Jaka postać

Więc moje pytanie brzmi tak. Jaką postacią zagrać w Aion. Żeby nie było że nie myślałem o tym od razu mówię że zastanawiałem się o graniu '' Assassinem'' Ale proszę także o wasze komentarze bądź opisy tej postaci. Mogę zagrać także innymi. Najbardziej mi zależy na kilku cechach. Pierwszą z nich jest możliwość Solo. Nie interesuję mnie Granie zbyt długo w party ponieważ lubię sobie także pograć sam. Drugą rzeczą jest możliwie wysoki Damage DPS albo DoT nie ma znaczenia aby tylko HP potworków się ulatniało. Także mówię nie interesuję mnie gra magiem ponieważ nie lubię być squishy ( Low HP ) Ale jeśli ten Mag posiada jakieś fajne skille typu AoE Albo może przyzywać coś wtedy może się zainteresuję. Więc do brzegu łatwo i szybko. Moje pytanie Brzmi. Jaka jest dobra postać dla Nowicjusza lubiącego Grę w solo. Także może mógłby mi ktoś opisać Assassina troszeczkę lepiej Albo przynajmniej nakierować mnie na taki temat ( Jeśli istnieje )

Z góry dziękuję.

Grałem Assassynem na Infinity aion rok temu i była katorga. Mobki po 30 lvl jechały mnie jak chciały, 2 mobki to był max dla tej klasy. Nie wiem czy coś się teraz zmieniło.

Każda klasa w Aionie daje radę solo.

Sin również, ale będziesz musiał zaopatrzyć się w odpowiednie ilości potków. A sin robi dobry damage.

Gladiator radzi sobie dobrze dzięki knockdownom i skillom AoE i drainującym HP, ale potrzebuje potków.

Ranger - mamy możliwości kitowania elitek dzięki trapom i zasięgowi, ale do 100% uptime także poty.

Magowie - to samo co powyżej, sorc polega na instant damage i debuffach, a spiritmaster na swoim summonie, DoT'ach i fearze. Obaj zjadają poty.

Templar - twardy (nie z powodu defa, def w aionie jest bezużyteczny!), a z 2h swordem potrafi mocno przypieprzyć.

Cleric - dobry magical damage i self heale. Żre mana potki.

Chanter - prawdopodobnie najlepszy na solo PvE. Masz swoje buffy i mantry, które możesz do woli przełączać, na damage, crita, szybkość biegania, regenerację MP/HP. Damage robi średni, ale za to możesz tyrać co chcesz praktycznie bez przerw. Wady - wymaga ogarnięcia, żeby grac nim na PvP i w grupie.

Jedyna postać jaką nie musisz używać potów, żeby farmić skutecznie i szybko solo moby bez przerw to chanter. Ale i tak warto je nosić.

Ta... porównanie pirackiego serwera do globalnego, chapeau bas.

Każda klasa jest dobra, ale na przykład elitki na low pozomiach może już jechać Spirit master *około 19* czy ranger.

Dziękuję za odpowiedzi. Szczególnie wielkie dziękuję za opisanie postaci ozonek. A jeśli mówimy już o potkach moglibyście mi coś powiedzieć o gospodarce w tej grze? Zastanawiam się czy mnie będzie stać na te potki :) I chyba wypróbuje Sina i Chantera.

Słuchaj o poty się nie martw.Masz tzw. "survey",czyli kiedy wbijesz lvl dostajesz różne przedmioty tym (w większości) potki i to tak po 100 sztuk.A odnośnie postaci,osobiście gram sorcem i nie jest taki "squishy".Dzięki magicznej tarczy (stone skin) spokojnie będziesz solo robić questy,w pvp czasem jest problem ale to głównie z Rangerem,na początek może zrób Templara lub Gladiatora i zobacz jak tobie się gra tego typu postacią.

Templar i Gladiator swoją powolność nadrabiają na prawdę potężnymi atakami i cholerną wytrzymałością, a i jeszcze zajebis**mi zbrojami xD (szczególnie w asmo).

Gladiatorem grałem do 20lvl i powiem Ci że źle nie było.

Assassinem teraz jadę (11lvl :)) i też nie jest jakoś wybitnie trudno.

Jednym zdaniem : "nie ma złych postaci, są tylko źli gracze"

''ImSoDelicious'' Tobie także dziękuję za opinie. Na pewno uwzględnie ją w moich przemyśleniach. I mam nadzieję że jakoś sobie poradze. Aion to jest jedna z nie licznych gier w które jeszcze nie grałem, bo naprawdę przez wiele gier się przewinąłem. Jeszcze Raz dziękuję za waszą pomoc I czekam na nastepnę opinie ( jeśli jeszcze jakieś będą)

z Poważaniem, WoodyEX

@up

Najłatwiej w pve gra się chanterem :P

@up Za łatwo też być nie musi :D Ponadto chciałbym zadawać jakiś damage wiesz jakaś szybka akcja.Ale wypróbuje Chantera także. Dziekuję Tobie też za opinie :)

@up a kto powiedział że ta postać nie ma dmg? :D

http://www.youtube.com/watch?v=qJiFEzPb6Jc

Tak patrzę na komentarze i stwierdzam że w Aiona nie graliście , dobra ja Ci pomogę bo przyznam się bez bicia , gram od samej cbt w Aiona. :) Więc tak :

Na początek dobry gladiator na PvE ,bo na 1-45 dostajesz będzki na pvp potem jesteś terminatorem na PvP i PvE.

jeżeli lubisz grę w pt to polece Ci clerica ponieważ summonuje on sobie wieżyczki które wspomagają a do tego heal wymiata. :)

Chanter to cleric ale mniejszy heal ma i większy dps. ale na PvP odpada jak nie ogarniesz.

Assasin , dostawać będziesz po ryju za przeproszeniem ,do pvp conajmniej +10 eq i daggi z Fire Temple bo radyza nic na pvp nie dasz

chyba że ogarniesz stuny. Hunter ktoś do ciebie podejdzie to po tobie.. Nie masz szans , jego dmg wymiata ma trapy i arrowy stunujące i spowalniające, ale jak mówiłem ktoś podejdzie to po tobie.

Templar ... Bardzo wieeeelki deef , maszynka do pvp , niezniszczalny , ogarniasz , możesz sam 5 rozwalić więc tak samo jak glada ci go na początek Polecam , Sorcerer podobnie jak ranger. Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki dmg i wiele spowalniaczy i do tego shielda na absorcje dmg ma....ale koniec tarczy = koniec życia.

Chanter , bardzo dobry na PvP mój faworyt jak Gladiator i Templar , nie ma takiego 1 wielkiego hita , ma multun stunów i takich skilli walących co sekundę hit a można kilka założyć na przeciwnika , co czyni że jego HP spada jak 1 tonowe gówno z 8 piętra.

Do tego sumonuje sobie peta który wali porządne hity. :P

Ps. Chanter z eq na 1 lvl może zabić luzem kolesia z eq na 30-40lvl ale trza ogarnąć.

Mam nadzieje że pomogłem

Asmo górą !!!

Templar i Gladiator swoją powolność nadrabiają na prawdę potężnymi atakami i cholerną wytrzymałością, a i jeszcze zajebis**mi zbrojami xD (szczególnie w asmo).Gladiatorem grałem do 20lvl i powiem Ci że źle nie było.Assassinem teraz jadę (11lvl ) i też nie jest jakoś wybitnie trudno.Jednym zdaniem : "nie ma złych postaci, są tylko źli gracze"

powolny to on jest może na 20 lvl ale bron attack speed extendable i scroll miazga i spear to jest overpower postać w Aionie.

Tak patrzę na komentarze i stwierdzam że w Aiona nie graliście , dobra ja Ci pomogę bo przyznam się bez bicia , gram od samej cbt w Aiona. Więc tak :Na początek dobry gladiator na PvE ,bo na 1-45 dostajesz będzki na pvp potem jesteś terminatorem na PvP i PvE.jeżeli lubisz grę w pt to polece Ci clerica ponieważ summonuje on sobie wieżyczki które wspomagają a do tego heal wymiata. Chanter to cleric ale mniejszy heal ma i większy dps. ale na PvP odpada jak nie ogarniesz.Assasin , dostawać będziesz po ryju za przeproszeniem ,do pvp conajmniej +10 eq i daggi z Fire Temple bo radyza nic na pvp nie daszchyba że ogarniesz stuny. Hunter ktoś do ciebie podejdzie to po tobie.. Nie masz szans , jego dmg wymiata ma trapy i arrowy stunujące i spowalniające, ale jak mówiłem ktoś podejdzie to po tobie.Templar ... Bardzo wieeeelki deef , maszynka do pvp , niezniszczalny , ogarniasz , możesz sam 5 rozwalić więc tak samo jak glada ci go na początek Polecam , Sorcerer podobnie jak ranger. Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki dmg i wiele spowalniaczy i do tego shielda na absorcje dmg ma....ale koniec tarczy = koniec życia.Chanter , bardzo dobry na PvP mój faworyt jak Gladiator i Templar , nie ma takiego 1 wielkiego hita , ma multun stunów i takich skilli walących co sekundę hit a można kilka założyć na przeciwnika , co czyni że jego HP spada jak 1 tonowe gówno z 8 piętra.Do tego sumonuje sobie peta który wali porządne hity. Ps. Chanter z eq na 1 lvl może zabić luzem kolesia z eq na 30-40lvl ale trza ogarnąć.Mam nadzieje że pomogłemAsmo górą !!!

1-45 to ty chyba dostajesz będzki bo glad na 37-45 jest jedna z lepszych postaci, nie hunter tylko ranger a jeżeli podejdzie to po to są skille i trapy i scroll anty-shock zeby uciec ale jego dmg niszczy kazdego.Templar musi miec extendable weapon bo inaczej jest kiepsko,chyba że GS full DMG tak samo GLAD.Chanter pod DPS jest dobry a pod Support średni,aż za bardzo

Właśnie zacząłem grę postacią ''Chanter'' Mogę powiedzieć że nie jest źle. Obrażeń nie wiadomo jakich nie robię ale dzięki Healu i mantrach daje rade solować i jakoś daje rade prawie nie zużywać potów. Zastanawiam się także nad przetestowaniem Gladiatora.

@up według Ciebie Gladiator jakoś daje rade na lvlach 25-35? Tak się tylko pytam z ciekawości.

Właśnie zacząłem grę postacią ''Chanter'' Mogę powiedzieć że nie jest źle. Obrażeń nie wiadomo jakich nie robię ale dzięki Healu i mantrach daje rade solować i jakoś daje rade prawie nie zużywać potów. Zastanawiam się także nad przetestowaniem Gladiatora.@up według Ciebie Gladiator jakoś daje rade na lvlach 25-35? Tak się tylko pytam z ciekawości.

Tak na 25-35 to tak srednio jest z tym bo nie ma podstawowego skilla "UD" który jest dopiero na 37 lvl.Tak jak wcześniej to glad dobrze sobie radzi na 37-45.Ale na 35 jak bedziesz miał kromede połączoną z attack speedem to też daje rade

Ja gram osobiście Chanterem jest strasznie trudną postacią do ogarnięcia ale w PvPvE jest super jak na razie nie żałuje decyzji i w duel'u jeszcze z nikim nie przegrałem jeszcze...(ale to kwestia czasu i spotkania jakiegoś ogara)

Ja gram osobiście Chanterem jest strasznie trudną postacią do ogarnięcia ale w PvPvE jest super jak na razie nie żałuje decyzji i w duel'u jeszcze z nikim nie przegrałem jeszcze...(ale to kwestia czasu i spotkania jakiegoś ogara)

Chyba sam sobie napisałeś, że jest trudny, zagraj assassinem, zobaczysz co to znaczy "postać trudna do ogarnięcia".

Najlepszym solo jest rzekomo właśnie chanter, lub cler, a przynajmniej jeśli chodzi o elity. Co do normalnego expienia wydaje mi się, że sorc, czy ranger jest lepszy. Na pewnoe nie tykaj templara, expi się nim strasznie mozolnie.

Inyenn w końcu ktoś kto ma trochę oleju w głowie. Powiedzieć, że assassin jest słaby to tak jak powiedzieć "TUSK NA PREZYDENTA"... Ogarniesz go i gra się naprawdę fajnie. Trzeba w miarę ogarniać jego skille, bo ma pare ukrytych łańcuszków i skupić się na manastone'ach.

Inyenn w końcu ktoś kto ma trochę oleju w głowie. Powiedzieć, że assassin jest słaby to tak jak powiedzieć "TUSK NA PREZYDENTA"... Ogarniesz go i gra się naprawdę fajnie. Trzeba w miarę ogarniać jego skille, bo ma pare ukrytych łańcuszków i skupić się na manastone'ach.

Assasin jest bardzo dobry, zwłaszcza na takich magów itp. Jeśli się go ogarnie, ten kogo atakujemy nie powinien nawet wyjść ze stuna.

A poza tym ma fajne pierdoły jak np. Hide. Misje z tym gówienkiem to błahostka xD

Jedno wiem na pewno Glad,Templar i assassin to wg. mnie najlepsze postacie.

Dziękuje dobranoc!