzahar może .

@Picasso JarmanIV. Stuna nie ma, jednak podrzut, który działa tak samo jak combo Alistara i spowolnienie są wystarczająco mocne. Miniony zabija jednym combo Q-E, a jego ultimate może być dewastujący. Dla obu drużyn...

Mi bardziej chodziło Ranged AD :P

No to może Caitlyn ? Jej trap uniemożliwia ruch, przydatny ultimate, który zadaje spore obrażenia, aczkolwiek może być zablokowany . Jej range często jej wyższy niż innych AD carry, co daje dość dużą przewagę .

A co myślicie o Varusie?