Zastanawiam się czy obrońcy i wielbiciele p2p zdają sobie sprawę że nie dość że musza płacić za sam dostęp do gry to dodatkowo "płacą" czasem potrzebnym na wyfarmienie sprzetu. Wychodzi na to że system p2p jest o wiele gorszym rozwiązaniem dla graczy którzy nie mają czasu siedzieć 24h w grze. System p2p w taki układzie wspiera tylko hardcorowych graczy a gracze casualowi pozostają bez żadnej możliwości nadgonienia.
System f2p przeszkadza właśnie tym hardcorom którzy boją się że gracze mający mniej czasu moga ich dogonic ze sprzętem już z poziomem. Jeśli system umozliwia mi rywalizację z hardcorami przy posiadaniu mniejszej ilości czasu na granie to ja jestem za. Problemem sa mega-hardcory które oprócz grania 24/7 ładują kase w grę ale tej patologi nie unikniesz w żadnej grze. Nawet w systemie p2p masz kupowanie golda w grze na co zupełnie nie zwracacie uwagi w całej dyskusji.
Co ty biadolisz za bzdury?
p2p jak wow wydajesz 15e msc I type, nikt cie wydatkiem kasy juz Na pve/pvp nie przeszkoczy ...
masz tez Te twoje p2progress haha, bdzie min min to kupno premek (a bez to juz w ogole warzywem jestes) I juz placidz tyle co za p2p.
ale dodatkowo mozesz innych wyprzedzic w pve(kupno dodatkowych resetow inst ) lepszy gear- latwiejsza insta I to samo Na pvp.
p.s
a do kolegi wyzej, co pisal zeby mnie obrazil ale regulamin nie pozwala...
sugerujesz ze nie wiem co to p2p...
no nie wiem, gram w wowa I gralem w wiekszosc abonamentowych tyt. Ostatnio w rowniez w final fantasy I przyznaje sie ze nie wiem co oznacza p2p, aka abonament'
wybaczysz mi? Moge sie wypowiedziec? Prosze cie o milordzie o ta mozliwosc.
----
Ja co do gry samej w sobie Nic nie mam, ale ten ich system jest p2w jak ch...
premium ... Nie starczylo musza byc jeszcze premium scrolle, bez ktorych de fakto pelnego konta premium nie masz...
founderpacki Na kazda postac z osobna haha... Premium Na kazda postac z osobna...
to juz jakis joke,takich jaj to jeszcze nie widzialem idzmy dalej...
no to bylo do przewidzenia, ale nie zmienia faktu ze burzy progress to tak jak w wowie, ktos Na raidach moglby robic 2x wiecej gearu... Tyg
...
no I najwazniejsze w grze, w ktorej content to gruby pvp od bg do gvg, od siege'y po areny
bdzie tu zabawa jak wbije od razu z Cashshopem koles z top gearem oe enchant I bedzie was bil jak mobki z 1szej lokacji ...
Chcecie to grajcie, ale doja was jak krowy, wiele top guildi odeszlo po ogloszeniu Na cbt3 tego p2w cash shop jokea.
w zasadzie to nie wiem Na co liczyliscie, po tym co mycom zrobil ze skyforgem czy innymi tyt.
-----
milej gry zycze wam tzn tym Na top founderpacku lub packach(jak zmienicie postac) I ofc min Te 100£ msc, wiecej na ten szajs wydacie w 2mc jak bedziecie chcieli pograc, a nie byc plotka w miesiac niz ja przez rok Na abonamentowego mmo.
a reszta na suchych premkach nawet ze scrollami bedzir pelnic funkcje chlopcow do bica Na pvp a Na pvp ostatnich co dostana sie Na raidy progressowe...