Jaka teraz gra mmo szczyci się duża ilością graczy?

j.w, ściągnąłem wczoraj riders of icarius i dzisiaj cabal 2 i wszędzie pustki :C

Bo prawdziwy playerbase mają tylko gry, które są tych graczy warte. Wybrałeś 2 bardzo słabe i jedynie komercyjne tytuły. Polecam gry P2P typu WoW czy FFXIV, tam nigdy nie uświadczysz pustek.

A co byś mógł polecić z f2p?

Jeżeli chodzi o samą ilość graczy? Z pewnością klasyki typu Tibia, Mu Online, Cabal, itp. Z troszkę "nowszych" produkcji z pewnością Tera, Aion, Digimon Masters Online (Który wbrew tematyce ma naprawdę wielu graczy). Musiałbym dłużej pomyśleć nad innymi tytułami, ale generalnie wszystkie te leciwe gry potrafią mieć większe ilości graczy niż te nowe badziewia.

Dzięki wielkie, wróciłem po dłuższej przerwie do MMO i szukam "nowej przystani" :D

Możesz spróbować jeszcze Blade & Soul, albo Skyforge, który dostał ostatnio sporego apdejta, ale faktycznie, dużą i stałą ilość graczy to teraz trzeba szukać albo w P2P/B2P, albo w grach typu Path of Exile, Overwatch, HoTS, czy innych mobach i sieciówkach.

Są jeszcze "drugoligowi" gracze, np. DC Universe Online, Vindictus, C9, może Maple Story.

Co do Tibii to ilość graczy na serwerach delikatnie mnie ucieszyła, ale bez PACCA nie ma co nawet się w to ładować.

Jest Archeage po nowym patchu, w którym od prawie 2 tygodni są kolejki do logowania na nowe serwery bez p2w. gra f2p.

Jest Archeage po nowym patchu, w którym od prawie 2 tygodni są kolejki do logowania na nowe serwery bez p2w. gra f2p.

bez pw2 bitch please

Polecam Black desert - graczy sporo ;)

A sama gra jedna z lepszych ;)

Polecam Black desert - graczy sporo 

A sama gra jedna z lepszych  

On szuka f2p a nie B2P z IS

Z gier f2p BnS ma sporą liczbę graczy 40 tysięcy jeśli dobrze pamiętam, Aion i Lineage 2 mniej więcej po 20 tysięcy graczy. Zapewne Dragon Nest powinien posiadać sporą ilość grających.

Jeśli szukasz mmo z milionową ilością graczy to tylko b2p albo moba LoL lub Dota 2.

Archeage , fresh serwer z ISem bez P2W, Aion-Barus (polski) , WoT (takie naciągane mmo ale jednak)

Blade and soul ma dużą bazę graczy i jest to całkiem solidny tytuł w swojej klasie.

Black desert podobnie z tym, że b2p ale nie wiem czy 23zł można tak nazwać.

Tera umarła, sprawdzałem.

Z tych bardziej archaicznych gdzie stoisz w miejscu i klikasz 1,2,3 to chyba aion się jeszcze dobrze trzyma. Archage można też spróbować ale nazwa jest mocno adekwatna do rozgrywki :)

W innym wypadku polecam moby, te ciekawsze i dynamiczniejsze czyli smite, hots albo te reprezentujące klasyczny styl rozgrywki jak lol czy dota.

Pogrywałem ostatnio w wowa i gw2. W tym drugim ludzi jest cała masa. Porównując te dwie gry wow wydaje się trochę opustoszały. Szczególnie jeśli lubisz PvP, bo po ostatnim patchu wszyscy się na nie rzucili.

Archeage jako jedyny Ci nie polecam bo jak sam piszesz szukasz nowej przystani . Taka prawda że na archeage będzie mega hype 2mechy po czym skończy jak pozostałe servery i w prime time na warach będziesz mieć po 20 osób . Polityka Trionu w stosunku do tej gry jest bardzo zła za dużo serverów nowych otwierają za mało mergują i w efekcie całe community jest rozbite .

Wracając do tematu

Polecam mmo ze stajni Warportalu , Nexona , NCsoftu w większośći ich produkcji jest z kim grać .(Tera Online ) Bardzo mało opisałeś jakie mmo cie interesują czy dungeonówki , hardgrind , questowniki ?

Z f2p to chyba tylko eve online. Tak jak wyżej pisali FF XIV i WoW to chyba jedyne tytuły które trzymają poziom i mają wysoką populację.

Jeżeli chodzi o MMO to na polskich serwerach WoT w sobotę po południu było ponad 100 tysięcy zalogowanych graczy, na serwerze rosyjskim prawie 800 tysięcy. Normalnie na polskim jest średnio 30-50 tysięcy graczy online.

Co do WoTa to normalnie też jest 100 tysiecy ludzi tylko że w godzinach szczytu, teraz jest sporo do roboty jezeli chodzi o event wiec ludzie graja.

Co do tematu to osobiście polecam Drakensanga Online - na prawdę sporo ludzi gra i wbrew opini jaka tutaj panuje gra nie jest P2W zwłaszcza jeżeli potrafi się grać a nie marudzić o wszystko.

Polecam też PirateStorm - też gra sporo ludzi inny klimat ale może wejdzie ci w gusta

Sprawdz sobie te tytuły można grać też w przeglądarce więc sprawdzić możesz szybko i bezbolesnie, a jeżeli jakaś się spodoba to zawsze mogę pomóc z pierwszymi krokami ^^

bez pw2 bitch please

W porównaniu do tego co jest na legacy serverach? To tak, można to uznać brakiem p2w :D Zupełnie osobne item shopy dla legacy, a dla fresh serverów to duży plus.

Blade & Soul, ArcheAge, Guild Wars 2 z gier f2p

FFXIV z gier p2p

Ten brak p2w w Archeage jest tymczasowy by dac wszystkim graczom szanse rownego startu a pozniej normalnie wchodzi caly IS. Chyba bylo pisane to tu ze bral IS jest tylko do czasu.