Jakaś fajna gra RPG

Siema . Szukam jakiejś fajnej gry RPG (single) , z dobrą fabułą i w miare dobrą grafiką :P

Sprzęt : WSZYSTKO PÓJDZIE

Cechy : Ta gra musi mieć dobrą fabułe , dobrą grafike , najlepiej jakby była 3D (2D też może być) i żeby było coś w stylu skillowania (łucznictwo , cieżki pancerz itd) tak jak w TDS :SKYRIM.

Przypadły Mi do gustu:

THE ELDER SCROLLS 5: SKYRIM - Ciągle gram

GOTHIC 1 - Przeszedłem

GOTHIC 2 - Przeszedłem

GOTHIC 2 NOC KRUKA - Przeszedłem

FALL OUT 3 - Pograłem dosyć długo , praktycznie przeszedłem :P

FALL OUT : NV - Pograłem dosyć długo , praktycznie przeszedłem :P

MASS EFFECT 2 - Przeszedłem

DRAGON AGE : Przeszedłem

DRAGON AGE 2 : Grałem , ale mi się znudzilo ;p .

WIEDŹMIN 2 : ZABÓJCY KRÓLÓW - Przeszedłem

MOUNT & BLADE - Pograłem długo ( znudziło mi sie )

MOUNT & BLADE : WAR BAND - Pograłem długo ( znudziło mi sie )

DIABLO II - Przeszedłem

Nie przypadły Mi do gustu:

DIVINITY 2 : EGO DRACONIS - Nie lubie tej gry.

ARCANIA : A GOTHIC TALE - O mój boże , jaka klapa ... (przeszedłem na siłe , na początku mi sie podobało ale potem było coraz gorzej)

GOTHIC 3 - Troche pograłem ale mi się znudziło.

DUNGEON SIEGE III - Totalna klapa .

FABLE III - Nie ciągnie mnie do tej gry . ( grałem , zbyt łatwa )

TWO WORLDS II - Ta gra nie ma tego czegoś , co lubie w GOTHIC (1 , 2).

THE ELDER SCROLLS 4 :OBLIVON - Nie spodobała mi się ta gra.

Liczę na waszą pomoc.

Zagraj w Risena, świetny RPG (9/10 w CDA), bardzo podobny do 2 części Gothica.

Zapomniałem o nim napisać ;p w risena grałem ;p

Czekaj na D3, albo stara ale jara gierka, dla mnie fajna(nie przeszedłem), mianowicie Lionheart. Gra ma super fabułe, dużo itemów kamera i grafa prawie jak w D2. Nie rozpisze się, bo dawno nie grałem :D

Czekaj na D3, albo stara ale jara gierka, dla mnie fajna(nie przeszedłem), mianowicie Lionheart. Gra ma super fabułe, dużo itemów kamera i grafa prawie jak w D2. Nie rozpisze się, bo dawno nie grałem

On prosi o rpg a nie H'n's chociaż dla dzisiejszego pokolenia to już pewnie jeden męski narząd rodny. Jeśli szukasz rpg z tego roku to masz do wyboru: Skyrim, witcher 2,Fallout: New Vegas( nie pamiętam czy to ten rok) i............. chyba koniec RPG w tym roku, reszta to slashery

Czekam na dalsze propozycje ;p

Ja polecam Fable TLC. Jest to fabularna gra, lecz ma wiele cech RPG. Możesz stworzyć postać, jaką tylko chcesz, może być to mag i wojownik w jednym, czysty łucznik, można stworzyć także postać idealną, wyspecjalizowaną we wszystkim. Fabuła bardzo rozbudowana, bardzo się wczułem w losy bohatera, gdy przechodziłem grę. Oprócz Fabla polecę także Sacred i Sacred 2, czysty RPG, dużo skillowania, wiele poziomów trudności, od brązowego, poprzez srebrny, złoty i platynowy aż do niobowego, najtrudniejszego, przeznaczonego dla mistrzów RPG. Ogrom questów. O ile pierwsza część to klimaty bardziej fantasy, mityczne stwory, o tyle dwójka podchodzi pod takie niby "sci-fi",np. strażnik świątyni, ze zmechanizowanym ramieniem, lub też boss w postaci czterech robotów. Jednakże jedynka, jak i dwójka posiadają znakomitą fabułę. Mi obie te gry bardzo przypadły do gustu.

BlastBlue dzieki napewno sprawdze.

Sacredy to h'n's fakt że dobre, zwłaszcza pierwszy. Co do nowego Fable to dno i 100 metrów mułu, w porównaniu z pierwszym.

Polecam ci Risen, Two Worlds 1 i 2, Red Faction, czekac na Mass Effect 3

A może klasyka?

Fallout 1 i 2

Might&Magic 6/7/8

Baldurs Gate 1/2

Planescape Torment

Gry niby stare ale ciągle maja to coś. Jeśli nie grałeś warto. We wszystkie

to spam ale up+1

broda, to fakt, że Sacred ma w sobie coś z h'n's, bo nie da się ukryć, krew się leje strumieniami :)

A Fable TLC to lepsza wersja Fabla, tak jak masz Sacreda, gdzie na końcu walczysz z Shaddarem i the end, ale możesz kupić złotą edycję, gdzie masz dodatek Underworld, i po pokonaniu Shaddara lądujesz w zupełnie innej krainie (jest zaznaczona na mapie w regularnym Sacredzie, ale nie da się tam dostać), i na końcu pokonujesz Andukara. Fable kończy się na pokonaniu Jacka Rzeźnika i zdobyciu Miecz Aeonów, zaś w TLC (The Lost Chapters) możemy zdobyć o wiele więcej itemów, srebrnych kluczy, a gra kończy się na pokonaniu Jacka pod postacią smoka, a po dokonaniu tego czynu możemy nosić maskę Jacka. Co do Fabla III, jest zdecydowanie za krótki, zbyt łatwy. I właśnie zapomniałem dodać, że jedynym minusem Fablów jest brak możliwości wyboru poziomu trudności, i gra jest strasznie prosta.

Szczerze powiem ja nawet nie wiedziałęm że jest dodatek do Fable 1, ja myślałem że 3 reklamujesz. Wiesz ja jestem mega old school gracz i cRPG ma dla mnie troszke inne znaczenie niz ma obecnie w/g podejscia przeciętnego Janka, ale z sacred-a nie zrobisz RPG chocbys nawet Boga przekupił.Gra świetna i przeszła do legendy( sacred 1) jako jeden z nielicznych , nowoczesnych h'n's. Zresztą nie dziwne poza Titan quest i Sacred czy był przez ostatnie 5 lat h,n,s godny uwagi? DS nie wliczam bo z tym zawsze byl problem gatunkowy

Tyle propozycji , tak mało czasu :P musze się zastanowić co wybrac ;p

Jest tutaj TES : Skyrim ? bo widze Oblivion. Ale szczerze Oblivion to jest kupa w porownaniu z Skyrim'em :)

P.S Dobra fail, ja polece od siebie nie wiem. Prince of Persia? Taka raczej RPG-zrecznosciowa, w ktorej poza skakaniem jedziesz innych:)

P.S 2 Sadze ze mozliwosc skilowania ( tzn . umiejetnosc lucznictwo 66 ) takowego jak jest w Skyrim jest niepowtarzalna. Nie oszukujmy sie ale w innych grach pokroju Fable nie ma takiego czegos..

Akurat w fable jest, ale droga koleżanko masz racje, nigdzie tak dobrze jak w Skyrim.

ps. Do siego ide strzelać (nie z d*py) z petard:P

Nie wiem, po jakiego ch*ja polecają mu niektórzy gry, w które on już grał. Nie widze na liście Morrowinda, zagraj, nie zawiedziesz się. Oblivion to gówno.

Nie wiem, po jakiego ch*ja polecają mu niektórzy gry, w które on już grał. Nie widze na liście Morrowinda, zagraj, nie zawiedziesz się. Oblivion to gówno.

Ale Skyri to wyzszy poziom, a Obli to serious sh1t

Zobacze Morrowinda

PS . SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU