Lenovo A850+ dobry telefon mam od paru miesięcy... 8 rdzeni mali 450 5.5 cala (rozdzielczość QHD) bateria 2500
Jaki telefon [500-550zł MAX]?
Ale szczerze to do grania to wolałbym kupić PS Vite czy 3ds XXL. Ta sama cena a gry nieporównywalnie lepsze. Gry na Andka to raczej paździerz straszny i raczej się to nie zmieni bo developerzy nie chcą pisać na tą platformę gier. Niby wyszedł teraz Hearthstone i KOTOR ale należy pamiętac że ciężko jest grać na ekranie mniejszym niż 6 cali. Chyba że dołożyłbyś niecałe 300zł i kupił jakiś phablet ale chińczyki nie mają żadnego dobrego powyżej 6 cali. Zostaje tylko xperia Ultra 6,4. Wielka, z świetnym ekranem.
Już bez przesady gier troche fajnych gie jest World of Tanks Blitz, Hearthstone, KOTOR, Baladurs gate I-II,Icewind tale, MASS EFFECT INFILTRATOR, Deus Ex the fall, assasin creed pirates, walking dead,The Wolf Among Us,Game of Thrones,Tales from the Borderlands i wiele innych wartych zagrania. Ja raczej powiedziałbym że coraz więcej developerów zaczyna interesować się tą platformą (patrz ubisoft,Telltale Games).
Ale to dlatego że to porty to raz a dwa że wczesniej ukazały się na iOS. Android to najbardziej piracona obecne platforma i twórcy mają na nią wywalone a te parę tytułów to tylko kropla w oceanie gier. Zresztą jeśli się orientujesz to wiesz że często na iOS były już rok wczesniej. Oczywiście jeśli chodzi o telefon to ma to być dodatek do sprzętu ale nie patrzyłbym w przyszlość pod tym kątem. Ale jeśli już musimy grać w Baldury czy Kotory poza domem i wielkim ekranem to wolałbym mieć standardowy telefon w kieszeni a w rękach tablet. Już nie mówiąc jaki Android jest stabilny. Ja mam już ósmy telefon z Andkiem i nie polecam tego do gier. Zreszta, większosć użytkowników na największych forach jest podobnego zdania. Oczywiście w autobusie można sobie popykać w Angry Birds, cut the rope czy Farm Heroes Saga. Ale jeśli mówimy o graniu to bieda na telefonie grać. A gry Tell Tale to raczej interaktywne filmy na 2-3 godziny - grami bym tego nie nazwał. Nadają się bardziej do odpalenia sobie na konsoli na dużym telewizorze. Mało kto w PL je kupi. A jak ściągną zewnętrznych źródeł to tak jak w każdej aplikacji APK - 75% szansy że gre będzie co pare minut wywalało bo to nie dedykowana aplikacja pod dany sprzęt
Ale to dlatego że to porty to raz a dwa że wczesniej ukazały się na iOS. Android to najbardziej piracona obecne platforma i twórcy mają na nią wywalone a te parę tytułów to tylko kropla w oceanie gier. Zresztą jeśli się orientujesz to wiesz że często na iOS były już rok wczesniej. Oczywiście jeśli chodzi o telefon to ma to być dodatek do sprzętu ale nie patrzyłbym w przyszlość pod tym kątem. Ale jeśli już musimy grać w Baldury czy Kotory poza domem i wielkim ekranem to wolałbym mieć standardowy telefon w kieszeni a w rękach tablet. Już nie mówiąc jaki Android jest stabilny. Ja mam już ósmy telefon z Andkiem i nie polecam tego do gier. Zreszta, większosć użytkowników na największych forach jest podobnego zdania. Oczywiście w autobusie można sobie popykać w Angry Birds, cut the rope czy Farm Heroes Saga. Ale jeśli mówimy o graniu to bieda na telefonie grać. A gry Tell Tale to raczej interaktywne filmy na 2-3 godziny - grami bym tego nie nazwał. Nadają się bardziej do odpalenia sobie na konsoli na dużym telewizorze. Mało kto w PL je kupi. A jak ściągną zewnętrznych źródeł to tak jak w każdej aplikacji APK - 75% szansy że gre będzie co pare minut wywalało bo to nie dedykowana aplikacja pod dany sprzęt
Ja tam ich gry bardzo lubię cała seria the walking dead to kolo 20godzin i mylisz się sporo ludzi kupuje.
Tak android jest piraconą platformą bo "otwartą", a twórcy po prostu stosują inną formę sprzedaży niż na ios (pseudo F2P).
Tak jest to kropla w oceanie wymieniłem tytuły które mogą się kojarzyć użytkownikom PC, gier na androida wyszło dużo więcej mniej lub bardziej udanych.
Tak na ios często tytuły wychodzą wcześniej aczkolwiek czasami bywa odwrotnie.
Sam mam tablet i telefon z androidem, w podróży szczególnie tej codziennej (dojazdy do pracy) używam telefonu.
Uważam że do grania o wiele bardziej się nadaje telefon od 5.5 cali ew tablet 7" z tego względu że jest lżejszy i trzymanie go jest bardziej naturalne niż powiedzmy 8 czy 10 cali szczególnie jak ktoś gra w gry gdzie na ekranie ma kontroler (np Dead Trigger 2).
Asus Zenfone 4, lub Lenovo A850
Ja tam ich gry bardzo lubię cała seria the walking dead to kolo 20godzin i mylisz się sporo ludzi kupuje. Tak android jest piraconą platformą bo "otwartą", a twórcy po prostu stosują inną formę sprzedaży niż na ios (pseudo F2P).Tak jest to kropla w oceanie wymieniłem tytuły które mogą się kojarzyć użytkownikom PC, gier na androida wyszło dużo więcej mniej lub bardziej udanych.Tak na ios często tytuły wychodzą wcześniej aczkolwiek czasami bywa odwrotnie.Sam mam tablet i telefon z androidem, w podróży szczególnie tej codziennej (dojazdy do pracy) używam telefonu.Uważam że do grania o wiele bardziej się nadaje telefon od 5.5 cali ew tablet 7" z tego względu że jest lżejszy i trzymanie go jest bardziej naturalne niż powiedzmy 8 czy 10 cali szczególnie jak ktoś gra w gry gdzie na ekranie ma kontroler (np Dead Trigger 2).
Też lubię bo ja ogólnie lubię gry fabularne ale nie pasują mi do małego ekranu. Także sam widzisz że Android nie jest ogólnie dobrą platformą do gier jeśli rozważamy zakup sprzętu pod pryzmat gier. A jeszcze jedna kwestia -
W życiu już nie odpalę gier rpg na telefonie. Final Fantasy IV (kupiony legalnie w przecenach w Amazon apps) wiesza się gdzieś po 6 godzinach gry. Pobrałem na telefon dziewczyny (LG g2), to tekstury zanikają troszkę dalej i też się nie da grać. Za to pamiętam w ojcowym Note3 jak mi Order n Chaos się zbugował po pewnym czasie. A gry rpg wymagają jednak trochę czasu grania a później wnerw że bugi. Dlatego wczoraj zamówiłem sobie Vite używaną za 350zł, kolekcję Metal Gear Solid w odświezonej wersji i Final Fantasy X i X-2. Wszystko mnie nie kosztowało więcen niż 600zł a jakość grania i prestiż marek jest. Nastepnie kupię Lumines za 30zł oraz Child OF Mana za 49 i może Killzone. No a jak ktoś nie ma kasy to może mniej legalne rozwiązanie wybrać - kuić 3DS w wersji XXL za 449zł i nagrywarkę za 40zł i sobie ściągać romy.
Natomiast tak jak pisałem wcześniej - kupię i polecam ten Meizu telefonik jak jednak to musi być smartphone w takiej cenie - Zresztą na Andka są też dobre emulatory tylko te sterowanie bez triggerów itp. No ale zawsze można kupić nakładkę na telefon
Asus Zenfone 4, lub Lenovo A850
Jaku Asus. Czy Ty wiesz jaką to ma rozdzielczość?
960x540. Przy ekranie 5,5 to jest w tych czasach niedopuszczalne
Asus ma 4,5 a nie 5,5 cala.
Motorola Moto G sam kupiłem i nie żałuje jak za tak niską cene
Asus ma 4,5 a nie 5,5 cala.
Racja, źle skopiowałem. Chodziło mi oczywiście o Lenovo A850
Motorola Moto G - Solidny produkt, ale do gier ma za mały wyświetlacz. Zenfone 4 także
Też lubię bo ja ogólnie lubię gry fabularne ale nie pasują mi do małego ekranu. Także sam widzisz że Android nie jest ogólnie dobrą platformą do gier jeśli rozważamy zakup sprzętu pod pryzmat gier. A jeszcze jedna kwestia - W życiu już nie odpalę gier rpg na telefonie. Final Fantasy IV (kupiony legalnie w przecenach w Amazon apps) wiesza się gdzieś po 6 godzinach gry. Pobrałem na telefon dziewczyny (LG g2), to tekstury zanikają troszkę dalej i też się nie da grać. Za to pamiętam w ojcowym Note3 jak mi Order n Chaos się zbugował po pewnym czasie. A gry rpg wymagają jednak trochę czasu grania a później wnerw że bugi. Dlatego wczoraj zamówiłem sobie Vite używaną za 350zł, kolekcję Metal Gear Solid w odświezonej wersji i Final Fantasy X i X-2. Wszystko mnie nie kosztowało więcen niż 600zł a jakość grania i prestiż marek jest. Nastepnie kupię Lumines za 30zł oraz Child OF Mana za 49 i może Killzone. No a jak ktoś nie ma kasy to może mniej legalne rozwiązanie wybrać - kuić 3DS w wersji XXL za 449zł i nagrywarkę za 40zł i sobie ściągać romy. Natomiast tak jak pisałem wcześniej - kupię i polecam ten Meizu telefonik jak jednak to musi być smartphone w takiej cenie - Zresztą na Andka są też dobre emulatory tylko te sterowanie bez triggerów itp. No ale zawsze można kupić nakładkę na telefon
Nie wiem mnie tam sie nic nie wiesza a tekstury się wyświetlają poprawnie ...bugi owszem uświadczyłem w order and chaos ale ogólnie występujące na wszystkich platformach.
Zarówno na tablecie i telefonie gram od dawna i dużo (daleko mam do pracy) i uważam że telefon/tablet z sukcesem może zastąpić konsolę przenośną jak nie odpowiada Ci sterowanie możesz dokupić kontroler z uchwytem na telefon których pełno na alledrogo. Gry graficznie w zależności od używanego sprzętu często mają porównywalną (jak nie lepszą grafikę) do przenośnych konsol.
Ps. A Vita przypadkiem nie umiera ...?
Rozdzielczość QHD przy 5.5 calach pomijając modę na FHD jest jak najbardziej dopuszczalne i mi kompletnie nie przeszkadza.
@enzine123 Nie ma porównania? Powiedzmy że telefon za około 500zł: Samsung Galaxy Ace 4 vs chociażby Lenovo S650. Te same ceny a wydajność u Lenovo jest...aż mi się nie chce pisać. Co do Doogee..heh powiedz mi drogi kolego miałeś jakiegoś chinola? Nie sądze a więc kierujesz się zdaniem innych ludzi o których już pisałem więc nie będe tłumaczył. Nie podoba się to kupuj dalej te swoje globalne ,,MOCNE FIRMY''.
PS: Bardziej oczojebnej odpowiedzi nie mogłeś dać?
Ludziki ja już wybrałem ZTE v5 Red Bull (wersja 2gb ram) i właśnie oczekuje na paczuszkę
Zdaj relacje jak dojdzie (najlepiej na pw)
Osobiście co prawda planuje Moto G 2gen, ale ten ZTE jest równie ciekawy.
Nie ma sprawy jak dojdzie napewno napisze jakąś małą recke
Xardunek, Moto G 2gen naprawdę fajny telefon, sam posiadam, szkoda tylko, że ma 1gb ramu, ale to jest i tak wystarczające. Fajna sprawa, że ma głośniki z przodu (na dole i górze) a nie z tyłu, jak większość telefonów.
1GB jakoś ujdzie na czystym andku, choć nie wiem jak zasobżerny jest 5.0, orientujesz się (bo ma dostać aktualizacje).
Aczkolwiek ja czekam na wersje z LTE i większą baterią (był wyciek na stronie motoroli)
4g w zupełności wystarcza, a co do baterii, to jak używasz to tak czy siak codziennie będziesz musiał ładować baterię. 5.0 ponoć już wyszła gdzieś za granicą, a czytałem, że w Polsce ma być w pierwszym kwartale 2015 r.
16gb myphone cube 5cali 1gb ram ...chodzi idealnie plynnie 0 zaciec. ew cos innego byle z LTE
Twoj ZTE tez bedzie mial chinola androida (tak wiem pisalo , ze bedzie normlany-no ale w rzeczywistosci jest to chinski android z angielska latka Pamietaj tez , ze po stluczeniu szybki telefon wyrzucisz bo jej nie wymieniasz zapewne nigdzie
2. gwarancja ? ...bez pokrycia czy wroci ^^ To sa wlasnie "hinczyki" sa ok ale jak cos sie stanie to tel przepada.
Ja miałem Kruger&Matz Soul, spadł mi raz padła szybka i dotyk, wymiana 350 złoty + dostawa więc prawie 400, nowy telefon 500, GG
^Grrrr Kruger&Matz...jak ja tej firmy nie znosze i ogólnie tych ,,polskich'' firm ;_;
@donek Ty myślisz że ja będę siedział na stocku? xD Od razu przesiadam sie na MIUI A co do uszkodzen,gwarancji itd itp..Sorry ale nie jestem typem człowieka który od razu myśli o oddaniu swojego telefonu na gwarancję lub do naprawy. Jak o swoje dbasz tak masz
PS:
Czemu miałbym nie wymienić sam szybki? To naprawde nie jest trudny zabieg Szybka na gearbest 150zł i jeszcze można zbić cenę kodami