Według mnie Spirit Breaker jest łatwy dla początkującego. Mobilny, nie ma skomplikowanej mechaniki i ma niezłe obrażenia.
Instaluje Dote 2 (szpan)
No nie wiem czy taki łatwy.Trzeba wiedzieć kiedy poświęcić HP dla dobra speed attacku.
Gadanie.Nie ma w nim nic trudnego,a nafeedowany jest nie do zabicia.
Ale jest sporo postaci jeszcze łatwiejszych do ogarnięcia niż Huskar. (Sniper, Skywrath Mage itd.)
Czy Skywrath Mage to bym sie kłócił , ale jeśli mamy stunera to Ancient Seal + Mystic Flare i pach po przeciwniku wystarczy dobre zgranie. A Huskar to w sumie żadna filozofia. Skill na hp regen, ognista dzida i można samemu ciachać cały enemy team
Tak swoją drogą Necrophos zalicza się do tych łatwiejszych postaci?I co na niego budować?
Jak się czyta co piszecie to w skrócie dla Was każdy hero jest łatwy ^_-'.
"Carry są łatwi - farmisz i wygrywasz"
"Support i nukerzy są łatwi - tylko rzucasz skille"
@UP: Animacja ataku jest wolna,bazowy armor jest niski . Build zależy od pozycji a Necro jest viable jako support, mid, offlane vs offlane i na linii nuker+support. Nie radzę trilinować pod necro, są lepsi nukerzy pod tri. http://dotabuff.com/matches/693475841 (pub, 2-1-2 setup [slardar,Phoenix-Sniper-Kunka,Necro) - Supportowałem. Chciałem zrobić rapiera dla snipera ale że mecz się kończył to pod wrogą fontanną dokończyłem radi.
@UPUP : Jeśli Huskar nie ma BKB(3975g) to skok na blademaila(2200g) prawie go zabije (na YT są fimilki gdzie huskar sam się zabija ultem ). Do tego dochodzi Halberd i już jest niegroźny. Po zmianie(nerfie) Berserker's Blood stał się dużo słabszy. Zniesienie Orb Effectu z Burning Spears niby go poprawiło ale to jednak nie to samo co wcześniej.
Stomp in a nutshell : http://dotabuff.com/matches/692585584
@UP Co racja to racja,jednakże mi chodzi o mechanikę Huskara,nie o same itemy.
@UP: Wspomniałeś o nafeedowanym huskarze więc z itemami stąd riposta w postaci itemów. Co do mechaniki - w rękach nowych graczy Huskar w early/mid game zazwyczaj kończy swoje "skoki" jednym kilem i własną śmiercią. Mechanika Huskara nie jest trudna ale łatwo rozróżnić kogoś kto go ogarnia.
Ale jak już wspominamy o Huskarze to znalazłem takiego screena u siebie na cloudzie :
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/3316076159126354911/93085CFC5B125ACEA5513A577D08A7E048F09ED8/
Czy Skywrath Mage to bym sie kłócił , ale jeśli mamy stunera to Ancient Seal + Mystic Flare i pach po przeciwniku wystarczy dobre zgranie. A Huskar to w sumie żadna filozofia. Skill na hp regen, ognista dzida i można samemu ciachać cały enemy team
Polećcie jeszcze jakieś dobre połączenia na bota/topa bo grywamy sobie razem z bratem ostatnio.
crystal maiden + ursa
shadow shaman + ursa
crystal maiden + juggernaut
shadow shaman + juggernaut
sven + lina
lina + sand king
najprostsze i najbardziej popularne comba.
Na przykład Drow + Riki.
Drow rzuca slowa, Riki doskakuje, przeciwnik ucieka i dostaje obrażenia z backstaba.
Ogólnie fajne duety są np z Liną. Bierzesz kogoś ze stunem, a kolega bierze Line i idziecie razem. Rzucasz pierwszy stuna, a Lina jak czuje ze twój stun się kończy to rzuca swojego i wtedy przeciwnik stoi i patrzy jak go ubijacie.
Na przykład Drow + Riki.Drow rzuca slowa, Riki doskakuje, przeciwnik ucieka i dostaje obrażenia z backstaba.Ogólnie fajne duety są np z Liną. Bierzesz kogoś ze stunem, a kolega bierze Line i idziecie razem. Rzucasz pierwszy stuna, a Lina jak czuje ze twój stun się kończy to rzuca swojego i wtedy przeciwnik stoi i patrzy jak go ubijacie.
Jak już bierzemy cc'ki i chcemy zniszczyć przeciwnikom humor to można brać Tiny'iego + Centaur Warrunner. Q - Tiny'iego potem rzut centaurem, centar swojego stuna i kolejno dokańcza swoim Double Edge... i po zabawie.
Lub.
KoTL'et + axe. Wystarczy kotletem spamić Q i axem Battle Hunger 'em. Proste jak budowa cepa.
Stosować tylko w wypadku poprzedniego przegranego meczu gdy ktoś nafeedował Drow'ke ;d
Na przykład Drow + Riki.Drow rzuca slowa, Riki doskakuje, przeciwnik ucieka i dostaje obrażenia z backstaba.Ogólnie fajne duety są np z Liną. Bierzesz kogoś ze stunem, a kolega bierze Line i idziecie razem. Rzucasz pierwszy stuna, a Lina jak czuje ze twój stun się kończy to rzuca swojego i wtedy przeciwnik stoi i patrzy jak go ubijacie.
Nie radzę takiego combo (Riki+Drow).
Po pierwsze - dwóch hard carry na linii.
Po drugie - brak escape'u = podatność na ganki.
Po trzecie - brak dobrego CC.
Po czwarte - podatność na nuke.
@UP : Dopeshitcombo (CW+Tiny) ? Fajna sprawa, przyjemnie się stompuje.
Do KoTL'A dużo lepszy jest Phantom Lancer od axe'a. Battle Hunger jest łatwy do deny'owania. No i potencjał w late PL'a a potencjał Axe'a...
Ode mnie kombinacje na dwuosobowy line :
Venomancer + Wifestealer (Naix)
Ogre Magi + KoTL - Nuker + Support
Zeus + KoTL - Nuke + Support
Witam
Jako wieloletni gracz lola z którym na szczęście skończyłem chciałbym spróbować swoich sił w docie 2. Nie będę tworzył nowego tematu, bo po co. Moje doświadczenia z dotą były słabe, gdy jeszcze grałem w lola i zagrałem swoją pierwszą rundkę w docie pomyślałem sobie "co to ma kurde być" graficznie bardzo mi się spodobało gorzej z ogarnięciem rozrywki i od razu wrzucony na głęboką wodę szybko z doty zrezygnowałem. Mam kilka pytań :
1. Czy w docie również istnieje podział : bot adc+sup , mid mag ,top offtank
2. Jest podział na typowych suportów,tanków,apc,adc ?
3. Czy w docie 2 są postacie, które są hmmm zaniedbane jak np. w lolu były to swego czasu poppy,sivir itp ?
Jeżeli coś sobie przypomnę to na pewno zapytam
Witam Jako wieloletni gracz lola z którym na szczęście skończyłem chciałbym spróbować swoich sił w docie 2. Nie będę tworzył nowego tematu, bo po co. Moje doświadczenia z dotą były słabe, gdy jeszcze grałem w lola i zagrałem swoją pierwszą rundkę w docie pomyślałem sobie "co to ma kurde być" graficznie bardzo mi się spodobało gorzej z ogarnięciem rozrywki i od razu wrzucony na głęboką wodę szybko z doty zrezygnowałem. Mam kilka pytań : 1. Czy w docie również istnieje podział : bot adc+sup , mid mag ,top offtank 2. Jest podział na typowych suportów,tanków,apc,adc ? 3. Czy w docie 2 są postacie, które są hmmm zaniedbane jak np. w lolu były to swego czasu poppy,sivir itp ? Jeżeli coś sobie przypomnę to na pewno zapytam
1.Jest inna meta niż w lolu, ale jest bardzo podobnie.
2.Tak, ale wiadomo że nie zawsze trzeba grać tak samo.
3.Niektórzy bohaterowie nie mają jeszcze skinów, ale jeżeli chodzi o balans postaci to jest o wiele lepszy niż w lolu.
W docie grywa się w jungli ? Bo z tego co widziałem to wydaje mi się, że w porównaniu do lola jungle w docie jest znacznie większa, dota to gra w której można zmieniać wygląd bohatera ( nie chodzi o skiny) ale np. inny wygląd miecza itp ?
Tak, ludzie grają w jungli. Może nie jest to takie obowiązkowe.. ale grają. Ludzie częściej wybierają trilane 1-1-3. Jungler zazwyczaj do późna siedzi w jungli a potem zwycięsko carruje swój team. ;]
Można zmieniać wygląd bohatera.. itemem który dropi podczas gier bądź po prostu kupić na rynku.. Skiny nie są drogie. Sam nie wydając grosika zdobyłem 3 sety.
Siema, jako 2 letni gracz Lol'a chciałbym przetestować Dote 2.
Chciałbym na początku wskazówki. Kim polecacie zagrać na początku? Jak Budować build? Jak Last Hitować itp!
Siedzę na fonie, sorry że temat nie jest bardziej rozbudowany.