Jaką grę kupić?

Witam, jutro otrzymuję wypłatę (praca wakacyjna) i po obliczeniach będę miał ponad 200zł. do wykorzystania na gry. Do tej pory zazwyczaj korzystałem z gier f2p jeśli chodziło o MMO bądź serwery prywatne, a jeśli chodzi o single player... no to sami wiecie. Postanowiłem że więcej piracić nie będę i że gry oryginalne dają mi więcej frajdy. To takie moje zdanie, nie musicie się z tym zgadzać.

Ale odnośnie tematu. Od 2 dni zastanawiam się jaką grę/gry sobie zakupić, jutro wybieram się na zakupy i ciągle ten mętlik w głowie xD. Zastanawiałem się nad kilkoma tutyłami.

-Diablo 3 z dodatkiem

-Starcraft 2 z dodatkiem

-Guild Wars 2

- Parę gierek single player(Assasin's Creed, Mass Effect itd...)

I tutaj moje pytanie, co uważacie o ww grach, albo może macie jakąś propozycję jakie gry mógłbym zakupić za wyznaczoną kwotę, powiedzmy do 250zł. Battlefield3/4 odpadają bo te mam zakupione ;)

Chodzi mi głównie o to żebym nie zmarnował wydanych pieniędzy i był zadowolony z zakupu. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady ;)

CS:GO odrazu z TF2 Premium

Mało kosztuję i odrazu możesz sobie coś zarobić.

Jeśli nie chcesz coś na trade i zwykłą grę w jednym to może Payday 2??

Jak lubisz RTSy i chcesz pograć sobie w dobre multi z masą osób to bierz SC2 z dodatkiem.

Jeśli lubisz mmorpg to polecam gw2. Playerbase nadal jest bardzo wysoki i jest z kim pomieszać. Jeśli HnS to oczywiście Diablo z dodatkiem. Playerbase zawsze był jest i będzie ^^ więc wybór należy do Ciebie.

Diablo bierz diablo tylko diablo fapfap

No właśnie :D Strasznie kocham i MMORPG i HnS, ale do RTS'ów też mam zamiłowanie, najchętniej kupiłbym wszystkie 3 gry, no ale narazie mogę sobie pozwolić na tylko jedną, i tutaj właśnie potrzebuję pomocy forumowiczów :D

Diablo 3 jak i StarCrafta 2 możesz sobie przetestować za darmo i jak już Ci się gra spodoba to kupujesz i kontynujuesz przygodę tam gdzie skończyłeś na trialu (są limity leveli itp).

GW2 nie wiem, czy ma triala. Moim zdaniem to gniot. Miałem i miesiąc pograłem i sprzedałem.

Gry single bez multiplayera, jak Mass Effect moim zdaniem nie warto kupować, skoro można mieć za darmo, ale to Twoja decyzja. Sam Mass Effect jest świetny. Każda część dobra, choć 2 i 3 są za bardzo dziecinne pod względem rozgrywki. Taka nawalanka dla idiotów. Jedynka przynajmniej zalatuje erpegiem. Fabuła świetna.

Assasin Creed jeśli ktoś gra na multi, a w najnowszego pewno grają, to warto o ile ta gra ma jakieś dobre to multi, bo nawet nie wiem.

Ja od siebie poleciłbym Wargame: Red Dragon, dla multiplayera oczywiście. Kosztuje koło 50zł chyba. Nie wiesz co to za gra ? To popatrz na YT, albo ewentualnie ściągnij pirata, zagraj trochę na boty i jak ci się spodoba to bierz oryginała. Od razu mówię, boty oszukują i nie ma porównania do gry na prawdziwych graczy.

SC2 to bardzo ciężka gra, mnóstwo stresu, imo multi to esencja tej gry. Diablo H'n'S. Niestety, gra w to dużo osób, ale będziesz tam samotny i niewiele będzie się ta gra różnić od singla. Polecam GW2. Świetna gra, ale po jej opis radzę sięgnąć na YT itd.

Ja bym poczekał na FIFE 15, a tak teraz to gdybym nie miał kupiłbym CS GO, do tego jakiś porządny erpeg (Skyrim?).

Co do gier które wymieniłeś to najbardziej bym się skłaniał do SC2, a jak co do Diablo, to według mnie lepiej kupić Torchlighta 2 :)

Cs:GO lub poczekać na Wiedźmina 3 :)

Z singlowych polecę Divinity: Original Sin (minusem jest brak spolszczenia, ale ma być na przełomie sierpnia/września)

CS:GO - gra na bardzo dlugo kup razem z dodatkiem breakout - za 50 zl kupisz gre i dodatek.

http://www.empik.com/age-of-wonders-3-edycja-premium-pc,p1092156181,multimedia-p?utm_source=&utm_content=2950

Dobra przecena na fajną grę.

warn_ico.png
Warn za wulgaryzm. - Might

Dużo osób pisze o CS:GO, jednak ta gra nie przemawia do mnie zbytnio, posiadam 1.6 oraz source, i jakoś nie wciągnęły mnie one.

Przetestowałem starter D3 i bardzo miło się zapowiada.

Naoglądałem się też trochę filmików z GW2 i w większości zauważyłem że w tej grze mnóstwo osób narzeka na brak endgame'u, jedynie tryb WvWvW. Jednakże ogromnie spodobała mi się ta gra gdy bliżej jej się przyjrzałem. Ktoś mógłby coś więcej o niej powiedzieć?

SC2 wydaje mi się że i tak zakupię, ale w trochę późniejszym czasie.

Kurczę, naprawdę mam teraz dylemat.

Co do Wiedźmina 3, to jeszcze pół roku do premiery, więc wiem że spokojnie ją zakupię, mam 2 poprzenie części zakupione ;)

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi, oraz czekam na kolejne jeżeli będziecie na tyle mili ;)

Szczerze, to jestem miłośnikiem diablo, więc od razu polecam diablo, ale możesz też kupić diablo i cs:go - oczywiście jeśli Ci się podoba cs. Na G2A możesz wychaczyć diablo za 70 zł i dodatek za tyle samo, więc zostaje Ci jeszcze kasy na cs'a :)

Diablo 3 polecam, obecnie najlepszy hns :D. Sam sobie planuje dokupić dodatek.

No tak, mniej więcej naczytałem się i naoglądałem o Guild Wars 2, ta gra była by naprawdę idealna gdyby nie endgame, a ja po prostu kocham chodzić na Raidy, dungeony, po to aby zdobywać jakieś epickie eq itd. sami wiecie o co mi chodzi, ale w GW2 nie ma to najmniejszego sensu widzę, pvp też z d*py że się tak wyrażę, nie licząc oczywiście WvWvW, które mimo iż jest świetne, może znudzić się po 2, 3 tygodniach. Postanowiłem że jednak GW2 odpada.

Natomiast przypomniałem sobie o innej grze, a mianowicie Wildstar. Grałem w kilka beta weekendów i grało się całkiem przyjemnie ;) ale przeraża mnie abonament, został mi jeszcze rok szkoły i na dodatek matura tak więc zarobić coś będzie ciężko a są jeszcze inne wydatki, jednak jest tam możliwość wykupienia czasu gry za walutę w grze, szukałem informacji, ale zbytnio nie znalazłem, tak więc pytam się was, może ktoś grał i może mi pomóc. Czy da się przez te 30 dni uzbierać wystarczającą ilość golda aby kupić czas gry? No i oczywiście co sądzicie o tej grze po premierze, bo rzadko się spotykam z negatywnymi komentarzami o tej grze.

Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

No tak, mniej więcej naczytałem się i naoglądałem o Guild Wars 2, ta gra była by naprawdę idealna gdyby nie endgame, a ja po prostu kocham chodzić na Raidy, dungeony, po to aby zdobywać jakieś epickie eq itd. sami wiecie o co mi chodzi, ale w GW2 nie ma to najmniejszego sensu widzę, pvp też z d*py że się tak wyrażę, nie licząc oczywiście WvWvW, które mimo iż jest świetne, może znudzić się po 2, 3 tygodniach. Postanowiłem że jednak GW2 odpada.Natomiast przypomniałem sobie o innej grze, a mianowicie Wildstar. Grałem w kilka beta weekendów i grało się całkiem przyjemnie ale przeraża mnie abonament, został mi jeszcze rok szkoły i na dodatek matura tak więc zarobić coś będzie ciężko a są jeszcze inne wydatki, jednak jest tam możliwość wykupienia czasu gry za walutę w grze, szukałem informacji, ale zbytnio nie znalazłem, tak więc pytam się was, może ktoś grał i może mi pomóc. Czy da się przez te 30 dni uzbierać wystarczającą ilość golda aby kupić czas gry? No i oczywiście co sądzicie o tej grze po premierze, bo rzadko się spotykam z negatywnymi komentarzami o tej grze.Z góry dziękuję i pozdrawiam

W jeden dzien zarobisz na miesiac gry na END GAME.

W jeden dzien zarobisz na miesiac gry na END GAME.

Ale wpierw trzeba wydać na minimum miesiąc-2 miesiące bo szybko leveli się nie wbija(a nie wiadomo jak u niego z czasem na granie).

Ale wpierw trzeba wydać na minimum miesiąc-2 miesiące bo szybko leveli się nie wbija(a nie wiadomo jak u niego z czasem na granie).

2 miesiace wbijac maxa....Nie zartuj sobie . Maxa wbijesz w tydzien/2.