Izometryczne MMORPG wymarły?

Co sądzicie o izometrycznych MMORPG? Lata temu grałem w Tibię i stwierdzam, że nie jestem w stanie znaleźć dziś gry MMORPG, która przykuła by moją uwagę.

Wiadomo, jest Diablo 3, jest Path of Exile, ale to nie są typowe MMO. Trochę szkoda, bo zauważyłem, że takie produkcje jak Guild Wars czy Aion nie są w stanie mnie przyciągnąć. Może to po prostu kwestia przyzwyczjenia - nie wiem, ale tak czy siak brakuje mi izometrycznych MMO.

Co o tym sądzicie. Czy może ja po prostu źle szukam?

Mnóstwo przeglądarkowych MMO własnie taką grafe stosuje -> Runescape.

a z takich lepszych to Tree of Savior.

Byłeś młody i Cie jarały inne rzeczy, troche podrosłeś i nie będzie tak jak dawniej, to normalne :). Sam czasem patrze na gry z mojej rpzeszłości i zastanawiam się jakim cudem one dawały mi wtedy tyle radosci :D

Spróbuj war of immortals, jeśli jeszcze żyje to być może przypadnie ci do gustu/

Hej Tomek,

mysle ze bedziesz na nowo w stanie odnalezc sie w Tibii.

Tibia ostatnio zmienila sie na lepsze wiecej zmian, wiecej potworkow itp. Pozwala Ci na odnalezienie swojego miejsca zarowno na PACC jak i FACC.

Niestety ta gra wymaga cierpliwosci. Jakbys szukal profesjonalnych rad w grze, napisz do mnie na forum, a dam Ci znac ktory swiat wybrac ;)

Tylko i wyłącznie The Pride of Taern!

Polska epicka produkcja ;)

Nie widzę innego równie wartościowego tytułu tego typu na runku.

Mnóstwo przeglądarkowych MMO własnie taką grafe stosuje -> Runescape.Byłeś młody i Cie jarały inne rzeczy, troche podrosłeś i nie będzie tak jak dawniej, to normalne . Sam czasem patrze na gry z mojej rpzeszłości i zastanawiam się jakim cudem one dawały mi wtedy tyle radosci

Przeglądarkowych gier nie trawię. No masz rację z tą młodością. Dlatego właśnie tak zatęskniłem za izometrycznymi MMO :).

Hej Tomek,mysle ze bedziesz na nowo w stanie odnalezc sie w Tibii.Tibia ostatnio zmienila sie na lepsze wiecej zmian, wiecej potworkow itp. Pozwala Ci na odnalezienie swojego miejsca zarowno na PACC jak i FACC.Niestety ta gra wymaga cierpliwosci. Jakbys szukal profesjonalnych rad w grze, napisz do mnie na forum, a dam Ci znac ktory swiat wybrac

Nie no nie ma szans do Tibii na pewno nie wrócę :).

Tylko i wyłącznie The Pride of Taern!

Raczej nie, tak jak pisałem, nie trawię przeglądarkowych gier...

A co sądzicie o Royal Quest?

To spróbuj Tree of Savior. Ta gierka jest 'następcą' Ragnaroka.

Skupia własnie starszych graczy którzy pamiętają grind grind i jeszcze raz grind. A to wszystko ubrane w bardzo ładną grafikę, (prawdopodobnie) brak P2w, wiele klas/map i możliwości build'owania postaci. Jest tutaj podforum na mmorpg.org.pl więc możę się zapoznaj, zapraszam :)

Chyba że chcesz wrócić do MU Online na jakimś prywacie :)

ta gra o dziwo nadal się trzyma (co rpawda głownie wśród Latyno-amerykanów i Wietnamczyków) ale europejskie serwery też są. (a na nich pełno tych w/w :D)

Wg. mnie o wiele lepsza niż Tibia - tylko że Tibia była/jest wspierana przez ciągłą rzeszę dzieci z podstawówki/gimnazjum - także jak starsi gracze podrosną to są zamieniani przez młodych i tak w kółko.
Natomiast w MU grać na globalu jest coraz gorsze poprzez zabiegi Webzenu - ale jest mnóstwo prywatów na których jak masz ekipe - a server trzyma kilka miesiecy - mozesz mieć calkiem niezłą zabawę.

Ja do MU mam ogromny sentyment :)

Royal Quest jest dobrą produkcja jednak tylko i wyłącznie na serwerach RU, polski tam niby jakos sie trzyma ale tylko i wyłącznie na RU zaznasz normalnej gry i łatwego zarobku by sie dorobić i zrobić w miare EQ na początek, co niestety dla wiekszosci ludzi moze byc slabe bo to jednak rosyjski mi tam jakoś nie zaspecialnie przeszkadza.

Co do innej gry polecam ci drakensanga jeżeli szukasz HnS pełną gębą to to jest ta gra, obojętnie ile grasz zawsze jest możliwość by twoja postać była jeszcze lepsza, oraz jest co robić a ostatnio BP mocno skupia sie na tej produkcji co widać w aktualizacjach.

I nie sluchaj sie ludzi co będą mówić że obie te gry sa P2W bo jezeli tak mowia to nie pograli nawet 10 godzin i są zwykłymi leniami.

To spróbuj Tree of Savior. Ta gierka jest 'następcą' Ragnaroka.Skupia własnie starszych graczy którzy pamiętają grind grind i jeszcze raz grind. A to wszystko ubrane w bardzo ładną grafikę, (prawdopodobnie) brak P2w, wiele klas/map i możliwości build'owania postaci. Jest tutaj podforum na mmorpg.org.pl więc możę się zapoznaj, zapraszam

Ok spróbuję :) . Ta gra jest już chyba bardzo blisko tego czego szukam. Wciąż mi jednak brakuje mroczniejszego klimatu i grafiki. No i nie jestem fanem anime :P .

Metin 1 byl zarabisty, moze fonline obczaj ja mysle zeby sobie postukac od czasu do czasu ^^

@tzawart Polecam Linkrealms. Teraz w sobotę startuje Winter Beta, a w marcu gra wchodzi na Steam.

Właśnie mmorpgi izometryczne znowu zaczynają mieć znaczenie na rynku.

Ostatnio wyszły ELOA i Devilian.

Na steamie można kupić Grim Dawn

Czekamy przecież na Lineage Ethernal, Umbra i mam nadzieje, że zdecydują się na Lost Ark

Podobno Demon Seals też ma wyjść w wersji anglojęzycznej.

Obstawiam, że są też takie, których nie znam, a też szykują swoją premierę.

Sam aktualnie gram w Deviliana i jak lubisz gry "diablopodobne" to polecam. P2W nie istnieje, a ograniczenia są, ale za jednorazowe 20zł można je znieść. A i bez tego da się miło spędzić czas.

ja sie podepne do kolegi i rowniez polece drakensanga,ponoc jest p2w,lecz ja gralem nie wydajac ani zlotowki i calkiem przystepnie sobie radzilem,mnostwo frajdy i jest co robic:)

ja sie podepne do kolegi i rowniez polece drakensanga,ponoc jest p2w,lecz ja gralem nie wydajac ani zlotowki i calkiem przystepnie sobie radzilem,mnostwo frajdy i jest co robic:)

Moim zdaniem gra zeszla na psy wieje nuda gralem na pocztaku i byla fajna potem ja pogorszyli

Czekamy przecież na Lineage Ethernal, Umbra

I to są właśnie chyba gry które idealnie wpasują się w moje wymagania :).

Ostatnio wyszły ELOA i Devilian.

Devilian wygląda spoko - zaczynam zabawę od niego, a póxniej ewentualnie zobaczę tego drakensanga skoro tyle osób poleca.

Na steamie można kupić Grim Dawn

Też fajnie wygląda tylko dlaczego 25 euro za wczesny dostęp? I to od 2013 roku? Czy to w ogóle kiedyś wyjdzie?

@tzawart Polecam Linkrealms. Teraz w sobotę startuje Winter Beta, a w marcu gra wchodzi na Steam.

A czy w sobotę to będzie otwarta beta czy trzeba mieć jakieś klucze? Bo gra też mi się podoba na trailerach i chętnie bym pograł.

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Czy ten Devilian to rzeczywiście rasowy MMO ? Czy raczej coś w stylu Diablo 3 / Path of Exile? No i poza tym Devilian jest chyba jednak P2W...Słaabo...

Co do Linkrealms i Winter Bety

Jesli grales we wczesniejszych testach, albo masz konto stworzone przed lipcem 2014 r, to powinienes wejsc normalnie

Nie no nie miałem pojęcia w ogóle o tej grze. Jest zatem jakaś opcja żeby zdobyć key?

Po pierwsze zarejestruj sobie konto. Może jeszcze pójdzie jedna fala kluczy przed sobotą. Po drugie na forum jest temat, w którym jest opisane co można jeszcze zrobić aby otrzymać klucz, jeśli nie dostało się go na maila podczas fali.