Witam szukam słuchawki do 550zł. Od razu mówię że chodzi mi o chińczyki takie jak Xiaomi,Cubot czy inne Lenovo więc proszę mi nie podawać Samsung'a itd itp. Skłaniam się do Cubot'a x6 ale nie jestem pewien.Telefon będzie służył głównie do grania i przęglądania internetu więc jak najlepsza wydajność wskazana
Jaki telefon [500-550zł MAX]?
Samsung Galaxy S2 najlepsze rozwiązanie w tym przedziale .
^Mowiłem o nie podawaniu mi tego koreańskiego shitu. Galaxy S2 był dobry ale już pare ładnych lat ma.
Większość telefonów produkowanych jest w krajach Azji i bliskiego Wschodu wiec nie rozumiem w czym problem. Porządny telefon i dobre wykonanie . Z Nowszych ciężko coś wychaczyć , może Sony Xperia Z ale chyba używany.
^Kolego posłuchaj: chodzi mi o telefony ala Xiaomi,Lenovo,ZTE,Jiayu,Doogee a nie Soniacze,Szajsungi,LG czy inne HTC.
A może coś tańszego i polskiego (podobno) Prestigio Multiphone 3540 DUO? Telefonik za ok. 300-400zł.
^ kolego, troche szacunku gdy prosisz nas o pomoc.Nie płacą nam za to.
Lenovo A8302^Te Polskie telefony mnie nie przekonują za bardzo ale dzięki
^A gdzie ja się odniosłem bez szacunku? O_o Lenovo A830 to już lepsza propozycja Dzięki ale chetnie zobacze takze inne.
Skoro chcesz chińczyka który rozleci się po miesiącu to już Twoja wola co mi do tego , nie używałem tego szajsu ale znam osoby które posiadały i czytałem o nich więc tyle mi starczy . Ale nie licz że znajdziesz coś mocnego i wydajnego z takiego sprzętu.
Sprawdź Kruger&Matz Soul i Asus Zenfone 5
@Sakret Prosze bardzo http://www.devicespecifications.com/en/model/39132d05 bo ty chyba nowy w Smartfonach ogólnie to poczytaj na telchina i wtedy będziesz wiedział co to są chinskie telefony
Nie chodzi mi tutaj o podróbki tylko o normalne telefony wyprodukowane w chinach. Pozdrawiam.
@Ksarou Kruger'a nie chce bo mam zle wspomnienia z ta firma a Asusa Zenfone 5 znajde do 550zł?
Ja sie na tych chinczykach nie znam szczerze, ale podpowiem, ze ludzie kupowali je i nie mogli korzystac. Powod? Rozne sieci GSM, ktorych w Europie sie nie uzywa np.
Czesto problemem są rowniez baterie, ktorych w europie nikt nie wymienia. Wiec czasem lepiej zastanowic sie czy chcesz kupic taniego chinczyka za 500zl i czy czasem nie bedzie trzeba zaraz rozgladac sie za nowym.
^Kupując telefon od razu myślisz o oddaniu na gwarancję?
Ludziki wy mówicie o tanich podróbach jakichś Szajsungów czy Soniaków a nie o chińczykach które są normalnymi telefonami (I o wieeele lepszymi). Obczajcie chociażby telefony Xiaomi.
Kapec nie mowie o podrobach. Xiaomi OnePlus itp o takich mowie myslisz ze dlaczego ludzie ich nie kupuja? bo sa tanie?
Nie kupują ich dlatego bo nie wiele ludzi o nich wie a jeśli wie to część kieruje się tym że coś od kogoś usłyszeli i że wytrzymają max 1-2 miesiące.
Dla tych osób polecam lekture o tych słuchawkach na telchina. Mojego Hongmi męczę już prawie 2 lata i oprócz upadków przez własną głupotę które narobiły małych rysek nic mu się nie dzieje. Dziwne?Hmm..raczej nie bo te telefony są takie same a w większości lepsze niż te plastikowe Szajsungi za którego kupiłbym sobie 2 chińskie mocne smartfony.
Ah, pomyliłem się co do Zenfona 5, ale za cenę 500 złoty jest Asus Zenfone 4, specyfikację masz tutaj - http://www.mgsm.pl/pl/katalog/asus/zenfone4a450cg/Asus-ZenFone-4-A450CG.html
Swoją drogą lepiej jakbyś dołożył i kupił 5, będzie miał aktualizację do Androida 5.0 i ma 2gb ramu. Sam osobiście posiadam Motorolę Moto G 2014 i jestem z niej bardzo zadowolony. (też będzie miał update do 5.0)
MOTOROLA G
lg p710 II. Naprawdę fajny telefon. Bateria to cudo nie dość, że trzyma długo to ładuje się błyskawicznie. Raptem podłączę i bateria ma 100%. Będziesz mógł grać długo bez ładowania. Z grami nie ma problemów, co prawda gram mało ale wszystkie wymagające tytuły chodzą wyśmienicie. Może być problem z jakimiś mega niszowymi produkcjami, ale wszystkie znane hity chodzą płynnie. Ekran dotykowy działa świetnie, wystarczy musnąć żeby zareagował i działa zawsze. Nie tak jak w niektórych modelach, gdzie telefony mają jakieś zaniki i ekran przez ułamek sekundy nie odpowiada. Fona posiadam ponad rok i naprawdę nie mam zamiaru wymieniać. Jak widzę ludzi w pracy co maja te szajsungi za kilka tysięcy, to aż mi ich żal... a jaki płacz jaki lament jak upadnie
@Kapec Jak wszedłem na ten topic, nie wiedziałem co mam sądzić o koledze szukającym telefonu.
Poczytałem troszkę o tych telefonach , co rzekomo mają być lepsze od firm globalnych : Sony , Nokia , Samsung.
Firma Doogee jest firmą totalnie nieznającą się na telefonach , Ekrany robią z najniższej jakości produktów , wystarczy 5 cm wysokości i upadek na tylnią część obudowy aby ekran pękł w drobny mak , Cały design się ściera pod wpływem tarcia palcami .
Specyfikacje są także słabe , w cenie jaką oferuje nam ta firma .
Najlepszymi telefonami są Xiaomi , I to te najlepsze modele : MI3 .
Porażka ze strony Kapeca ponieważ nie zna się na telefonach dotykowych , a się o nich wypowiada , W tej cenie znajdzie Chiński szajs , w cenie dobrego produktu dobrej firmy takiej jak LG , Asus , Czy Samsung , Recenzje tysiąca ludzi mówią same przez się.
> Wracając do tematu , po dłuższych oględzinach http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redminote/Xiaomi-Redmi-Note.html Nic innego mi nie przychodzi do głowy, Telefon powinien działać poprawnie , Jednakże nie ma porównania w cenie do produktów samsunga , lg , nokia.
A powiedz mi czy będziesz sam zamawiał npl z Ali czy raczej z allegro? Bo w tej cenie masz np. Redmi Note 5,5 cala albo chociaż naszą 'Polską' Lunę. No i najlepszy jak dotąd telefon w tej cenie (Bo taki sprzęt to powinine kosztować ponad 1200zł) czyli nowy Note Meizu. Premiera za 3 tygodnie ale jak się wstrzyamsz to masz najlepszą specyfikację:
http://www.meizu.com/en/products/m1note/features.html
Ale szczerze to do grania to wolałbym kupić PS Vite czy 3ds XXL. Ta sama cena a gry nieporównywalnie lepsze. Gry na Andka to raczej paździerz straszny i raczej się to nie zmieni bo developerzy nie chcą pisać na tą platformę gier. Niby wyszedł teraz Hearthstone i KOTOR ale należy pamiętac że ciężko jest grać na ekranie mniejszym niż 6 cali. Chyba że dołożyłbyś niecałe 300zł i kupił jakiś phablet ale chińczyki nie mają żadnego dobrego powyżej 6 cali. Zostaje tylko xperia Ultra 6,4. Wielka, z świetnym ekranem. Tak więc ja polecam konsolkę albo wstrzymać się do Meizu - można już zamawiać na Ali, sam w lutym kupuję to cudeńko.
Obecnie mam iOcean x7 i nie narzekam. Popularny dosyć model na allegro. Nie awaryjny, kosmicznie dobry aparat. No ale do gier to jednak wolałbym właśnie 5,5 albo 6 cali
pozdrawiam