Jaką kartę graficzną?

Dostałem nowego kompa:)

Dual Core 3.0GHZ

4GB RAM

Ge-force 7300...

Z racji że odłożyłem trochę kasy to chciałbym sobie kupić kartę graficzną.Oczywiście taką żebym mógł grać w nowsze gry.Sam bym sobie wybrał ale nie wiem czy będzie współgrała ze sprzętem itp.

Pytanie dodatkowe:Jakie gry polecacie na tego kompa?Lubię gry akcji,strzelanki,RPG,wyścigi no i oczywiście MMO.

Pytanie dodatkowe #2:Co daje więcej RAM'u?Miałem gdzieś dodatkowe kostki i w sumie miałbym 8GB ale nie wiem czy jest sens grzebać.

Pytanie dodatkowe #3:Zagrałbym z nową kartą np.AC III,Diabolo III,Far Cry 3 itp?

Napisz ile masz pieniędzy na kartę, bo bez tego nic nie zdziałamy.

http://allegro.pl/vertex-ati-radeon-hd4850-1024mb-ddr5-256bit-box-i2844824343.html

lub

http://allegro.pl/ati-radeon-msi-hd7750-2gb-ddr3-pci-e-3-0-dx11-hdmi-i2848836440.html

lub

http://allegro.pl/nowa-vertex3d-ati-radeon-hd-4850-1gb-ddr5-256bit-i2795410108.html

na 4 lata powinna starczyć...

4 lata to trochę przesada, jak wyjdą nowe konsole to przeskok kosmiczny będzie.

Budżet coś koło 100-250zł.

No to do tej ceny HD4850 ale tylko pod GDDR5.

W przypadku kupienia tej karty,co z odpowiedziami na pytania dodatkowe?

AC III Chodzi mi na standardowych ustawieniach, ale mam słabszą kartę od 4850. Phenom II 560 i 5770. Powinno chodzić. Nie wydaje mi się, żebyś potrzebował 8gb, ale od przybytku głowa nie boli :)

Gry ci pójda bez najmniejszego problemu. Co do RAMU to przydaje się. Przyśpiesza działanie programów, gier, przyśpiesza uruchamianie systemu jak i aplikacji. Ramu nigdy za wiele. Jeżeli masz innych producentów to mogą się gryźć. W tym przypadku musiałbyś się pobawić timingami.

Od razu mowie nie bierz Nvidia Gforce gt 520... syf jak nic

Od razu mowie nie bierz Nvidia Gforce gt 520... syf jak nic

Poprawka, nic nie bierz z serii GT.

Jeszcze kilka pytań:

1.Za ilę sprzedam płytę główną od starego kompa(Gigabyte GA-P31-S36)/Cały komp:

2GB RAM

Dual Core 2,33GHZ

Karty graficznej brak.

2.Polecacie jakiegoś priva do Wowa?

3.Znacie jakieś fajne gierki?

4.Wiadomo coś na temat ceny konsol nowej generacji?

1. Cały komp za 250-320zł.

2. TBC: hellground WOTLK: Sunwell, Theatre of Dreams, CATA: Monster-wow, molten

3. Dużo jest fajnych gierek i ten temat nie skupia się na nim. Zrób po prostu nowy temat.

4. Będzie taka jak przy PS3 oraz XBOXIE. Myślę, że od 1300-1900zł.

Polecacie mu HD 4850 którego TDP to 110W może warto byłoby też dowiedzieć się jaki ma zasilacz? trochę głupio by wyszło jak podłączył by to no no name'a 300W i puścił całego kompa z dymem.

Powoli kończę zbierać fundusze i ostatnia wypowiedź mnie zmartwiła.Na zasilaczu jest napisane: 115V/230V

Powoli kończę zbierać fundusze i ostatnia wypowiedź mnie zmartwiła.Na zasilaczu jest napisane: 115V/230V

To najmniej nas interesuje. Powiedz jaka marka i moc(W)

Nie rzuciła mi się w oczy żadna marka ale piszę model:ATX-CW 500P4 12V (500W MAX).

Jeszcze jedno,mam RAM DDR2,to nie będzie sie gryzło z DDR5 tego Radeona(Pewnie głupie pytanie ale tego nie ogarniam więc lepiej zapytam).

Dołóż do 300 i kup albo HD5770 GDDR5 albo szukaj GTX260.HD4850 jak masz dobry zasilacz i chłodzenie bo żre jak 3 chłopa i bez chłodzenia to jajka możesz na nim smażyć ;P

Zrób zdjęcie i wrzuć tego zasilacza, ale coś mi się zdaje ze bez zmiany to będzie ryzyko grać

Dołóż do 300 i kup albo HD5770 GDDR5 albo szukaj GTX260.HD4850 jak masz dobry zasilacz i chłodzenie bo żre jak 3 chłopa i bez chłodzenia to jajka możesz na nim smażyć ;P

oj tam oj tam, znajomy już 3 lata siedzi na Modecom 500W z radeonem 4850 i wszystko gra i buczy, nie mówię że to dobrze bo te zasilacze mogą narobić bałaganu, ale jednak działa, co do obudowy to jakiś Logic jest za 50 zł, więc z tym chłodzeniem nie przesadzaj

i jeszcze jedno nowe wersje 4850 za 250 zł od Vertexa mają właśnie DDR5

i podobno są głośne jak skur...