Idealny champion dla mnie

Varus :

- ulti daje aoe stun

- duży zasięg z Q skilla

- AoE slow zmniejszający regen HP trafionych przeciwników

- pasyw nakładający stacki na przeciwnika (stacki aktywujesz dowolnym skille i dzięki temu skill zada dodatkowe obrażenia)

Ogólnie fajna postać (Jedna z moich ulubionych dystansowych zaraz po Teemo i TF )

@UP

Ult Varusa to nie stun tylko snare qq

Jego AoE daje redukcję healing effects, więc również heali itd .

Jak AD Carry to polecam ci Vayne.

-Z pasywu szybciej biegniesz w stronę przeciwnika.

-Q daje dodatkowy DMG przy następnym ataku i robi ala akrobację w daną stronę.

-W z każdym auto atakiem lub użyciem umiejętności nakłada taki jakby stack, gdy nałożą się 3 zadaje spory DMG temu celowi.

-E odpycha wroga i zadaje mu obrażenia. Jeżeli wróg zostanie odepchnięty na przeszkodę to wtedy jest stunowany.

-R Vayne bierze swoją sporą kuszę zyskując dodatkowy Dmg, Używając Q staje się na 1s. niewidzialna i otrzymuje potrójną premię do pasywa. Bardzo dobre Ulti.

Polecam Irelię.

Stun ze skilla? Warunkowy, ale jest ^^ (jeśli przeciwnik ma więcej hp od ciebie)

Ulti = 4 ostrza zadające spory dmg

Farma bardzo prosta i przyjemna, dobry sustain z W

Idealny solotop.

better nerf irelia,

Urgot ftw (jak już nauczysz się nim grać :))

Szkoda tylko że Irelia bije z bliska no ale kiedyś trzeba zacząć grać takimi championami. Na szczęście Irelia jest w rotacji więc sprawdzę czy ten Champion pasuje do mnie, więc czekam na dalsze propozycje.

Urgot mi się nie podoba i nie ma tego czego co najbardziej mi się podoba w championach czyli STUN. :)

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Veigar.. ;x Cosmic dmg, dobry CD i stun aoe. Do tego zajebiaszcza farma, Mana regen z pasywa i darmowe AP z Q za dobicie miniona : O

Dobry.Cały czas szukam dla siebie idealnej postaci na razie tą 'idealną' postacią jest Morgana bo spełnia praktycznie wszystkie moje kryteria, ale nie chcę przez całe życie jechać tą samą postacią więc szukam bratniej duszy od Morgany. Liczę na waszą pomoc Wymagania:Musi mieć umiejętność:Stunująca wrogiego championa.Dobrze farmić na minionach.A ulti najbardziej by mi pasowało gdyby zadawało DMG, ale może być też skill dający dobre buffy.Pozdrawiam. Z góry dzięki
Annie spełnia wszystkie twoje wymagania, ma niezły burst z ulti, zestunować może nawet cały wrogi team, a jak farmisz to zależy od ciebie. Ale jej W do farmienia też się nieźle nadaje. No i jest tania, na pewno nie zaszkodzi spróbować.

Hmm , polecił bym ci Ezraela dlaczego? Dlatego , że farma nim nie jest wcałe trudna chwila wprawy i napewno to ogarniesz , prawda do tej postaci naprawdę trzeba sie przyłożyc , i ją ogarnąć dla niektórych jest ciężka a dla niektórych nie , niestety ezrael nie posiada stuna , ale nadrabia to skilami slow dmg z W + stakujące się skile do szybkości ataku tak samo jak ogarniesz ulti to bd mógł zabijać z 2 końca mapy naprawdę godna postać do polecenia :).

@UP

Slow z W nakłada się tylko na Attk Speed .

a ja tobie polecam amumu, wypasiony jungler, można grać lane, farme ma co prawda taką sobie, ale jak ogarniasz last hity i przy okazji zapodasz niedaleko minionów skill "e" to spoko się farmi, do tego stun i przyciąganie na "q" no i bajeczne ulti ze stunem i sporym zasięgiem, jak się zapoda build ap to ma też bardzo dobry dmg

@UP

Amumu na lane'ie nic nie zrobisz . To jest postać suport albo jungle, choć są o wiele lepsze wybory .

Heimerdinger:

- wieżyczki, które są dobre do last hitów czy cc razem z ult

- rakiety, które lecą do najbliższych celów

- eksplozja czyli stun

- ult które daje buff wieżyczką dodając im slowa

polecam wypróbować, jest teraz na rotacji:)

@UP

Stun z grenade tylko przy direct hitach . Ult również healuje turrety przy użyciu .

@UPStun z grenade tylko przy direct hitach . Ult również healuje turrety przy użyciu .

Wymieniłem tylko najważniejsze cechy skilli :) Polecam też Anivie: Q - które daje slowa ludziom przez, których przeleci i stuna jak Heim przy bezpośrednim trafieniu. W - dobre do ucieczki lub przeszkodzeniu w ucieczce. E - DMG + Slow. Ultimate - pojawia się 'burza', która zadaje DMG i slow przeciwnikom, którzey znajdą się na jej obszarze. Passive też jest bardzo przydatny, jak umrzemy zamieniamy się w jajko, jeśli przeżyjemy przez chyba 6 sekund zamienimy się z powrotem.

Polecam Ci kolego Branda albo Cassio. Cassio nadal jest mocna jedyny problem jest taki, ze wymaga bardzo duzo skilla. Anivia jest latwiejsza od cassiopei. AMUMU TO NIE JEST SUPPORT i jest dobry junglerem. Chociaz jest jeszcze jedna postac z tym, ze nie posiada stuna, FIzz. Nallov, a ty nie bron tak Malzahara, on nie jest taki dobry wystarczy wydac ~1600g na qss i smiejesz sie mu prosto w twarz gdy uzywa ult. Faktycznie to dziala na prawie wszystkie tego typu ulta, ale przeciwko Malzaharowi to chyba kazdy (posiadajacy mozg) carry kupi.

QSS nie neguje DoT dmg, tylko supressa . Obrażenia są nadal zadawane, aż do czasu opuszczenia użytkowego range skilla . Nie wymądrzaj się tak, jeśli nie wiesz dokładnie co dane statusy robią .

Dobry.

Cały czas szukam dla siebie idealnej postaci na razie tą 'idealną' postacią jest Morgana bo spełnia praktycznie wszystkie moje kryteria, ale nie chcę przez całe życie jechać tą samą postacią więc szukam bratniej duszy od Morgany. Liczę na waszą pomoc :)

Wymagania:

Musi mieć umiejętność:

Stunująca wrogiego championa.

Dobrze farmić na minionach.

A ulti najbardziej by mi pasowało gdyby zadawało DMG, ale może być też skill dający dobre buffy.

Pozdrawiam. Z góry dzięki :)