Tak, jest gear pvp, który można kupować za walutę zdobywaną na BG.
Jak z tym Revelation
PvP? A wolisz mass pvp czy bardziej kameralnie? z kameralnych to są arenki 3vs3. z mass pvp to standardowo GvG (albo Aliance vs Aliance) i co tydzień będzie przejmowanie zamków. I też standardowo bg 10 na 10 i 20 na 20. Tylko o ile dobrze pamiętam, 20vs20 jest we wtorek, czwartek i sobotę.
Nie pamiętam kiedy co jest Wiem, że siege sa w soboty
Ktoś może mi napisać jak wygląda w tej gzre mass pvp ? jest jakaś mapa z oblęzeniami zamków? coś a'la World vs World w GW2, czy tylko zwykłe mordobicie na mapie
Ktoś może mi napisać jak wygląda w tej gzre mass pvp ? jest jakaś mapa z oblęzeniami zamków? coś a'la World vs World w GW2, czy tylko zwykłe mordobicie na mapie
W sobote gildie zapisuja sie na GvG i walcza o zamki w open worldzie przez 2 godziny. Nie ma ograniczenia na graczy. Wszyscy gracze z poza gildii i/lub sojuszu sa na 'czerwono'. Gildia musi użyć 'seala' na danym zamku i jak wytrzyma do końca eventu to zamek jest ich. Inne gildie moga ten seal zniszczyc i postawic swoj. Przy ataku i obronie mozna tez stawiac bramy, teleporty, wiezyczki itepe.
Ktoś wie, może była gdzieś notka ile będzie kosztowało Premium ? Jestem ciekaw czy warto kupić tego foundera za 60$.
Ktoś wie, może była gdzieś notka ile będzie kosztowało Premium ? Jestem ciekaw czy warto kupić tego foundera za 60$.
ok. 6 euro za premke +3 scrolle za miesiąc.
Premium jest na postac i scrolle tez:
premium wyglada tutaj tak:
premium + 3 scrolle na 30 dni wiec zeby miec "full premium" musisz te 4 rzeczy kupowac.
Z tego co wiem, to jak chcesz grac to SUPER
SUPER
SUPER
SUPER
wazne jest zeby kupic najdrozszy Pack za 79.99 Euro
bo dostajesz tam, https://ro.my.com/en/founders-packs
jako zawartosc "starter pack"
<p style="margin:10px 0px 0px;padding:0px;">
Inside you will find:
</p>
<ul style="margin:10px 0px 0px;padding:0px;list-style:none;">
- Special skill - broken seal (5);
- Fury beast essence (20);
- Fury scrolls (3)
- Fury Star Essence (80);
- Bag of gold cores (10);
- Reforging stamp (8);
- Magma phlogiston (5);
- Argent phlogiston (15);
- Depleted phlogiston (50);
- Bag of blue sparks (3);
- Golden sparks (3);
- Imperial Frontier fortune (30);
- Chest of rune stones (30)
I te Ausgyth Pointsy, masz ograniczenia na ich zdobycie to jest bardzo wazne, zeby moc gear ulepszach itd. wiec bardzo wazne, poza tym te packi daja Ci defakto
+++++++++++++++
GL & HF, jak na P2W w BDO ktos plakal, to ja nie wiem czego tutaj szuka. Tutaj to macie OP P2W
Ktoś tutaj myli Pay to Win z Pay to Progress. Co z tego, że ktoś ulepszy sobie szybko itemki, będzie koksem fakt, ale tylko na początku. Zapłacił jedynie za szybszy progres, ty grając jesteś w stanie również sobie wbić itemki na +(ileś tam) a co najważniejsze nie trzeba wbijać Jednej klaty na przykładowo +10 i drugiej na +10, możesz upgrade za symboliczną opłatą przenosić na lepszy "zdobyczny" ekwipunek.
Pay to win - To rzeczy, które kupujesz w IS i dodają ci permanentne bonusy do statystyk, gdy nosisz je(konsumujesz) i nie jesteś w stanie zdobyć tego w żaden inny sposób prócz kupna za real cash.
Ktoś tutaj myli Pay to Win z Pay to Progress. Co z tego, że ktoś ulepszy sobie szybko itemki, będzie koksem fakt, ale tylko na początku. Zapłacił jedynie za szybszy progres, ty grając jesteś w stanie również sobie wbić itemki na +(ileś tam) a co najważniejsze nie trzeba wbijać Jednej klaty na przykładowo +10 i drugiej na +10, możesz upgrade za symboliczną opłatą przenosić na lepszy "zdobyczny" ekwipunek. Pay to win - To rzeczy, które kupujesz w IS i dodają ci permanentne bonusy do statystyk, gdy nosisz je(konsumujesz) i nie jesteś w stanie zdobyć tego w żaden inny sposób prócz kupna za real cash.
Zwal jak zwal, P2W/P2Progress..
Jedyny System to pay, gdzie nie ma pay2win to Pay2Play, aka abonament (wow, eve etc).
Mozesz nazywac to jak chcesz, ale masz mozliwosc kupowania -> ulepszania gearu przez csa -> bicia innych ze slabszym gearem. Jak to nie jest P2W czy P2progress, jak to nazywasz to GL/HF.
Wchodzę na forum, żeby poczytać co tam rodacy napisali ciekawego w sprawie wychodzącego mmorpg i co widzę? Dyskusję od 2 stron na temat tego jak ta gra jest p2w... XD OH CMON! Ten wątek jest przerabiany przy każdej produkcji która wychodzi, K A Ż D E J! I wiecie co? Jeśli się uprzeć to będą takie osoby które doszukają się w każdej grze itemów p2w w sklepie (ta, nawet w GW2 usłyszałam, że te pseudo bostery na xp którymi każdy rzyga bo ma ich od xxx są p2w).
Także get out this topic.
Wchodzę na forum, żeby poczytać co tam rodacy napisali ciekawego w sprawie wychodzącego mmorpg i co widzę? Dyskusję od 2 stron na temat tego jak ta gra jest p2w... XD OH CMON! Ten wątek jest przerabiany przy każdej produkcji która wychodzi, K A Ż D E J! I wiecie co? Jeśli się uprzeć to będą takie osoby które doszukają się w każdej grze itemów p2w w sklepie (ta, nawet w GW2 usłyszałam, że te pseudo bostery na xp którymi każdy rzyga bo ma ich od xxx są p2w). Także get out this topic.
Może dlatego, że w dzisiejszych czasach w gatunku mmorpg f2p = p2w ? To jest jedno i to samo. A każdy kto ma trochę więcej pieniążków niż kieszonkowe mamusi a granie to jego hobby wie, że gra f2p jest o wiele droższa od p2p (nie wspominam o b2p bo dla nas to jedno i to samo co f2p). Mi to nie wadzi, mam swój budżet, który poświęcam na gry i sam obliczam czy stosunek włożonych pieniędzy jest porównywalny do wyciągniętej frajdy z tytułu. I nie zawsze to decyduje bo czasami sama produkcja jest na tyle słaba, że nie zachęca mnie do kupowania dodatkowej zawartości a grać i nie korzystać? To jak dostać za free porshe ale jeździć tico na gaz bo żydzisz na paliwo, dla mnie bez sensu. I pewnie każdy robi podobnie, dlatego dla niektórych coś jest p2w a coś nie.
Dla mnie po cbt i przygodzie na rusku gra jest mega przeciętna ale i tak się jej przyglądam mając na względzie zapowiedzianą poprawę oprawy graficznej i pvp. Ale i tak sądzę, że najsłabszym elementem tej gry (słabszym nawet niż animacje postaci) będzie jej community.
unlucky, bo to jest w sumie po prostu smutne, że ludzie szykują się na bycie najlepszą gildią na serwerze, chociaż wiedzą, że będą przez pierwsze miesiące dostawać ostro w zadek. I tak aż do wyjścia następnego "najlepszego" gearu, który osoba płacąca będzie miała z palcem w nosie. Rozumiałabym, gdyby wymogiem należenia do gildii było opłacanie premium, ale bez tego to ja ciężko widzę pierwsze miejsca w rankingach.
Nie, większość ludzi nie rozróżnia pojęć p2w a p2p/p2t i stosuje je naprzemiennie, a to nie jest to samo. Z takimi osobami nawet nie ma co dyskutować, a takie właśnie można zauważyć w tym temacie. Poza tym - nie oszukujmy się - gdyby polska waluta nie była tak słaba w stosunku do euro czy dolara, to większość tych osób które krzyczą o p2w w grach, nawet by nie zabrało głosu. To nie winą wydawców ani producentów jest, że mamy taki przelicznik na podane waluty a nie inny.. Inaczej człowiek patrzy jak ma nawet wydać 20 na głupi kostium, a 90 czy 100. Ceny są dostosowane do rynku europejskiego, a nie polskiego, otrząśnijcie się.
Nawiasem mówiąc nie rozumiem czemu aż tak Was boli to, że ktoś woli po prostu wydać pieniądze zamiast spędzić xxx na grind na które przykładowo nie może sobie pozwolić przez sprawy prywatne/życie/prace.... Każdemu tak zaglądacie do portfela czy życia? Jak tak to gratuluje i polecam odłączyć się od internetu.
Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o krytykę nastawienia: "Ta gra nie jest P2W, bo po paru miesiącach intensywnej gry masz szansę dostać to, co miała od początku osoba, która zapłaciła". I to łudzenie się, że bez inwestowania w tytuł sporej ilości kasy będzie się walczyć o miano najlepszej gildii na serwerze. Imho niewykonalne.
Bo to nie jest p2w, p2w w momencie kiedy uzyskujesz coś z cash shopa, czego nie masz możliwości uzyskać w grze. A jeżeli mowa o matsach do ulepszania gearu itp to jest tylko p2p, a nie p2w, bo możesz to normalnie wydropić na instancjach + możesz mieć walutę z cash shopu, za walutę z gry...
Dlatego pisałam, że nie mam zamiaru pisać z ludźmi którzy nie rozróżniają pojęcia p2w a p2p.
unlucky, ale jeśli na arenę wychodzą dwie osoby na tym samym levelu i jedna zmiata drugą tylko dlatego, że dzięki realnej kasie dostała przedmioty dające przewagę, to jest to P2W, bo ta osoba zapłaciła stricte po to, żeby wygrać i ta zapłata jej tę wygraną gwarantuje (chyba że gra jak totalny noskill).
Zastanawiam się jak wy zamierzacie zamek jakikolwiek przejąć ? To będzie niewykonalne no chyba, że siła wyzsza pomoże, ja tam się jeszcze waham, sie zobaczy czy bedzie co innego do grania
lol a tu ciągle widze te same osoby wpadaja sobie ponarzekac. Jak nie animacje czy grafika, to teraz p2w. W każdej grze mmorpg f2p jest jakis element p2progress w cash shopie. Boosty do expa, premki, itp. Czy nie placac bedziecie w plecy w porownaniu do tych, co beda bulic kase? Oczywiscie. Taka natura gier f2p. Nie placisz, jestes do tylu. Jak chcecie mmorpg gdzie wszyscy maja 'równe szanse' to wracajcie do swoich WoWow i FF14. Po co placzecie w temacie gry, w ktora nawet nie zagracie?
unlucky, ale jeśli na arenę wychodzą dwie osoby na tym samym levelu i jedna zmiata drugą tylko dlatego, że dzięki realnej kasie dostała przedmioty dające przewagę, to jest to P2W, bo ta osoba zapłaciła stricte po to, żeby wygrać i ta zapłata jej tę wygraną gwarantuje (chyba że gra jak totalny noskill).
O czym Ty mówisz? To co opisujesz to nie jest p2w w momencie kiedy bierzemy pod uwagę takie rzeczy jak:
-> w cash shopie nie masz rzeczy których nie można uzyskać przez grę (nie licząc rzeczy które możemy kupić z FP, ale to raczej normalne :?), resztę możesz uzyskać poprzez farmę etc.
-> cash walutę uzyskujemy za walutę z gry
To co opisujesz to jest PAY TO PROGRESS, bo osoba płaci za coś co może zdobyć w grze ale woli zaoszczędzić czas lol.
Nauczcie się to odróżniać.
Kosia ale mi nie odpisałeś jak zamierzacie zdobyć zamek walcząc przeciwko germańcom, angolom korzystającym z is-a ? Ja nie powiedziałem, ze nie będę grał, bo będę pewnie jak zwykle do 40+ XD
No chyba, ze poczekacie az gildia zrówna się gearem czyli jakie 2-3 miechy (modląc się aby połowa nie zrezygnowała po miesiącu), mając nadzieje ze nie wprowadzą czegoś nowego do isa, lub np. nowych setów w kolejnych updatach.
Miałem kupować wczesny dostęp ale poczekam do 6 bo ciekawe rzeczy wyciekają.