Polecam Xiaomi. Za takie pieniądze dostaniesz już Redmi. Sam posiadam Mi4 i jestem oczarowany zarówno softem, parametrami jak i niesamowitą jakością wykonania. Przesiadka z Samsunga Galaxy.
Jaki telefon [500-550zł MAX]?
Jak mówiłem posiadam Xiaomi Hongmi ale wersje Mediatekowom już chyba 2 lata i także jestem wielkim fanem tej oto firmy Soft jeden z najlepszych jakie miałem okazje używac
Tak jak mówiłem kupiłem już ZTE v5 Red Bull (2gb) i mam nadzieję że jutro już u mnie będzie
Temat można zamknąć chyba że ludziki chcą jeszcze podyskutować o telefonach
Jak o swoje dbasz tak masz
Kruger jest tak dobrą firmą, że miałem go od początku wakacji do listopada, spadł z wysokości kieszenie spodni na kafelki w pokrowcu. TYLKO RAZ spadł i kaputt telefon.
Pisałeś, że przesiadasz się na MIUI, co to jest?
MIUI to software od Xiaomi który jest przegenialny http://miuipolska.pl/miui-2/
To jest modyfikacja androida od Xiaomi. Jak by nie było to dalej android tylko zmieniony i jest to modyfikacja na starszej wersji, więc ja na swoim nexusie mam czystego i nowszego andka. Także ta przegenialność jest względna.
Tak tylko dodam, bo ktoś to przeczyta i pomyśli że na prawdę chińczycy zrobili własny soft.
^No może troszkę się zle wyraziłem z tym soft'em
Też polecam czysty soft. ewentualnie Nova Launcher ze sklepu. Nakładki wszystkie i tak się znudza po 3 dniach a mulą niemiłosiernie
Zamówiłem tego Meizu Note w przedsprzedaży. W zyciu nie widziałem takiej specyfikacji w takiej cenie:
Nie wiem jeszcze jaki kolor wybrać ale poczekamy aż wejdą do sprzedaży. Ciekawe po ile będą cwaniaki na Allegroszu sprzedawać, bo przeczuwam hicior. Chociaż statystyczny Janusz obawia się nieznanych w PL firm
Edit - a już widzę. Ktoś u nas już wystawił za niecałe 1200zł. Czyli prawie 400zł przebitki...
Jak tam mediatek siedzi to się dziwisz że cena niska? T.T
Ale ludzie sie złapią na super wypas telefon... tak jak z komputerami (8rdzeni szmery bajery).
Nie wiem czy wiesz ale liczy się JAKOŚĆ nie ilość
Zna ktoś może telefonik podobny do "Xperia Z3 compact"?
Mam na myśli podobną specyfikacje (mile widziany dodatkowo dual-sim).
Bardzo istotne są wymiary, bo "klocka" łatwo znaleść.
^
http://www.gsmarena.com/htc_one_(m8)-6074.php
http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_4-6518.php
Troche mniejsze od Z3 ale specka jest
Oba są większe... nie mniejsze.
Pisałem większe to nieproblem znaleść...
Powiedzmy że główne wymagania to
4.5"/4.7",
1280x720p (full hd niepotrzebnie zabija wydajnosc),
Qualcomm Snapdragon 800/801 (na 805 nielicze),
koniecznie z LTE (miło by było gdyby również posiadał dual-sim'a).
Zna ktoś alternatywe dla Z3 Compact? Bo jeszcze się niespotkałem.
Zobacz tego - http://www.komputronik.pl/product/245466/Elektronika/Telefony_i_smartfony/ASUS_Zenfone_5_LTE_Czarny.html 5 calowy, ale rozdzielczość taka jaką chcesz, lte jest, 2gb ram i ma dual sima. Co to procesora to Asus ma jakiegoś Intel Atoma.
Zna ktoś alternatywe dla Z3 Compact? Bo jeszcze się niespotkałem.
iPhone 5s/6
Naprawdę uważasz, że kupisz tańszego "chińczyka" (wszystkie są produkowane w Chinach) i będziesz miał te same komponenty co w takim Z3 Compact?
Ksarou
Znowu większy... dodatkowo proc nie ten
Ragnar
Iphone'a nie tknę kijem (zresztą moge uznać to za spam, bo nijak nie pasuje do wymagań).
Tak apropo kto powiedział że ma być tani? Pytałem o alternarywe… cieżko czytać ze zrozumieniem? A może powinienem pisać w postaci "kali jeść, kali pić" byś zrozumiał?
P.S. Widzę że nie ma sensu tego kontynuować, ktoś ma jeszcze jakieś pytania co do telefonów? Czy zamykać temat?
KsarouZnowu większy... dodatkowo proc nie ten RagnarIphone'a nie tknę kijem (zresztą moge uznać to za spam, bo nijak nie pasuje do wymagań).Tak apropo kto powiedział że ma być tani? Pytałem o alternarywe… cieżko czytać ze zrozumieniem? A może powinienem pisać w postaci "kali jeść, kali pić" byś zrozumiał?P.S. Widzę że nie ma sensu tego kontynuować, ktoś ma jeszcze jakieś pytania co do telefonów? Czy zamykać temat?
Nie przesadzaj z tym spamem. Fakt, nie chciało mi się przeczytać wszystkich postów od początku i pobieżnie oparłem się na Twojej wypowiedzi:) Odpowiadając na Twoje pytanie: Niestety nie ma alternatywy obecnie do Z3 Compact. I mówię to jako serwisant.
Xar
Nie wiem może LG G3 mini obadaj, no kurw.. ma te 5 cali ale między 4,7" a 5" jest mała różnica.
Witam szukam słuchawki do 550zł. Od razu mówię że chodzi mi o chińczyki takie jak Xiaomi,Cubot czy inne Lenovo więc proszę mi nie podawać Samsung'a itd itp. Skłaniam się do Cubot'a x6 ale nie jestem pewien.Telefon będzie służył głównie do grania i przęglądania internetu więc jak najlepsza wydajność wskazana