Jaki Assasin?

Witam,

od niedawna gram w LoLa i szukam chempiona, a konkretnie assasina, który by w miarę szybko i efektownie mógł eliminować wrogich chempionów.

Liczę na wasze podpowiedzi.

Pozdrawiam

Akali.

Jest ich dużo, ale chyba najskuteczniejszym jest AAAAAKALI!!! Dobry jest też: Kassadin, Lee sin, Evellyn, Twitch, Xin, Shaco i pare innych ;)

DOWN@ A czy on się pytał ile w LoL'u jest championów tzn. Assassynów? No właśnie ;) Podałeś mu wszystkich assassynów no i co on biedny, ma z tym teraz zrobić? :D Nie będę się z Tobą kłócił, a autorowi polecam wpisać tych wszystkich champów, w wyszukiwarce youtube.com :)

Jest ich dużo, ale chyba najskuteczniejszym jest AAAAAKALI!!! Dobry jest też: Kassadin, Lee sin, Evellyn, Twitch, Xin, Shaco i pare innych

super odpowiedz, to tak jakby na pytanie "jaki kolor lubisz najbardziej" odpowiedzieć "zielony, ładny jest też: czerwony, żółty, niebieski, fioletowy i pare innych".

Założycielowi tematu odwiedzić youtube lub coś podobnego z filmikami i obejrzeć wszystkich asasynów, i samemu zdecydować jaki Ci pasuje najbardziej (wyglądowo, stylowo czy wg mocy skilli), wiem co piszę - już nie raz ktoś coś mi polecał, i niestety nie pasowało. Można sugerować się jakimiś pomocami ze strony użytkowników, jednakże nie brać ich od razu tak do siebie. Jeśli ktoś polecał kogoś to polecał go dlatego że mu pasuje (lub nie zna postaci a sugerował się tym że duża liczba graczy nią gra), a nie zawsze tak jest w przypadku innych. Dlatego też polecam obejrzeć filmiki. Dla ułatwienia poszukałem Ci już nazwy wszystkich asasynów dostępnych na chwilę obecną w LOLu :)

Oto lista:

- Akali

- Evelynn

- Irelia

- Kassadin

- Katarina

- LeBlanc

- Lee Sin

- Nocturne

- Pantheon

- Poppy

- Shaco

- Twisted Fate

- Vayne

- Xin Zhao

włala :) czekam na jakieś info kogo wybrałeś

super odpowiedz, to tak jakby na pytanie "jaki kolor lubisz najbardziej" odpowiedzieć "zielony, ładny jest też: czerwony, żółty, niebieski, fioletowy i pare innych".Założycielowi tematu odwiedzić youtube lub coś podobnego z filmikami i obejrzeć wszystkich asasynów, i samemu zdecydować jaki Ci pasuje najbardziej (wyglądowo, stylowo czy wg mocy skilli), wiem co piszę - już nie raz ktoś coś mi polecał, i niestety nie pasowało. Można sugerować się jakimiś pomocami ze strony użytkowników, jednakże nie brać ich od razu tak do siebie. Jeśli ktoś polecał kogoś to polecał go dlatego że mu pasuje (lub nie zna postaci a sugerował się tym że duża liczba graczy nią gra), a nie zawsze tak jest w przypadku innych. Dlatego też polecam obejrzeć filmiki. Dla ułatwienia poszukałem Ci już nazwy wszystkich asasynów dostępnych na chwilę obecną w LOLu Oto lista:- Akali- Evelynn- Irelia- Kassadin- Katarina- LeBlanc- Lee Sin- Nocturne- Pantheon- Poppy- Shaco- Twisted Fate- Vayne- Xin Zhaowłala czekam na jakieś info kogo wybrałeś

Nie skomentuje tego pouczenia i to co sam zrobiłeś , ale mniejsza....

Polecam lee sina podwójne skille i fajny buff , ale też dobrze nadaje się do jungli.

chyba komuś czytanie ze zrozumienia się kłania :)

a miałem już zainstalować sobie LOL, ale daruje sobie, bo jak mi się przypomną te wszystkie sweet gimb playerzy

Się przyczepiliście o tą listę jakby zrobić coś złego. A prawda jest taka, że assassin assassinowi nierówny. Gra takim Shaco jest zdecydowanie inna niż gra Irelią, a z kolei gra Irelią różni się od Kassadina. Nie można powiedzieć którego asska mu polecimy, bo jeśli preferuję grę czymś innym to mocno się przejedzie.

BTW. TF jako assassin? Chyba tylko ze względu na ulta i stuna od biedy, bo ja jakoś nie widzę w nim nic wyjątkowego pod assassina. Może się mylę, ale... za to brakuje mi szczura, który jakby na to nie patrzeć też może nieźle namieszać przez tą swoją niewidkę. Nie to żebym się znał, bo sam się nadal uczę gry, ale... :)

TF jako assassin?
W takim razie na offie jest błąd, bo to info właśnie z officiala :)

Talon. W dobrych rękach niesamowity dmg, silence, doskok, slow, bleed, ulti ktore nie dosc ze robi spory dmg to jeszcze ma maly cd i pozwala nam zniknac.

Ode mnie Nocturne. Niesamowity dmg, przydatny passive kiedy wrogowie cie otaczają, do tego itemki z dmg/ls. A speeda nie potrzbuje az tak duzo, bo ma passive'a z tym. Engage > Fear > auto attack, ktos ci ucieka, Ulti, i po klopocie. Problem jego jest taki, ze z ganka nie wyjdzie caly, bo niestety ma dosc slaby armor, nawet jak na assasina. Natomiast w late game'ach, bierze doslownie KAZDEGO osobno na klate. Naprawde polecam ;)

Tak akali wymiata jesli masz runy na ap bierz akali a jesli na ad to shaco

Rzeczywiście, Akali to chyba najlepszy wybór : >

Master Yi

Mastery Yi? no chyba nie ;D

Krótko mówiąc to Akali...

Tak jak wszyscy powyzej napisali, Akali to bedzie znakomity wybor, a nastepnie jak juz Ci sie znudzi to sproboj sobie LeBlanc - champ, ktory posiada jedno z najwiekszych comb odnosnie pojedynczego celu. (czyt. wchodzisz, zabijasz carry na combo + ignite dla pewnosci, cofasz i masz 4vs5 team fight na swoja korzysc)

Pozdrawiam,

Vertixen.

No jednak kupiłem sobie Akali i muszę przyznać, że gra mi się bardzo dobrze. Powoli już wchodzą "triple kille" idę oczywiście na AP. Kupiłem sobie także innego champa jako odskocznię od Akali więc nie ma z tym problemu ;p.

Co do LeBlanca to możliwe, że spróbuje. Może kupię też Te emo jako przeszkadzacza :D

Teraz leci nerf na akali, który może w końcu coś zmieni.

Tak ma być nerf na Hextech Rewolwer :D może wkońcu nie bedzie problemu z zabiciem akali i jej leczeniem ;(

Angielski się kłania, Nerf leci tylko na Hextecha w trybie "Dominion" nie Summoners Rift :) wiec ten kto nie gra w Dominiona Akali, może spać spokojnie, bo nic z nim nie robią.

Co do Tematu, to Akali i Talon, Talonem najlepiej na Mida, zjada wszystko :D

no to tobie angielski też się kłania bo hextech w hextechu znerfione zostaną wszystkie statystyki a na dominionie będzie "tylko" spell vamp jako unique passive.Ode mnie talon i lee sin, talon potrafi zadać niesamowity dmg, ale fakt można go prosto skontrować (oracle lub lee sin w teamie), natomiast lee świetny jungler ze skilli posiada slowa,armor,tarczę,lifesteal,spell vamp no jest świetny po prostu.