Ile fps?

Witam!

Chciałbym zapytać ile mniej więcej fps'ów wyciągnę i na jakiej jakości grafiki na owym sprzęcie:

Płyta główna - MSI B85M-E45

procesor - Intel Core i3 4160 3.6 GHz

karta graficzna - Nvidia Geforce GIGABYTE GTX 550 Ti 1GB

4GB ram DDR3 (goodram)

Dysk 1TB

30-50 na sredniej

czemu wy piszecie na wysokich ile ? średnich ? w Csie gra się tylko na minimalnych .....

będzie około 90 fps myślę

Ale on umieścił temat w dziale Blade & Sould, więc wydaje mi się, że chodzi mu o tę grę :P

jakoś nie widzę specjalnie różnicy w fps-ach jakich ustawień bym nie używał.

a na sprzęcie kumpla ile i w jakiej jakości: (nie grałem w tę gre więc nie wiem jak z optymalizacją)

Amd Phenom II x4 955BE 3,2Ghz podkręcone na 5,0

Msi Gtx 770 oc

płyta główna Ga-870A- UD3 rev 2.0

Dysk SSD Samsung 850 Pro 256GB

4GB ram DDR3 1600Hz

na full 30-50

dobre fps ta gra jest juz stars, dwa nie ma w niej mass pvp wiec nie bedzie spatkow fps. Mapy ograniczaja (instancjowane) jakiekolleirk pvp do 40os, skusze sie o stwierdzenie ze bedzie ci bardzo ladnie chodzic I bedziesz mogl cieszyc sie kazdym aspektem jaki gra oferuje

Quaku ma rację. Gra jest stara, ale mimo to optymalizacja jest moim zdaniem bardzo dobra. Póki co grałem w jednej becie na słabiutkim laptopie:

AMD A4-4300M (2x3Ghz) APU z Radeonem HD 7420G (512mb) i 4GB DDR3 (1600mhz i CL11) w single channel.

Na srednich detalach miałem około 20 fps, a bez bloom'ów, AA itd około 30. Ze względu na słaby RAM w dodatku w single czasy ładowania były spore. Zamierzam dorzucić 4GB ram, żeby można było śmigać w dual channel. FPS może podskoczy o max 5 klatek :P Na owym laptopie taka Tera Online była praktycznie nie grywalna (oczywiście na low było znośnie), a Aion po ostatnich aktualkach również gorzej chodził.

Jeszcze nie testowałem gry na stacjonarnym, ale nie martwię się o działanie i płynność. Może nie pogram na ultra, ale nie potrzebny mi komputer z kosmosu by cieszyć się B&S.

Czyli na lapku A10-5750 i radeon HD 8650G będzie działać :)?

Będzie działać tak myślę. Chyba nie ma słabszego lapka od mojego hehe :)

:D zabytki z core 2 duo pierwszymi ;)

czemu wy piszecie na wysokich ile ? średnich ? w Csie gra się tylko na minimalnych .....będzie około 90 fps myślę

na full 130 stałych

jak grałem na playbns (ruski priv) to na konfiguracji PII x4 @3,8ghz i hd7850 wszystko na high w full hd i zapindalało, ąż miło, gra jest super zoptymalizowana, co prawda jakiegoś mass pvp nie doświadczyłem , ale za to ludzi w miastach i lokacjach pve było wtedy sporo, a przycinek żadnych i spadków nie zanotowałem, co by psuły rozgrywkę

To prawda optymalizacja jest świetna. Myślałem, że jak Aion zaczął mi ostro zwalniać to na B&S nie mam co liczyć (biorąc pod uwagę laptopa). Ciekaw jestem jak to będzie podczas jutrzejszego startu.

ja na razie wskakuje na obojetnie jaki serwer eng z mniejszą populacją, a jak sie uspokoi z kolejkami pewnie na Windresta polecę

Na i3-3120M, GT 730M, 4 GB ram (laptop) jakiś czas temu śmigało w 50 fps, a trochę osób tam biegało po mapie (był to chyba najpopularniejszy serwer prywatny B&S). Gdybym wsadził w to SSD lub chociaż 7200 RPM to te 50 fps utrzymywałoby się cały czas. Tak więc zamiast pytać czy będzie śmigało to ściągajcie w ciemno.

No to nie wiem czemu na moim lapku, Intel Core i5 2.5GHz, 4gb ram, Geforce 610M 2gb chodzi jak kupa :c

no po gf 610m czego sie spodziewałeś? te gpu to się przy grach 2D zaksztusi, wszystko na low szczegolnie cienie i post-processing wyłącz, oczywiscie bez AA może cos tam ugrasz w jakis 30-40. To że karta ma 2gb ram to nic nie znaczy jak jej archiitektura może konkurować z kartami desktopowymi sprzed 8-10 lat

@edit, zobaczylem testy tej karty :( wątpię zebyś te 30 fps uzyskał nawet na low, może w jakiś zamkniętych instancjach, bez dużej ilości osób wokół ciebie

Wiesz może i stara, ale jara. GW2 bez problemów szło na średnich/wysokich, Wszystko płynnie i przyjemnie. W Skyrimie na średnich również nie było problemów.