Ile fps?

Wiesz może i stara, ale jara. GW2 bez problemów szło na średnich/wysokich, Wszystko płynnie i przyjemnie. W Skyrimie na średnich również nie było problemów.

ani stara ani jara, 610 -> "10" nadaje sie do przegladarki to jest gorsze od integry.

GeForce 9600M GS 1 GB VRAM.

Podczas prologu 15-24 fps. Potem na plaży 10 i wyłączyłem grę:D

Ustawienia:

- 1024x600

- Full Screen

- Low-End PC

- Combat Optimalization

~45~60 FPS (zależnie od ilości postaci na ekranie)

Wyglada jak wygląda, ale nie ma problemów z płynnością :P

Sprzęt: (Asus K72Jr) i3 M350 2,3 GHz / ATI HD 5470 1GB / 4GB RAM / Win 10 [Przynajmniej dopóki y50-70 nie wróci z serwisu]

30-60 fps lapek Lenovo Y580 (oc)

Tak btw. Blade & Soul, to jedyna w gra, w której temperatura mojej karty, wg. GPU-Z oraz MSI Afterburnera po obniżeniu zegarów poniżej standardu osiąga 106 stopni 0.o

FX-6300

8GB RAM

R9 380 4GB

40 fpsów na średnich/średniowysokich, czy ja robię coś źle?

@up Procek kiszkaaaa, a tu chyba on gra pierwsze skrzypce.... dodatkowo wpakowałeś grafę radka do i tak już słabego procesora amd xD, a jak wiadomo grafiki amd dodatkowo obciążają procesor

dla porównania u mnie na 1650x1050 wszystko włączone ~55fps... cały dzień pc nie resetowany więc możliwe, że i więcej pójdzie

@M4tt

przecież ta gra prócz jakiegoś tam pvp nie oferuje nic prócz grafiki, a u ciebie wygląda to jak metin część 1 xD

Bo to jest metin tylko ulepszony graficznie jak ktos ma wykokszony sprzet a gdy gra sie na gorszym sprzecie to masz metin czesc 1 albo 2 ;d

Ale niekoniecznie z taką ilością fpsów jakie ma się grając w metina niestety :P

Na lapku 3-4 letnim mam 30 (wioski i miasta) przez 50 (dungi 6 osobowe) do 70-80 na otwartym terenie gdzie bije 1na1. Oczywiście na High detalach (shadow na medium)

Także stwierdzić moge jedno - b.dobra optymalizacja :)

Okazało się że podobno gra korzysta z 1 rdzenia tylko co wyjaśniałoby mój perfomance przy procesorze opartym o wielordzeniowość.

@Redzik źródło tej informacji podaj bo coś mi sie wierzyć nie chce...

Jeżeli jakiś sprawdzałeś w jakimś programie diagnostycznym to od razu radzę Ci sprawdzić to w biosie. Założę się, że będziesz widział 2 rdzenie.

gra korzysta z wielu rdzeni, akurat mam podgląd na klawie na wszytkie 4 rdzenie i ich użycie (G15 od Logitecha z malym wyświetlaczem) z programu Aida64 , co prawda nie pracują równo, jak pierwszy, ale około 30% z siebie dają (przy użyciu 1-go na 50%)

Jako taką ciekawostkę napiszę wam , ze najlepiej wielordzeniowość w swoich grach wykorzystuje firma DICE (seria Battlefield 3/4, Hardline) i Crytek (Crysisy) , w gry od nich jak się bawiłem , to użycie wszystkich rdzeni praktycznie na 100% non stop ( w BFach oczywiście w trybie multi)

Athlon II x4 640

GeForce 460 1Gb

4Gb ram

Ustawienia średnie i klatki 25-70. W zależności od ilości graczy, efektów itp.

I54210-H 2,9 GHz

GTX 960M

8GB Ram

Nie ważne czy przy najniższych możliwych czy najwyższych ustawieniach mam ciągłe spadki FPS, tzw. "spike". Nie przeszkadzało by mi granie w stałych 30-40, ale gra chodzi przez 5 sekund w 70-80 i spada co chwila do 20-30 i tak w kółko.

Dzieje się tak nawet kiedy wokół mnie jest max 2 graczy, a ja biję pojedyńczego mobka : //

Czy moje CPU jest aż tak słabe, że nawet na najniższych nie może wytrzymać 30 stałych FPS? 0.o

cosmo tez to zauważyłem, co jest szczerze powiem wkurzające, te takie ścinki jakby , nie wiem dokładnie jak to nazwać, chodze, bije mobki 70-80 (80 fps max sobie w ustawieniach zrobilem) i nagle na ćwierć sekundy na 40-50 i znow 70-80, no żesz qr..de , serio wolałbym mieć jak na jakiejś konsoli stale 30 fps niz te skakanie, znowu vsync sie nie sprawdza bo na nim tez spada czasami w dol i wtedy efekt jeszcze gorszy (oczywiscie jak nie spada to stale 60 jest miodzio ale to rzadko)

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Wolę jakiekolwiek, stałe 30 FPS+ niż te spadki i wzloty.. Osobiście gram Blade Masterem pod kontrę, a nie blok i ta "ścina" potrafi sprawić, że tracę życie lub nawet ginę - to dynamiczna gra i bloki z kontratakami są podstawą, dlatego irytują mnie te spadki. Osobiście też doświadczam ich notorycznie : /

@Redzik źródło tej informacji podaj bo coś mi sie wierzyć nie chce...

Szukałem coś w stylu bns low perfomance w google i na forum pojawiły się wypowiedzi tego typu, dlatego dodałem ,,podobno" do swojego postu.

Przyczyna tych spadków FPS jest raczej prosta - przy grze w 60 FPS+ procesor działa w granicach 80-100% i spada do 15-20% przy spadkach, tylko jak ten problem rozwiązać : //