International 2013 - Wrażenia :)

No Alliance bardzo ładnie pocisnęło. Mają szansę ;)

A aktualna gra jak dla mnie jest zbyt pasywna :x

Świetnie wyszli na swoje w 2 rundzie. Całkiem ciekawie kontrolowali też mapę. Podoba mi sie ich podejście do gry jak i tego turnieju.

1-sza gra piękna ten bliding light który wyrzucił alchema na high grouda przy roshu poezja. Epicki base race jakby nie ten glif lgd miało by szanse. Przegrali troche picki bo nie mieli żadnego dobrego counter pushera a [A] mieli 2 najlepszych splitpusherów w grze. W 2 gierce Lgd picknęło prawie to samo i tamci byli przygotowani. No i przegrali z Liquid troche niespodzianka po Alienware Cup liczyłem że pokażą coś więcej.

Jak ktoś nie oglądał to polecam Ig vs Dk game 2 ponad 90 min gra i prawie 1k lasthistów na druidzie :D

Czytam wasze wypowiedzi i wnioskuje, że graczy Doty są doroślejsi :D

No Alliance bardzo ładnie pocisnęło. Mają szansę A aktualna gra jak dla mnie jest zbyt pasywna :x

pocisnęło? nie za wielkie słowo? może później tak, ale pierwsza potyczka (63 minuty bodajże) epicka, no i gdyby nie lancer ze swoimi kopiami, który na raty bił baraki, to byłoby różnie, a przecież i tak skonczylo sie, że oba timy prawie jednoczesnie zaczely bic ancienta

Co i tak nie zmienia faktu że chińska dota jest... bez przesady, 100 minut? xd

Mój komentarz z wczorajszego streamu: "Teraz będą dwie drużyny azjatyckie. Mecz będzie trwał trzy godziny" (oczywiście bez obrazy dla azjatyckich graczy, po prostu nie od dzisiaj wiadomo, że oni bardzo pasywnie grają). Alliance - moja ulubiona drużyna, która póki co w turnieju radzi sobie wyśmienicie i nie przegrała jeszcze żadnego meczu. No i AdmiralBulldog - nigdy nie widziałam by ktoś tak uroczo dłubał sobie w zębach jak on (byłó uchwycone na kamerze przed pierwszym meczem :D).

Za to iG nie dało rady. Teraz już wiadomo, że nie obronią tytułu... Co się z nimi stało? Już od jakiegoś czasu ich forma spadała.

Azja ma to do siebie, że jest jeden carry i to on przez całą grę musi farmić. Reszta drużyny tylko mu pomaga, nic ponad to. Żadnej dynamiki i spontanicznych akcji. Ich gry zawsze trwają długo, bo oni czekają aż ich carry będzie już najedzony. Reszta świata... Oni grają agresywnie, wykorzystują swoje picki, żeby napsuć przeciwnikowi krwi w każdym momencie. Ich gra jest bardziej ryzykowna, jednak opłacalna.

Ja raczej nie oglądam pojedynków ludzi z Azji, są po prostu nudne. Q:

Dzisiaj Alliance vs DK. Na kogo stawiacie? :)

oczywiscie Ally, mam dość chinoli

Ktoś może podać linka do drużyn jakie biorą udział w turnieju? Niezbyt ogarniam turnieje i drużyny w Docie2.

http://www.dota2.com...tional/players/

Hehe epicki Blinding Light przy roshu na moje LGD powinni wygrac koncowke i to mieli szanse na pare sposobów ale inaczej jak się ogląda inaczej jak się gra :) Niepotrzebnie zaczeli gonić tych herosów po bazie gdzie kotl był zerowym zagrożeniem a 2 był złapany przez Baine wystarczył rush na Throne i by szybciej go zjedli niż Alliance ( Alliance 2 towery i Ancient , a LGD zjadło 3 Towery 2 Baracki 2 herosów i Throne 40% ) albo zostawić Alchema na buffie Mag i wszyscy tp kamikaze by tylko przerwać pusha :) . Reszta gier to dominacja Alliance co do IG słabo grają jak na mistrzów .

To ja sobie pokibicuję Dk, i nie robię tego nazłość guru joke xd.

@Alpha Ig może jeszcze obronić tytuł przecież nie odpadli tylko spadli do loser bracketu i będą grać vs Liquid.

Może dziś DK da rade a jak nie to tylko Navi może z nimi wygrać. Burning najlepszy carry na świecie, jak zbanują druida (a na pewno to zrobią) to 50% win.

4 rare na dk :P

UP:

Z czego pozostali jedynie Na'Vi, TongFu, Alliance i DK :).

Jak zbanują Druida to 50% win? Ty chyba AdmiralaBulldoga na Furionie nie widziałeś :).

EDIT:

Napisałam, że iG nie ma szans na obronienie tytułu, ponieważ patrząc na ich sposób gry nie sądzę, by był wielki come back.

@RiP vs Alliance to Respect ban musi być LD :P Obawiam się że Chińskie Teamy nie poradzą sobie vs Alliance mają zbyt farmerski styl gry na 1 hard carry ale moge się mylić i dziś zobaczymy jak DK zwycięża .

@Alpha cały turniej praktycznie na nim siedzi , a by grał jakoś rewelacyjnie ? Już bardziej podoba mi się Furion w wykonaniu Orange NeoEs-Ohy' Taka prawda że S4 i Akke jest w świetnej formie i pchają całoś mocno do przodu .

Widziałem widziałem ale bulldog druid = autowin a furion jest mniej użyteczny w teamfighcie chociaż ktoś taki jak bulldog wykorzystuje go w 100%.

Respect bany to na pewno druid ale też chen, akke chen piękna dota wymiata na chenie prawie tak jak puppey. Burning wczoraj pobił rekord świata w farmie także o carry się nie martw :)

Wydaje mi się, że tyle się wzajemnie naoglądali swoich meczy, że spokojnie znajdą złoty środek, tak jak było wczoraj podczas meczu Alliance, kiedy obie drużyny stosowały defensywę i ofensywę zarazem - niby biegało się po mapie i czasami łapało jakieś zabłąkane supporty, ale hard carry chroniło się jak rzecz świętą.

Poza tym na DK ciążyć będzie również świadomość, że Alliance nie przegrało jeszcze żadnego meczu = będzie większa presja psychiczna. To może zadziałać na ich niekorzyść i sprawić, że popełnią jakiś głupi błąd (a znając umiejętność Alliance w wykorzystywaniu okazji do ataku, to będzie miazga).

Brakuje mi trochę doty koreańskiej dziwnych picków , taktyk i szybkich zwrotów akcji . Chińska dota jest strasznie farmerska przez co jest mało interesująca . No nic może na TI4 zobaczymy jakieś Korean Teamy

Wydaje mi się, że zobaczymy, bo Dota 2 będzie niedługo wydana w Korei (o ile już nie jest, jakoś teraz miała być).

Ja bym chętnie zobaczyła jakiś team, który pickowałby Meepo, Rikiego (tak, wbrew pozorom na very high mmr można go spotkać), Invokera...