Ile fps?

wczoraj zrobiłem test, usunąłem swoją drugą postać z Eben Hall i stworzyłem na nowym, nie zaludnionym na maksa Twin Wagons (czy cos takiego) i powiem wam , że różnica bardzo duża, dużo mniej spadków fps, mam wrażenie, że o wiele płynniej się gra , niż to ma miejsce np na Windrest (gdzie mam swojego maina). Przypuszczałem od początku, że po prostu Ncsoft wpuścił za dużą liczbe graczy na podstawowe serwery, stąd ta kiszka z lagami/przycinkami - zresztą sam fakt , że nowe serwery mają o 2k pomniejszoną pojemność graczy mówi sam za siebie ;)

Jak zaznaczyłeś Low End-PC przy full screenie ? 

Nie zaznaczyem. C:\Users\[Nazwa Użytkownika]\Documents\BnS\NCWEST. Otwórz ClientConfiguration przy pomocy notatnika, crtl + f wpisz "full", znajdzie Ci linijke full-screen zmien wartość z 0 na 1, przy windowed zmien 1 na 0 i zapisz. Jeśli zmienisz jakieś ustawienia graficzne w grze będziesz musiał jeszcze raz edytować plik, więc najpierw ustaw sobie wszystko łącznie z tym low-end's, wyłącz grę, zmień plik, włącz grę ponownie. Będzie działąć :)

Nie zaznaczyem. C:\Users\[Nazwa Użytkownika]\Documents\BnS\NCWEST. Otwórz ClientConfiguration przy pomocy notatnika, crtl + f wpisz "full", znajdzie Ci linijke full-screen zmien wartość z 0 na 1, przy windowed zmien 1 na 0 i zapisz. Jeśli zmienisz jakieś ustawienia graficzne w grze będziesz musiał jeszcze raz edytować plik, więc najpierw ustaw sobie wszystko łącznie z tym low-end's, wyłącz grę, zmień plik, włącz grę ponownie. Będzie działąć  

A dało by się zaznaczyć low end + polepszone tekstury , lub low end + poszerzona ilość obiektów widocznych ?

A dało by się zaznaczyć low end + polepszone tekstury , lub low end + poszerzona ilość obiektów widocznych ?

Możesz spróbować przestawić quality z 0 na 1 albo 3 jako średnie i zobacz czy u Cb coś się zmieni. Prawdopodobnie u mnie nie zadziałało bo na tym złomie to i tak cud że cokolwiek chodzi :)

Możesz spróbować przestawić quality z 0 na 1 albo 3 jako średnie i zobacz czy u Cb coś się zmieni. Prawdopodobnie u mnie nie zadziałało bo na tym złomie to i tak cud że cokolwiek chodzi 

Ok spróbuje jak to wszystko jest w tych ustawieniach. Najwyżej zrobię kopie zapasową i będzie gitara. Na moim sprzęcie GTX550 + Athlon II X4 640 mam problem z wyduszeniem 30 stabilnych FPS w trybie low end więc będe musiał poszperać.

ai le bd mial fps na takim pc
intel quad core 2.8 ghz

gt 9600 lub Gt 440 ktora lepsza ?
4 gb ramu

ai le bd mial fps na takim pc
intel quad core 2.8 ghz

gt 9600 lub Gt 440 ktora lepsza ?
4 gb ramu

spytaj się wróżki zębuszki. Nikt tutaj nie przewidzi Ci ile fpsów wyciągniesz. Ściągnij klienta, pobaw się ustawieniami graficznymi i sam zobaczysz czy da się grać czy nie.

Pytania tego typu dla mnie są co najmniej śmieszne XD

Dobra, dzięki B'n'S spalił mi się Asus, ale na szczęście w czas wróciło z naprawy Lenovo:

i5 - 2.8 GHZ (Turbo do 3.4)

8 GB RAM

GTX 860m 4GB (1155/1553 MHz)

Ustawienia na 5 ze wszystkimi wodowdupewtryskami w rozdzielczości FullHD.

Arena stałe 60 FPS, lokacje 25-50. Najśmieszniejsze jest to, że taka sama wydajność jest na ustawieniach na Low i na Max :D Nie wiem kto kuźwa optymalizację kodu robił, ale spierdzielił po całość. Wiesiekna High trzyma mi sztywno 30 klatek bez spadków płynności. Karta obciążona w taki sposób, a procek nawet TurboBoosta nie używa w tym momencie (średnie wykorzystanie procesora wg. Task Manager'a to 17%)

i.

Witam!

Chciałbym zapytać ile mniej więcej fps'ów wyciągnę i na jakiej jakości grafiki na owym sprzęcie:

Płyta główna - MSI B85M-E45

procesor - Intel Core i3 4160 3.6 GHz

karta graficzna - Nvidia Geforce GIGABYTE GTX 550 Ti 1GB

4GB ram DDR3 (goodram)

Dysk 1TB