Jak zarabiać na youtube?

mam pytanie youtube dali mi partnerstwo i opcję zarabiania na moich 4 gameplayach ale nic nie kazali mi wypełniać ( chodzi mi o numer konta bankowego) i mam dopiero 8 widzów i około 500 wyświetlen na wszystkich filmach razem więc prosiłbym o wyjaśnienie tego partnertswa bo z tego co zrozumiałem na niektórych forach to min. 5000 widzów trzeba mieć ?

Zadna firma z yt nie przyjmie twojego konta do partnerstwa, a wet jezeli to z twoimi wyswietleniami rocznie zarobisz moze 5zl

Co kurfa? Nikt ci partnerstwa chłopie nie dał, pewnie cie kumple w ch*ja robią :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Tyle widzów i wyświetleń filmików to jest za mało... Ktoś Cię wrabia :)

właśnie mnie to ciekawi bo dali mi partnerstwo i kazali mi się połączyć z kontem adsense aby generować zarobki i podejrzewam że zarabiam za każdą reklamę ale do wypłaty muszę uzbieraż około 70 euro tak czytałem i tyle można zarobić najszybciej jak uzyskam tych 5000 widzów to wtedy to jest taka jakby ich norma w co tygodniowym lub miesięcznym zarobkiem a tak to pewnie zarabiam lecz zbyt wolno i właśnie będę długo zbierał aż przekroczę ten próg do wypłaty i chyba jest jeszcze tak że mam to partnerstwo z nimi ale na takiej zasadzie że jeśli nie będę stosował sie do ich regulaminu i jak będę nie aktywny to umowę zrywają i muszę czekać na następną szansę.

Czyli podsumowując mam partnestwo(pewnie takie testowe) generuję zarobki ale zbyt wolno jak narazie bo za mało widzów :P a ten cały próg 5000 widzów to jest tak jakby najoptymalniejszy(czyli polecany aby zacząć wtedy bo na wypłatę teraz pewnie tak jak kolega mówił wyżej będę czekał z rok :P) żeby w normalnym czasie tygodniowym lub tam mięsięcznym zależy już jakie reklamy dają żeby poprostu otrzymać ten próg do wypłaty :P

teraz czekam około tygodnia na odpowiedz z adsense czy połączą moje konto youtube z nimi żeby generować zarobki więc poczekamy i jak wszystko będzie git to opiszę już resztę jakby ktos inny miał z tym jakiś problem :P

trzymajta się wszyscy i do zobaczenia *brofist*

a jak ktos zainteresowany to zapraszam :P

http://www.youtube.com/user/Mnichust/featured

Na swoich filmach możesz ustawić generowanie przychodu dzięki reklamom wyświetlanych na twoich filmach. Jednak nie dostaniesz tego jeżeli twoje filmy zawierają prawa autorskie. Patrząc na twoje filmy to używasz muzyki, która nie jest twoją własnością. Teorytycznie YT sprawdzi to podanie o zarabianie i na bank je odrzuci. Partnera nie masz bo to niemożliwe żeby z 8 widzami go posiadać. Nie jest to żaden zysk dla innych firm wtedy.

dlatego pewnie mam partnerstwo ale takie testowe i kiedy zdobędę 5000 widzów to pewnie dostane kolejną propozycję na pełnoprawne (tak sądzę)

na pewno nikt go nie robi w balona bo na jego filmach są owe reklamy ...

Panowie, ale ja mam to samo. Różnica taka, że ja pisałem o partnerstwo ;) Również mogę ustawić zarobki, również mam reklamy.

Z tym, że to nie partnerstwo. Wszyscy mogą ustawiać sobie reklamy jeżeli chcą. Google samo z siebie partnerstwa nie daje. Jeżeli ktoś je chce to musi pisać o nie do firm.

Ale niektórzy z Was głupoty wygadują. Ulion ma rację. To generowanie przychodu z filmów. Jeśli włączysz opcję "partnerstwa" (teraz YT tak to nazywa, ale to nic innego jak reklamy z AdSense), to przy Twoich filmach będą wyświetlane reklamy. Będziesz na nich zarabiać jakieś grosze (patrząc na Twoje wyświetlenia). Pamiętaj jednak, że jeżeli aktywujesz to "partnerstwo" i włączysz opcje zarabiania na filmach, to musisz posiadać pełne prawa do wykorzystanych materiałów, a jeśli chcesz otrzymać wypłatę, to musisz też połączyć swoje konto z kontem AdSense. Tyle. Obecnie każdy ma możliwość takiego zarabiania, ale nie są to takie pieniądze jak prawdziwy partner, i musiałbyś zrobić film, który jest naprawdę często wyświetlany, żeby coś sensownego na tym zarobić. Przy Twojej sytuacji nie ma to najmniejszego sensu.

tak jak wyżej... ja na swoim jednym koncie na YT (http://www.youtube.com/user/MinecraftowyKlasztor?feature=guide - to nie reklama!) w ciągu dwóch miesięcy zarobiłem jedynie ponad 2 €. To nie ma sensu

Z takimi filmikami to może z 20 gr rocznie uzbierasz :P..... Szkoda czasu na takie coś...

dfdlatego tak jak mówiłem niby pisali o tym partnerstwie ale zakładam że to jest takie partnerstwo testowe na zachęte później jakbym się rozkręcił to bym miał już pewnie wesoło :D ale nie ma co w 1 miesiąc nie dam rady zarobić 70 euro przy 8 widzach na to nie liczę jak narazie staram się o te wyswiętlenia i ogólnie popólarność czyli podsumuwując na razie niech będą sobie te przychody ale nie będę na nie jakos patrzył dopóki sie nie rozwinę :P

A prawa autorskie do podkładów muzycznych posiadasz??

nie potrzebuję ponieważ nie wykrywa żadnego :P

Nie wykrywa, nie wykrywa, aż wykryje. Wiesz jak działa kłamstwo/oszustwo - ma krótkie nogi i prędzej czy później się wyda ;]

Tak czy inaczej na taką skalę nie polecam, bo przy odrobinie szczęścia na ulicy znajdziesz więcej pieniędzy niż zarobisz w ciągu roku. I to nie jest "partnerstwo trial". To po prostu opcja wyświetlania reklam przy Twoich filmach. To nie ma praktycznie żadnego powiązania z partnerstwem, i generuje mniejsze dochody.

nie potrzebuję ponieważ nie wykrywa żadnego

Aha.

Czemu ludzie do jasnej cholery są tacy dziwni...

Nie wykrywa, bo twoim kanałem z 8 widzami nawet nikt się nie interesuje. Jakbyś miał normalnego partnera, 150-200k widzów i do filmiku wrzuciłbyś piosenkę "Highway to Hell" (przykład) To uwierz mi, że bardzo szybko byś stracił film/partnerstwo/dostał kare (nie wiem jakie są konsekwencje ale na pewno niemiłe).

pewno tak ale narazie nie przejmuję się tym lecz wkońcu pewnie będę musiał usunąć ścieżke dzwiękową lub wymyślić coś nowego lub jakieś inne sposoby :P

W partnerstwie za umieszczanie piosenek etc. są kary, bodajże 3, potem blokada konta.