Nikt nie wychwala is w Reve, jest on po prostu zwyczajny, dokładnie taki jakiego się spodziewałem w grze f2p. Jest p2progress i spoko. Zarabiam i nie widzę w tym problemu czy wydam 100 zł na dwa miesiące abonamentu w innej grze czy 100 zł w item shopie tutaj.
Jak z tym Revelation
Osoby które wychwalą itemshop w Revalation chyba nie mają zielonego pojęcia jak My.com potraktował Skyforge,więc jaki sens jest się wypowiadać jak gdy nie posiada się żadnej wiedzy na temat wydawcy w europie.Oczywiście nie życzę pay2wina w Revalation ale nie robiłbym sobie złudnych na nadziei na świetny itemshop ;))))
Grałe w Skyforge wiem jak tam wygladal IS, gralem w RO na CN i wiem jak tam wygladal IS. nikt nie oczekiwał costume shopu i tylko vanity itemów. P2(catch up) dla ludzi co nie moga grac 24/7 jest rozsadnym podejsciem do IS. Nie pasuje polecam P2P albo MOBA'y tam IS nie ma wplywu zadnego.
Akurat te dwa filmiki są mocno nierzetelne, Youber był gościem który rozpętał dramę na US, dostał kicka od swojej gildii, wilczy bilet od community i od tego momentu robi wszystko żeby siać hejt na tą grę. Jest P2Progress i to ostre, fakt przez pierwsze dwa-trzy miesiące. Po 3 miesiącach gear się zrówna bo nie da się kupić nic dającego przewagę na graczami f2p. BDO miało itemy dające rzeczywistą przewagę na graczami którzy nie korzystali z IS.
zartujesz sobie, a kogo koles interesuje..... W tym filmiku mass info o tym co jest w Cs czyli bez ograniczen upgrady premki itd, muss kupna packs Na kazda posts z osobna(lol), takiej akcji zeby premium bylo Na kazda postqc z osobna to jeszcze nigdzie nie widzialem.
Jest currency exchange. Możecie wyfarmić golda w grze i kupić z cash shopu. W f2p MMORPG cash shop zawsze dawał jakąś przewagę ludziom wydającym $$. Tutaj przynajmniej nie ma przedmiotów, które są 'cash shop only'. Wszystko idzie zdobyć w grze.
no I co z tego jak gosciu wbije moze kupic 100x (bez ograniczen packow) I miec gear Na max oe ot tak...
10x sie bys urodzil to I tak bys tyle golda nie zebral, zeby kupic wystarczajaco cash waluty na takie rzeczy...
Drugs sprawa, piszecie ze sie gear zrowna za 3mc haha
no super tylko wejda nowe tiery I znowu bedzie cie w tyle itd.
poza tym to fl z wbijaniem gearu Na max bez £££,moze hardkorowcy sprobuja
jakie nowe tiery? Widać że nie masz pojecia o czym piszesz. Enchanty można bez problemu przenieść na inny item. Tak samo kamyki itd.
Znajdz mi f2p mmorpg bez boostow i p2progress w item shopie. Wracaj do wowa i nie zaśmiecaj tego tematu jak nie masz nawet pojęcia o grze. Co z tego że obejrzałeś filmik o cash shopie w RO, jak nawet nie masz pojęcia do czego one służą albo gdzie je zdobyć GRAJĄC.
Dobrze widzę, że hs będzie o 13?
Dobrze widzę, że hs będzie o 13?
Tak CET więc 'polskiego' czasu
Dobra, dobra zyjcie sobie w swoim wymyslonym swiecie i tak wszyscy co sie przyjrza zobacza jak ten wasz "p2progress" wyglada, aka konta premium na kazda postac z osobna itd.:D
Daje do 6 kwietnia a bedzie szambo z ocen
Dobra, dobra zyjcie sobie w swoim wymyslonym swiecie i tak wszyscy co sie przyjrza zobacza jak ten wasz "p2progress" wyglada, aka konta premium na kazda postac z osobna itd.:D Daje do 6 kwietnia a bedzie szambo z ocen
Ten 'wymyślony świat" jest bardziej prawdziwy niż te filmiki które wrzuciłeś jako 'argumenty'. Jak już wielokrotnie było mówione Aurumy (tzw. waluta premium) będzie można spokojnie kupować za kasę zdobywaną w grze. Swoją drogą ciekawi mnie czy jeśli się okaże, że RO nadal będzie otrzymywało wysokie oceny i nie wprowadzi modelu p2w (wbrew Waszym twierdzeniom, to nie jest p2w. Chcecie zobaczyć prawdziwe p2w? Idźcie zagrać w Legend Online albo Leauge of Angels) to czy wtedy doczekamy się waszego zmiany zdania czy po prostu sobie pójdziecie jakby nigdy nic. Mógłbyś mi na to odpowiedzieć? (:
"Psy szczekają a karawana jedzie dalej"
Nie zebm sie czepail ale w takim Runes of Magic , Allodsie tez bylo mozna wymieniac golda na walute shopowa ... Jezlei mi powiesz ze te gry nie byly takze p2w no to wybacz... Jest roznica miedzy graczme ktory wladuje 10000$ w IS i ma uber equ w 1 dzien a graczem ktory msui ostro farmic na to jak sami potwierdzacie ( Jest P2Progress i to ostre, fakt przez pierwsze dwa-trzy miesiące. ) 3-4 meisiace ... Zanim dogonicie tamtych ( o ile doogoniecie wogole ) pobawicie sie na rownym poziomie z miesiac ( oby ) a pozniej wyjdzie nowy gear i zabawa 3-4 miesiace kolejnego oklepu i tak w kolko.. Wiec gadanie "bo mozan wymieniac golda na itewmy s IS" jakos nie sprawdzilo sie w najbardziej zanych p2w grach ktore wyminielm a byl ten sam system.. Jezlei dla kogos dostawanie po moerdzie przez 3-4 meisiace ( o ile woogle sie zrownacie w tym czasie j ) tylko dlatego ze ktos wydal wiecej kasy na gre jest normalne no to ja nie wiem jaka wy macie definicje p2w.... Rozumie jkaby ta roznica wynosil max mieiac ale pare miesiecy farmic zeby leddwo co zrownac sie gosciem ktory po 1 dniu ma wszytsko ...
Jest roznica miedzy graczme ktory wladuje 10000$ w IS i ma uber equ w 1 dzien a graczem ktory msui farmic na to jak sami potwierdzacie 3-4 meisiace. Jezlei dla kogos dostawanie po moerdzie przez 3-4 meisiace ( o ile woogle sie zrownacie w tym czasie j ) tylko dlatego ze ktos wydal wiecej kasy na gre jest normalne no to ja nie wiem jaka wy macie definicje p2w
Jeżeli dla kogoś wydanie 10000$ żeby bić kogoś po mordzie przez 3-4 miesiące jest normalne to niech wydaje
Po pierwsze liczba przykladowa .. Po drugie rozumie ze wedlug Ciebie ludzie ktorzy wydaja pieniadze na ferrari , porsche , jachty itd tez sa nie normalni ? Po za tym nie tego problem tyczy kto ile ma w portwelu i na co wydaje .. Tylko ze wogole gra pozwala na taki cos ... Ja rozumie ze mozna zrobic p2progress . W takim BDO IS tez jest p2progres ale tam wiesz ze jak przysiadziesz to bedziesz w stanie w 2-3 tyogodnei osioagnac to co gracz placacy grube hajsy . Ale bez przesady ze $$ wyprzedzamy o pare miesiecy ( co "obroncy " potiwerdzaja ) farmerow golda a zwklych graczy to juz chyab z pol roku + .
Niestety taka prawda że nie ma już gier "nowych" gdzie nie ma jakiegoś P2W z czegoś gra musi się utrzymać nikt wam charytatywnie nie będzie utrzymywał serwerów.
Takie czasy że zostały tylko gry moba shootery gdzie tam liczy się skill a nie grubość portfela
Ale przecież można pograć dla samego PVE jak ktoś lubi
Po drugie rozumie ze wedlug Ciebie ludzie ktorzy wydaja pieniadze na ferrari , porsche , jachty itd tez sa nie normalni ?
Oczywiście, że są normalni tylko, że ja moim golfem IV też dojadę do wyznaczonego celu
Grałem w Archeage, IS w RO mnie nie przeraża
P2W P2cokolwiek temat rzeka. Jeśli w grze nie ma item shopu to istnieje "czarny rynek". Żaden tytuł nie jest od tego wolny, każdy co będzie tylko chciał zdobyć przewagę za pieniądze zdobędzie ją korzystając z tych nielegalnych źródeł. I tak wygląda życie
Także L2 starsze kroniki, czy wow czy cokolwiek można było kupić konto/złoto. Było to nielegalne, ale dawało taki sam efekt jak IS. Z tym że IS jest dostępny dla wszystkich i nie ma ryzka, że ktoś zostanie oszukany, a najważniejsze IS: wspiera twórców gry, a nie boty.
Fanem IS nie jestem wole abonament, ale cóż "mniejsze zło"
To nie my próbujemy zaklinać rzeczywistość Nie ukrywany faktu, że w RO za realną kasę można zauważalnie szybciej zrobić eq. Jedyne co robimy to negujemy fałszywe pogłoski mówiące, że za realną kasę można kupić nie dostępne inaczej przedmioty, które znacznie wzmocnią postać.
W Runes of Magic araz Allodosie nie grałem, więc nie wiem czy są p2w czy nie.
Spoczko sam bede gral w RO ale bardziej casual style od czasu do czasu zeby cos tam posmyrac na pvp po pietach ( bo obecnie gram w fianal 14 a tam pvp kulej a brakuje mi tego )
PvP? A wolisz mass pvp czy bardziej kameralnie? z kameralnych to są arenki 3vs3. z mass pvp to standardowo GvG (albo Aliance vs Aliance) i co tydzień będzie przejmowanie zamków. I też standardowo bg 10 na 10 i 20 na 20. Tylko o ile dobrze pamiętam, 20vs20 jest we wtorek, czwartek i sobotę.
@Kosiauke albo ktoś Popraw mnie, jeśli coś mi się pokiełbasiło
To i to Zobaczymy co bedzie mi lepiej odpowiadac ze wzgledu na braki gearowe ( casual mode ) pewnie cos mass gdzie bede mogl chociaz kogos CC dla reszty . Chyab ze arenki beda mialy osobny gear to tam pofarmie ^^