Jaka populacja na środek siepnia 2016 w Wildstar?

Skoro temat sie trochę ożywił mam pytanie do starych/bardziej doświadczonych graczy. Jako free to play user ograniczenia konta jakoś utrudnią mi życie, w sensie czy na end gamie/podczas lvlowania i ogólnie rozgrywki będę odstawał od osób z "signature".

Zasadniczo, największy ból to chyba auction house i ograniczenia w ilości ofert, ale powiem tak - CREEDa łatwo uzbierać, a i za realną gotówkę nie jest problemem teraz wydać. Przy takiej populacji, ceny nie będą wygórowane, a na reddicie i ogólnie w necie chodzą słuchy, że szykuje się kilka fajnych updatów, które mają tę grę podnieść:)

@edit: Sam miałem konto z p2p, ale aktualnie zaczynam f2p, bo straciłem gdzieś dostęp :c

Kurdę aż odpaliłem pobieranie :D

Normalnie tyle pozytywych komentarzy, że aż zachciało mi się grać :D

@MoonkeyPL Wróciłem do gry kilka dni temu. W gildii jest masę aktywnych graczy, kilka razy w tygodniu w gildii raiduje 20 osób, dzisiaj doszły dwie świeże 50 (w tym ja :D), a dwie kolejne już są na końcu bicia capa. Ludzie wracają, bo content od czasów "powszechnego hejtu" tej gry się zmienił. Jest go dużo więcej i dużo przyjemniej. Gildie pomagają nowym, boostują, szybko uczą. Mi osobiście to wystarczy, żeby spędzić w WSie sporo czasu :P

Potwierdzam wypowiedź kolegi wyżej ;) Też wróciłem do gry po dłuższej nieobecności i nie żałuję. Jak dodatkowo jest się w gildii i jest z kim pogadać i pograć to wystarczy żeby wciągnąć się w Wildstara na dłużej ;) Polecam. Po stronie Dominion dobra gildia Pelikany.

Jeszcze 4 poziomy i posmakuje początku end-gameu tej gry. Zapowiada się naprawdę ciekawie.

Przekonaliscie mnie i wyrzucę wowa i pogram z wami w ws :) Tylko powiedzcie mi po ktorej stronie mam zaczac grac, znaczy mam humana medica ale nie mam z kim grac, a solo to nudy totalne.

Serwer Jabbit PvE po stronie Dominion :) Gildia Pelikany - raidy 3 razy w tygodniu, zawsze znajdziesz ludzi do dungeonów, expeditions czy adventure. Na TS też zawsze ktoś jest :D

@edit: Tak wygląda tylko jedna z 3 mapek, gdzie są daily questy :) Jakby ktoś wątpił w ilość ludzi na endgame :D

http://imgur.com/a/opSEH

Jak wygląda sytuacja dla nowych graczy, można porobić dungeony od 15lvl ? Czy brak ludzi?

To podajcie namiary na ts i jestem wieczorami online :) ledwo zacząłem w dominion gre. Jak by co to moja postać nazywa się Skillu Malutki i jestem medykiem DPS.

Jak wygląda sytuacja dla nowych graczy, można porobić dungeony od 15lvl ? Czy brak ludzi?

Ludzie low dungeony nie robią, lepiej wbić 50 lvl i dopiero myśleć o dungach.

Online taki sam lub mniejszy jak przed wejsciem na steam...z tego co widac po miastach

Na niskim poziomie mało ludzi, ale pustki nie ma, gdzie tylko zajdę zawsze jeden - 3 ludki minimum, przynajmniej u Exile. Przydałoby im się znowu zacząć reklamować ten tytuł. Naprawdę świetna, klimatyczna, a i zabawna gra. Teraz jak zmieniłam klasę i path gra mi się bosko. Oprócz tego świetnie zrobione f2p. W sklepie prawie same kosmetyki, a i te można kupić bo sklepowa waluta wypada na każdym kroku. Nawet zmiana wyglądu kosztuje tylko gold, czego w żadnej grze nie widziałam.

u exile zawsze wiecej ludzi to racja

jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy z populacją bo ostatnio zastanawiałem się nad WS.

Ktoś parę godzin temu na tym forum lecz w innym temacie napisał, że co chwila widzi osoby które expią na low lvl, a jeśli chodzi o end-game to ludzi jest pod dostatkiem i nie widzę problemu żeby skleić party z innymi ludźmi z poza gildii.

hmmm to chyba trzeba tam zajrzeć bo słyszałem że ta gra jest na dość dobrym poziomie jeżeli chodzi o pve

Biegalem do ok 20 lvla mozna spotkac ludzi bez problemu w poczatkowych lokacjach po kilka- kilkanascie osob :)

a ciekawi mnie jeszcze polska społeczność czy owa istnieje i w jakiej ilości hmmm :)

Istnieje, po stronie dominium jest nas najwięcej w gildii pelikany.