Jak sprzedać ręcznie szyte pluszaki?

Witam!

Mam pytanie dokładnie takie samo jak w temacie.

Moja przyjaciółka szyje bardzo ładne maskotki (samodzielnie) na zamówienie i nie bardzo ma pomysł jak szukać klientów. Chciałem jej w tym pomóc bo jej prace są na prawdę genialne a uszyć potrafi na prawdę praktycznie wszystko - niestety sam nie bardzo mam na to pomysł. Może wy na coś wpadniecie?

A może ktoś z was chciałby aby mu coś uszyć na zamówienie? Myślę że nie było by problemu z uszyciem jakiejś postaci z gry jak np. League of Legends albo DotA :)

Dla próbki jeszcze wklejam zdjęcie Yody którego właśnie od niej dostałem na 18 urodziny ;)

http://i.imgur.com/gmbMQ.jpg

Jakbyście mieli jakieś pomysły jak takie maskotki można sprzedać to dajcie znać :)

Allegro? Własna strona internetowa? Może jakiś kanał na youtubie? Trzeba ją wypromować! Świetna ta maskotka :P Naprawdę da radę uszyć cokolwiek, co przyjdzie mi do głowy? Chętnie bym dziewczynie na jakąś okazję coś podobnego wręczył ^^

Najlepiej jakby miala swoja stronke w necie :P

PS.Fajna ta maskotka :D Jak ze sklepu wyglada hehe

Na prawdę ona ma genialny talent a marnuje się bo brakuje jej klientów.

Btw. Na allegro spróbuję oczywiście, na YT musiałby mieć kto ją wypromować a ja nie dam rady, a strona internetowa ... może i dałbym rade postawić ale musiałbym to jakoś rozreklamować aby miało sens ;)

Rozsyłaj w necie, alledrogo, ibeje, twarzoksiażki, strony, fora, gdzie się da. A po jakich cenach może to zrobić? Jeśli nie byłoby zbyt drogo, to na jakąś okazję się przyda. A Yoda bardzo fajny :).

Właśnie się zapytałem i mówi że za maskotkę bierze w okolicach 60zł ponieważ materiały nie są tanie + pewnie do tego jeszcze wysyłka dojdzie.

Btw. Oczywiście wszystko zależy od rozmiarów a ta cena to tak mniej więcej do tego Yody który ma.... tak na oko z 80cm

Hmm, a szyje może coś bardziej klasycznego, coś w stylu jakichś misiów itd.? :)

Yoda świetny, ma talent. Jakby wystawiła coś na allegro to może i bym kupił, jakbym kasę miał :P

Tak. Przede wszystkim szyje misie zwykłe - klasyczne. Yoda i Veigar którego właśnie robi są odstępstwem od tej reguły ale z tego co się orientuje może uszyć wszystko.

W przeciągu kilku następnych dni (może nawet jutro) zrobi galerię na deviancie to wstawię tu jej prace ;)

A zapytała byś się czy spróbowała uszyć małego Ichigo^^?Oczywiście tylko się spytaj bo może bym takiego kupił ale muszę się jeszcze zastanowić

Obowiązkowo pokaż Veigara jak już będzie skończony :)

#up jasne

#2 up nawet nie muszę pytać bo wiem że by uszyła :P

Tylko wiesz... jak byś już miał zamawiać coś to konkrety - rozmiar, jak ma wyglądać (z mieczem / bankai / pusty itd.)

Hmm, co szkodzi spróbować wypromować? Youtube, facebook, allegro etc. Robicie jakiś filmik reklamujący, wysyłacie znajomym z prośbą żeby przesłali to innym. Podobnie z FB. Reklamujesz na różnych forach ile wlezie (oczywiście w hydeparkach). Jakaś strona internetowa na pewno też by pomogła. Promocja nie zrobi się sama :)

Nigdy takiego czegoś nie próbowałem ale może poskutkuje.

Spróbój pójść zapytać się do księgarni/kwiaciarni czy mógłbyś u nich w sklepie wywieśić jakąś kartkę np. z napisem "Pluszaki na zamówienie i nr. telefonu" ew. wystawić u nich na sprzedarz.

Nie mam pojęcia czy poskutkuje ale można spróbwać ponieważ są jeszcze dobroczynne osoby na tym świecie.

Pozdrawiam.

W sumie to mógłbym pomóc w promowaniu od strony graficznej, np. jakąś reklamę mógłby sklecić, którą można by było zamieszczać na forach.

edit: chodzi mi o takie coś: http://cs-mystic.xaa.pl/viewtopic.php?p=507#507

Tyle, że z pluszakami :)

ja mogę zrobić soundtrack do filmiku :)

Wiem wiem tylko chciałem się zapytać ale musze jeszcze to przemyśleć ale raczej bym kupił może za jakieś 2 dni powiem czy będe kupywał czy nie ok?

To jakbyś chciał czy coś to dam Ci do niej kontakt i się dogadacie jakoś ;)

Jeżeli jesteś zainteresowany, to zrobiłem amatorski projekt plakatu reklamowego w formacie A4:

http://i46.tinypic.com/10prgxc.png

Wszelkie napisy można zmienić.

"Zdjęcie" oznacza, że w tym miejscu powinno być zdjęcie twojej koleżanki (o ile wyrazi na to zgodę),w "Zdjęcia pluszaków" wstawione będą 3 zdjęcia przykładowych prac (w tym chciałbym zamieścić również Yodę), a dane kontaktowe zostaną zmienione wg jej woli, wtedy wpiszę np. prawdiłowe gg, email bądź nr telefonu.

Jeżeli by ci się spodobało, to odpisz na pw, i wyślij ewentualne zdjęcia :)

Ok

Blast zrób jakieś cienie na napis, albo inny kolor, bo nie do końca jest czytelne ;)