Witam.
Z racji tego iż nie ma jeszcze na forum takiego tematu postanowiłem go stworzyć. Zagłosujcie w ankiecie oraz napiszcie dlaczego akurat ta klasa.
Sam osobiście zastanawiam się nad 3 postaciami tj. Spellslinger, Stalker, Esper.
Witam.
Z racji tego iż nie ma jeszcze na forum takiego tematu postanowiłem go stworzyć. Zagłosujcie w ankiecie oraz napiszcie dlaczego akurat ta klasa.
Sam osobiście zastanawiam się nad 3 postaciami tj. Spellslinger, Stalker, Esper.
Medic bo respiratory są epickie
Ja aktualnie gram warriorem pod tanka, Sprawdzałem już sobie medica, stalkera i jakoś warek najbardziej podszedł.
Warrior pod tanka jest świetny, jednak jeśli lubisz wyzwania to stalker - jest trudny...Nie ukrywam nie polecam tym co chcą się dobrze bawić bo ja sam padam na nim jak ostatni noob, trudno mi killa złapać bo po prostu wymaga to nauki a ja się uczę dopiero
Warrior pod tanka jest świetny, jednak jeśli lubisz wyzwania to stalker - jest trudny...Nie ukrywam nie polecam tym co chcą się dobrze bawić bo ja sam padam na nim jak ostatni noob, trudno mi killa złapać bo po prostu wymaga to nauki a ja się uczę dopiero
Każda klasa wymaga obeznania się z mechaniką panie "ekspercie", nie tylko Twój stalker jest trudny do ogarnięcia
Eh, ciebie to chyba każdy zna z tego że lubisz prowokować, zagraj, wbij chociaż 15 poziom, i popytaj się w mieście lub pójdź na bg, stalker i warrior mają najkrótsze cc nie wiem czy wiesz i musisz bardzo blisko podchodzić, tylko różnica jest taka że warriora ciężko zabić a stalker jeśli jest pod dmg to jest również papierkiem, dlatego jest trudny bo trzeba unikać stunów PANIE ESPERCIE
Eh, ciebie to chyba każdy zna z tego że lubisz prowokować, zagraj, wbij chociaż 15 poziom, i popytaj się w mieście lub pójdź na bg, stalker i warrior mają najkrótsze cc nie wiem czy wiesz i musisz bardzo blisko podchodzić, tylko różnica jest taka że warriora ciężko zabić a stalker jeśli jest pod dmg to jest również papierkiem, dlatego jest trudny bo trzeba unikać stunów PANIE ESPERCIE
Gdybyś TY pograł tyle co ja w Wildstara to może byś coś tam wiedział, stalker musi unikać stunów a taki spellslinger czy esper z light armorem nie musi ? myślisz że te klasy stoją jak słup soli i wszystkich zasięgowo zmiatają na battlegroundach ? skoro padasz jak noob tzn. że nie potrafisz grać a do ogarnięcia jakiejkolwiek postaci jest Ci nie po drodze, wyleveluj sobie spellslingera/espera a zobaczysz że z twoimi umiejętnościami będziesz padal jeszcze częściej niż "trudnym" stalkerem
Ja tam właśnie Stalkerem jakoś specjalnie problemów nie miałem. Na niewidzialności spore grupki mobów unikałem, ale jednak warriorem jest przyjemniej. Wiadomo, każdy woli co innego.
@up chodzi o pvp, do pve stalker najłatwiejszy jest
@2x up który wbiłeś? 15lvl ? poza tym ss czy esper mają kilkukrotnie większy zasięg ale co ja będę się kłócił z osobą która pewnie wie tyle co podstawówka o graniastosłupach. ^^
tak w ogóle na duelach 1v1 wygrywam, często nawet, po prostu nie wiem jak zachować się gdy 8 osobowa grupa mnie co chwilę stunuje
Heh... nie znacie sie. KAZDA KLASA wymaga ogarniecia i kazda jest tak samo trudna. Kazda wymaga poznania zalet i wad, wykorzystywania pierwszych, unikania drugich. Przyklad?
Stalker - plusem jest niewidzialnosc, minusem male survi. Na pvp nie az takie trudne - build pod dps i kryty, czaisz sie w mroku, zachodzisz np takiego espera i seria krytow w plecy .
Za to espera plusem jest zasieg i moc, minusem male survi. Stoisz z daleka i puszczac serie morderczych czarow... jak ktos podejdzie to zachowujesz sb cos do ucieczki (jakis skill), rzucasz go i zwiewasz i tak w kolko.
Ktora klasa jest trudniejsza? Zalezy od preferencji gracza. Uwierz, sa i slabi esperzy, nie tylko ci dobrzy, tak samo w druga strone ze stalkerem - sa i ogarnieci ktorzy wymiataja wszystkich a nie graja nim niewiadomo ile . Po prostu czesc lubi magow, czesc lucznickow/gunslingerow, a czesc rogali/wojow. I ciezko jest sie przestawic jak cale zycie grales np magami na stalkera, bo nie masz instynktu jak najszybszego zmniejszania dystansu - z bliska najwieksze glass canony padaja najszybciej dla rogue/stalkera
Warrior pod Tanka ma jakiś sensowny DMG ? Czy jest to raczej tak, że trudny do zabicia, ale i sam ma trudności z zabiciem kogoś ?
@up chodzi o pvp, do pve stalker najłatwiejszy jest @2x up który wbiłeś? 15lvl ? poza tym ss czy esper mają kilkukrotnie większy zasięg ale co ja będę się kłócił z osobą która pewnie wie tyle co podstawówka o graniastosłupach. ^^tak w ogóle na duelach 1v1 wygrywam, często nawet, po prostu nie wiem jak zachować się gdy 8 osobowa grupa mnie co chwilę stunuje
Kiedy skonczysz z tym ze stalker jest ciezki na pvp ( bo ja gram i jest ciezki ) . To ze ty nie potrafisz go ogarnac dobrze nie znaczy ze jest ciezki tak btw Nie znasz inych klas a kazda twoja wypowiedz zawsze zbija sie do tego "stalker jest ciezki reszta latwiejsza " ... Pograj chociaz troche a nie ledwo bil 50 i juz ekspert ... Cytujaca "co ja będę się kłócił z osobą która pewnie wie tyle co podstawówka o graniastosłupach." Idealnie pasuej do Ciebie i twojej "wyidealizowanej wiedzy" na temat WS
Ps. stalker z nanofieldem + drainem hp jest nie do zabicia tankiem na pvp ( ma tak trudna kombinacje klawiszy ze uzywa na taim tanku az 2-3 skili ) ... Zawsze stawiany na spoty bo moze wytankowac naet 3-4 graczy ( jezeli nie wiedza ze nie mozna wejsc w nanofielda ) ... ale co ja tam wiem
Przeciez ty jestes expertem i twoj stalekr zawsze bedzie najtruniejszy z wszytskich klas
@up chodzi o pvp, do pve stalker najłatwiejszy jest @2x up który wbiłeś? 15lvl ? poza tym ss czy esper mają kilkukrotnie większy zasięg ale co ja będę się kłócił z osobą która pewnie wie tyle co podstawówka o graniastosłupach. ^^tak w ogóle na duelach 1v1 wygrywam, często nawet, po prostu nie wiem jak zachować się gdy 8 osobowa grupa mnie co chwilę stunuje
Wbiłem 4x50 stalkerem spellslingerem esperem i warriorem, Ty za to wylevelowałeś stalkera nie mając pojęcia jak się gra innymi klasami pvp
Warrior pod Tanka ma jakiś sensowny DMG ? Czy jest to raczej tak, że trudny do zabicia, ale i sam ma trudności z zabiciem kogoś ?
Wariorzy jezeli chodzi o pvp robieni sa pod burst + cc combo . Do tankowania na pvp przewaznie uzywa sie stalkerow ( nanofield op ) lub inzynierow . Takze radze grac dps wariorem na pvp . Jezeli jednak pojdziesz full tank damage nie jest zly ale troche czasu minie zanim kogos ubijesz
A medic radzi sobie teraz w dpsie?
Na premierze WS grałem Inżynierem - był fajny. Bliżej F2P zamierzam jednak wrócić i wypróbować Espera.
Podobnie jak T4l4r w mmo gram magami, a przynajmniej tak sobie zakładam jednak kiedy wchodzę do gry, czy też oglądam filmiki na YT różnych klas potem mam sieczkę w głowie i zastanawiam się miedzy magiem / łucznikiem / zabójcą (te klasy najbardziej mi odpowiadają), co koniec końców prowadzi do maga więc i w tym wypadku stworzę Espera chociaż od GW2 zaczęły podobać mi się klasy w Heavy Armor
Moim faworytem jest Medic, swietnie mi sie nim healuje. Tylko, ze cos mnie ciagnie do espera >,< Jednak gdy zaczynam nim lvlowac / healowac to mi sie odechciewa... Smieszna sprawa Moze po prostu go nie ogarniam. Mowi sie, ze esper jest typowym AoE healerem dla grupy a Medic bardziej focusuje sie na tanku
Jaki healer Wy najbardziej wolicie?
Na premierze WS grałem Inżynierem - był fajny. Bliżej F2P zamierzam jednak wrócić i wypróbować Espera.
Bierzcie przykład z naszego Guru, ciężką pracą na tym portalu, zawsze pod wiatr musi zmagać się z przeciwnościami losu, z obrazliwą krytyką ze strony swoich czytelników, niejednokrotnie biorąc na klatę wulgaryzmy w swoim kierunku niczym Marcin Najman po kolejnej swojej przegranej walce. Wreszcie nadszedł dzień kiedy mógł wznieść ręce ku górze, dziękując mojemu koledze za pracę która pochłonęla go do tego stopnia że nawet nie zauważył kiedy jego misja zakończyła się sukcesem, tak ludzie, stało się to co wydawało się niewiarygodne, wręcz niewykonalne a jednak, Guru zarobił wreszcie na swój wymarzony komputer, jego narzędzie pracy które służy przede wszystkim do zwalczania zła na tym portalu poprzez głoszenie prawdy w newsach ale nie tylko, każdy potrzebuje przerwy, nie inaczej jest z naszym kochanym redaktorem dlatego też w wolnej chwili, gdy czasu jest aż nadto, zaszywa się w swoim pokoju i relaksuje przy dobrej grze, nie musi już się martwić tym że fps' y spadają, czy jego narzędzie pracy uciągnie kolejną grę z serii Wiedzmin na low detalach. Ciężką pracą w pocie czoła, dzień w dzień, noc w noc jako stróż prawa zakupił komputer. Jeśli ktoś z was ma zamiar płakać pod newsem o przykładowym Wildstarze że nie gra komfortowo, że na LOW musi grać to niech uderzy się w pierś, zaciśnie mocno zęby i powie: Jeśli Guru potrafi, to ja też potrafię. Nikt nie powiedział że będzie łatwo ale pamiętajcie, ciężką pracą zarobicie na każde swoje marzenie. Guru jest tego żywym przykładem, zaczynał od Tibii, teraz śmieje się wam w twarz grając w Wiedzmina tudzież Wildstara swoim upragnionym, wymarzonym esperem
Jak na razie gram Warriorem nick : Geralt Riv na serwerze PVP, zapraszajcie