Ile fps?

Dołączam się do was z tym samym problem, który jest krótko mówiąc bardzo irytujący.Spadki fps-ów co dłuższa chwila i skoki z 50-60 do 20-30.

Specyfikacja:i7 4710hq

gtx 860m 4gb

8gb ram

Lekko mówiąc trochę to przeszkadza przy dłuższej grze

Zna ktoś może sposób na "wymuszenie" 100% pracy CPU przy BnS?

Task Manager > Details > Client.exe ->Prawy przycisk myszy -> Set Priority -> High / Set Affinity -> All Processors zaznaczone. Powinno choć trochę pomóc. Reszta to kwestia optymalizacji. Zauważyłem też że na moim złomowatym Asusie między ustawieniami Low End's PC's i grafiką z suwakami wszędzie na 3 nie ma różnicy w FPSach. Podobnie z rozdzielczością. Przy 1600x900 w LEP jest taka sama liczba klatek jak przy 1024x600... Czyli raczej słaba optymalizacja motzno. Najgorsze jest to, że w dalszym ciągu to silnik U3 :D A sam Unreal Tournament 3 działa mi za***iście ^ ^ Na redditcie niektórzy również twierdzą że wpływ na to mają usługi programów Razera i Asusa jak i również Windows 10. (Radzę pogrzebać w tamtejszych tematach, może coś znajdziecie)

a jak ktos ma może wolny slot na charakter by przetestowal jak chodzi na tych nowych serwerach co doszły, podobno one mają tylko pojemność 5k osób i nie są zapełłnione, bo mi się cos wydaje ze te scinki i lagi to wina przepełnonego serwera (gram na Windrest, ale na Ebon Hal ljest juz to samo podobno) a WInrest/ebon Hall i reszta startowych co byly od poczatku maja po 7k pojemności graczy

Czytałem ostatnio, że te "spike" mogą pojawiać się też z tego, że serwer jest zapchany i przy dograniu kolejnych tekstur musi ci najpierw odpowiedzieć, jednak nie mogę zagwarantować, że to jest właśnie przyczyną problemu. Sam też mam podobny problem. Mam nowiutki sprzęt (co prawda laptop). Gra chodzi w płynnym 60 fps na max detalach (podczas walki z grupą lub z bossem spokojnie trzyma 40-45), jednak czasem zdarzają się właśnie te skoki. Biegniesz masz 60 fps nagle pac 27 przez sekundę i znów powrót do płynności.

a czy pozostaje mi choć światełko nadziei ze mi to odpali na takim sprzęcie ?

AMD 64 x2 4400+ 2.3ghz

3gb ramu

GT 440 1gb

oczywiscie ze odpali, skoro na gt610 odpalają tą grę (a ta karta to sto lat za twoja z wydajnoscia :) ) to nie masz sie co martwic, gorzej z CPU bo nie krecony i dziadek bedzie ci zamulal ostro

Sprawdźcie temperatury, bo to może być throttling procesora.

edit: 540M , i5 3th gen. 6 gb ramu i nie przegrzewa się. Raz w becie na swoim mocnym PC miałem 95 stopni podczas jakiegoś filmiku, normalnie mam 45-55 stopni na GPU i CPU.

jakie temperatury, przy tej grze to ledwo mi 43 st na rdzeniach osiąga , jeszcze żeby chociaż gra coś dusiła z tych jajek, ale wcale nie siedzi na cepku jak np BF3 czy 4, gdzie rdzenie pocą sie nieźle i wszystkie 4 niemalże na 100% zapieprzają

oczywiscie ze odpali, skoro na gt610 odpalają tą grę (a ta karta to sto lat za twoja z wydajnoscia  ) to nie masz sie co martwic, gorzej z CPU bo nie krecony i dziadek bedzie ci zamulal ostro

jak procek bd najlepszy pod socket am2+ ???

Ja od siebie dodam tyle, że gra minęła się z optymalizacja o kilometr XD. I5 4460+gtx 960 - gram sobie na full, ale te dropy fpsow są cudowne. Na instancjach spadki do 20-30. Gorzej jak trzeba było farmic insignie. Nawet na low wtedy klatek miałem 15.

Mam o połowę gorsze parametry komputera od Ciebie, a mam stałe 60-70 fps na full detalach. Przypadek?

Na jakiej rozdzielczości grasz? No i ja klatek mam przeważnie 90, ale przy większym młynie jest ich już połowa

1920x1080, tylko że ja mam stale tyle fps. Nie wiem co Ty masz za młyn, skoro z 90 spada Ci do 45

No nie wiem, jak bije się ~50 osób naraz to chyba można nazwać to młynem.

Aha... Ale wiesz, że musiałbyś mieć chyba komputer z NASA, żeby Ci nie spadały fps. Nie rozumiem, chciałbyś, żeby gra była bardzo ładna graficznie, a w dodatku przy walkach 1000000x1000000 nie spadł ani jeden fps?

Rozumiem spadek, ale nie pokaz slajdów XD Do tego sam powiedziałeś, że masz stałe 60-70 przy wszystkich efektach, tej samej rozdzielczości i słabszej specyfikacji peceta, więc mocno się zdziwiłem.

pierdzielenie , ze ma stałe :) niech nagra filmik i wrzuci na YT, z włączonym licznikiem fps np z HW monitora, ewentualnie nich to zrobi frapsem i zapisze do pliku , to się zdziwi ,jak co ułąmes sekundy mu leci o 20-30 w dól co jakiś czas

Znam takich ludzi co wydaje im się za cały czas mają płynnie, i nie zwracają na takie ścinki uwagi ( może to dla nich naturalne) ja na tym punkcie jestem wyczulony niestety

I żeby było jasne ja też mam 60-80, ale te ułamkowe ścinki mnie wnerwiają bo to widać gołym okiem, jak ktoś tego nie widzi, to patrz zdanie wyżej :)

Ja również zwracam uwagę na to jak duży spadek jest. Na większych bossach czy walk między frakcjami ilość fpsow potrafi spaść mocno poniżej 30 i to jest mocno irytujące. Szczególnie w grze takiej jak BnS płynność samej gry jest bardzo ważna. Rozumiem spadek z 60 na 40, ale gdy potrafi być to 10-15... Ciężko mówić o wybitnej optymalizacji

Ustawienia:

- 1024x600 ✓

- Full Screen ✓

- Low-End PC ✓

- Combat Optimalization ✓

~45~60 FPS (zależnie od ilości postaci na ekranie)

Wyglada jak wygląda, ale nie ma problemów z płynnością 

Sprzęt: (Asus K72Jr) i3 M350 2,3 GHz / ATI HD 5470 1GB / 4GB RAM / Win 10 [Przynajmniej dopóki y50-70 nie wróci z serwisu]

Jak zaznaczyłeś Low End-PC przy full screenie ?